Çalışan Kadın Bankamatik mi?

Ben sevdim bile Böyle de anlatılmaz ki

Nedense bütün yazılarının ana fikri 'mağdur erkekler' ?????
Çünkü her gün tecavüze, tacize onlar uğruyor. Çünkü biz,
ayak bileğinden bile tahrik olan kadın milleti, otobüste, durakta,
sokakta gerek bakışlarımızla gerek davranışlarımızla mağdur ediyoruz
zavallıları.

Biz mini giymeyince bakmayacak değil mi hiçbiri??? Çünkü onların
zihni, 'Dur' sinyali üretemiyor... Çünkü onlar dini vecibeleri yerine
getirmede bizler kadar sorumlu değil. Çünkü onlar aklına eseni yaparken
özgürlük sorgulaması muhatabı değil. Ergenliğe giren erkeğin beğendiği
kızların sayısı sorulurken, kızın açtığı bir fazla düğme böyle gereksiz
zihinlerce kıyas malzemesi oluyor işte.........

Vicdan önemli... Adil olmak önemli... Merhamet, hoşgörü çok önemli...

Uf kaldiramiyorum artik ya.
En anlamadigim da nedir biliyor musunuz? Bu tipler boyle elestirir elestirir sonra da dini ozgurluk der ya.
Senin karsindakinin tecihlerine ve ozgurlugune saygin yok ama.
Olacak gibi de degil.
Sonra da ozgurluk iste!
Sinirlendim iyice.

arkadaşım sana tamamen katılıyorum. ayzıyı ilk okuduğumda da hak vermiştim ama çalışmadığın zmanda eziliyorsun. ben çalışan bır ev kadınıyım. hayat müşterek derler eşlerın ıkısıde çalışıyor bıs kocamızın yükünü hafifletiyoruz ama kocamız bıse neden yardım etmıyor. gunde 10 saat , cumartesi dahil full çalışma bır de eve gıdınce ev işi temizlik yemek dolayısıyla yetişemıyorsun ve yetişemediğin zman yardım eden yok yukunu hafıfleten bır kocan yok .. hani hayat müşterek nerde eşitlikmiş. kadir kıymet bılmeme, takdır ve onure edılmeme çalışsan da ev kadınısın yapacaksın mecbursun zihniyeti erkeklerın bakış açılarının değişmesi lazım arkadaşlar, çalışmadım geçinemdık borçlar derken dert sahıbı olduk, kkocadan harçlık almak başka bır boyut zor , bir iki adam da artık bunalıyor. ben bunun ortasını bulamıyorum. bazen dıyorum otur evnde catır catır koca parası yee , ama kendı paranı da kazanmak harika bı duygu.. bu işin oluuru erkeklerın zihniyetini değiştirmkte arkadaşlar. evet yarım bır kadınım evım her daim derli toplu değil, yarım bır kadınım çeşit çeşit yemeler yapıpta ailecek topluca misafirlerce yemek yeme saatlerimiz olamıyor. yarım bır kadınım kocamı her gun işe uğurlayamıyor ve karşılayamıyorum.(vardiye olunca ) ve yarım bir eşim eşime karşı yeterince ılgılı olamıyorum. yorgunluk ağır basıyor... bu git geller içinde beynı yorgun bır kadınım .. ve çalışmak zorundayım....

Evet yelkenim ya ben dayanamiyorum artik bu tecavuz haberlerine. Gecen kadinin biri yine
tecavuzden yakalandi. 10 erkege tecavuz etmis. Sonra da cok pismanim once dovdum
sonra tecavuz ettim demis. Bir kadinda metrobusten disari atilmis. Cok yakisikli, iri kaslari
olan bir adamin poposuna dokunmus, adam once sesini cikaramamis, cekinmis insanlar
inanmayacak kadindan yana taraf tutacak diye, sonra kadin cinsel organina kadar elini
kaydirinca dayanamamis bagirmis, metrobusteki adamlar da hemcinslerini korumuslar,
bazi kadinlar da destek vermis metrobusten atilmis.

Bir de gecen okudum. Adamin birisi bir kadinla birlikte olmus. Neyse gel zaman git zaman
kadini ailesiyle tanistirmis. Sonra bunlarin aralari bozulmus. Adam ailesinin yuzune nasil
bakacagini bilemedigi icin intihar etmis. Kadinin da bu arada 15 yasinda annesinin tesviki ile
milli edildigi soyleniyor.

