• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyümüyor, çatlamiyor ne yapacagim böyle böyle...

sağol tatlıkedi inş. güzel haberler veririm.
yumurtalıklar büyüdükten sonra ovitrelle çatlatma iğnesi verdi sanırım onu yapacağım.bekliyorum kontrollere gidiyorum doktorumun söylediği günlerde.... Allah hepimizin yardımcısı olsun inş.

Hadi bakalim ne zamana yapicaksin ovitrelle'i?
Beraber gün sayalim :31:

mrb tatlıkedi bende aynı sorunu yasıyordum yumurtalar olması gereken boyuta gelmemişlerdi ben bu ay bal-tarcın-çörekotu kuru kullandım ve bu ay reglımın 12. gununde yumurtam 19 mm olustu ve dunde ovitrelle caylama iğnesi yaptırdım bence sende kürlerle bi sansını denemelisin inş vesile olurlarda bebeklerimizi kucagımıza alırız...

Merhaba emirbebek :3:

Tedavimin baslarinda incir kürü kullanmistim 2 ay ve simdi anliyorum ki sayesinde cok cok iyi büyümüstü yumurtalarim.
Ama malesef incire alerjim cikti bileklerimde çok kasinti olustu 2 ay boyunca.
Bi sonraki adetim baslasin bu seferde senin gibi bal-tarçin-çörek otu karisimini denicem canim çok saol yardimin için :54:
Insallah dedigin gibi vesile olur bütün bu emeklerimiz, Rabbim nasip eder bizede :31:

bır ay klomwn kullandım 2 tane 18 mm yumurta olustu ama malesef bı sonuc olmadı.. polikistikover var bende de ama su 5 aydır falan 32 gunde bır adetım duzende ama yumurtlama gunlerımde hıc yumurtalıklarımda sancı falan olmuyo acaba yumurtam gelısmıyo mu yada gelısıp catlamıyo mu olsun artık bebıslerımız yaaa :'(

Yumurtan gelisiyorda çatlamiyor olabilir arkadasim. Tahmini çatlama gününden sonra kan tahlili istesen doktordan progesteron hormonu için. Cünkü o hormon catlamanin gerceklesip gerceklesmedigini gösteriyormus.

Hep takip altinda olmak gerekiyor sorunu bulana kadar. Ondan sonrada çözüme basvurulmali :26:

bende klomen iciyorum salı gidicem insallah yumurtam büyümüstür :17::17:

kaç klomen kullandin ve sali kaçinci günün olcak?
Haberlerini ver mutlaka canim !

Son düzenleme:

Merhaba emirbebek :3:

Tedavimin baslarinda incir kürü kullanmistim 2 ay ve simdi anliyorum ki sayesinde cok cok iyi büyümüstü yumurtalarim.
Ama malesef incire alerjim cikti bileklerimde çok kasinti olustu 2 ay boyunca.
Bi sonraki adetim baslasin bu seferde senin gibi bal-tarçin-çörek otu karisimini denicem canim çok saol yardimin için :54:
Insallah dedigin gibi vesile olur bütün bu emeklerimiz, Rabbim nasip eder bizede :31:

Yumurtan gelisiyorda çatlamiyor olabilir arkadasim. Tahmini çatlama gününden sonra kan tahlili istesen doktordan progesteron hormonu için. Cünkü o hormon catlamanin gerceklesip gerceklesmedigini gösteriyormus.

Hep takip altinda olmak gerekiyor sorunu bulana kadar. Ondan sonrada çözüme basvurulmali :26:

kaç klomen kullandin ve sali kaçinci günün olcak?
Haberlerini ver mutlaka canim !

bugün 3.günüm pazar bitmis olucak salı gel dedi doktorum :18:

klomen 2.dozundayım.balı nasıl yicem ? :30: :16:

Daha bende yapmadim ama okudugum kadariyla günde iki kez (sabah aç karnina ve aksam yatarken)

Bol tarçinli; dövülmüs toz haline gelmis çörek otlu bal hazirla kendine ve 1er tatli kasigi al her seferinde :26:
Faydasini gören çok var arastirip bak istersen :49:

Daha bende yapmadim ama okudugum kadariyla günde iki kez (sabah aç karnina ve aksam yatarken)

