Cagimizin sorunu mu bu

Benim başıma gelmedi ama bu tip insanlar gerçekten rahatsız edici.

Çok takmaktan ya da görüşmemekten dertlenmekten de değil de ben de olsam “ne oldu şimdi” diye merak ederdim. Genelde de çabuk samimileşen, boş konuşan insanlar böyle. Ben böyle tipleri genel olarak sevmediğimden yaşamamış da olabilirim.

Selam hanimlar.. Gozlemledigim kadariyla gunumuzde kayda deger sayida cok insan bir tuhaf hal icerisindeler ve bu nasil tanimlanir bilemedim.. Gelgec akilli mi desem, dengesiz mi desem, vurdumduymaz mi desem bilemedim.. En iyisi ornekle anlatayim siz karar verin.. Ben iki tane kadin arkadasimla birlikte yasiyorum ve biz bir sosyal sorumluluk projesi gibi bir seyle ugrasiyoruz (losev tarzi bir sey) bundan bir sure once bir tane kadin arkadas bizimle tanisti ve bizim ortak bir projemize dahil olmak istedi hevesle.. Ayni zamanda cok da sicakkanli davrandi, sadece proje icin degil, arkadas gibi de cok sevdik birbirimizi.. Neyse boyle birkac gorustuk ettik, sonra birden haber alamadik ondan.. Neyse merak edip aradik ettik vs.. Asla bir tek cevap gelmedi, mesajlarimiza da goruldu birakti.. He bu arada bizi engellemedi veya silmedi de, sadece tamamen cevapsiz birakip toz oldu.. (Buna ghostlamak deniyordu sanirim) Hem projemizde yuzustu birakilmis olduk (o olmasa da bizim yapabilecegimiz bir sey, ama yine de hos degil elbette) hem de insanlik acisindan cok ayip oldu bize.. Neden boyle oldugu hakkinda hicbir fikrimiz yok mesela, hicbir neden de yok, hatta en son bu kadinla bulustugumuzda da gayet guzel bir sekilde ayrilmistik.. Ondan sonra toz olup gitti kendisi.. He sadece bu olay mi hayir, buna benzer baska olaylara da sahit oldum ben.. Cevremden de duymuslugum var, ben de benzer olay yasadim diyenleri duymuslugum var.. Bu sekilde.. Siz de hic boyle olay yasadiniz mi veya duymuslugunuz var mi..
Ya az önce benzer bi olay yaşadım
Ağustos sonu gibi taşındım yeni evime cok tatlı bi kadınla arkadas olsuk kizi kizimla,oğlu oğlumla yaşıt cok iyi arkadaş oldular en yakın arkadaşlarıydi birbirlerinin hatta dun aksam sitenin bahçesinde beraber oynuyorlardi gece saat 11 e kadar
Gündüz kızım arkadaşını çağırmaya gitti kimse yok dedi bende arkadasimi aradım özledim aksama iftarı disarda yapalım diye demez mi Almanya ya geldik temelli eşimin iş durumu vardı kimseye söylemedik onaylanana kadar sok oldum vedalasamadik bi anlam veremedim cok üzüldük hem ben hem cocuklarr
Kizim çok ağladı hem sınıf hem de sitede en sevdiği arkadasiydi
Birlikte cok vakit geçirdik cocuklari cafeye, sinemaya götürdük aynı okuldalardi beraber almaya giderdik cok tuhaf geldi daha önce başıma gelmemisti

Benim başıma gelmedi ama bu tip insanlar gerçekten rahatsız edici.

Çok takmaktan ya da görüşmemekten dertlenmekten de değil de ben de olsam “ne oldu şimdi” diye merak ederdim. Genelde de çabuk samimileşen, boş konuşan insanlar böyle. Ben böyle tipleri genel olarak sevmediğimden yaşamamış da olabilirim.
Aynen iste biz de merak ettik

Ya az önce benzer bi olay yaşadım
Ağustos sonu gibi taşındım yeni evime cok tatlı bi kadınla arkadas olsuk kizi kizimla,oğlu oğlumla yaşıt cok iyi arkadaş oldular en yakın arkadaşlarıydi birbirlerinin hatta dun aksam sitenin bahçesinde beraber oynuyorlardi gece saat 11 e kadar
Gündüz kızım arkadaşını çağırmaya gitti kimse yok dedi bende arkadasimi aradım özledim aksama iftarı disarda yapalım diye demez mi Almanya ya geldik temelli eşimin iş durumu vardı kimseye söylemedik onaylanana kadar sok oldum vedalasamadik bi anlam veremedim cok üzüldük hem ben hem cocuklarr
Kizim çok ağladı hem sınıf hem de sitede en sevdiği arkadasiydi
Birlikte cok vakit geçirdik cocuklari cafeye, sinemaya götürdük aynı okuldalardi beraber almaya giderdik cok tuhaf geldi daha önce başıma gelmemisti
Sizin olay da cok ilgincmis, peki hic bir tartismaniz vs olmus muydu

