• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan anneler çocuk yapma fikri nasıl oluştu?

elipskii

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2019
209
161
18
Selam kızlar çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Çocukları çok seviyorum ama bir türlü kendimi o sorumluluğu kaldırcak güçte hissedemiyorum. Yaşım 27 ev hanımı olsam yapabilirdim diye düşünüyorum bazen çünkü yalnızca pazar izinli oluyorum 9-6 çalışıyorum. Eşimle evlendikten 2 sene sonra yaparız diye düşünüyorduk ama 2 sene geçti ben hala cesaret edemiyorum eşim de çok istekli değil açıkçası. Sizde çocuk fikri nasıl oluştu? Nasıl karar verdiniz? Evlendikten kaç sene sonra yaptınız? Çalışan anneler zorluk çekiyor musunuz?

Ben evliliğimin ilk senesinde hamile kaldim. Bence bir insan kendinden eminse ve kendini hazır hissediyorsa zaten istek kendiliğinden geliyor. Maddi manevi buna hazir hissetmek lazim. Evliliğin içinde sevgi ve saygı olmali. Ama içinizde yapmak istediğiniz şeyler varsa (yurtdışı, kariyer felan) ilk onları yapın. Tereddütleriniz tam ne bilmiyorum, ama esinizde henüz hazır değil. Beklemek en iyisi

İstemiyorsanız yapmak zorunda değilsiniz.
Çocuk bakımı gerçekten zor. Çok sevildiği için zorluğuna göğüs gerilen bir şey çocuk.
Hamile kaldıktan sonra veya doğumdan sonra da çok sevip iyi ki diyebilirsiniz, ama çok istemeden o topa girmeyin derim. Çünkü illa şu zaman olmalı diye bir şey değil bu..

Benim sebebim çok istememdi. Durdurulamayan üreme güdüsü bir şey galiba?
En az 2 sene diyorduk. 1 yıl geçince niyeti bozdum :)

Haftada tek bir gün izinli olmanız da kötüymüş zaten. Şartları iyileştirmeye çalışın..

Anne olduktan sonra belli bir süre eve kapanıyorsun beni en çok korkutan bu kısımdı ama geride kaldı şimdi gittiğim her yerde birlikteyiz. Çok düşünmedik aslında çünkü anlatılanlar falan bir yere kadar kendim tecrübe etmem lazımmış zorluğunu güzelliğini vs. İyi ki var ama ikinci çocuk fikrine çok uzağım

Ben evliliğimin ilk senesinde hamile kaldim. Bence bir insan kendinden eminse ve kendini hazır hissediyorsa zaten istek kendiliğinden geliyor. Maddi manevi buna hazir hissetmek lazim. Evliliğin içinde sevgi ve saygı olmali. Ama içinizde yapmak istediğiniz şeyler varsa (yurtdışı, kariyer felan) ilk onları yapın. Tereddütleriniz tam ne bilmiyorum, ama esinizde henüz hazır değil. Beklemek en iyisi
Bende iki sene sonra yaptım, çalışıyordum işi bıraktım. Ama çalışmaya alışan ve seven insan için bazen çok zor oluyor evde olmak hele kışın :işsiz:
İşi bırakınca haneye giren maaş teke düştü zorlanmadınız mı bir de çocuk masraflarıyla.. yani bizim eve toplam 7bin küsür giriyor ben işi bırakırsam bu yarı yarıya düşücek bunu da göze alamıyorum geçim çok zor :(

Bende hiç hazır değildim ama bi anda oldu yakında hormonların seni ele geçirecek zaten isteyeceksin 30 a doğru bu his geliyor
Evde olmak gerçekten zor çalışan biri için ama bebek olduktan sonra zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun çalışırken bu kadar yorulmuyordum diyorsun eşinle baştan konuş bana yardımcı olman gerekiyor de yardımcısız da oluyor ama birileri işin ucundan tutunca daha kolay oluyor

Anne olduktan sonra belli bir süre eve kapanıyorsun beni en çok korkutan bu kısımdı ama geride kaldı şimdi gittiğim her yerde birlikteyiz. Çok düşünmedik aslında çünkü anlatılanlar falan bir yere kadar kendim tecrübe etmem lazımmış zorluğunu güzelliğini vs. İyi ki var ama ikinci çocuk fikrine çok uzağım
çalışıyor musunuz

İşi bırakınca haneye giren maaş teke düştü zorlanmadınız mı bir de çocuk masraflarıyla.. yani bizim eve toplam 7bin küsür giriyor ben işi bırakırsam bu yarı yarıya düşücek bunu da göze alamıyorum geçim çok zor :KK43:
Isı bırakmayı mı düşünüyorsun?

İşi bırakınca haneye giren maaş teke düştü zorlanmadınız mı bir de çocuk masraflarıyla.. yani bizim eve toplam 7bin küsür giriyor ben işi bırakırsam bu yarı yarıya düşücek bunu da göze alamıyorum geçim çok zor :KK43:

Biz eşimle önceden hesaplamistik herseyi. İşi biraksam sorun olmayacakti. Ama esimin geliri iyi zaten. Şu anda Türkiyede ekonomik durum maglum. Onun icin "yarısına inse birşey olmaz" diye atıp tutmak da istemiyorum. Daha az parayla geçinmek zorunda olanlar da var. Ama siz şu anda seçebilirsiniz daha. Onun icin oturup iyice hesap etmek lazim

Ben çalışmadığım halde 6 senelik evliyken hamile kaldım daha istemiyordum çünkü ozaman yeni işe girmiştim. Bide kendimi hiç hazır hissetmiyordum.

Kiranız varsa biraz zor, kira yoksa daha kolay olur. Ama bnce yaşınız daha genç biraz birikim yapıp çocuk işini düşünün.

valla evimiz de bıcır bıcır bir sıpa olsun istedik, neşemize neşe katsın istedik :)
ama ben anneme güveniyorum Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin o yardım eder ben çalışmaya başlayınca bakar.

nasıl başaçıktınız işe devam ettiniz mi?
Başlarda çook korktum ben yapamam bakamam diye ama eşim bana hep destek oldu sonra atlattım ve niye daha önce istemedim diye sorguladım. İşi mecbur bıraktım kanamam oluyordu. Kendinizi hazır hissettiğiniz zamanı bekleyin. Çünkü gerçekten zor uykusuz geceler yorgun günler ama değiyor bir gülüşüne. İşede gitmedim bir daha hiç bir anını kaçırmak istemedim evet bazen sıkışıyorum maddi yönden ama eşim bir şekilde hallediyor geçinip gidiyoruz

Back