Cagimizin sorunu mu bu

Ama canim sosyal medyada kendi fotograflarini paylasiyor, oyle bir olay olsa onu da yapmazdi bence
Şunu farkettim çok zor süreçlerden geçen insanların sosyal medyada fotoğraf paylaşmaya devam ettiğini gördüm alışkanlık mıdır nedir hiç anlayamıyorum en yakınını kaybetmiş sosyal medyada fotoğraf paylaşıyor ben anlamadım gitti yani sosyal medya kıstas değil bence artık

Hadi cocuklar birbirlerinun arkasindan aglar da yetişkin insanlarin bir başkasi için aglamasi garip geliyor ya. İyi anlaşan iki komşuydunuz sadece. Siz aglarken komşunuz yeni hayatinin mutlulugunu yaşiyordu muhtemelen.
Bazi insanlarda yoğun nazar inanci vardir ya da duymuşsunuzdur bir iş tamamlanmadan herkese söyleyince bozuluyor o iş olmuyor diyenler var.
Arkadaşiniz Almanyaya gidebilmeyi çook istemiş muhtemelen ve bozulabilecegini dusunerek o iş tamamlanana kadar anlatmamiştir. Sizin kişisel algilamaniz gereken bir durum yok aslinda. 🤷
Bunu ben de yaşadım artık yapacak olduğumuz bir şey olmadan söylemiyoruz defalarca kez yaşadık çünkü

Şunu farkettim çok zor süreçlerden geçen insanların sosyal medyada fotoğraf paylaşmaya devam ettiğini gördüm alışkanlık mıdır nedir hiç anlayamıyorum en yakınını kaybetmiş sosyal medyada fotoğraf paylaşıyor ben anlamadım gitti yani sosyal medya kıstas değil bence artık
Ben zor bir surec gecirdigini dusunmuyorum paylasimlarina bakarsak.. Hadi diyelim ki oyle, sosyal medyada paylasim yapana kadar bize en azindan bir cumle yazamaz miydi? En azindan insanlik icin gerekli bu, ben aksini cok buyuk saygisizlik olarak goruyorum.. Insan uygun bir dille belirtir gorusmek istemiyorsa, veya bunu belirtmeye cekiniyorsa da uygun bir bahane bulur.. Yani secenek cok, bu ne boyle her sey guzelken aniden toz olup gidiyor, merak edip aradik yazdik tek kelime cevap yok.. Sanki biz insan degiliz, insan yerine koymamak bu bence.. Cok cok ayip yaptigi

Bunu ben de yaşadım artık yapacak olduğumuz bir şey olmadan söylemiyoruz defalarca kez yaşadık çünkü

Ben de söylemiyorum. Yani soylediğim için bozulur diye de değil sadece, o şey olmazsa zaten üzülecegim bir şeydir ve insanlara bu konularda bilgi verince arkasini ariyorlar o iş ne oldu olmadi mi vs iyi niyetli bile olsa bi de onlara hesap vermek istemiyorum doğrusu. Ben oyle millete her şeyimi anlatmayi seven biri degilim cunku etrafimda.
Komşuluk başka bu başka. Birini seviyorum diye hayatimin tüm kararlarini anlatacak değilim. 🤷 Cocuk değiliz yani.