Bazı insanlar böyle rahat oluyor. Bir daha nerde görücem onları amaan diye sallamıştır sizi. Ilginç
Aslinda hic baglantimizin olmadigi biri de degil.. Onun samimi bir arkadasi, bizim arkadaslardan birinin is arkadasi cikmisti mesela.. Tabi bizim arkadasin is arkadasi sonucta, arada belli bir resmiyet var, ona bu konu sorulamaz yani, orasi da ayri..

En sevmediğim insan tipi. Dengesiz mi desem, sorumsuz mu desem ne desem bilmiyorum. Benzerini Pandeminin başında Halk Sağlığı merkezinde yaşadık. Görev geliyor, kabul ediyorsun bir gün çalışıyorsun ve sonraki gün haber bile vermeden sırra kadem basiyorsun. Ara ki bulasin. Gelen 30 kişiden kalan 12 kişiydi, diğer 18 kişi tam olarak bunu yaptı.Maalesef hepsi kadın! Haber ver nöbetleri buna göre düzenleyelim. Eve bile donemedik, öyle uyku tulumları ile yere kıvrılıp yattik bir ay iki ekip. Bizim sanki ailemiz, eşimiz vs yok, bu model kendini hep hakli görür. Of çok sinirlendim hatirlayinca.

Sizin olay da cok ilgincmis, peki hic bir tartismaniz vs olmus muydu
Hayir kesinlikle çok güzel bir iletişimimiz vardi ortak arkadaşta benden duydu ve inanamadı ağladı oda zoruma gitti dun karşılaştık konuştuk hiç bahsetmedi diye
Bu saat oldu hala sindiremiyorum büyük bir sıkıntı çöktü içime nasıl olur diye düşünüp duruyorum
Gerçekten çok seviyor ve değer veriyordum gözlerim doluyor yazarken bile
Onu tanıdığıma çok sevinmiştim çok güzel kalpli anaç hakkında diyebileceğim tek bir kötü kelime yok
Cocuklarinida çok güzel yetiştirmişti annelerinin sözünden hiç cikmazlardi
Bilmiyorum hersey bu kadar güzelken neden böyle oldu
Kızım bisikletini yaptırmıştı bugün büyük bi hevesle gitti kapilarina arkadasimla birlikte biner süreriz diye her gün okulda da eve gelince de beraberlerdi
Oğlu,benim oğlumla dün kapıya geldi acikmislardi ellerine yiyecek hazırladım verdim
Çocuklarımın üzülmesi beni daha da çok üzdü keşke bahsetseydi planlarından böyle bi durum var diye kendimizi hazırlardık çok fena olduk birden yok oldular

Hayir kesinlikle çok güzel bir iletişimimiz vardi ortak arkadaşta benden duydu ve inanamadı ağladı oda zoruma gitti dun karşılaştık konuştuk hiç bahsetmedi diye
Bu saat oldu hala sindiremiyorum büyük bir sıkıntı çöktü içime nasıl olur diye düşünüp duruyorum
Onu tanıdığıma çok sevinmiştim çok güzel kalpli anaç hakkında diyebileceğim tek bir kötü kelime yok
Kızım bisikletini yaptırmıştı bugün büyük bi hevesle gitti kapilarina arkadasimla birlikte biner süreriz diye her gün okulda da eve gelince de beraberlerdi
Oğlu,benim oğlumla dün kapıya geldi acikmislardi ellerine yiyecek hazırladım verdim
Çocuklarımın üzülmesi beni daha da çok üzdü keşke bahsetseydi planlarından böyle bi durum var diye kendimizi hazırlardık çok fena olduk birden yok oldular
Yurt dışına gitmeyi çok istemişler ve süreç hakkında nazar çekmekten korkmuşlar belli ki. Vize çıkmadan bahsetselerdi aksilik yaşamak istememişler kesin.

Boyle cok hızlı yaşayan insanlardan korkun zaten. Hızlı ısınan, ortam içine hızlı giren, hızla seven kişilerden...

Ayni hızla kayıplara karışır, hızla silerler.

Ben var ya o kadar zor uyum sağlarım ki. Karar alırken de kırk kere düşünürüm. Bir insanı sevmem de silmem de cok zordur.