Bol tarçinli; dövülmüs toz haline gelmis çörek otlu bal hazirla kendine ve 1er tatli kasigi al her seferinde :26:
Faydasini gören çok var arastirip bak istersen :49:

hmm hiç denemedim bi bakayım cnm tsklerr :34::36:

bende aynı dertten muzdaribim :14::14:
geçen ay günde iki tane klomen kullandım yumoşlar 13 mm de kaldı büyümedi sonra dr duphaston verdi regl oldum bu ay yine klomene başladım ama 3 tane içiyorum pazrtesi gidicem bakalım işe yaradımı..
bende picosluyum ilaç kullanmazsam 35 45 günde oluyorum ama ilaçla 28 de oluyorum şaşmıyo...
3 senelik evliyim yaşımda 25

geçen ay günde iki tane klomen kullandım yumoşlar 13 mm de kaldı büyümedi sonra dr duphaston verdi regl oldum bu ay yine klomene başladım ama 3 tane içiyorum pazrtesi gidicem bakalım işe yaradımı..
bende picosluyum ilaç kullanmazsam 35 45 günde oluyorum ama ilaçla 28 de oluyorum şaşmıyo...

sana ne için verdi duphastonu klomen kaç kere kullandın

hmm hiç denemedim bi bakayım cnm tsklerr :34::36:

Dene bakalim canim, ise yarasinda :16:

Allah sifalar versin ne kadar çok aslinda ayni dertten muzdarip olanlar :26:
Insallah ise yaramistir, daha öncede dedigim gibi ilk aylar deneme tahtasi oluyoruz resmen hangi dozajin bize uygun oldugunu bulana kadar :26:
Yine 35-45 günde bir oluyormussun ilacsiz ben hiç olmuyorum malesef :50:
Bende 26ya giricem canim yasit sayilirmisiz, insallah bu yas ugur getirir bize evlatlarimizi aliriz kucagimiza :16:

sana ne için verdi duphastonu klomen kaç kere kullandın

klomeni ikinci kullanışım..duphaston hem adet düzenleyici hemde bebek için faydalı bi ilaç..yani gebelik oluşursa bebeğin rahime tutunmasını sağlıyo gebelik oluşmazsa günün geçmeden adet oluyosun bunlar için verdi ..

Dene bakalim canim, ise yarasinda :16:

Allah sifalar versin ne kadar çok aslinda ayni dertten muzdarip olanlar :26:
Insallah ise yaramistir, daha öncede dedigim gibi ilk aylar deneme tahtasi oluyoruz resmen hangi dozajin bize uygun oldugunu bulana kadar :26:
Yine 35-45 günde bir oluyormussun ilacsiz ben hiç olmuyorum malesef :50:
Bende 26ya giricem canim yasit sayilirmisiz, insallah bu yas ugur getirir bize evlatlarimizi aliriz kucagimiza :16:

amin canım inş en yakın zamanda bebişlerimizi alalım kucağımıza..
evet yaşıt sayılırız :32::32:

Eveeeet doktordan geldim kan testlerimden sonra konusmaya gitmistim.
Sonuçlar yumurtamin çatlamadigini gösterdigi için ultrasonla yine yumurtalarima bakti ve sagda bi tane 25mm lik vardi. Bugün tekrardan Ovitrelle verdi çatlatmak için (bu ay ikinci ovitrelle'im). Bakalim sonuçlar nolcak merakla bekliyorum.

Birde eger adet olursam -ki insallah 9 ay hiç olmam- adetten sonra rahim filmi çektiricem.

Benden son durumlar bu.
Kalin saglicakla...

Merhaba canim yumurtam iki tane oluşmuş yarin catlatna ignesi yapicam ondan sonra iliski ve devamında bekleme süreci. .ben rahim filmi cektirdim yaklaşık bir hafta önce tuplerde tikaniklik cikti şükür acildi...umarim gerek kalmaz sana film ama eğer ki basarisiz olunursa bu ay mutlaka filmi cektir...

Canım Merhaba,
Ovitrelle için erken sanırım daha,en son cumartesi gittim 10mm dedi 4 yumurta var biri diğerlerinden önde gidiyor dedi.İnan bilmiyorum ne olacak çok endişeliyim yavaş büyüyorlar iğnem az kaldı yeniden yazacak dozajını artırabiliriz dedi.Çarşamba yine kontrolüm var,umarım ilerleme vardır.Doktor bir yumurtanın büyümesini istiyoruz hepsi birden büyüyor diyor,kafam çok karışık :( burdan sizlerden birşeyler öğreniyorum,bu konularda hiç bilgi sahibi değilim,Allah hepimizin yüzünü güldürür inş. bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder Rabbim...

klomeni ikinci kullanışım..duphaston hem adet düzenleyici hemde bebek için faydalı bi ilaç..yani gebelik oluşursa bebeğin rahime tutunmasını sağlıyo gebelik oluşmazsa günün geçmeden adet oluyosun bunlar için verdi ..

amin canım inş en yakın zamanda bebişlerimizi alalım kucağımıza..
evet yaşıt sayılırız :32::32:

Insallah canim amin :49:

Merhaba canim yumurtam iki tane oluşmuş yarin catlatna ignesi yapicam ondan sonra iliski ve devamında bekleme süreci. .ben rahim filmi cektirdim yaklaşık bir hafta önce tuplerde tikaniklik cikti şükür acildi...umarim gerek kalmaz sana film ama eğer ki basarisiz olunursa bu ay mutlaka filmi cektir...