Selam hanimlar.. Gozlemledigim kadariyla gunumuzde kayda deger sayida cok insan bir tuhaf hal icerisindeler ve bu nasil tanimlanir bilemedim.. Gelgec akilli mi desem, dengesiz mi desem, vurdumduymaz mi desem bilemedim.. En iyisi ornekle anlatayim siz karar verin.. Ben iki tane kadin arkadasimla birlikte yasiyorum ve biz bir sosyal sorumluluk projesi gibi bir seyle ugrasiyoruz (losev tarzi bir sey) bundan bir sure once bir tane kadin arkadas bizimle tanisti ve bizim ortak bir projemize dahil olmak istedi hevesle.. Ayni zamanda cok da sicakkanli davrandi, sadece proje icin degil, arkadas gibi de cok sevdik birbirimizi.. Neyse boyle birkac gorustuk ettik, sonra birden haber alamadik ondan.. Neyse merak edip aradik ettik vs.. Asla bir tek cevap gelmedi, mesajlarimiza da goruldu birakti.. He bu arada bizi engellemedi veya silmedi de, sadece tamamen cevapsiz birakip toz oldu.. (Buna ghostlamak deniyordu sanirim) Hem projemizde yuzustu birakilmis olduk (o olmasa da bizim yapabilecegimiz bir sey, ama yine de hos degil elbette) hem de insanlik acisindan cok ayip oldu bize.. Neden boyle oldugu hakkinda hicbir fikrimiz yok mesela, hicbir neden de yok, hatta en son bu kadinla bulustugumuzda da gayet guzel bir sekilde ayrilmistik.. Ondan sonra toz olup gitti kendisi.. He sadece bu olay mi hayir, buna benzer baska olaylara da sahit oldum ben.. Cevremden de duymuslugum var, ben de benzer olay yasadim diyenleri duymuslugum var.. Bu sekilde.. Siz de hic boyle olay yasadiniz mi veya duymuslugunuz var mi..

Buradaki arkadaşı bilmiyorum ama ben çok bunaldığım bazı arkadaşlardan aynı bu şekilde uzaklaştım. Tabii ortak bir proje, iş vb sorumluluk yoktu aramızda. Ama yoruluyor insan, insanlardan yoruluyor, bunun üzerine ekonomik sorunlar, işsizlik vs olunca tahammül sınırı kalkıyor ortadan ve ben hayatımdan çok kişiyi bu şekilde çıkardım ve tel sildim. kendimden örnek verdim, belki içinde bulunduğunuz durumu anlamanızı kolaylaştırır,

Bunun dışında bu arkadaşın hayatında çok ciddi sorunlar olabilir. zor bir süreçten geçiyordur. Ya da gördüğü bir şey size karşı mesafeli olmasını sağlamıştır. Birçok kişi bunu anlamıyor, mesafe koyunca karşıdakine hemen düşmanca bir tavır alıyor, halbuki yine kendimden örnek vereyim. çalıştığım bir kurumda sekneter arkadaşın bana karşı aşırı laubali davranışları hoşuma gitmediğinden zamanla araya mesafe koydum. Nedenini de söylemedim çünkü patronun yakın arkadaşıydı. Bu tür bir neden de olabilir.

Buradaki arkadaşı bilmiyorum ama ben çok bunaldığım bazı arkadaşlardan aynı bu şekilde uzaklaştım. Tabii ortak bir proje, iş vb sorumluluk yoktu aramızda. Ama yoruluyor insan, insanlardan yoruluyor, bunun üzerine ekonomik sorunlar, işsizlik vs olunca tahammül sınırı kalkıyor ortadan ve ben hayatımdan çok kişiyi bu şekilde çıkardım ve tel sildim. kendimden örnek verdim, belki içinde bulunduğunuz durumu anlamanızı kolaylaştırır,

Bunun dışında bu arkadaşın hayatında çok ciddi sorunlar olabilir. zor bir süreçten geçiyordur. Ya da gördüğü bir şey size karşı mesafeli olmasını sağlamıştır. Birçok kişi bunu anlamıyor, mesafe koyunca karşıdakine hemen düşmanca bir tavır alıyor, halbuki yine kendimden örnek vereyim. çalıştığım bir kurumda sekneter arkadaşın bana karşı aşırı laubali davranışları hoşuma gitmediğinden zamanla araya mesafe koydum. Nedenini de söylemedim çünkü patronun yakın arkadaşıydı. Bu tür bir neden de olabilir.
Iyi de en son bizden ayrildiginda cok mutluydu ve cok guzel bir sekilde ayrilmistik bir dahaki seferki bulusmayi planlayarak.. Yoksa biz de sizin gibi dusunurduk zaten.. Ama yorum icin tesekkurler.. Boyle bir durum kesinlikle yok bu yuzden.. Hayatinda zor surec durumu da bence yok cunku bize cevap vermiyor ama surekli sosyal medyada, foto paylasimlari vs yapiyor.. Peki siz mesafe koydum derken ne kastettiniz yani bahsi gecen kadin gibi tek bir kelime yazmayip ortadan mi kayboldunuz yoksa kibar dille bahane mi sundunuz

