Çalgısız, mevlütsüz sadece dansın olduğu düğün olur mu?

Yemek olmaması sıkıntı evet. 3 4 saat nasıl geçecek zaman

Yemek olmayacaksa kokteyl yapın. Nikah kıyılır, göbek falan atılmaz, önce slow müzikler çalınır, çiftler dans eder, sonra müzik hızlanır türkçe yabancı popa kayar. Zeybek gösterisi gördüm daha önce bir düğünde pastadan hemen önce olmuştu, zeybekten sonra popa dönülebiliyor. Ama bu minimum 2-3 saat dilimi demek yemek vermeyecekseniz en azından kanepe, minik bir kaç finger food verin. Yoksa gerçekten kuru kuruya olmaz.

Benim düğünüm kendi düğünüm diye demiyorum gördüğüm en iyi düğünlerden biriydi kocaman ağaçların altında yemyeşil bir restorandaydı. 11 kişilik orkestra 7 dilde şarkı söyledi. Menü et, balık, tavuk şeklinde seçenekliydi isteyen istediğini yedi. İsteyene alkol servisi yapıldı vs. bence dört dörtlük bir düğündü. Buna rağmen söylenenler oldu. Yemekleri beğenmeyen oldu, ağaçlarda örümcek var diyen oldu, oturduğu yeri beğenmeyen oldu, çocuğunu getiremedi diye söylenen oldu, mekanı çok uzak bulan oldu. Hatta orkestraya telefonunu uzatıp ordan açtığı şarkıyı mikrofona tutturmak isteyen oldu yani sözün özü, insanlar konuşur. Konu sahibinin aklındaki organizasyon için kesinlikle konuşur.

Ben de beş yıldızlı otel düğününe gitmiştim, mezelerde soğan varmış. Oturduğum masadaki kocakarılardan biri geğirip durdu, tüm masa "olacak iş mi, böyle bir yerde soğan ne iş" diye tüm gece soğanı konuştu.
O yüzden kimse zaten memnun olmaz, ben asla düğün yapmayı düşünmem bile. kaldı ki 7 dilde şarkı söyleyen orkestra tutacağım. O paraya kocamla 7 yeni gezerim daha iyi

Ben de düğün istememiştim ama aileler işin içine girince oluyor, kırmak istemiyor insan bazen. İnanır mısın bunların hepsini limonatalı pastalı salon düğünü fiyatına yaptık biz ha bana kalsa balayı o parayla 3 gün daha uzardı da anacığım üzülürdü. Orkestraya para vermedik zaten bi yol parası aldılar, arkadaşlarımızdı. Hatta 12. kişi eşim oldu bi ara sahnede gitar çalıyordu Düşün ne kadar düğün sevmiyorsam kendi düğününe 9.30’da giden gelin olarak tarihe geçtim

Şimdi bana kızanlar olacaktır ama işin icine Kur'an girecekse abdestini alır, tesettürüne gerçekten dikkat ederek gidersin yada gitmezsin. Büyük saygısızlık olarak görüyorum böyle şeyleri

Yani bana da abed geliyor, Kuranın okunacağı yer ve zaman ibadet yeri ve zamanıdır, düğün asla yeri değil. Bizim muhafazakar kesimin 8cadı işte, madem müzik istemiyoruz araya Kuran sesi koyalım?! gibi dahiyane bir icatta bulundular tebrik ediyorum kendilerini

Eşimin arkadaşinin kardeşinin nişani vardi. Bizim ne işimiz vardi cunku hem yakin oturuyorduk hem de iyi arkadaslardi ve özellikle davet etmişlerdi.
Biz de gittik nişan mekanina ama kadin erkek ayri olacak dendi kapıda. Giderken haberim de yoktu böyle bir şey olabileceginden moralim bozulmuştu cidden kimseyi de tanimiyordum kadinlardan öylece kaldim herkes bana bir şeyler sormaya başladilar kimsin nerelisin. Derdim oynamak degil ama.neden eşimle ayri oturacagiz.
Eve gittik sonra. soylememiş esim de

Sadece ayrı köşelerde mi oturuluyor yoksa salonlar/odalar tamamen birbirinden ayrı mı oluyor?

minimalizmin de bir siniri olmali bence,

dugunsuz dugun mu olur

bir de ben onlari eglendirmek gibi bir vazifem yok olayina birazcik karsiyim. Neticede o kadar insan davet ediliyor, onca plan yapiliyor, belki insanlar baska planlarini iptal edip geliyorlar. Ama siz eglenmeseler de olur canim gozuyla olaya yaklasiyorsunuz.
Bence o kadar misafir bu mantikla davet edilmemeli, ev sahibi olmanin da bir sorumlulugu var. Imkan olcusunde kisi sayisi azaltilip herkesin keyif alacagi bir organizasyonu hedeflemek gerekir diye dusunuyorum.

Dini veya evlilikşe ilgili , ama her düğünde değil genelde yurtdışındaki bazı düğünlerde yapıyor gurbetçiler. kısa bir skeç diyelim.

Her yer öyle değil ama camide olanlar öyle gerçekten ve iyi planlama yapılmayanlar. Benim 13.00 de başladı 15.30 16.00 gibi bitti düğünüm normalde 17.00 kadardı. İnsanlar sıkılmasın, dua kuran sohbet vs çok uzun tutulmasın insanlat dinlemiyor sıkılıyor dedik ve çok kısa da sürdü yani dua ve sohbetler, dua kuran sohbet toplamda en fazla 30 dk sürmüştür. Geri kalan vakitte 1,5 saat takı törenim oldu şok uzun sürmüştü çok kalabalıktı çünkü. O sırada müzik(tsm) , yemek(su böreği) vs oldu.

Gerçekten muhafazakar dediğiniz kesim çok uç kesim olmalı ama bana da o düğünlerin dinimizle muhafazarlıkla bir alakası varmış gibi gelmiyor. Ben insanların içinde oynamayı tercih etmediğim için düğünümü de böyle tercih ettim. Sadece nikah yapsaydın diyeceksiniz ama çevremiz kalabalık, nikah salonuna 1000 kişiyi sığdıramayacağımız için öyle yapmadık. Zaten nikahım da düğünden önce olmuştu.

Bu şey gibi kısaca..hepinizden nefret ediyorum takı verin figüran olun

[ işte bunlar bana düğün değil de sanki bebek mevlidi asker mevlidi gibi geliyor insanlardan para altın toplamak için göstermelik yapılıyor sanki.

[
işte bunlar bana düğün değil de sanki bebek mevlidi asker mevlidi gibi geliyor insanlardan para altın toplamak için göstermelik yapılıyor sanki.
Bana da diğer düğünşer insanlardan para toplamak için eğlence düzenlemeye zorunda kalıyormuşsun gibi geliyor. Kına gecemi zaten yapıyorum eğlenceli ama bayanlar arasında. Ama ben düğünde oynarken yukarıdan erkeklerin beni veya bir başka kaadınların kıvırtmasını izlemesi rahatsız ediyor. Ve ben de buna dini açıdan bakıyorum. Zaten düğüne gelenlerde aile yapımızı ve yaptığımız düğünlerin böyle olduğunu bildiği ve ona göre geldiği için bir sıkıntı yok. Gelmek istemeyen gelmez takısını bırakır kimsede gelmedi diye gönül koyulmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…