• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük eltiler hep mi böyle?

Sudemmm06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2017
18
3
1
37
Merhaba kızlar,

Ben avusturyada yaşıyorum. Eşimin ailesi türkiyede kalıyor. Hepsiyle iyi anlaşıyorum diyebilirim.
Görümcem ve eltimle yaşıtız ama görümcemden ne kadar samimiyetimin yansımasını görsemde eltimde bulamıyorum.
He dert değil, hayatım şükür yolunda gittikten sonra elti melti dıs kapının mandalıdir yeri geldiğinde ama hareketleri garip işte.

Eltim her zaman inceden inceye laf sokar ve imada bulunurdu, eşim beni yemeğe götürünce bizide götürseydiler ya gibi beklentiler dile getirilirdi. Görümcemden görmediğim abiyi paylaşamamazlık ve kıskanmayı onda gördüm.
Izine gittiğimizde asla aldığımı konu bile etmez gözüne sokmazdım. Eşim bana bir başörtüsü veya kıyafet alınca garip bir sekilde gündem olurdu ben utanır sıkılırdım cünkü esyalarimi ortada birakmaz odama koyardim oda bir sekilde gorurdu:olamaz: sessizce gidip islerimizi halleder dönerdik olay bi seremoniye dönüşmezdi yani.cuma günü izine gidiyoruz ve neredeyse hemen hemen hergün kendisini göreceğim artık nasıl davranacağımı bilmiyorum hallerinden bunaldım artık.bazen sabahtan bazen öğlenden gelir bizimle günlerini gecirirler o yüzden yüz göz oluyoruz ister istemez.

(Birşey alırdım kv hemen dolaba sakla x görmesin kıskanır derdi sanki ben kumayımda.:KK47:)
bir iki gün yazmasam hic yazmıyorsun diye surat yapan insan ben onun başının bile ağrıdığını duyunca bir geçmiş olsun demeyi akraba olarak vazife bilirken ondan yana aylarca ses soluk cıkmazdı ama whatsapp durumumuda ilk o incelerdi.Görümcem beni biraz şehirde gezdirmeye kalksa bize bariz bir şekilde tavır alınırdı yani eve gelince yüzümüze bakmamalar filan.
görümcemle bile senede bir defa vakit gecirmemizi bile hazmedemiyor diye düsünmeye basladik esimle.:KK43:bunuda en son biraz arka planda daha da sakince yapmaya basladik bunada surat asar diye halbuki onlar her zaman beraberler neyse.

Oğlumu arefe günü sünnet ettik facede aile resmimizin altına yedi yabancı bile tebrik mesajlarıyla doldurdu, ne kendisi ne kocası bir hayirli olsun demediler amca ve yenge olarak. Kendimi geciyorum eşimle iletişme geçebilirlerdi bana demeseler olur çünkü kendi akraba ve kardeslerimden olması gereken alakayı görüp onlardan hiç ses çıkmayınca bi tuhaf hissettik normal olan bize göre çünkü bu.

Gidince yine umursamaz mı davranim yoksa tepki vereyim mi? Nasil bir tepki olmalı?

Not:
Eşim benimle anne babasıyla ilgilenince zorlarına gidiyor biz bunu gördük ve üzüldük sonuçta kardeşler arası yakışık olan şeyler değil.

Son düzenleme:
Size bunları yapmayınca bir yeriniz eksiliyor mu ?
Kardeşiyse kocanızın kardeşi, karısıda onun karısı.
Bu kadar takılmayın.
Kendini kötü hissediyor olabilir. Size normal gelen imkanlarınız ona lüks geliyor olabilir. Özeniyor olabilir.
O kadar ince şeylere takılmış mesele yapmışsınız ki hiçte bahsettiğiniz gibi olduğunuzu düşünmüyorum şahsen ben.
Dokundurduğunuz noktalar bence var.
Siz algılamıyor olabilirsiniz ama karşı taraf hissediyor bence.