Beni anormal bulanlar da var hani.
Hangimiz daha anormaliz tartışılır:KK70:

Psikolojik falan denmiş de böyle insan da çok hiç açıklamaya bile uğraşmak istemiyor, Ben yapamayacak olsam bile ne desem de ayıp olmasa diye düşünür dururum strese girerim valla, bi neden söyler kusura bakmayın falan derdim yine üstüne utanırdım acaba bizim gibiler mi yanlış yapıyor onlar kafa rahat çekilip gidiyor 😄
Aynen öyle.
Sorunlarım var sıkıntılarom kusura bakmayın dersin geçersin.
Görüldü atmalar falan ne ya.
İnsanlar gerçekten kaç yaşındalar ayıp denen bir şey var

Yurt dışına gitmeyi çok istemişler ve süreç hakkında nazar çekmekten korkmuşlar belli ki. Vize çıkmadan bahsetselerdi aksilik yaşamak istememişler kesin.
Belkide ama bilemiyorum haftanın 5 günü hava güzelse çocuklarımız okuldan gelince oyun oynar biz beraber otururduk aynı sofraya oturduk ne bileyim zoruma gitti
Gideceği günün gecesi saat 11 e kadar çocuklarımız oynadı
Ülke standartlarında iyi bir semtin lux sayılabilecek bir sitesinde oturuyoruz
Herkesin gelir durumu iyi nazarlık bir durum da yok aslında anlam veremedim cok üzgünüm sabaha kadar uyuyamadım
Yaptığımız her etkinlikte çocuklarımız birbirini istiyordu sinema,oyun alanı vs....
Cocuklara belli etmemeye çalışıyorum hepimizi çok kötü etkiledi
Biri 6 digeri 8 yaşında cocuklarimin bu şekilde olmamalıydı
Ben iftar için aradığımda ogrenmemeliydim gittiğini

Belkide ama bilemiyorum haftanın 5 günü hava güzelse çocuklarımız okuldan gelince oyun oynar biz beraber otururduk aynı sofraya oturduk ne bileyim zoruma gitti
Gideceği günün gecesi saat 11 e kadar çocuklarımız oynadı
Ülke standartlarında iyi bir semtin lux sayılabilecek bir sitesinde oturuyoruz
Herkesin gelir durumu iyi nazarlık bir durum da yok aslında anlam veremedim cok üzgünüm sabaha kadar uyuyamadım
Yaptığımız her etkinlikte çocuklarımız birbirini istiyordu sinema,oyun alanı vs....
Cocuklara belli etmemeye çalışıyorum hepimizi çok kötü etkiledi
Biri 6 digeri 8 yaşında cocuklarimin bu şekilde olmamalıydı
Ben iftar için aradığımda ogrenmemeliydim gittiğini
Bu durumda bunu bence ona söylemelisiniz o halde. Yolunuz açık olsun umarım her şey sızın için güzel olur ancak bu kadar yakinken bu şekilde ogrenmekten kaynaklı gerçekten üzüldüm. Bu şekilde ogrenme nedenimiz nedir, ben yakın olduğumuzu sanıyordum. Diye açık bir şekilde sorun bence bakalım ne diyor.

Ben aşırı yakın olmadiginizi fark ederek o şekilde bir yorum yaptım.

En sevmediğim insan tipi. Dengesiz mi desem, sorumsuz mu desem ne desem bilmiyorum. Benzerini Pandeminin başında Halk Sağlığı merkezinde yaşadık. Görev geliyor, kabul ediyorsun bir gün çalışıyorsun ve sonraki gün haber bile vermeden sırra kadem basiyorsun. Ara ki bulasin. Gelen 30 kişiden kalan 12 kişiydi, diğer 18 kişi tam olarak bunu yaptı.Maalesef hepsi kadın! Haber ver nöbetleri buna göre düzenleyelim. Eve bile donemedik, öyle uyku tulumları ile yere kıvrılıp yattik bir ay iki ekip. Bizim sanki ailemiz, eşimiz vs yok, bu model kendini hep hakli görür. Of çok sinirlendim hatirlayinca.
Benim de ayni sekilde.. Gercekten ne insanlar var cok uzuldum yasadiginiza gercekten..

Cok kotu olmus, uzuldum.. Bence siz kendinize bir konu acabilirsiniz bununla ilgili

Boyle cok hızlı yaşayan insanlardan korkun zaten. Hızlı ısınan, ortam içine hızlı giren, hızla seven kişilerden...

Ayni hızla kayıplara karışır, hızla silerler.

