arkadaşlar bugün annemle alışverişe çıkmıştık.bi süre sonra annemin çantasının açık olduğunu farkettik.cüzdanı gitmişti.para gitsin artık onu düşünmüyoruz da kimlik için ne yapmalıyız bilen var mı?karakola bildirmeli miyiz gazeteye ilan vermeli miyiz?yardımcı olur musunuz?çok sinirim bozuldu yaa Allah kahretsin böyle insanları şu mübarek günlerde yaptıklarına bak..
çok teşekkür ederim arkadaşlar.. bugün hemen karakola gidip bildirelim bari. bir de vergi dairesine falan bildirin yazıyodu nette biraz araştırdım da.gerek var mıdır acaba?
Nüfus cüzdanını kaybedince vergi dairesine de bildirin...
Nüfus cüzdanını kaybeden veya çaldıran kişilerin emniyetten aldığı tutanak ve birde dilekçe eşliğinde bir vergi dairesine başvurması durumunda kayıp olan nüfusunun bilgisi sicil kayıtlarına alınıyor. Ve nüfusu eline geçiren bir diğer kişi herhangi bir vergi dairesine gidip şirket açılışı yapmak istese sistem uyarı veriyor. İnsanların ve hatta vergi dairesi çalışanlarının bile pek bilmediği bu konunun ayrıntılarını gelir idaresi başkanlığı resmi sitesinde iç genelgeler bölümünde
'VERGİ KİMLİK NUMARASI İÇ GENELGESİ SERİ NO:2007/1 de bulabilirsiniz.
KONU COK ONEMLI, TUM ARKADASLARINIZA VE TANIDIKLARINIZA YONLENDIRMELISINIZ
bana gelen maili paylaşmak istedim
canım öncelikle geçmiş olsun..
herşeyden önce yarın karakola gidip durumu anlatıyorsun...onlar sana bilgi veriyorlar..ve senin ifadeni dosyalıyorlar ve belge verıyorlar..
yerel bır gazete varsa orayada başvurup ilan verdırebılırsın....ve ilanı sakla...
şimdi insanlar kimliklerle neler yapıyorlar..
bankalara borçlar . telefon kartı almalar ,inşallah sizin başınıza bir şey gelmez.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?