Neden boyle yapiyor diye dusunmeyin hic..
Bence dışlayabildiginiz kadar dışlayın..
Anlasin,eltiniz "neden boyle yapiyorlar, ben ne yaptim ki " desin ..
Kendini sorgulasin..
"Ne yapiyorumda bu insanlar beni disliyor " diye sorsun kendine..
Biraz kafa yorsun..
Kiskancliklari, sevgiye dönusur insallah..

Öncelikle eltiyi bu kadar incelemekten vazgeçin, beni niye aramıyor diye canınızı sıkmışsınız bir de, sıkmayın.
Siz de arayıp sormayın, nedir yani.
Ektim hiçbir zaman olmayacak ama böyle eltim olsaydı, olabildiğince mesafe koyardım araya.

Sizin de aşağı kalır yanınız yok sanki. Eltinizle hediye konusunu yazarken hemen kendi aldıklarınızı da sıkıştırmışsınız konu içine. Ben aldım o bana almadı imajını vermek çok gereksiz geldi bana.

Ayrıca eltiniz size hediye almadı diye eşiniz neden tavırlandı orasını anlayamadım? Kendi memleketinize geliyorsunuz diye çelenk mi yaptıracaklardı? Her geldiğinizde sizi hediyeyle karşılayacaklarsa işleri var insanların.

Fazla önemsiyorsunuz karı koca karşı tarafı. Durum güncellemenizi bile ilk onun kontrol ettiğini kovalıyorsunuz, iki çocukla bunu yapmak zor olmuyor mu Allah aşkına?

4 senedir bitmeyen ne? Siz fazla büyüttünüz bence olayları.

Siz onun bunca şeyine niye takıldınız anlamadım. Görmezden gelin. Benim için bu anlattıklarınız yüzünden ondan bi farkınız yok mesela. Tamam, eşiniz size eşarp almış anladık da onun kıskandığını nerden çıkardınız.

Ne tuhaf şeyleri dert ediniyor artık insanlar kendine. :olamaz:

Fazla takmayin.. Büyük eltinin ne vasfı olduğunu hala anlamış değilim de neyse. Büyük oglanla evlenen mi büyük elti yoksa ilk evlenen mi ?:KK64:

Canım o konular karışık yaa :KK53::KK53:

İlk evlenen herzaman nikah büyüğüdür derler öyle yani..
Konu sahibi gerçekten üşenmeden bu kadar çok şeyi nasıl yazdınız hani çok önemli bir şey olsa tamam da ...
senede belki bir kaç sene de bir görüştüğünüz insanlar için bu kadar uzun bir konu pesss.. bu kadar uzaklıkta olup bu kadar takip dert yandığınıza göre kesin kuruntu yapıyorsunuz
İşiniz gücünüz mu yok anlamadım ki

Analist misin ? Detay kovalamaktan vazgeç ..mutluluğun formülü bu ..o ne demiş ,bu ne yapmış ,karşı atak zayıf olmuş ...amaaaann banane ,ben yapacağımı karşılık beklemeden yaparım ..karşılık beklersem iyilik olmaz ...