Hadi cocuklar birbirlerinun arkasindan aglar da yetişkin insanlarin bir başkasi için aglamasi garip geliyor ya. İyi anlaşan iki komşuydunuz sadece. Siz aglarken komşunuz yeni hayatinin mutlulugunu yaşiyordu muhtemelen.
Bazi insanlarda yoğun nazar inanci vardir ya da duymuşsunuzdur bir iş tamamlanmadan herkese söyleyince bozuluyor o iş olmuyor diyenler var.
Arkadaşiniz Almanyaya gidebilmeyi çook istemiş muhtemelen ve bozulabilecegini dusunerek o iş tamamlanana kadar anlatmamiştir. Sizin kişisel algilamaniz gereken bir durum yok aslinda. 🤷
Ben de bu inanca sahip insanlardan birisiyim. O nedenle buna benzer bir yorum yapmıştım. Evet disardan etkisi sanırım benim dahi dusundugumden daha ağırmış diye ben de düşündüm.

Kaldı ki ben de yurt dışında taşınırken son zamanlarda söyleyenlerdenim ama vize çıktıktan sonra iki hafta sonra biz gidiyoruz demiştim en azından ve bunu daha doğru buluyorum. Bunu da az bulan tanıdıklarım olmuştu benim de. Ancak herkes kendini düşünürken aslında kimse diğerini tam düşünmemiş oluyor. Kendi kayıplarına odaklanırken onu ne daha mutlu edecek, bunu ne kadar istiyordu, ne zamandır uğraşıyor vs yok. Herkes kendini özel diye düşünürken en az böyle düşü en 20 kişi oluyor çevrede ve o kadar insan bilse ve bir şeye yogunlassa açıkçası o iş illa olmuyor desem de cidden bir aksilik enerjisi doğuruyor çünkü birilerinin muhakkak bir şeylerde gözü kalıyor.

Ben zor bir surec gecirdigini dusunmuyorum paylasimlarina bakarsak.. Hadi diyelim ki oyle, sosyal medyada paylasim yapana kadar bize en azindan bir cumle yazamaz miydi? En azindan insanlik icin gerekli bu, ben aksini cok buyuk saygisizlik olarak goruyorum.. Insan uygun bir dille belirtir gorusmek istemiyorsa, veya bunu belirtmeye cekiniyorsa da uygun bir bahane bulur.. Yani secenek cok, bu ne boyle her sey guzelken aniden toz olup gidiyor, merak edip aradik yazdik tek kelime cevap yok.. Sanki biz insan degiliz, insan yerine koymamak bu bence.. Cok cok ayip yaptigi
Evet haklısınız biz olsak öyle yaparız belki başka bir amaç için de gelmiş olabilir çeşit türlü insan var belki bir şey gördü sordu

Iyi de en son bizden ayrildiginda cok mutluydu ve cok guzel bir sekilde ayrilmistik bir dahaki seferki bulusmayi planlayarak.. Yoksa biz de sizin gibi dusunurduk zaten.. Ama yorum icin tesekkurler.. Boyle bir durum kesinlikle yok bu yuzden.. Hayatinda zor surec durumu da bence yok cunku bize cevap vermiyor ama surekli sosyal medyada, foto paylasimlari vs yapiyor.. Peki siz mesafe koydum derken ne kastettiniz yani bahsi gecen kadin gibi tek bir kelime yazmayip ortadan mi kayboldunuz yoksa kibar dille bahane mi sundunuz
Kibarlıktan iyi ayrılmış sizden diye düşündüm. Kimsenin kalbını kırmadan ayrılıp sonra ilişkiyi kesemye karar verdi diye tahmin etttim.

