Calgonit mi, Pril mi?

uzun süre pril kullandım, yakınlarda calgonite döndüm. iyiki de dömüşüm çok daha güzel yıkıyor.

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 8aydır calgonit toz deterjan kullanıyodum bardaklarımda çizik gibi herangi bi problem oluşmadı şimdi calgonit tablete geçtim ondada bi problem yok belki sizin makinalarınızın parlatıcı bölümünün ayarından kaynaklanıyor olabilir parlatıcı seviyesi uygun olmaması düşük yada yüksekte olması camlarınızın çizilmesine tortulu gibi matlaşmasına nedeno luyomuş zaten parlatıcıların arkasında yazıyor.eltim prili kullanıyo ikisininde kalitesi aynı gibi

ben prilin sodalı toz deterjanını aldım biraz çizik olan bardaklarım kullanılmaz hale geldi hiç beğenmedim kalgonit jel deterjana geri döneceğim parlatıcı yerine elma sirkesi koydum oda parlatıcı gibi bulaşıklar bozarmı acaba bilgisi olan varmı

kesinlikle pril pril benim için pril+mükemmelliyet demek. arkadaşlar bu konu açılalı ve konuşulmayalı çok olmuş ama kendi yaşadıklarımdan tavsiyede bulunmadan geçemiyeceğim.ben ilk makinemi aldığımda 2 sene önce içinde hediye olan calgonit hepsi bir arada olandan kullandım .hep bulaşıklarım kireç lekeli ve su lekeli çıkıyordu makineden hele o kaşıkların üzeri boncuk boncuk çok iğrenç bir görüntü.misafirim geleceği zaman bi daha elimde yıkayıp kuruluyodum.calgonitin çamaşır suylu olanınıda kullandım ama tozunuda sonuç hep aynıydı.yüksek sıcaklıkta yıkayınca binde bir güzel çıkıyodu.sonra eltim prilin bulaşıkları çizdiğini söyledi aynı burdaki arkadaşlar gibi annemde pril iyiymiş bir dene dedi çok merak edip toplu alışveriş yaparken indirimdende yararlanıp 14 15 ytlye 60 lıydı sanırım tabletini aldım, denedim. sonuç hep mükemmel.ama şu varki bütün tabletler 30 yada 40 derecede eriyemediği için ki calgonitin tabletleri kesinlikle çok kaynar suyu seviyor.su lekesi bırakabiliyor.ben yaklaşık 4 aydır pril kullanıyorum hem ondan hem bingonun limonlu toz deterjanından çok memnunum.pril ayrıca kesinlikle çizme yapmıyor.Çizme yapan makinenizin kendisidir.makine bulaşıkları çizer.deterjanlar değil.ayrıca bulaşık makinesine çamaşır suyu sirke arap sabunu gibi kullanım dışı ürünler koymaya çok karşıyım.makinenizi ve hortumunu tahriş etmekten bozmaktan başka bir işe yaramaz.lmaz:üreticilerin dediğinden şaşmayın...

biz pril 10 etkiliden kullanıyoruz makinenin gelecegi gun gidip 56 tabletlı olanından aldık makine geldıgınde hedıye olarak aynısından kucuk kutudan getırmıslerdı markası beko subatta aldık makıneyi ötv indirimden once ne yazıkki :) 2 günde bir veya her gün çalıştırıyoruz 50 derecede tableti ilk gunden beri 2 ye bölüp kullanıyoruz 56 tabletli paket daha bitmedi 5 6 tane tablet kaldı şu anda ve sonuç tertemız asla çizik yada pislik kalıntısı yok bir gün arkadaşım bizdeyken ben baska bir iş yaparken bulasıkları dizip çalıştırır mısın demiştim oda tum tabakları salçalı pis, sudan geçirmeden koymasına rağmen çıkan sonuc gayet etkiliydi makineyi kalan bardağı koymak için açtığımda salça bulanmıs tabakları gorunce şok olmustum ama makine artık çalıştığı için makineyi devam ettirmiştim sonuç yine mukemmel arkadaşımda calgonıt kullanıyordu bardaklar artık çizikten rengini kaybetmıstı aynı semte oturuyoruz ne derece kireç farkı olabılırki ? sonra bim deki bınd aktive ne almışlar sudan sungerle geçirip koymama rağman 2 kere çalıstırdık makineyi bulasıklar hala temızlenmemişti makinede bosh marka :) artık 3. de elimizle yıkadık asla bimdeki temizlemiyor hemde tozunu dolu dolu koymustuk 2. yıkamada .
kesinlikle pril derim ama bingoya da iyi diyorlar şu suda eriyeni fln içinde iyi diyorlar ama biz 2 ye bölüyoruz hep ,cok biriktirmiyorz biriktirmeye kalksakta tencereler sığmıor 2. yıkamaya kalıyor bulaşıklar o yuzden yarısı bıle tertemiz yapmaya yetiyor

Son düzenleme:
Bende calgonit kullanıyordum ama şu bimde satılan bind i denedim
valla calgonitten güzel yıkıyo hiç tereddütsüt alabilirsiniz
bide cal... ile yıkadığımda makinada ağır bi koku oluyo
bind de bu yok

ilk pril kulandım leke kaldığı oluyordu calgonite geçtim sonuçta ondada oluyor . ama pril sanki daha parlatıyo bundan sonra pril alırımparlatıcısıda ii ama ben artık elma sirkesi kullanacağım. birde calgonitte makina pis kokuyor . ha bu arada çizik istemiyorsanız tablet kullanmayyın kesinlikle

bingoya başladım yeni çok güzel calgonit den daha iyi
benim kızım calgonit kullanırken bardaklar kokuyo diye içmiyodu bardağını tekrar yıkıyodu
bingo kullandığımı söylemedim ona obile farketti anne artık bardaklar kokmuyo diye
üstelik tableti ikiye bölüyorum öyle kullanıyorum

ben calgonit in sıvı deterjanını kullanıyorm.çamaşır suyu etkili.çok ta memnunum.tek bir çizik yok zemuszemus

ben calgonitten cok memnunum
pril leke yapmıstı

İkisini de kullandım. Hiçbi fark göremedim.Neden daha çok para vereyim o zaman Calgonite? Artık Pril kullanıyorum ben de.

kızlar tablet deterjanlarda parlatıcı ve tuz kullanmaya gerek yok dimi? yani hepsi bi arada mı oluyor?

bencede pril hatta bazen calgoniti makinem almıyordu makineci eve gelince tableti içine at dedi ve o anda hamile olduğum için bana sıvı deterjan tavsiye eeti nekadarda olsa tabletlerde kalıntı kalıyormuş ben hepsini denedim hatta şu anda bingonun suda eriyen poşetlisi vaar pril en iyisi
elde yıkamalarda sizce hangisi en iyi cif falan aldım hiç köpürmüyor bence ondada pril birde fairy deneyen varmı makine yada elde yıkama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…