Buzlukta donuk et ?

Linaduru39

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2024
202
49
28
Kızlar marketten et söylemiştim son kullanma tarihi bugün yani 07.11.2024 bunun çıkarıp pişirebiliyorum değil mi ? Bu son kullanma tarihi buzdolabinda durma tarihi mi yoksa buzluktada mı aynı geçen zehirlendim hamburgerden o yüzden ister istemez artık herseyden korkuyorum

Yani biz son kullanma tarihinden once buzluga atariz yeri gelir 3 ay sonra cikar o et cikarip pisiririz (bolca limonlayarak) bugune kadar sorun yasamadik. Sonucta tamamen donan bir seyin icinde onu curutecek, bozacak bakterilerin faaliyetide durmali diye dusunuyorum. Eti eritince iyice irdeleyin koklayin icinize sinmezse yemeyin tabi yine saglik bu.

Bugün pişecekse sorun olmaz
son günü kırmızı et mi onu da belirtin ben kırmızı et algıladım

Dışarıda tüketebileceğiniz son tarih buzluğu attıktan itibaren attığınız anda ki gibi donuyor çözdürünce aynı tazelikte yani kullanabilirsiniz

Dışarıda tüketebileceğiniz son tarih buzluğu attıktan itibaren attığınız anda ki gibi donuyor çözdürünce aynı tazelikte yani kullanabilirsiniz
Yani mantiken sanırım öyle olması gerekiyor bende şöyle düşündüm hayvan kesiliyor insanlar buzluga atıp aylar sonra bile çıkarıp yedikleri oluyor

Hatta bir gıda mühendisini dinlemiştim o eti çıkartınız çözdürdünüz tekrar dolaba atamazsınız ama pişirdiniz piştikten sonra tekrar buzluğa atıp muhafaza edebilirsiniz çünkü o değişmiş oluyor artık. Bu Bilgii’yi bilmiyordum ben ama öğrencinde çok işime yaradı

Evet biliyorum bende duymuştum annem söylemişti tekrar buzluga atınca bakteri ürüyormuş ama bende pişip tekrar buzluya atıldığını bilmiyordum şimdi sizden öğrendim :)

Evet biliyorum bende duymuştum annem söylemişti tekrar buzluga atınca bakteri ürüyormuş ama bende pişip tekrar buzluya atıldığını bilmiyordum şimdi sizden öğrendim :)
Evet mesela kıyma atıyorum ben buzluğa sonra çıkartıp köfte yapıyorum ama fazla oluyor hazır pişmiş köfte at buzluğa sonra çıkart çözdür ısıt ye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…