Sorduğunuz soruya gelince mesafe koymaktan kastim araya resmiyet koymaktı. Çalıştığımız iş yerinde başta yalnızca ikimiz kadındık ve oldukça sıcak davrandım kendisine, herkese davrandığım gibi. Ardından aşırı laubali tavırları yüzünden sadece günaydın- iyi akşamlar diyaloglarına döndü ilişkimiz. Ben öyle bahane uyduracak biri değilim. Patron sordu neden aranız kötü diye, ben de kötü değil sadece laubali tavırları var dedim. İş yerinde on kişi vardı herkes bu kadına karşı öyleydi, ama ben de kadın olduğum için geldi bana çattılar.

Sonra kadın arkadaşlar da geldi ve dedikodu konusu ben oldum. Sonrasında zaten işten çıkarıldım. Teli vardı, birazda onun yüzünden işten çıkınca sildim ve aramadım. Akıl etmiştir bunu.

Kibarlıktan iyi ayrılmış sizden diye düşündüm. Kimsenin kalbını kırmadan ayrılıp sonra ilişkiyi kesemye karar verdi diye tahmin etttim.

Sorduğunuz soruya gelince mesafe koymaktan kastim araya resmiyet koymaktı. Çalıştığımız iş yerinde başta yalnızca ikimiz kadındık ve oldukça sıcak davrandım kendisine, herkese davrandığım gibi. Ardından aşırı laubali tavırları yüzünden sadece günaydın- iyi akşamlar diyaloglarına döndü ilişkimiz. Sonra kadın arkadaşlarda geldi ve dedikodu konusu ben oldum. Sonrasında zaten işten çıkarıldım. Teli vardı, birazda onun yüzünden işten çıkınca sildim ve aramadım. Akıl etmiştir bunu.
Ama en son ayrildigimizda 4-5 gun sonrasi icin bir plan yapmistik, inanabiliyor musunuz.. Zaten en tuhaf kismi da bu bence.. Sizin olay cok daha baska bence, bu olay cok baska.. Mesela bizi kendi yerinize koyarsaniz soyle: bir kadin arkadasla tanisiyorsunuz ve onunla hem is yapiyorsunuz hem de guzel arkadaslik kuruyorsunuz.. En son gorustugunuzde de gayet guzel bir sekilde ayrilip 4-5 gun sonraya bir plan yapiyorsunuz sonra da bir daha asla o kisiden cevap vs alamiyorsunuz toz olup gidiyor.. Ne dusunurdunuz?

Turlu turlu insan var tabi. Ama gordu sordu derken neyi kastettiginizi anlamadim
Sordu klavye yazmış belki kendi huyuna uygun olmayan bir davranışınızı gördü soğudu basit bir şey bile olabilir ama onun soğuması için bir sebeptir o tarz bir şey olmuştur diye düşünüyorum ya da ailesi katılım sağlamasını istememiştir ama açıklama yapması gerekirdi yine de

Ama en son ayrildigimizda 4-5 gun sonrasi icin bir plan yapmistik, inanabiliyor musunuz.. Zaten en tuhaf kismi da bu bence.. Sizin olay cok daha baska bence, bu olay cok baska.. Mesela bizi kendi yerinize koyarsaniz soyle: bir kadin arkadasla tanisiyorsunuz ve onunla hem is yapiyorsunuz hem de guzel arkadaslik kuruyorsunuz.. En son gorustugunuzde de gayet guzel bir sekilde ayrilip 4-5 gun sonraya bir plan yapiyorsunuz sonra da bir daha asla o kisiden cevap vs alamiyorsunuz toz olup gidiyor.. Ne dusunurdunuz?
Daha tuhaf bir durum sizinki kabul ediyorum. Ve karşınızdaki kadının hayır diyemeyen bir insan olduğunu düşündüm. Öyle değilse de bilemem.

