Çalgısız, mevlütsüz sadece dansın olduğu düğün olur mu?

çalgıdan kastın nedir onu anlamadım. istemiyorum diye kastettiğin çalgı
şu her düğünde herkesi kusma noktasına getiren abuk sabuk düğün müzikleri mi ?
onlardan bende nefret ediyorum ve düğün yapsam o tip müziklere asla yer vermem
ama kendi zevkime göre eğlenilebilecek müzikler çalardım
yani müziksiz düğün çok yavan olur. çok modern tarzda yapılan müzikleri güzel düğünler var
niçin düşünmüyorsunuz ?
insanlar birazda eğlenmek için düğüne geliyorlar sonuçta

Yemekli olursa olur. Diğer türlü çok boş.

Sadece nikah kıyın. Kına yapın. İlk başta eşinizle gelinlikle dans edin. Gelinliği ve Erkekleri çıkarıp göbek atın gitsin 🤣

Kuran/mevlit de olur. Ama davetiye de belirtin. Millet baş örtüsü alır, ona göre kıyafet ayarlar. Biri yazmamış başım açık uygun olmayan kıyafetle kalmıştım öyle🥴

düğünde kuranı kerim okunmasını doğru bulmuyorum çünkü kimse gerçek manada dinlemiyor. düğün cenaze gibi toplanılan yerlerde insanlar birbirlerine karşı özlem giderirler o yüzden konuşacak çok şeyleri olur. Kuranı kerim okunduğunda kargaşa yaşanır o yüzden genellikle. Ama sadelik konusunda size katılıyorum. bende hep nişanım düğünüm gelinliğim en sade olsun istiyordum herkes burnunu soktu çok saçma sapan bi süreç oldu bana. yani aklındaki neyse o temada devam et kimsenin karışmasına izin verme derim

Annem babam mütedeyyin insanlar, çocukları için kırk yıl düşünseler böyle bir düğün yapacaklarını hayal etmemişlerdi. Aynı zamanda düğün protokol düğünüydü. Masalarda üst düzey bürokratların, siyasilerin, muhafazar görüşte insanların oturduğunu sizin de "Ankara'nin bağları büklüm büklüm yolları, ne zaman sarhoş oldun da kaldıramıyor kolları, lingo lingo şişeler rakı mı içtin sen bensiz" diye bence çok da güzel olmayan şarkılar eşliğinde oynadığınız bir ortamı düşünün.
Kizilcik serbetindeki düğün gibi oldu. Bu arada düğün kuran tilaveti ile başladı, erik dali ile bitti. Ortaya karışıktı yani.

Eşinizle ve eş ailesiyle düğünde tanışmadığınıza göre iyi kötü böyle bir sonuç olacağını tahmin etmişsinizdir diye düşünüyorum

Türkiye zaten kocaman bir "ortaya karışık".

Annem babam mütedeyyin insanlar, çocukları için kırk yıl düşünseler böyle bir düğün yapacaklarını hayal etmemişlerdi. Aynı zamanda düğün protokol düğünüydü. Masalarda üst düzey bürokratların, siyasilerin, muhafazar görüşte insanların oturduğunu sizin de "Ankara'nin bağları büklüm büklüm yolları, ne zaman sarhoş oldun da kaldıramıyor kolları, lingo lingo şişeler rakı mı içtin sen bensiz" diye bence çok da güzel olmayan şarkılar eşliğinde oynadığınız bir ortamı düşünün.
Kizilcik serbetindeki düğün gibi oldu. Bu arada düğün kuran tilaveti ile başladı, erik dali ile bitti. Ortaya karışıktı yani.
Diziyi bilmiyorum da ailen de olsa evladın düğün tercihine karışamıyorsun maalesef

Kızlar çalgı kesinlikle istemiyorum kişisel tercih diyelim. Mevlütlü kısmında da çok net değilim. Sadece dansın ve nikahın olduğu bir düğün olur mu? İlk danstan sonra nikah, sonra bir zeybek, sonra altta hep hafif müzikler çalacak. Ara ara dansa kalkılacak. Ben babamla bir dans edeceğim özel olarak. Sonra yine topluca danslar olabilir zaman zaman. Sonra masa masa gezip hoş geldiniz muhabbeti yapılsa çok mu abes olur? Sonra zaten takı merasimi, fotoğraf çekimi derken bir şekilde tamamlanır sanki. Siz ne düşünüyorsunuz? Ya bu şekilde olacak ya da kuran tilaveti, dualı bir organizasyon şeklinde. Bana bi el atın. Herkes çok sade buldu sadece danslı olmasını ama diyorum ki herkes kendi düğününde eğlensin önemli olan bizim için orada bulunmaları sonuçta kimseyi eğlendirmek gibi bir vazifem yok. Yine de objektif fikir ve önerilerinize açığım. Çalgısız olacak şekilde.
İki taraf da isterse olur, biz klasik muzik vs ile düğün yapmıştık, zurna davul falan olmadan