Kızlar ben karşılık beklemiyorum. Karşı taraf dillendiriyor. Konuşma uslubu bakışlarıyla bana bunları hissettirdi, bana hissetirmekle kalmadı kv kp eşim görümcem bile fark etti. Ondan aşağı kalır yanin yok demissiniz de hangi konuda öyleymişim?:) whatsappde kim önce bakmış bunu görebiliyorsunuz ayrıca, ben ekstra efor sarf etmiyorum bu yüzden. Kendileriyle bir araya gelince olabildiğince ortama negatif enerji yayıp kendimizi suçlu hissetmemizi sağlıyor ve tekrar diyorum ben görgüsüz edebsiz bir insan değilim. Alabilen var alamayan var eşi anlayışlı olan var olmayan var ben böyle şeylere amcak üzülürüm ama o insanin yarasına tuz basmam
Size göre ayrtıntı gibi gelebilir ama aile ile güzelce geçireleçek bir kac hafta varken onların tavırları bizi çok sıktı bir değil iki değil. En son hatta kaynım bile onlarsız nasıl kv ile şehir dışına çıkarızda onları götürmeyizin lafları evde misafirlerin yanında etti o kadar saçma oldu ki herkes kafa salladı kimse onunla.muhabbet etmek istemedi oda konuştuğu ile kaldı.Madem cok gezmek istiyorlar kendi arabalarıyla gezsinler biz arabaya anca sıgdık, kvde bizi götürmesek onlar hayatta götürmezdi götürmediler de bugüne kadar,kaldı ki kv yani sanki sülaleyeyle organizasyon yaptık da onları ďışladık. Eşim benimle anne babasıyla ilgilenince zorlarına gidiyor biz bunu gördük ve üzüldük sonuçta kardeşler arası yakışık olan şeyler değil.

Kızlar ben karşılık beklemiyorum. Karşı taraf dillendiriyor. Konuşma uslubu bakışlarıyla bana bunları hissettirdi, bana hissetirmekle kalmadı kv kp eşim görümcem bile fark etti. Ondan aşağı kalır yanin yok demissiniz de hangi konuda öyleymişim?:) whatsappde kim önce bakmış bunu görebiliyorsunuz ayrıca, ben ekstra efor sarf etmiyorum bu yüzden. Kendileriyle bir araya gelince olabildiğince ortama negatif enerji yayıp kendimizi suçlu hissetmemizi sağlıyor ve tekrar diyorum ben görgüsüz edebsiz bir insan değilim. Alabilen var alamayan var eşi anlayışlı olan var olmayan var ben böyle şeylere amcak üzülürüm ama o insanin yarasına tuz basmam
Size göre ayrtıntı gibi gelebilir ama aile ile güzelce geçireleçek bir kac hafta varken onların tavırları bizi çok sıktı bir değil iki değil. En son hatta kaynım bile onlarsız nasıl kv ile şehir dışına çıkarızda onları götürmeyizin lafları evde misafirlerin yanında etti o kadar saçma oldu ki herkes kafa salladı kimse onunla.muhabbet etmek istemedi oda konuştuğu ile kaldı.Madem cok gezmek istiyorlar kendi arabalarıyla gezsinler biz arabaya anca sıgdık, kvde bizi götürmesek onlar hayatta götürmezdi götürmediler de bugüne kadar,kaldı ki kv yani sanki sülaleyeyle organizasyon yaptık da onları ďışladık. Eşim benimle anne babasıyla ilgilenince zorlarına gidiyor biz bunu gördük ve üzüldük sonuçta kardeşler arası yakışık olan şeyler değil.

Yaptiklarini onaylamiyorsaniz bu kadar ilgilenmeyin. Herkes kendine yakisank yapar deyin ve bosverin.

Hareketlerini begenmediginiz insanlardan da ozel gun icin telefon beklemeyin. Kendilerini yakisani yaptilar deyip bosvermek en iyisi.

Senede 1 hafta 10 gun gordugunuz insanlardan nasil bu kadar dert yanabiliyorsunuz ona da anlam veremedim dogrusu. Bosverin kim ne dusunuyorsa dusunsun.

Yaptiklarini onaylamiyorsaniz bu kadar ilgilenmeyin. Herkes kendine yakisank yapar deyin ve bosverin.

Hareketlerini begenmediginiz insanlardan da ozel gun icin telefon beklemeyin. Kendilerini yakisani yaptilar deyip bosvermek en iyisi.

Senede 1 hafta 10 gun gordugunuz insanlardan nasil bu kadar dert yanabiliyorsunuz ona da anlam veremedim dogrusu. Bosverin kim ne dusunuyorsa dusunsun.