Samimi olmam gerekirse bu durum benim başıma gelmiş olsa , benzer durumlar yaşadım, umurumda olmazdı. Vurdunduymaz demeyin bana, insanların iyi yönlerinden çok kötü yönlerine şahit oldum. Aramıyorsa, dönmüyorsa bir bildiği var der bir daha da düşünmezdim.

Yukarıda yazmıştım nedenini, haber vermeden numarasını sildiğim insanlar vardı. Bence kendinizi fazla yormayın bunu düşünerek.

Selam hanimlar.. Gozlemledigim kadariyla gunumuzde kayda deger sayida cok insan bir tuhaf hal icerisindeler ve bu nasil tanimlanir bilemedim.. Gelgec akilli mi desem, dengesiz mi desem, vurdumduymaz mi desem bilemedim.. En iyisi ornekle anlatayim siz karar verin.. Ben iki tane kadin arkadasimla birlikte yasiyorum ve biz bir sosyal sorumluluk projesi gibi bir seyle ugrasiyoruz (losev tarzi bir sey) bundan bir sure once bir tane kadin arkadas bizimle tanisti ve bizim ortak bir projemize dahil olmak istedi hevesle.. Ayni zamanda cok da sicakkanli davrandi, sadece proje icin degil, arkadas gibi de cok sevdik birbirimizi.. Neyse boyle birkac gorustuk ettik, sonra birden haber alamadik ondan.. Neyse merak edip aradik ettik vs.. Asla bir tek cevap gelmedi, mesajlarimiza da goruldu birakti.. He bu arada bizi engellemedi veya silmedi de, sadece tamamen cevapsiz birakip toz oldu.. (Buna ghostlamak deniyordu sanirim) Hem projemizde yuzustu birakilmis olduk (o olmasa da bizim yapabilecegimiz bir sey, ama yine de hos degil elbette) hem de insanlik acisindan cok ayip oldu bize.. Neden boyle oldugu hakkinda hicbir fikrimiz yok mesela, hicbir neden de yok, hatta en son bu kadinla bulustugumuzda da gayet guzel bir sekilde ayrilmistik.. Ondan sonra toz olup gitti kendisi.. He sadece bu olay mi hayir, buna benzer baska olaylara da sahit oldum ben.. Cevremden de duymuslugum var, ben de benzer olay yasadim diyenleri duymuslugum var.. Bu sekilde.. Siz de hic boyle olay yasadiniz mi veya duymuslugunuz var mi..
Yardim işlerinde olabilecek bir durum. Vicdan, toplum algısına, beğenisine göre bir an gaza gelme ama sonra sorumluluğun ağır gelmesi. Aktif rol almak zordur Yardim işlerinde

Sebep ne olursa olsun bir projede görev almışsa diğerlerine karşı sorumluluğu vardır haber vermesi gerekir. Muhtemelen sıkılmış

İlk aradığımda bana watsapp üzerinden dönüş yapti ve görüntülü konuşmak istedi beni görünce gözyaşları akmaya başladı başta anlam veremedim.
Aramızda ki dostluk,sıcaklık farklıydı
Iki çocuğunun da öğretmenleri ve arkadaşlarının bile haberi yok gittiklerinden yarın öğrenecekler
Bu kadarıda normal gelmedi kimseye bahsetmedikleri biseyler var sanki
Neden garip geldi ben 5 sene oturdugum evden taşınırken gram üzülmedim ama 7 aydır tanıdığım birlikte pek çok şeyi paylaştığımız insanın gitmesi beni cok üzdü .
Elbette komşum gitse uzulmem ,ama çok sevdiğim bir insan olunca üzülüyorum kısa zamanda cok şey paylastik