Kızlar çalgı kesinlikle istemiyorum kişisel tercih diyelim. Mevlütlü kısmında da çok net değilim. Sadece dansın ve nikahın olduğu bir düğün olur mu? İlk danstan sonra nikah, sonra bir zeybek, sonra altta hep hafif müzikler çalacak. Ara ara dansa kalkılacak. Ben babamla bir dans edeceğim özel olarak. Sonra yine topluca danslar olabilir zaman zaman. Sonra masa masa gezip hoş geldiniz muhabbeti yapılsa çok mu abes olur? Sonra zaten takı merasimi, fotoğraf çekimi derken bir şekilde tamamlanır sanki. Siz ne düşünüyorsunuz? Ya bu şekilde olacak ya da kuran tilaveti, dualı bir organizasyon şeklinde. Bana bi el atın. Herkes çok sade buldu sadece danslı olmasını ama diyorum ki herkes kendi düğününde eğlensin önemli olan bizim için orada bulunmaları sonuçta kimseyi eğlendirmek gibi bir vazifem yok. Yine de objektif fikir ve önerilerinize açığım. Çalgısız olacak şekilde.
Sizin bahsettiginiz sey zaten normal bir dugun hanimefendi ,mevlutlu falan bu lar sinradan cikti .sevginizi kulturunuze gore zaten bir kac muzik sevilir artik zeybek vals neyse dugunde dans edilir .anormal bisi falan yok .🤣

Cevrenize bagli bir durum. Bizim bir arkadasinin esi sadece klasik müzik ve ara sira gelin ve damatin dans etmesini istedi mesela. Kendim gidemedim, ama gidenler bir süre sonra sıkıldıklarını söylediler, cünkü eglence yoktu aslinda.

Bi yakinimiz aynen.oyle yapmisti ayyy nasi bunalmistim takidan sonra kactik😊

Çok kırıcı yorumlar gelmiş oturup ağlicam nerdeyse. Neden bu kadar dalga geçer minvalde yorumlar yaptınız? Zaten çok hassas ve kararsız bi durum bu bana göre. Bu kadar linci hak edecek ne yaptım?
Canım iki tarafın ailesi de oyunlu düğün olursa çıkıp oynamayacaksa, aile dışındakiler zaten kalkıp oynamıyor. Ancak oturup izliyor. Birde akrabalar artık sadece düğünde ve cenazede birbirlerini gördukleri için sohbet etmek istiyorlar. Bangır bangır düğünden artık çoğu kişi hazetmiyor. Çok yakının değilse kimse eğlenmek için düğüne gitmiyor bence herkes mecburiyetten gidiyor. Sen istediğin gibi yap düğününü çok da güzel olur. İlla erik dalı olması gerekmiyor.

Ben hayatımda hiç mevlutlu düğüne gitmedim . Yani nasıl geçiyor hiçbir fikrim yok . Ankaralı olduğum için de oynamasiz bir düğün hayal edemedim 🤣 ama sadece dansın olduğu düğünü siz istiyorsaniz tabi olur. Biraz kısa tutmak mantıklı olur gibi. Burda mesela üç saat falan sürüyor siz bir buçuk iki saat yaparsınız
Benim ve kardeşlerimin düğünü mevlütlü oldu. Şöyle oluyor, gelinle damat salona normal düğünlerdeki gibi giriş yapıyor fon müzikle. Daha sonra damat gelinin duvağını açar pasta keser ve otururlar. Bu sırada organizasyonda ayarladığınız ekip (mevlütlü düğünlee için ayrı ekip oluyor) kuran okur, dua eder, ilahiler, ezgiler, isterseniz türk sanat musikisinden eserlee çalarlar kanunla vs tabi bu her düğünde olmuyor ama gelirse oluyor. Duadan sonra genelde takı töreni yapılıyor takı sırasında yemekler dağıtılıyor vs sonra bitiyor.

Ben çocukken kuzenim düğününü camide yapmıştı, haremlik selamlık katılmıştı büyükler. Kur'an vs okunacak düğün istesem benzer bişey yapardım sanırım.
Konu sahibi için nikah & kokteyl daha uygun olur sanki.
Ben de kuranlı yaptım ama salondaydı camidekiler gerçekten çok sıkıcı. Haremlik selamlık düğünden birşey anlaşılmıyor zaten.

Canim bende oynamak istemedigim icin dugunde oynamayi hic sevmiyorum eşimle bizde sadece dans olsun sonrasinda arkadan muzik calsin diye dusunduk bizim dugunumuz otelde yemekliydi giriste nikah kiyildiktan sonra dans sonra ikinci dans edildi bu sirada ordor tabagiyla yemek baslamisti jnsanlar yemek yedigi halde ve muzik caldigi halde bi bosluk olusuyor o kisimda eşimin arkadaslari oynamak istedigi icin arkadaslari ve eşim taki pasta vs. Olana kadar o surecte oyun havasi acip oynadilar kalabalik olduklari icinde zevkli oldu acikcasi izlemeside ben yine oynamadim yani takiya kadar olan kisimda bir 30 -45 dk arasi vakit oluyor orayi doldurucak biseyler bulursan istedigin gibi olur bence dugunum yemekli degilse ama bence o topa hic girme yemekte insanlar oyalaniyor yemeksiz olunca bir saatte dugunun biter nikah gibi olur icine sinmez

Benim ve kardeşlerimin düğünü mevlütlü oldu. Şöyle oluyor, gelinle damat salona normal düğünlerdeki gibi giriş yapıyor fon müzikle. Daha sonra damat gelinin duvağını açar pasta keser ve otururlar. Bu sırada organizasyonda ayarladığınız ekip (mevlütlü düğünlee için ayrı ekip oluyor) kuran okur, dua eder, ilahiler, ezgiler, isterseniz türk sanat musikisinden eserlee çalarlar kanunla vs tabi bu her düğünde olmuyor ama gelirse oluyor. Duadan sonra genelde takı töreni yapılıyor takı sırasında yemekler dağıtılıyor vs sonra bitiyor.

Sonuçta bir aktivite, müzik ve de yemek var; bomboş bir program olmamış. Konu sahibesinde hiçbiri yok bunların🙄

X