Bir de bilmem hangi koyde tore cinayeti islenmis. Cok uzuluyorum artik bu erkeklerin cektiklerine.
Adam iste zorla bir kizla (koyun agasinin kiziymis) evlendirilmeye calisilmis. Adam sen ilk gece
bunalima gir, isteme. Kadin bunu bir dovmus bir dovmus... Adam sonra itiraf etmis. Sevdigi bir
baska kadin oldugunu soylemis. Kadin tabancayi almis adami alninin ortasindan vurmus.
Ailesi de kadini tebrik etmisler, namusumuz temizlendi demisler.
Polis kadini ariyormus ama polisler kesin kadini serbest birakcak belli zaten.

sonuna kadar okumaya tahammül edemedim, bu ne çirkin ne sığ bir bakıştır...
erkekler kadınları aşağılamıyor bu çağdışı kadınlar kadar...
kadını köleleştiren önce kendisidir, çalışmaya, çalışmamaya bakmaz bu işler.
kadın bankamatik miymiş? erkek bankamatik mi peki?
nasıl ki bir kadının ben çalışmayan erkekle evlenmem deme hakkı varsa, erkeğin de çalışmayan kadınla evlenmeme hakkı var.
kimse bunun için o erkeği suçlayamaz

Oğluna, namusun insanın vicdanında, içinde olduğunu öğretememiş,
kalkmış 'değerleri olan bizler' diyor...

Oğluna yanında çıplak bir kadın olsa bile, nefsine hakim olmanın önemini
anlatamamış, kızlarına terbiye!!! veremeyen aileleri eleştiriyor...

Lambım ya, ne çok mağdur varmış değil mi
Bugün de İzmir'de bir adam evde çoluğu çocuğu açken, başka
bir kadını hamile bırakmış. Bunu öğrenen eşi de adam uyuyunca
kızgın yağ ile adamın üreme sistemini devre dışı bırakmış...
Cani kadın... ( Haberin orjinaline dokunmadım )

Konu okul kıyafeti olunca nazarı dikkatimi çekti, okul formasına 150 lira verdi diye mi hayıflandı ki acep:26:
Okul formalarını denetlemek günlük giyimi denetlemekten daha kolay, asıl serbest kıyafet olursa zorlanır okul yönetimi.
Şu eleştiriyi kız erkek ayırmadan yapsaydı keşke o zaman samimiyetine inanırdım, erkek çocuklarının bağrı açık, boyunlarında madalyon, uzattığı saçlarını bir kilo jöleyle horoz ibiği gibi diktiklerini, aranan gözlerle gezdiklerini görmezden gelmiş sanırım, eee onlar ne de olsa erkek, ne yapsalar mübah...

Lise sonda bir kızım var, gayette güzel yetiştirdiğime inanıyorum, giyiyor formasını okula gidiyor, amacı okuyup meslek sahibi olmak, bir erkeğe, ailesine muhtaç olmadan hayatını idame ettirmek, etrafındaki erkeklerin dikkati dağılıyorsa bu kızımın teşhirciliğinden değil, onların hayattaki amaçlarını bilmemesinden kaynaklanıyordur çünkü ben kızıma hayattaki en önemli amacının ayakları üstünde durması olduğunu öğrettim, anne babasının doğrularını bile sorgulamasını, kendini geliştirmesini, donanımlı, iyi eğitimli, iyi ahlaklı, dürüst, cömert, merhamet ve vicdan sahibi olmasını öğrettim, önceliği erkekler değil, etrafındaki erkeklerin önceliği kızlarsa bu benim sorunum değil.

Bir kadının kendi cinsini yerden yere vurması, teşhirci ilan etmesi, erkeklere laf söyletmemesi ne kadar adil?
Ya oğlu değil kızı olsaydı? O zaman bu kadar acımasızca eleştiricek miydi 7. sınıf çocuklarını, 7. sınıf öğrencisi çocuk henüz 13'ündedir, 13 yaşındaki bir kız evladına bunca ağır konuşmak...

Kız evlatlarını yerden yere vuruyorlar ya, benim oğlumda olsa kızımdan farklı yetiştirmezdim, zihniyet meselesi işte...

zihniyet meselesi...işte böyle "tam annelerin" yetiştiriği zihniyetteki erkek çocuklar sonra eşine her pisliği yapıyor çünkü aman oğlum onun yanına oturma halk oyununda onun elini tutma o kız çocuğu diye yetiştiriliyor çocuk e belli bi yaşta da ne yapacağını şaşırıyor kadınları hep ezilmeye mahkum varıklar olarak görüyor.anneden öyle gördü çünkü..biz de sonra erkekleri suçluyoruz.

Arkadaşlar yapmayın ne olur...

Herşeyin bir ölçüsü vardır. Doğru mu yani bir kadının vücudunu teşhir etmesi? Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz?

