ben peluş oyuncaklarımı sıvı deterjanla yıkayıp kurutuyorum. hiç sorun yaşamadım. ama tabi peluşun kalitesi de önemli.Şu boş cafenin tozlu masalarına bir not bırakayım.. belki biri okur da cevap yazar.
bir sorum var arkadaşlar.. cevaptan emin olmayan yazmasın.
cicinin başına bir şey gelirse hayat boyu affetmem.. bak ciddiyim çok.
cici peluş bir ayı.. hiçbir zarar görmeden nasıl temizleyebilirim / yıkayabilirim?
bak sıfır risk.
hiçbir şey olmadan.
hiçbir zarar görmeden.
bak bilmiyorsan cevap verme.
yazdığım not da tozlansın masalar gibi, ben razıyım.
meraklısına not:
Cici, 14 yaşında ölen canım köpeğim bulutumun oyuncağı. Ve ben onunla yatıyorum geceleri.
... bak, sakın ha.
seaBahAR kaptanim sizin icin arastirdim 2 yontem buldum en cok kullanilan.
Birisi yikamadan karbonat ve esans yagi karistirip peluslarin uzerine dokup, el ile veya nazikce dis fircasi ile fircalayarak temizlemekmis.Esans yaglarini cokca kullanan, organik krem ve merhemler yapan biri olarak lavanta , cay agaci veya bergamut yagini bu is icin tavsiye ederim.Bu yontem en dogal sekilde temizleme yontemiymis.
Digeri ise bir bez torbanin ya da yastik kilifinin icinde camasir makinasinin en light yikamasinda yikayip,kurutma makinasinin yine en light ayarinda tenis topu ile beraber kurutmakmis.Bu yontemi Abdde online pelus oyuncak satanlar uyguluyormus, yorumlarinda da insanlar cok guzel sonuclar almislar.
Bir baska yontemde de ilk once temiz bir sungerle islattilar pelusu, sonra camasir makinasinda camasirlari yikadigimiz sivi deterjani bir fircaya dokup fircaladilar pelusu, en sonda nemli bir bez ile durulayip, kurutma makinasiyla kuruttular.
Bunlardan birisi belki icinize siner ve pelusunuz tertemiz olur:)
Annemde hala jegonun (5 yil once aramizdan ayrilan kopegimiz) 1-2 oyuncagini sakliyor...
Benim yakinlarim arasinda lakabim, gereksiz bilgiler kutuphanesiAyyyyyy
Nasıl da zaman ayırmışsın. Çok mahcup oldum, çok mutlu oldum.
2. ve 3. yöntemi deneyemem çünkü kurutma makinem yok.
Ama ilk yöntem şahane! Karbonatla halı da temizleniyor, buzdolabı da. Ve risk yok.
Lavanta yağı alayım o zaman ve deneyeyim.
Çooooooooooooooooooook teşekkür ederim. Çok.
Ayyyyyy
Nasıl da zaman ayırmışsın. Çok mahcup oldum, çok mutlu oldum.
2. ve 3. yöntemi deneyemem çünkü kurutma makinem yok.
Ama ilk yöntem şahane! Karbonatla halı da temizleniyor, buzdolabı da. Ve risk yok.
Lavanta yağı alayım o zaman ve deneyeyim.
Çooooooooooooooooooook teşekkür ederim. Çok.
Çok teşekkür ederim tekrar.. Tamam anlaştık. Takılınca sorarım.Benim yakinlarim arasinda lakabim, gereksiz bilgiler kutuphanesiseaBahAR kaptanim, meraktan olecegim bir gun.
Yine boyle bir seyi merak edersen hep burdayim.
Cok sevindim birinin icine sinmesine, opuyorum yanaklarindan.