Ben var ya o kadar zor uyum sağlarım ki. Karar alırken de kırk kere düşünürüm. Bir insanı sevmem de silmem de cok zordur.

Beni anormal bulanlar da var hani.
Hangimiz daha anormaliz tartışılır:KK70:
Aslinda cok hizli yasayan biri degildi ki, sicakkanli biriydi ama dozajinda tabi.. Oyle asiri bir durumu yoktu yani.. Gayet saygili ve tatli biriydi.. Aksi halde asiri bir hiz sergilese zaten biz ne oluyor derdik..

Aynen öyle.
Sorunlarım var sıkıntılarom kusura bakmayın dersin geçersin.
Görüldü atmalar falan ne ya.
İnsanlar gerçekten kaç yaşındalar ayıp denen bir şey var
O kadar haklisiniz ki.. Insani resmen yok saymak bu, nasil tanimlanir bilemiyorum.. Sizin de basiniza geldi mi hic bu tarz olaylar..

sizin derneğe gelen kadın serbest mesleklerden birini mi yapıyor ve bekar mı? yapıyorsa müşteri mükellef vs bulmak için ya da zengin bir koca bulmak için gelmiştir. dernekte baktı ki kadın ve para dönmüyor işime yaramaz diyip ayrılmıştır. yukarıdaki üye de yazmış haber vermeden aniden yurtdışına yerleşen komşuları ve üzüldüğünü yazmış.benim aklıma direkt davası var ya da birinden para kaçırıyor ondan kaçıyor diye gelir asla üstüme alınmam.çünkü komşuşlar zenginmiş çok paranın olduğu yerde çok da bela döner. aniden değişen insanlar ya çıkarları vardır ya da sır saklıyorlardır.

O kadar haklisiniz ki.. Insani resmen yok saymak bu, nasil tanimlanir bilemiyorum.. Sizin de basiniza geldi mi hic bu tarz olaylar..
Ay geldi geldi gelmez mi
Boşver saygısız de geç.
İnsan olamamış işte.
Sanki ısrarcı sevgilisin de sana cevap yazmıyor .
Ne sanıyor ya bu insanlar kendini.
Deli midirler nedirler.
Engelle gıtsun.
Yüzsüz aylar sonra çıkar ortaya

Hadi cocuklar birbirlerinun arkasindan aglar da yetişkin insanlarin bir başkasi için aglamasi garip geliyor ya. İyi anlaşan iki komşuydunuz sadece. Siz aglarken komşunuz yeni hayatinin mutlulugunu yaşiyordu muhtemelen.
Bazi insanlarda yoğun nazar inanci vardir ya da duymuşsunuzdur bir iş tamamlanmadan herkese söyleyince bozuluyor o iş olmuyor diyenler var.
Arkadaşiniz Almanyaya gidebilmeyi çook istemiş muhtemelen ve bozulabilecegini dusunerek o iş tamamlanana kadar anlatmamiştir. Sizin kişisel algilamaniz gereken bir durum yok aslinda. 🤷

sizin derneğe gelen kadın serbest mesleklerden birini mi yapıyor ve bekar mı? yapıyorsa müşteri mükellef vs bulmak için ya da zengin bir koca bulmak için gelmiştir. dernekte baktı ki kadın ve para dönmüyor işime yaramaz diyip ayrılmıştır. yukarıdaki üye de yazmış haber vermeden aniden yurtdışına yerleşen komşuları ve üzüldüğünü yazmış.benim aklıma direkt davası var ya da birinden para kaçırıyor ondan kaçıyor diye gelir asla üstüme alınmam.çünkü komşuşlar zenginmiş çok paranın olduğu yerde çok da bela döner. aniden değişen insanlar ya çıkarları vardır ya da sır saklıyorlardır.
Kadin bekar, ama serbest meslek degil de iyi bir firmada yazilimci, egitimiyle durumu iyi.. O dediginiz koca durumu da aklima geldi aslinda, hatta soyle bir sey var: Bizim dernekte bizim bu ev arkadaslarindan birinin erkek kardesi var, onu biz de kardesimiz gibi goruyoruz ve evimize de girer cikar hep.. Ve bu cocuk baya yakisikli masallah, ayrica hekim kendisi.. Bu kadinla da 1-2 kere ayni ortamda denk geldiler, kadin da guzel bir kadin, aklimdan da gecmisti acaba aralarinda bir sey olur mu diye.. Ama soyle bir sey var, kadinin oyle bir niyeti varsa niye boyle ortadan kaybolsun ki.. Bu nedenle sacma geldi bu aklima gelen dusunce..

X