Benim kızım 13-14 yaşına kadar sokakta futbol ve voleybol oynadı, mahalle kültürüyle yetişen bir çocuk, haliyle arkadaş grubu kızlı erkekliydi, oturduğumuz muhit muhafazakar ağırlıklıydı, birçok kadın beni ayıpladı, 13 yaşındaki kızın erkeklerle sokakta oynamasını eleştirdiler, onlara göre o yaştaki kız sokakta oynamamalı, evde kız kıza toplantılar yapmalıydı, hayır dedim oynayacak, o benim kızım, çocukluğunu doya doya yaşayacak, erkekleri öcü gibi görmeyecek, size tersse o sizin sorununuz, konu benim kızımsa kimse laf söyleyemez deyip kestirip attım, evet zihniyet, ne düşündüğün nasıl baktığın önemlidir, futbol oynayan 13'ündeki bir kıza, erkeklerle bir arada olup cilveleşmek için onlarla futbol oynuyor düşüncesiyle bakarsan edepsiz teşhirci dersin, 13'ündeki bir kıza arkadaşlarıyla oynuyor, çocukluğunu yaşıyor ne güzel düşüncesiyle bakarsan, hala içindeki çocuğu büyütememiş 13'ünde masum bir kız çocuğu görürsün.

Abartmak ve teşhircilik gibi bilimum kavramlar kişisel ve subjektifdir. Cahide Hanım'ın ve burada onun gibi düşünenlerin aksine erkeklik kısıtlama ile değil her daim kollama ile olur.
Ayrıca insanlara dini bilgi vereceğim derken karşındaki insanları tahrik etmenin anlamı da yoktur. Kendisinin din ile alakası olmadıgı halde uydurma hadisli bir sürü yazısını da bildigim için bu kadar rahat konuşuyorum.
Sevgili mune, ben de yazının basında 150 lira okul forması ile alakalı sandim ama bu hanımefendinin cok cok başka niyetleri olduğu yazıda belli.
Kendisi ve kendi gibi düşünenler oğullarına göz örtüsü takmayı ogretemediyse tüm kızlar tahrik edici gözükür evet... Bu kadar da açık konusuyorum. Tacizin ve tecavüzün kıyafetle ilgisi yoktur.

Cahide hanımla ortak bir noktam varmış

Benim oğlumda 7. Sınıfta ama benimki oyun çocuğu.

7. Sınıftaki bir çocuğun kızların göğsüne bacağına bakması hiç normal bir durum değil.

Benim oyun çocuğumunda arkadaşlarınında ilgilendiği tekşey pc oyunları ve arabalar

Muhtemelen annesinden öğrenmiştir onun oğluda mini giyene bakarlar zihniyetini.

Bu biraz uç geldi bana. O yaşta bir çocuğa teşhirci gözüyle bakmak, çok tuhaf gerçekten...

Ama o yaştaki çocuklarla evlenip onlara kadınlık yaptıran tiplerde var bu nedenle bilhassa sokak gibi türlü türlü insanların olduğu her yerde tedbirli olmak lazım...

Biz ortaokuldayken bazı arkadaşlar adam gibiydiler. Hergün tıraş olup gelenler bile vardı. Ergenliğe erken girmiştir belki, budur yani.

Bir karış etekle gelen kızlarda vardı okula. Çıkışta koca koca adamlarla gidiyorlardı. Allah korusun...

Tek ortak yanınızın 7. Sınıfa giden cocuk sahibi olmanız oluşunu sevdim parkon
Hayır o yaştaki erkekler tabii ki cinsellik dürtüsüne sahip olurlar ama bahsedilen etkilenme sapıklık boyutunda.

Son düzenleyen: Moderatör:

tek ortak noktan bu olsun

senin çocuğun yaşında davranması gerektiği gibi davranıyor doğru olanı yapıyor yani.ama çocuklarda suç yok ki.

ben zaten şu açık giyinme mevzusunun tartışılmasını bile yersiz buluyorum.
çarşaflıya göre tesettürlü açık giyiniyor, tesettürlüye göre onların deyimiyle başını kapatıp daracık giyinenler teşhirci, ona göre kot giyen, buna göre şort giyen...
ben üstsüz güneşlenen tangalı rustan bile rahatsız olmuyorum, öyle rahatsa öyle giyinsin diyorum, kimi neye göre teşhircilikle suçlayabiliriz ki? herkesin normali, aşırısı farklıdır.
çok açık giyiniyor, teşhirci, aranıyor demeyin o yüzden kimse için, mutlaka sizin de teşhirci olduğunuzu düşünen birileri vardır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…