çalışan anneler hayatınızı nasıl kolaylaştırıyorsunuz?

Kayınvalideniz zaten kendi evini bırakıp tüm gün tüm hafta bebeğe bakıyor ayrıca vakit istemek haksızlık olur bazı arkadaşlar biraz daha kalsın, yüzüm yok olmaz bebek söz konusu olunca filan demişler ama bu insanlarında bir hayatı evi var yani. Ev işi yemek yapmasına elbette gerek yok bebekle güzel ilgilensin de. Sonuçta bakıcı da olabilirdi bu kişi ve o zaman daha zor arkadaşlarımdan bakıcıya baktıran var ben geç kalıyorum bazen oluyor otobüs geç geliyor birşey oluyor kapıda montuyla çantasıyla beklerken buluyorum bakıcıyı diyorlardı şükretmek lazım daha çok yeni alışırsınız hem zaten yaz geliyor tatiliniz olacak uzunca bir süre ayrıca ilköğretim ya da lise öğretmeniyseniz dersleriniz olmadığı zaman harici de ee gelebiliyorsunuz diye biliyorum. İnanın özel sektör filan daha zor onlar ne yapsın zamanla düzene oturur.
haklısınız benim için bu süreçte kayınvalidemin bakması çok daha iyi.Bu dönemde bakıcı bulabilmek hele bebeğini sahiplenen bakıcı bulabilmek çok zor onlara göre bu bir iş. Daha fazlası değil. Ama babaanne sonuçta onun canı ciğeri . Hep dua ederim Allah razı olsun diye.

iki küçük oğlum var en geç 21:30 da yatırıyorum ve akşamımı kendime ayırıyorum ortalığı topluyorum çayımı içiyorum . kpss ye hazırlanıyorum ders çalışıyorum. ben uykudan fedakarlık yaparak kendime zaman ayırabiliyorum.

birde boşanmış olduğum için 15 günde bir hafta sonu babalarına gidiyorlar o haftasonu temizliği ütüyü bitirip dışarıda vakit geçiriyorum o kadar iyi geliyor ki anlatamam.

benim iş arkadaşım ise erken yatıyor ama sabah namazından sonra yatmıyor yemeğini ve sessizce yapılabilecek ev işlerini yapıp öyle geliyor işe akşam eve gittiğinde ev mis gibi yemekleri de hazır oluyor .. yemeğinin olduğu gün ütüsünü yapıyor çocuğu uyurken..

birşeylerden fedakalrlık etmeyince kimse seni düşünmüyor malesef .. önce sen kendini düşüneceksin. gerekirse uykundan 1 saat fedakalık yaparsın ama aldığın keyif ile uykusuz hissetmezsin kendini

yine de şanslısınız bebeğiniz küçük ve bir yabancı bakmıyor. eve gelince artık havalar da güzel bebeğinizi alıp çıkın biraz. akşam yemeğini de çok abartmayın eğer eşiniz yardım etmiyorsa bir salata bir sebze yemeği ile idare ediversin. ev de dağınık kalsın bebeğinizin size ihtiyacı var evin toplu olmasına değil. ben de bebeğimi çok özlüyorum eve gider gitmez gecenin yarısına kadar kucağımda kendime vakit ayırmak için uyku saatini bekliyorum. nasılsa büyüyecekler ilelebet böyle sürmeyecek.

iki küçük oğlum var en geç 21:30 da yatırıyorum ve akşamımı kendime ayırıyorum ortalığı topluyorum çayımı içiyorum . kpss ye hazırlanıyorum ders çalışıyorum. ben uykudan fedakarlık yaparak kendime zaman ayırabiliyorum.

birde boşanmış olduğum için 15 günde bir hafta sonu babalarına gidiyorlar o haftasonu temizliği ütüyü bitirip dışarıda vakit geçiriyorum o kadar iyi geliyor ki anlatamam.

benim iş arkadaşım ise erken yatıyor ama sabah namazından sonra yatmıyor yemeğini ve sessizce yapılabilecek ev işlerini yapıp öyle geliyor işe akşam eve gittiğinde ev mis gibi yemekleri de hazır oluyor .. yemeğinin olduğu gün ütüsünü yapıyor çocuğu uyurken..

birşeylerden fedakalrlık etmeyince kimse seni düşünmüyor malesef .. önce sen kendini düşüneceksin. gerekirse uykundan 1 saat fedakalık yaparsın ama aldığın keyif ile uykusuz hissetmezsin kendini
uyku konusunda çok fedakarlık yapabilen bir insan değilim. Anne olunca biraz değişti tabi çocuğum yokken günde bıraksalar 10 saay uyurdum yani. Şimdi tabi öyle olabilmem mümkün değil . Ben de sosyal hayattan kısıtlıyorum, tek çeşit yemek yapıyorum Kıyafet alışverişlerimi internetten yapıyorum vs bu şekilde zamandan tasarruf etmeye çalışıyorum

bende çok fazla uykudan fedakarlık edemiyorum ama gece 00.00 a kadar uyanık kalıyorum. sabahda 6:30 gibi kalkıtyorum iş yerim uzak servisim var fakat yol tam 1 saat 15 dakika sürüyor.