Bazı insanlar manyak.baskq bir açıklaması yok dumduz bu yani. Çok büyük bir travma yaşamış olması lazım bunu yapmak için, o da yok diyorsunuz. Ya projeye başlayıp sorumluluk alıp da ortada bıraksaydı? Şükredin ve önünüze bakın derim

Ya az önce benzer bi olay yaşadım
Ağustos sonu gibi taşındım yeni evime cok tatlı bi kadınla arkadas olsuk kizi kizimla,oğlu oğlumla yaşıt cok iyi arkadaş oldular en yakın arkadaşlarıydi birbirlerinin hatta dun aksam sitenin bahçesinde beraber oynuyorlardi gece saat 11 e kadar
Gündüz kızım arkadaşını çağırmaya gitti kimse yok dedi bende arkadasimi aradım özledim aksama iftarı disarda yapalım diye demez mi Almanya ya geldik temelli eşimin iş durumu vardı kimseye söylemedik onaylanana kadar sok oldum vedalasamadik bi anlam veremedim cok üzüldük hem ben hem cocuklarr
Kizim çok ağladı hem sınıf hem de sitede en sevdiği arkadasiydi
Birlikte cok vakit geçirdik cocuklari cafeye, sinemaya götürdük aynı okuldalardi beraber almaya giderdik cok tuhaf geldi daha önce başıma gelmemisti
Bu da ayrı bir ruh hastasıymis. Nazara ben de inanırım, böyle bir durumum olsa son dk ya kadar ben de söylemem ama bir vedalaşmayi da çok gormem yani. Sıradan biri de degilmissiniz, 7 aydır çok şey paylaşmissiniz. Gideceğinin bir gece öncesine kadar bir arada olup da tek kelime etmemek bayagi sinsilik yani. Bence artık hiç iletişim kurmayın bunlarla. Hadi kadin soylemedi çocukları nasıl saklayabildi? Çocuk çocuğa söyler yani. Demek ki nasıl tembihlilerdi.

Bu da ayrı bir ruh hastasıymis. Nazara ben de inanırım, böyle bir durumum olsa son dk ya kadar ben de söylemem ama bir vedalaşmayi da çok gormem yani. Sıradan biri de degilmissiniz, 7 aydır çok şey paylaşmissiniz. Gideceğinin bir gece öncesine kadar bir arada olup da tek kelime etmemek bayagi sinsilik yani. Bence artık hiç iletişim kurmayın bunlarla. Hadi kadin soylemedi çocukları nasıl saklayabildi? Çocuk çocuğa söyler yani. Demek ki nasıl tembihlilerdi.
Konuyu biraz sabote etmiş gibi hissettim konu sahibi kusura bakmayın
O gün yaşadığım olayın üstüne bu konu denk gelince döküldüm bende
Aynen tembihlilerdi bence benim de cocuklarim var böyle bi durumu hemen söylerlerdi
Öğretmenleri bile bilmiyor gittiklerini yarın öğrenecekler
Kimseyle paylasmadiklari bir durum var bence nazar vs. Değil bence

Konuyu biraz sabote etmiş gibi hissettim konu sahibi kusura bakmayın
O gün yaşadığım olayın üstüne bu konu denk gelince döküldüm bende
Aynen tembihlilerdi bence benim de cocuklarim var böyle bi durumu hemen söylerlerdi
Öğretmenleri bile bilmiyor gittiklerini yarın öğrenecekler
Kimseyle paylasmadiklari bir durum var bence nazar vs. Değil bence
Sizinki de ayrı bir konuda tartışilabilir bence zira enteresan bir durum. Olabilir, darbe öncesi bazi fetoculer bu şekilde kaçmıştı valla direk o geldi aklıma. Hatta biri bizim okulda öğretmendi ,esi subaydi. Adam ne iş yapiyor?

X