Börekler Buzluk Böreği (Resimli)

acigul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
679
7
gerçekten çok güzel bir börek en iç kısmına kadar çıtır çıtır oluyor tavsiye ediyorum

1227886812fotoraf0010.jpg

1 kg yufka
1 pk margarin
1 fincan su
peynir, maydanoz (istediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz patatesli kıymalı)

yufkanın birini tezgaha seriyoruz erittiğimiz margarine suyu ekleyip 4-5 kaşık yufkanın üzerine döküp kenarları katlıyomuş gibi kenarları kapatıp acıyoruz yani yagın yufkaya dağılmasını saglıyoruz. ikinci yufkayıda üstüne serip yaglayıp sigara böreği gibi kesip iç harcı koyup sıkıca sarıyoruz ve buzluğa koyuyoruz. lazım olduğu zaman buzluktan çıkarınca içi su dolu bir kabın içine koyuyoruz. borekler birbirinden ayrılır. suda çok bekleden hemen alıp bi sıkıp tepsiye koyuyoruz. tepsiyi yağlamıyoruz.ve üzerine yumurta sarısı ve susam dökerek fırında ğişiriyoruz çıtır çıtır çok güzel oluyor kesinlikle tavsiye ederim afiyet olsun

tarifi aldım deniyeceğim. bende başka bir tarif var süt ve sıvı yağla oda buzluğa atılıyor. Bu farklı geldi deniyeceğim. Bu tarifin methini duydum ama denemedim hiç. Katı yağ diye ama bu sefer deniyeceğim.Yalnız bir şey soracağım bu margarini yarıya indirsek acaba yine çıtır olurmu?

tarifi aldım deniyeceğim. bende başka bir tarif var süt ve sıvı yağla oda buzluğa atılıyor. Bu farklı geldi deniyeceğim. Bu tarifin methini duydum ama denemedim hiç. Katı yağ diye ama bu sefer deniyeceğim.Yalnız bir şey soracağım bu margarini yarıya indirsek acaba yine çıtır olurmu?

hiç bilmiyorum canım ama zaten çıktığı kadar malzemeye kullanacaksın yağı bir dene istersen. biz yengemle beraber hazırlamıştık hem ona hem bana yani ne kadar yufkaya kullandık 1 pk margarini bilmiyorum. ama pişince yağlı olmuyor. yağı az olunca nasıl olur hiç fikrim yok a.s.

ay bunlar şahane görünüokaydirigubbakcemile5

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor hemde pratik :)

eline sağlık yağ biraz daha az olabiliyor ben öyle yapıyorum ama buzluktan çıkınca suya atmıyordum onu deniyecem

buzlukdan cikarinca posetten cikarip suya sokucaz öylemi???
ilgimi cekdi
denicem insallah
ellerine saglik canim
neffis görünüyo

X