Merhaba canim,
Oh masallah tüplerin acilmis sevindim valla :31: 2de yumurtan var insallah tutar birinden biri :16: hatta ikiside :34:

Rahim filmi için doktorum tikaniklik oldugunu düsünmüyor sadece kanallarini temizlemis olur iyi olur diye istedi.
Bakalim adetimden sonra gidicem insallah. Daha çok var ama Subatin 10unu falan bulur :50:

Canım Merhaba,
Ovitrelle için erken sanırım daha,en son cumartesi gittim 10mm dedi 4 yumurta var biri diğerlerinden önde gidiyor dedi.İnan bilmiyorum ne olacak çok endişeliyim yavaş büyüyorlar iğnem az kaldı yeniden yazacak dozajını artırabiliriz dedi.Çarşamba yine kontrolüm var,umarım ilerleme vardır.Doktor bir yumurtanın büyümesini istiyoruz hepsi birden büyüyor diyor,kafam çok karışık :( burdan sizlerden birşeyler öğreniyorum,bu konularda hiç bilgi sahibi değilim,Allah hepimizin yüzünü güldürür inş. bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder Rabbim...

Merhaba canim!
10 mm se cok erkenmis ovitrelle için. Benimde ayniydi cok yavas büyüdüler bu son ay, ve hatta ilk ovitrelle'de catlamadilar persembe ikincisini yaptim simdi noldu bilmiyorum kan sonucunu bekliyorum.
Insallah o önden giden büyürde yaparsiniz ovitrelle'i. :34:

Insallah canim amin :49:

Merhaba canim,
Oh masallah tüplerin acilmis sevindim valla :31: 2de yumurtan var insallah tutar birinden biri :16: hatta ikiside :34:

Rahim filmi için doktorum tikaniklik oldugunu düsünmüyor sadece kanallarini temizlemis olur iyi olur diye istedi.
Bakalim adetimden sonra gidicem insallah. Daha çok var ama Subatin 10unu falan bulur :50:

Merhaba canim!
10 mm se cok erkenmis ovitrelle için. Benimde ayniydi cok yavas büyüdüler bu son ay, ve hatta ilk ovitrelle'de catlamadilar persembe ikincisini yaptim simdi noldu bilmiyorum kan sonucunu bekliyorum.
Insallah o önden giden büyürde yaparsiniz ovitrelle'i. :34:

İnş. tatlıkedi senin tedavi sürecin nasıl işledi,Ben daha yeniyim mesela bana 20 tane iğne yazdı bana 17 tanesini vurundm ve devam ediyorum hala büyümüyor,kontrole gittiğimde doktorumla konuşcam ama merak ediyorum ne kadar böyle devam edeck bu durum? Beni bilgilendirir misin? sen tecrübelisin bana göre biraz daha...

İnş. tatlıkedi senin tedavi sürecin nasıl işledi,Ben daha yeniyim mesela bana 20 tane iğne yazdı bana 17 tanesini vurundm ve devam ediyorum hala büyümüyor,kontrole gittiğimde doktorumla konuşcam ama merak ediyorum ne kadar böyle devam edeck bu durum? Beni bilgilendirir misin? sen tecrübelisin bana göre biraz daha...

Elimden geldigi kadar anlatayim canim.

Ilk olarak duphaston + klomenle basladim ben. Adet düzenleyici ve yumurta büyûtücü yani. Bu duphastonu 7 aydir hep kullaniyorum artik doktorumun soyledigi zamanlarda.
O aylar olmadi çatlamadi yumurtalarim.
Sonra Gonal-F'e basladim Aralikta. Klomen kullandim adetten sonra 18inci günde gittimki 12 mm bile olmamisti. O yüzden Gonal-F yaptim 3 tane 75'lik. Birde ovitrelle yaptim ama tutmadi yine.

Bu arada doktora genelde adetten sonra 12inci günden itibaren ara ara gidiyorum yumurtalarin takibi için.
Son adet tarihim 22 Aralik. Klomen kullandim 5 gün toplam 5 tane.

