Çalışan anne olmak

Annene bırakma gibi bi şansın varsa çalış bence hayat çok zor. Ben sürpriz Bi şekilde hamile kaldım Allah verdi elhamdülillah. Ama çok zor şuan annem de uzakta bırakıcak kimse de yok parasal durumlarımız kötü zorlanıyoruz. Evet biraz senden ayrı büyüyecek ama en azından bişeylerden geri kalmaz istediklerini alabilirsin. Benim gibi bebeğine bi tane Avakado alırken düşünmezsin.

Bebeğinize yapabileceğiniz en güzel şey psikolojik açıdan iyi hisseden anne olmak. Ben de lohusa depresyonunda olan birisi olarak çalışma hayatına dönmek bana çok iyi gelecek. Bence siz de çalışmaya başlayın.

Doğru mu anladım bilmiyorum ama siz istemediğiniz sürece sizi ücretsiz izne çıkaramazlar ve eğer öyle bir şey yapıyorlarsa haklı fesih kabul edilir. Yine bir danışın ama hakkınızı yedirmeyin. Sgk nın danışma hattı var orayı arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz

Siz talep etmezseniz sizi ücretsiz izne çıkaramazlar öyle bir şey yok ama bazı uyanık şirketler bi şekilde kılıfına uyduruyor olabilir, sizin dilekçe falan vermeniz gerekir diye biliyorum devam etmek istiyorsanız sakın dilekçe vs vermeyin.

Zaten malesef şu an için başka şansım yok benim de, tek maaşla idare edebilecek konumda değiliz keşke daha şanslı olsaydık. Çok üzüldüm söylediğinize şu an Allah bir an önce feraha çıkarsın sizi.

Süt iznimle iznimi biraz daha uzattım bebek 5 aylık olunca başlayacağım hem ona biraz daha zaman ayırmış oldum hem biraz daha büyümüş olacak bu süreçte işimi özledim gerçekten eski beni hatırlatıyor bana hem kendim hem bebeğim için dönmem gerekiyor gerçekten.

Ben emzirmiyorum malesef, anneanne bakacak ilk etapta.

Emzirme olmaması bu süreçte avantaj ayrıca emzirme olmasa bile çocuk yanınızda yakınınızda olabilecek dramatik bir şey yok sizin durumunuzda. Daha erken bile başlayabilirmişsiniz.
Ben 7 aylık işe dönmüştüm ama sabah 5.30 evden çıkıyorum akşam 5.30 dönüyorum 12 saat yokum. Evde bakıcı var. Çok acıklıydı. Çok pişmanım. İş yerim zorladı ama şimdiki aklım olsa 1 yaşına kadar çalışmayacağım diye rest çekerdim.
Evden çalışsam hiç durmam 2. Yi doğururum :)
İlk etapta anneanne de baksa ilerleyen zamanlarda sizin kontrolünüzde bakıcıda olabilir. Tanımadığınız insanlarla bebeğinizi evde yalnız bırakmayacaksınız.

Bence her şey çok güzel olacak. Buna inanın

Evet anneannenin bakacak olması içime su serpiyor. Ama işte analık kutsallığını savunan çocuktan sonra tüm hayatlarını ona adayıp kendi hayatından vazgeçen ve bunu yapmayanları ayıplayan hemcinslerim biraz düşündürüyor yanlış mı yapıyorum dedirtiyor. Annemin zorlandığı noktada bakıcı konusu da var aklımda biraz daha ilerleyen zamanlarda zaten evde olacağım için gözüm arkada kalmamış olacak dediğiniz gibi.

Amin inşallah sen de sağlıkla ve ferahlıkla büyüt inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…