Haklısın Laydim.Önce başka bir peluş oyuncakta denemeni tavsiye ederim. Önemsiz bir peluş oyuncağı temizle. Eğer yöntem işe yararsa sonra asıl kahramanı temizlersin
Bu gibi önemli konularda risk almayı sevmiyorum artık. Geçen yıl yeni ve beyaz halıma bir kupa filtre kahve döktüm. Hayatımda yaşadığım en kötü anlardan biriydi. İnternetten bir sürü yöntem araştırdım ve bir çoğu iyi edeceği yerde kötü etti. En sonunda yıkamacıya gönderdim. Lekesiz tertemiz geldi. Artık internette yazılan şeylere ve tavsiyelere güvenmiyorum. Dediğim gibi en güzeli başka bir oyuncakta deneyip sonra uygulamak
Bire bir aynısı canlandı gözümde , bir keyif kahvesi içeyim çocukta uyudu dedim ki saattlerce temizlemek için ugrasip sabahına yikamciya verdim ders oldu artık hiç uğraşmıyorumÖnce başka bir peluş oyuncakta denemeni tavsiye ederim. Önemsiz bir peluş oyuncağı temizle. Eğer yöntem işe yararsa sonra asıl kahramanı temizlersin
Bu gibi önemli konularda risk almayı sevmiyorum artık. Geçen yıl yeni ve beyaz halıma bir kupa filtre kahve döktüm. Hayatımda yaşadığım en kötü anlardan biriydi. İnternetten bir sürü yöntem araştırdım ve bir çoğu iyi edeceği yerde kötü etti. En sonunda yıkamacıya gönderdim. Lekesiz tertemiz geldi. Artık internette yazılan şeylere ve tavsiyelere güvenmiyorum. Dediğim gibi en güzeli başka bir oyuncakta deneyip sonra uygulamak
Cici yeniden doğmuşYawrukush sayende Cici ikinci hayatına başladı.
Öncesi ve sonrası fotoğrafını ekledim ama birini gündüz birini gece çekince renkler farklı görünüyor. Ama ne kadar temizlendiği ortada diye düşünüyorum.
karbonat ve lavanta esansı karışımı ile mucize oldu gerçekten.. yüzündeki lekeler çok eski lekelerdi.. onları tamamen çıkarmadı.. ben de loc ile sildim yüzünü.
bir de farkında isen ciciyi boncuk elyaf diyetine soktum.. kilo aldırdım biraz.
öyle bir gaza geldim ki sevinçten kolye bile yaptım.missss gibi lavanta kokuyor hem de.. tekrar tekrar teşekkürler. Eki Görüntüle 2548552
Yawrukush sayende Cici ikinci hayatına başladı.
Öncesi ve sonrası fotoğrafını ekledim ama birini gündüz birini gece çekince renkler farklı görünüyor. Ama ne kadar temizlendiği ortada diye düşünüyorum.
karbonat ve lavanta esansı karışımı ile mucize oldu gerçekten.. yüzündeki lekeler çok eski lekelerdi.. onları tamamen çıkarmadı.. ben de loc ile sildim yüzünü.
öyle bir gaza geldim ki sevinçten kolye bile yaptım.missss gibi lavanta kokuyor hem de.. tekrar tekrar teşekkürler. Eki Görüntüle 2548552
Yawrukush sayende Cici ikinci hayatına başladı.
Ben hepten biraktim kaptanimSelamlar herkese
Kızlar dikkat ettim de şöyle 4 ve 6 hariç diğer bütün kaptanlar kiloluyuz
Biz de burada birbirimizi kontrol etsek mi napsak. Kendimize niye faydamız yok
Kiz sen listedesin de, niye bu hafta vermedinSelamlar herkese
Kızlar dikkat ettim de şöyle 4 ve 6 hariç diğer bütün kaptanlar kiloluyuz
Biz de burada birbirimizi kontrol etsek mi napsak. Kendimize niye faydamız yok
Yalniz ikimizde kaptan degiliz artik, bize soylemediBen hepten biraktim kaptanim
Listeden cikmak bana yaramadi
Bilmiyorum valla karnım guruldaya guruldaya uyudum ama yine de gitmemişKiz sen listedesin de, niye bu hafta vermedin
Yoo kaptalınlık yapıp kilo veremeyen bütün kaptanlarımaYalniz ikimizde kaptan degiliz artik, bize soylemedi
Bırakma yaa toparlan hadi burda da liste yapalım olmazsaBen hepten biraktim kaptanim
Listeden cikmak bana yaramadi
demekki bi yerlerde hata yaptin cnmBilmiyorum valla karnım guruldaya guruldaya uyudum ama yine de gitmemiş
Listede 30-40 hatunla yarisiyon, yetmiyomuBırakma yaa toparlan hadi burda da liste yapalım olmazsakaptanlar yarışıyor yaparız yarışamadım gitti ben de biriyle
Bırakma yaa toparlan hadi burda da liste yapalım olmazsakaptanlar yarışıyor yaparız yarışamadım gitti ben de biriyle