Bu son ayda yani ocakta adetin 16inci günü gittim 10 mm deydi sanirim en buyugu.
2 tane Gonal F yaptim o gün, 4 gün sonra 1 tane daha yaptim Gonal-F ve kontrole gittim 17mm olmus.
Ertesi gün yine 2 tane Gonal F yaptim birde ovitrelle vurdum.
Iki gün sonra kan verdim progesteron yukselmis mi diye, yukselmemis yani catlama olmamis.
doktora gittim iki gün sonra 28mm olmus ve o gun hemen bi daha ovitrelle vurdum.
Bu sabahta kan verdim simdi sonuclar elime gecti catlama olmus sukur.
Ama bu seferde esim rahatsizdi iliski olmadi :50:

17 ignenin hepsini bir ayda vurmadigin degilmi ? lütfen içimi rahatlat umarim öyle degildir :50:
Bu arada ne zamanlari gidiyosun kontrole?

Son düzenleme:
Elimden geldigi kadar anlatayim canim.

Ilk olarak duphaston + klomenle basladim ben. Adet düzenleyici ve yumurta büyûtücü yani. Bu duphastonu 7 aydir hep kullaniyorum artik doktorumun soyledigi zamanlarda.
O aylar olmadi çatlamadi yumurtalarim.
Sonra Gonal-F'e basladim Aralikta. Klomen kullandim adetten sonra 18inci günde gittimki 12 mm bile olmamisti. O yüzden Gonal-F yaptim 3 tane 75'lik. Birde ovitrelle yaptim ama tutmadi yine.

Bu arada doktora genelde adetten sonra 12inci günden itibaren ara ara gidiyorum yumurtalarin takibi için.
Son adet tarihim 22 Aralik. Klomen kullandim 5 gün toplam 5 tane.

Bu son ayda yani ocakta adetin 16inci günü gittim 10 mm deydi sanirim en buyugu.
2 tane Gonal F yaptim o gün, 4 gün sonra 1 tane daha yaptim Gonal-F ve kontrole gittim 17mm olmus.
Ertesi gün yine 2 tane Gonal F yaptim birde ovitrelle vurdum.
Iki gün sonra kan verdim progesteron yukselmis mi diye, yukselmemis yani catlama olmamis.
doktora gittim iki gün sonra 28mm olmus ve o gun hemen bi daha ovitrelle vurdum.
Bu sabahta kan verdim simdi sonuclar elime gecti catlama olmus sukur.
Ama bu seferde esim rahatsizdi iliski olmadi :50:

17 ignenin hepsini bir ayda vurmadigin degilmi ? lütfen içimi rahatlat umarim öyle degildir :50:
Bu arada ne zamanlari gidiyosun kontrole?

vurdum malesef canım hala da vuruyorum doktor devam et dedi ediyorum :( kötü bir durum mu :(

kızlar bugün gittim dr a adetten sayınca 8. gün ama yumoşlar 10 mm yani büyümemiş günde 3 tane klomen içtim 16 olması gerekirdi dedi moralim çok bozuldu kahvaltı bile yapmadım soğan kürü yaptım içtim perşembe tekrar gidicem soğan kürünede devam edicem işe yarar inş :14::14::14::14:

vurdum malesef canım hala da vuruyorum doktor devam et dedi ediyorum :( kötü bir durum mu :(

tibbi olarak bilemem canim ama iyi bisey diyemem sonuçta hormon yükleniyor vücudumuza :50: birde ben her vurdugumda kasiklarimda kramplar oluyor rahatsiz ediyor o yüzden umarim oyle degildir demistim :50: Allah yardimcimiz olsun kolay degil :26:

Son düzenleme:
kızlar bugün gittim dr a adetten sayınca 8. gün ama yumoşlar 10 mm yani büyümemiş günde 3 tane klomen içtim 16 olması gerekirdi dedi moralim çok bozuldu kahvaltı bile yapmadım soğan kürü yaptım içtim perşembe tekrar gidicem soğan kürünede devam edicem işe yarar inş :14::14::14::14:

canim sogan kürüne keske baslamasaydin simdiden, onun yerine incir veya bal kürü yap.. Sogani daha cok adet olamayanlara öneriyorlar yumurtasi büyümeyenlere degil.

baska bi ilaç vermedi mi doktorun? Moralini bozma geç büyüyecekler demekki bunada sukur guzel bence 10 mm keske benimde oyle olsa 8inci günümde :53:

tibbi olarak bilemem canim ama iyi bisey diyemem sonuçta hormon yükleniyor vücudumuza :50: birde ben her vurdugumda kasiklarimda kramplar oluyor rahatsiz ediyor o yüzden umarim oyle degildir demistim :50: Allah yardimcimiz olsun kolay :26:

Amin canım inşaallah....Çarşamba yine kontrolüm var doktorumla konuşacağım...iğne bitiyor yenisini yazacak umarım büyürlerde gerek kalmaz.Zorlu bir süreçmiş onu anladım, başlarda cesaret edememiştim zaten tedaviye...Allah yar ve yardımcımız olsun...

Back