• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan Anneler! bebeğimi nasıl bırakacağım?

sitare

Çok Tuzlu Bir Deniz'im..
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2008
197
9
118
kızım 3,5 aylık oldu. ben ücretsiz izne ayrılıp 1 yıl onunla kalmak istiyordum. fakat bazı problemlerden dolayı 1 ay kadar sonra işe başlmak zorunda kalacağım. kızıma annem bakacak ama ben onu kimseye bırakamayacağım. atrıca sağıp bırakacak kadar sütümde olmuyor:(((( çok çaresizim. Ankara da heyet raporu alabileceğim özel hastane falan bilen önerebilecek olan varmı??? lütfen cevaplarınızı bekliyorum.

canım sen yıne şanslısın ben napayım.karakara düşünüyorum.3.5 ayllık kızım var ve ylül de okullar başlayacak.hadi eylülü öyle böyle geçirdik ekimde başlasam el kada yine ve bakıcıya vermem gerek memleket uzak.dert doldum artık bunaldım şimdiden nasıl bırakırım onu elin eline.dediğin gibi sağacak kadar da sütüm yok.ekime kadar 6aylık oluo gerçi ama hedefim çok daha fazla emzirmek.ve süt olsun diye yiyorum habire.çaresizim kzızma kıyamıyorum.ücretsizede ayrılamam borç ödüyoruz.oofff offffff:(((

başta zor oluyor ama insan alışıyor sonra.ben oğlum 2,5 aylıkken işe başladım.ilk hafta zaman geçmiyordu gerçi hala geçmiyor ama sonra alışıyorsun.günlerce ağladım ama sonra düşündüm iyi bir işim ve iyi bir kariyerim vardı.sonra çalışmasaydım oğluşuma öyle her istediğimi hesabını yapmadan kendim alamazdım.ama şimdi oğlum için çalışıyorum.ona birikim yapıyorum.her istediğimi içimde kalmadan en iyisini alıyorum.çalıştığım için daha sosyal ve aktif olduğumdan mutluyum benşm mutluluğum ve huzurum oğluşuma da yansıyor.çok iyi düşünmek lazım.çalışmanında işi bırakıp evde olmanında kendine göre artıları eksileri var.

Kızlar bende 3.5 aylık kızımı bırakmıştım bakıcıya.ama mecburuz.bakıcınızı ii seçin valla ben ardahan gibi bi yerde bakıcı eline bıraktım ama allah razı olsun bakıcımız vicdan sahibi bi kadındı.benim kadar ii baktı sağ olsun.

aslında evet insan sürekli evde bunalıyor. ama ben yinede evimde kızımla olmak istiyorum. büyüdükçe daha da çok bağlanıyor insan:(

kesinlikle doğru büyüdükçe çok daha bağlanılıyor.ayrılması zor oluyor.alah herkese vicdan sahibi içinde allah korkusu olan bi bakıcı nasip etsin.çok korkutuyor bu durum

slm arkadaşlar aynı dert bende de var kuzucum eylülde 4 aylık olacak benimde çalışmam gerekiyor ücretsiz izine ayrılamıyorum.bebişime eşimin teyzesi biz daha birşey demeden bakmak için atladı :( herşey iyi hoş da teyze depresyon hastası ilaç falan kullanıyor ben herhangi bi olumsuzluğunu görmedim ama içim içimi yiyor resmen eşime de birşey diyemiyorum kafayı yiyeceğim valla.keşke memleketlerimizde uzakta yaşasaydık doğumdan sonra ne kadar da hayatımız içine daldı herkes öğğğ oldum valla
Allah yardımcımız olsun ne zormuş yaaa:43::43::59:

Ya hale bak... Herkesin derdi ayrı ayrı.. Bende forumda bakındım bakındım kendime göre bi topic bulamadım, size sığındım:25: İki yıldır evliyim. Bi bebeğim olsa bakacak kimsem olmadığı için, bırakın hamile kalmayı, denemeye bile cesaret edemedim. Borcumuzda var çalışmak da zorundayım ama borcun bitmesini de beklersem 3 yıl daha geçmiş olacak. Beş yıldan sonra da çocuğum olur mu ki ?:59:

Ya hale bak... Herkesin derdi ayrı ayrı.. Bende forumda bakındım bakındım kendime göre bi topic bulamadım, size sığındım:25: İki yıldır evliyim. Bi bebeğim olsa bakacak kimsem olmadığı için, bırakın hamile kalmayı, denemeye bile cesaret edemedim. Borcumuzda var çalışmak da zorundayım ama borcun bitmesini de beklersem 3 yıl daha geçmiş olacak. Beş yıldan sonra da çocuğum olur mu ki ?:59:

Kaç yaşındasınki cnm daha ? Bizimde deli borcumuz var,eşim bide iş kurdu yeni..Biz bebek olduğunu öğrenince kıyamadık valla..ama planlamakta önemli tabii..bazen keşke borcumuz olmasaydı bitmiş olsaydı diorum

rekor bende galiba 56 günlükken anneme bırakıp işe devam ettim. çok zordu.ama alıştım.herşey onlar için. benimde annem baktı.bakıcıya güvenemezdim. süt olayına gelince şu elektrikli pompadan alıp, belirli saatler düzenle kendine.gece gündüz sabah akşam o saatlerde sağ.zamanla bünyen alışıyo.o saat gelince göğüslerin şişiyor.eve gidincede emzir.hem emsin hem biberona alıştır şimdiden.sonra çok çekersin.ben 2 sene böyle devam ettim...

rekor bende galiba 56 günlükken anneme bırakıp işe devam ettim. çok zordu.ama alıştım.herşey onlar için. benimde annem baktı.bakıcıya güvenemezdim. süt olayına gelince şu elektrikli pompadan alıp, belirli saatler düzenle kendine.gece gündüz sabah akşam o saatlerde sağ.zamanla bünyen alışıyo.o saat gelince göğüslerin şişiyor.eve gidincede emzir.hem emsin hem biberona alıştır şimdiden.sonra çok çekersin.ben 2 sene böyle devam ettim...

canım ya sen gerçekten çok küçükken bırakmışsın. benim miniğim biberona alışık zaten mama takviyesi de yaptığımız için. şimdiden sütümü sağıp buzluğa depolamaya başladım. sütüm o kadar az ki. her sağışta iki göğsümden 50 cc bile çıkmıyor. biriktirerek 100 cc yapmaya çalışıyorum:(

slm arkadaşlar aynı dert bende de var kuzucum eylülde 4 aylık olacak benimde çalışmam gerekiyor ücretsiz izine ayrılamıyorum.bebişime eşimin teyzesi biz daha birşey demeden bakmak için atladı :( herşey iyi hoş da teyze depresyon hastası ilaç falan kullanıyor ben herhangi bi olumsuzluğunu görmedim ama içim içimi yiyor resmen eşime de birşey diyemiyorum kafayı yiyeceğim valla.keşke memleketlerimizde uzakta yaşasaydık doğumdan sonra ne kadar da hayatımız içine daldı herkes öğğğ oldum valla
Allah yardımcımız olsun ne zormuş yaaa:43::43::59:

Bişeyler bulun vazgeçirin eşinizi.Yada doğrudan söyleyin.Yazık değilmi bebeğinize.Hiç bilemezsiniz neler olabilir.Depresyon ilaçları dalgınlık unutkanlık yapar en azından.Bu bile kötü.

Back