merhaba bayanlar. Benim 7 aylık bir kızım var ve öğretmenim. 2. dönem çalışmaya başladım , kızım 4,5 aylıkken. Çalışmama gibi bir lüksüm yoktu evimiz kira , kredi borçları vs. Ama şu 3 ayda çok zorlandım. Kızıma kayınvalidem bakıyor sağolsun ama eve gelince ben yarım saat sonra gidiyor , kendi işleri var tabi onunda . Ayda bir temizlikçi alıyorum, ama akşam nasıl oluyor anlamıyorum bile. Kızı doyur, uyut, yemek, etrafı topla... Kendime vakit ayıramıyorum. Bir de okul işleri var, yazılılar , ödevler, öğrenci problemleri... Yani buna da şükür tabi Allah kızıma sağlık versin , çok şikayet etmek istemiyorum ama cesaret istiyorum benim gibi olanlardan. Sizler nasıl kalkıyorsunuz altından, nasıl kolaylaştırıyorsunuz hayatınızı . Okuduğunuz, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim :)
Ben de öğretmenim ikizlerim olacak inş.annem yok kaynanam uzak ve gelmicek.
bakıcı tutıcam eve sabit 1yıl ben bakıp sonra..
bakıcı alıcam ancak o 2 bebek bakar ve yemek yapar haftada bir de kadın alıp yarım gün ev temizletirim ütü yapar..
ama buna ragmen bence akşamlarım dolu gecer kolay değil çünkü ..
her sey için plan yapılmalı

Ben de çalışan anneyim,kızım 2 yaşında aşırı yaramaz. Haftaiçi akşam 19:30 bazen 20:00 gibi evde oluyorum,ben gidince annem pıııııır diye tüyüyor:KK45:İşlerimi cumartesi hallediyorum,sonra kızımı oyun grubuna ya da gezmeye götürüyoruz. 1 ay önce cumartesi de çalışıyordum ama görüştüm gelme dediler çok şükür.2 gün evdeyim artık. İlk zamanlar zordu ama eşim yardımcı oluyor,ben çok yorgunsam kızım uyumamaya direndiyse gidip uyuyorum,onlar baba kız takılıyor. Küçüklüğünden beri babasıyla gezer,tozar gözüm arkada kalmaz. Bence eşinizden destek isteyin,herşey size kaldığı için böyle zor geliyordur. Ne mükemmel iş kadını ne de mükemmel ev kadını olmaya çalışmayın,orta karar iyidir

Ben de öğretmenim ikizlerim olacak inş.annem yok kaynanam uzak ve gelmicek.
bakıcı tutıcam eve sabit 1yıl ben bakıp sonra..
bakıcı alıcam ancak o 2 bebek bakar ve yemek yapar haftada bir de kadın alıp yarım gün ev temizletirim ütü yapar..
ama buna ragmen bence akşamlarım dolu gecer kolay değil çünkü ..
her sey için plan yapılmalı
Allah yardım etsin inşallah . Kucağına sağ salim alırsın bebeklerini . Anne olmak çok güzel ve zor bir şey ama asla pişman değilim. İnsan bazen başkalarının hayatına özeniyor ama aslında sahip olduğumzu şeylere şükretmem gerektiğini düşünüp şükredyorum halime :)

Ben de çalışan anneyim,kızım 2 yaşında aşırı yaramaz. Haftaiçi akşam 19:30 bazen 20:00 gibi evde oluyorum,ben gidince annem pıııııır diye tüyüyor:KK45:İşlerimi cumartesi hallediyorum,sonra kızımı oyun grubuna ya da gezmeye götürüyoruz. 1 ay önce cumartesi de çalışıyordum ama görüştüm gelme dediler çok şükür.2 gün evdeyim artık. İlk zamanlar zordu ama eşim yardımcı oluyor,ben çok yorgunsam kızım uyumamaya direndiyse gidip uyuyorum,onlar baba kız takılıyor. Küçüklüğünden beri babasıyla gezer,tozar gözüm arkada kalmaz. Bence eşinizden destek isteyin,herşey size kaldığı için böyle zor geliyordur. Ne mükemmel iş kadını ne de mükemmel ev kadını olmaya çalışmayın,orta karar iyidir
Eşiniz yardım ediyormuş ne güzel benimki de eder hakkını yemeyim. Benim iş saatim bu dönem daha iyi süt iznimden dolayı öğleden sonraları evde oluıyorum ama tecrübesizlikten olsa gerek yetiştiremiyorum işte. Alışmışım sanırım rahata . Bir dahaki döneme kızım da büyür ben de alışmş olurum diye tahmin ediyorum yani umarım öyle olur :)

Kızım 3 yaşında oğlum 4 aylık daha ise başlamadım sanırım seminere baslayacagim kızımı kreşe verdim oğlum kolik bir bebek hersey okadar zor ki anlatamam ama sanırım artık uyum sağlamaya basladim ama işe baslarsak nolur bilemem tabi en büyük destek eşim ikimiz yapıyoruz herseyi.gecede kardes kardes uyuyoruz hatta bayiliyorum yorgunluktan farkındayım alınıyor benden bekliyor ama gerçekten uykusuz çok zor nasıl tekrar duzeliriz kim bilir.