Çünkü cuma günü izine gidiyoruz ve yien aynı şeylere maruz kalacağımı düşündüğüm için konu açıp buradaki diğer üyeler gibi dertleşmek istedim hepsi bu. Evet bunların üzerine beni arasın sorsun demiyorum ama eşim onların kardeşi bari ona normak davransalar çokmu diyorun.

Canım o konular karışık yaa :KK53::KK53:

İlk evlenen herzaman nikah büyüğüdür derler öyle yani..
Konu sahibi gerçekten üşenmeden bu kadar çok şeyi nasıl yazdınız hani çok önemli bir şey olsa tamam da ...
senede belki bir kaç sene de bir görüştüğünüz insanlar için bu kadar uzun bir konu pesss.. bu kadar uzaklıkta olup bu kadar takip dert yandığınıza göre kesin kuruntu yapıyorsunuz
İşiniz gücünüz mu yok anlamadım ki
Işim gücüm çok:) cuma günü izine gidiyoruz ve yine baştan başlayacak herşey. Ultra bir davranışı olan bizmişiz gibi bir durum olacak ve ben bıktım. Ben bile kendimi bu kadar önemsemiyorum maksat aile ziyareti biraz gezmek bu kadar. Senede bir defa değil de her hafta görmek zorunda kalsam aynı şehirde yaşasak acaba hareketleri değişecekmi?

Neden boyle yapiyor diye dusunmeyin hic..
Bence dışlayabildiginiz kadar dışlayın..
Anlasin,eltiniz "neden boyle yapiyorlar, ben ne yaptim ki " desin ..
Kendini sorgulasin..
"Ne yapiyorumda bu insanlar beni disliyor " diye sorsun kendine..
Biraz kafa yorsun..
Kiskancliklari, sevgiye dönusur insallah..

Benim amacım kesinlikle onu dışlamak değil, aksine iyi geçinmek varken neden aramız bozuk olsun diyorum hep ama lafi yiyen kendisine surat asılan tavir alınan ben oluyorum. Eşim ve cocuklarima yaptiğim aldiğim ufak birsey gündem oluyor bu beni rahatsız ediyor :(
Inanın en son öyle soğumaya başladım ki kaynımında o laflarından eltimin yüz asıp kenara çekilmesinden sonra kv bile bıktığını dile getirdi. Dediğiniz gibi yan yana gelsek bile konuşacak istek bırakmadı içimde.

Analist misin ? Detay kovalamaktan vazgeç ..mutluluğun formülü bu ..o ne demiş ,bu ne yapmış ,karşı atak zayıf olmuş ...amaaaann banane ,ben yapacağımı karşılık beklemeden yaparım ..karşılık beklersem iyilik olmaz ...
Analist olmak zorundamıyım bunları görmek için? Her hafta görmek zorunda kalsam?yakın otursak yine aman ne takıyosun senede bir görüyorsun mu dersiniz? Senede bir görüyorum ama tavırları her türlü yine bizi buluyor ki.Siz bu hareketlere maruz kalsanız peki? Ben boşvermeye çabalıyor çaktırmıyorum ama onlar hep arttırıyor. Yedi yabancıya ne kadar iyisem onlarada öyle iyiyim ama kullanılmakta istenmiyorum doğrusu.

Bütün elti ilişkileri böyle bunu bu kadar niye kafaya takiyorsunuz mesafe koyun aramayın olsun bitsin

büyük oğlanla evlenen (3 buçuk sene sonra evlenip yaş olarak da eltimden küçük olmama rağmen büyük benim yani benmişim:KK53:)
O zaman bende büyük eltiymisim:halay:
Gideyim de elticanima diyim "host ordan büyük elti benim, çekil bakiim kenara":KK70:
Üstüme atlamasi muhtemel çünkü bön böyök öltöyöm diye dolaniyo garibim ..neyse ben bişey demişim eniyisi zaten büyük elti olunca devlet meselesi cozmuyosun :işsiz:

Back