- 17 Ocak 2013
- 136
- 1
oooooooooo hayırlı olsun, şanslı annelerdensin, ben keseyi gördükten 10 gün sonra kalp atışını duydum o 10 gün bana eziyet geldi, dediğin gibi pitinin başına gelenleri okuyunca. malesef korku hiç bitmiyor ya, Allah korktuğumuza uğratmasın, evlatlarımıza kavuştursun bizi. kalp atışı tek değilmiydi??? kese ya da kalp atışından ikiz olup olmadığını anlıyorlar hemen??
Canım ben tüp bebek merkezinin doktoruna değilde kendi kadın doğum doktoruma gittim. O da vajinal muayene yapmadı, göbekten ultrason ile baktığında tek kese ve tek kalp atışı gördü. Ama belli olmaz diğeri daha geç gelişip keseyi oluşturabilir dedi. Neyse ben de pek anlam veremedim. Bu arada tüp bebek riskli gebelik grubuna girdiği için bizim normal hamilelere göre daha sık kontrole gitmemiz gerekiyormuş. Şu an ki doktorum 3 hafta sonra gel dedi, ama tüp bebek merkezindeki doktorum daha sık kontrollere gitmen lazım 2 hafta sonra çağırması gerekirdi seni dedi. İyice kafam karıştı. Tüp bebek merkezinin muayene ücretleri çok fazla, gönül tabii kendi doktorumla devam etmek isterdi ama maddi olarak pek uygun değil. Sizlerde durum nasıl, ne kadar sıklıkla kontrollere çağrıldınız? Bu arada ekstrofemi tüp bebek merkezi 12. haftaya kadar kullan diyor. Ama hamilelikte kullanılması önerilmiyor bu ilacın o yüzden tedirgin oluyorum. Sizlerin kaçıncı haftada kestiler ekstrofemi?