Ediyor zaten en büyük destekçim eşim benim. Allah size de çoook yardım eden bir eş nasip etsin :)
tam soracaktım cevaplamışsınız
e eşiniz de yardım ediyorsa bayağı işlerinizin hafiflemesi lazım
keza bizler tam gün çalışıyoruz siz yarım günden söz ediyorsunuz hocam

inanın tam gün olsa çook çook zor..
ben hiçbir işimi yetiştiremediğim halde bebeğimle az ilgileniyorum diye nasıl üzülürdüm

siz şuan daha çok kendinize mi vakit istiyorsunuz bebeğinize mi?

tam soracaktım cevaplamışsınız
e eşiniz de yardım ediyorsa bayağı işlerinizin hafiflemesi lazım
keza bizler tam gün çalışıyoruz siz yarım günden söz ediyorsunuz hocam

inanın tam gün olsa çook çook zor..
ben hiçbir işimi yetiştiremediğim halde bebeğimle az ilgileniyorum diye nasıl üzülürdüm

siz şuan daha çok kendinize mi vakit istiyorsunuz bebeğinize mi?
yarım gün çalışıyorum ama çocukların kişisel problemleri , ders problemleri derken çoook yıpranıyorum . Öğretmenlik masa başında ders anlatıp çekip gitmek değil maalesef. Eve getirdiğim yazılı kağıtları performans proje ödevlerini bir görseniz nelere vakit ayırdığmı görürdünüz...

benim kızım da kreşe gidiyor 3 yaşında, akşam kreşten onu alıyoruz en geç 19:00 gibi evdeyiz, yemek hazırsa masayı hazırlıyorum yiyoruz, yoksa bişeyler yapıyorum yiyoruz. sonra biraz aktivite, ortalığı topla falan derken 22:00 da kızımı uyutuyorum. sonra eşimle biraz vakit geçiriyoruz, film falan derken gece yarısı oluyor, uyuyoruz. Bu düzen hiç kendime vakit ayıramadığım için beni çok sıkıyordu. Artık bazı akşamlar daha geç yatıp kitap falan okuyorum.uzun yıllar yalnız yaşadığım için bir yarım saat de olsa sakin kalmak istiyorum çünkü.
Mutfağı eşim topluyor, her akşam çay içeriz çayı ve servisini de o yapıyor. haftada bir kadın geliyor ama ev hiç temiz kalmıyor artık kızım 5 yaşına gelene kadar temizlik konusuna kafa yormamaya karar verdim.
Eşim isterse arada bir arkadaşlarıyla dışarıya çıkabilir, ben de istersem çıkabilirim. ikimiz de doğduğu günden beri kızımla yalnız kalabiliyoruz. Yani o da küçükken mamasını falan hazırlayabilirdi.
Yani yetişmeye çalışma bence, olduğu kadar, çok bunalmamak için arada kendine de vakit ayır.

ayrıca sizin yarım gün çalışıp neden o kadar yorulduğunuzu anlıyorum. Çünkü işiniz insanı hem bedenen, hem beynen hem de ruhen yoran bir iş. benim de öyle bir işim olduğu için balkonda kafamı dinleyerek içtiğim bir bardak çay bazen o kadar iyi geliyor ki.

yarım gün çalışıyorum ama çocukların kişisel problemleri , ders problemleri derken çoook yıpranıyorum . Öğretmenlik masa başında ders anlatıp çekip gitmek değil maalesef. Eve getirdiğim yazılı kağıtları performans proje ödevlerini bir görseniz nelere vakit ayırdığmı görürdünüz...
biliyorum az çok tahmin ediyorum
benim de kardeşim öğretmen
Allah kolaylık versin ama saat olarak yarım gün dışarıdasınız yine
eşinizden yardımı çoğaltmasını isteyin.. ya da öğle sonrası işlerinizi halletmek için kv süreyi uzatsın
annesine söylesin eşiniz..
başka yol yok gibi görünüyor..

biliyorum az çok tahmin ediyorum
benim de kardeşim öğretmen
Allah kolaylık versin ama saat olarak yarım gün dışarıdasınız yine
eşinizden yardımı çoğaltmasını isteyin.. ya da öğle sonrası işlerinizi halletmek için kv süreyi uzatsın
annesine söylesin eşiniz..
başka yol yok gibi görünüyor..
geçen gün kulağını çektim zaten eşimin artık sabahları kahvaltı hazırlıyor , yatağı topluyor :)

X