• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

büyük gün :)))

bu arada çok sağolun arkadaşlar destekleriniz için 2.tercihte zor ya en çokta ailemi hayal kırıklığına uğrattığım için üzülüyorum kesin gözüyle bakıyodu herkes bildiğin yanlış tercih kurbanı oldum devlet yazmamam hata oldu ege bile tutarken boşta kaldımm:(

bu sene puanlar çok değişmiş ama o kadar farkla gelmemesi şaşırtıcı doğrusu her şeyin hayırlısı ikinci yerleştirmede bir yer gelir belki...

Ben meslek lisesi 2007 mezunuyum sınavsız geçiş hakkımıı kullandım ama ilk tercihte yerleştirilmedim. İkinci Ek kontejyandan yerleşebilirmiyim acaba herşeyimi buna bağlamıstım:5:.duyduğuma göre ilk sınavlıları yerleştiriyorlarmış sınavsız geçişleride ek kontejyandan alıyorlarmış bunun hakkındada bilgi veririmisiniz bilen arkadaslar varsa teşekkürler.

lefke avrupa üniversitesini kazanan yok mu ya ya da okuyan konu açtım ama kimse cvp yazmıyor?...

Bazı mesleklerin sıralamaları çok yükselmiş ya tamda bize denk geldi :2: bende orta düzey bi vakıf üni. nin tam burslusu yerine daha iyi bi vakıf üni. nin yarıburslusu geldi nasıl şaşırdım anlatamam :31: neyse en azından daha iyi bi üniversite paralı da olsa ne yapalım yazdık bikere.

Bazı mesleklerin sıralamaları çok yükselmiş ya tamda bize denk geldi :2: bende orta düzey bi vakıf üni. nin tam burslusu yerine daha iyi bi vakıf üni. nin yarıburslusu geldi nasıl şaşırdım anlatamam :31: neyse en azından daha iyi bi üniversite paralı da olsa ne yapalım yazdık bikere.

banada yarı burslu geldi ve 19. tercihim ondan öncede daha kötü yerlerin tam burslusu vardı:)

ondokuzmayıs sınıf ögret.
varmı aynı yer olan ...
ya sevinemedm bile en yakın arkadasım kendnden 30bin kişi düşük yer yazdı olmadı hiçbişe olmadı...
:(:(:(

öle kötüyümki dünden beri kendime gelemedim hiç bi yer kazanamadım! bana şaka gibi geliyo sayısalım 83 bindeyim 144 binlk yeri bile yazdım ama hiç bişe gelmedi hep 2 puanla falan kaçırmışım ama benim hatam özelde tam burslu yazmak oldu kontenjan az olduğu için benim şansıma birden fırlamış puanlar rehber hocasıda hiç bişe dememişti 1 yılım boşu buşuna gitti:(
Canımm yaa ınan çok uzuldum 2.terchlerını yap kesın bu işler böle saçma oluo işte sakın uzulme 2.terchten kesın gelır bıyer

Benimde Aydin Univ SINIF ogrt!hayalimdi....sanırım hukuk Fakültesi'de sefakoyde ,goruselim

evet cnm sefaköydeymş göüşelmmm:))

Ben meslek lisesi 2007 mezunuyum sınavsız geçiş hakkımıı kullandım ama ilk tercihte yerleştirilmedim. İkinci Ek kontejyandan yerleşebilirmiyim acaba herşeyimi buna bağlamıstım:5:.duyduğuma göre ilk sınavlıları yerleştiriyorlarmış sınavsız geçişleride ek kontejyandan alıyorlarmış bunun hakkındada bilgi veririmisiniz bilen arkadaslar varsa teşekkürler.

ilk önce yeni mezunları alıyorlar 2011 mezunlarını yani sonra geriye doğru geliyor
siz ilk mezun olduğunuzda tercih etseydiniz kazanırdınız o zaman şimdi daha zor
ek yerleştirme de oluyor onda denersiniz şansınızı

ayyy koskoca sitede bi istanbul üniversitesi öğrencisi bulamadımm yaaa :1::1:

bu arada çok sağolun arkadaşlar destekleriniz için 2.tercihte zor ya en çokta ailemi hayal kırıklığına uğrattığım için üzülüyorum kesin gözüyle bakıyodu herkes bildiğin yanlış tercih kurbanı oldum devlet yazmamam hata oldu ege bile tutarken boşta kaldımm:(

Canım özel yazacaksan, ilk başa sınırda olan yerleri yazmamalıydın. Mesela diyorsun ya hani sonlara benden çok düşük sıralaması olan yerleri yazdım diye, işte sen onları sonlara yazdın diye gelmedi. Çünkü başlara yazanlar o düşük kontejyanlara çoktan yerleşmişti. :/ Haliyle de sen yerleşemedin. Ama üzülme canım, devletlerin açık kalan kontejyanlarından birine mutlaka yerleşirsin. Olmadı seneye hazırlanırsın, bilgiler senin kafanda sonuçta. Üstüne daha çoklarını ekleyip, belki çok daha güzel bir yeri kazanırsın :)

Canım özel yazacaksan, ilk başa sınırda olan yerleri yazmamalıydın. Mesela diyorsun ya hani sonlara benden çok düşük sıralaması olan yerleri yazdım diye, işte sen onları sonlara yazdın diye gelmedi. Çünkü başlara yazanlar o düşük kontejyanlara çoktan yerleşmişti. :/ Haliyle de sen yerleşemedin. Ama üzülme canım, devletlerin açık kalan kontejyanlarından birine mutlaka yerleşirsin. Olmadı seneye hazırlanırsın, bilgiler senin kafanda sonuçta. Üstüne daha çoklarını ekleyip, belki çok daha güzel bir yeri kazanırsın :)

tercih sıralaması değil tercih yapan kişinin sınav sonucundaki sıralaması önemlidir.
yani sırayla öss birincisinin, ikincisinin .... tercihlerine bakılıyor. sizin sıralamanız 10.000 ise sizden önce 10.000 kişi biryerlere yerleşmiş oluyor. eğer ilk tercihiniz sizden öncekiler tarafından tercih edilmiş ve dolmuşsa sizin 2. tercihinize bakılıyor o da dolmuşsa 3. tercihinize bakıyor. eğer son tercihiniz de dolmuşsa yerleşemiyorsunuz. yani sıralaması 15.000 olan kişi isterse sizin en son tercih ettiğiniz yeri ilk sırada tercih etmiş olsun sizden önce yerleşemez. çünkü yerleşme önceliği sizin.
umarım açıklayabilmişimdir.:26:

Back