Bütün kızlar toplandık, can dostlarımızla paylaştık.

Çok da iyi yaptık valla.
Kah gülüyoruz kah ağlıyoruz kah yüreğimiz ağzımızdan hayırlı haber bekliyoruz

kac gundur hıc fırsatım yokk..ama her zamn aklımdasınız hepınız ıcın hayırlısını dılıyorm...ve bır kez daha soyluyorum her serde bır hayır vardır..sızı cok sewdm ben kendınıze ıyı bakın..

Canım senin yorumların hep çok mantıklı oluyor, hep ilgiyle okuyorum. Daha önce benim konumda da epey yardımcı olmuş, çok güzel analiz etmiştin. Ne olur son konuma da bak, bana da birşeyler yaz olur mu Çünkü artık o kadar çaresizim ki, geldiğim noktada çıldırmak üzereyim.

Bu arada ben de İstanbul'dayım kızlar ya, bu sitede birbirimizi hiç görmesek de kırk yıllık dost olduk. Bir cafede böyle bir buluşma ayarlayıp tanışalım mı? Gelmek isteyen herkes gelsin. Bakırköy de yakın valla bana Ne dersiniz kızlar, hep beraber buluşup stres atmaya?

Ne güzel işte kah dertleştiğimiz kah geyik yapıp stres attığımız bir topic olmuş. Bu aralar hayat bize sürekli kötü şeyler verse de, sürekli ağlamakla üzülmekle geçmeyecek bunu unutmayalım

Kızlar az önce kuzenim aradı. Son durum bilgisi veriyorum. Mümkün olduğunca kısa özet geçmeye çalışıcam çünkü toparlayamıyorum kafamda…
Öncelikle şunu belirteyim ki eşim ve kuzenim liseden arkadaşlarmış. Biz eşimle çıkmaya başladıktan sonra bunu öğrendim. Çok da samimilermiş.
Kuzenim arıyor eşimi diyor ki: “ALAyı aradım evlilik yıldönümünüzü kutlamak için. Bana bir şeyler anlattı şok oldum. Nedir kardeş durum?Noluyor???” İlk önce konuşmak istememiş konuşucak bir şey yok diye, kuzenim “ben ALAnın kuzeni olabilir ancak ondan önce senin arkadaşındım” diye üstüne gidince dökülmüş bizimki. Kısaca demiş ki :

“Çok yoruldum, çok yorulduk, tükettik birbirimizi. ALAnın ne sevgisinden ne sadakatinden zerre kadar şüphem yok. Bizim sorunumuz sevgi-sevgisizlik değil. Öyle olsa belki daha kolay çözülürdü her şey. Şu anda her şeyi tartıyorum kafamda. Evli ve bekar olmanın farkını tartıyorum. 37 yaşında bir insan olarak pek tabii ki beni seven bir eş, dünya tatlısı bir çocuk ve sıcak bir aile çok önemli ancak biz o kadar çok şey yaşadık ki aile olduğumuzu unuttuk her şeyden önce. 37 yaşındayım ama 67 yaşında hissediyorum kendimi. Önümü göremiyorum. Herşeyi unutup silip geri döndüğümde neyle karşılaşacağımı bilmiyorum çünkü hep böyle oldu. Tam düzeldi artık huzurluyuz dediğimiz anda yeni bir şey çıktı. Onunla savaşıp onu koyduk yenisi. Ne değişicek? İnsanlar mı yoksa biz mi? Ben bugüne kadar kimseye saygısızlık yapmadım hep vur kafasına al lokmasını bir adam oldum ama keşke yapsaymışım. Keşke sert olsaymışım, keşke ALA ya sert davransaymışım belki o zaman çok daha iyi olurdu her şey. ALAnın yapabileceği ya da düzeltebileceği hiçbir şey yok . Sorun benimle alakalı. Benim düşünmem ve karar vermem gerekiyor” demiş.

Kuzenimin tüm bunlara yorumunu sordum. “Ne hissediyorsun, ne olacak bu işin sonu” diye. Bire bir yazıyorum buraya:

"Senin yapabileceğin tek şey beklemek. Bana sorarsan %80 bitirmiş kafasında. Boşanıcam ya da boşanmıcam demiyor ama çok sert. Kapıların hepsini kapatmış. Can çıkmadan umut çıkmaz diye boşuna dememişler. Bekle bakalım. Zaten yapabileceğin başka hiçbir şey yok”.

Durum bu. Şimdi herkes kına yaksın istediği yere. El birliğiyle bu güzel yuvayı bu hale getiren herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ama Allah’ım çok büyük. Şu mübarek Cuma gecesi hepsini Allah’ıma havale ettim. Hiçbirinin yüzü gülmesin, hiç biri huzur bulamasın inşallah…

Son düzenleme:

Ya eşinin yazdıklarını okuyunca içim ürperdi.
Adam resmen bıkmış!
Bu yorgunluk filan değil.
Bildiğin bıkmış.
Bıkar tabi.
Aynı şey için tekrar tekrar mücadele et
Herkese kendini tekrar tekrar ispatlamaya çalış
Bir yandan baba ol
Bir yandan koca
Ha bu arada bir de afadersin eşşek gibi çalış eve ekmek getir.
Zaten dikkatini çekerim bir daha bunları yaşamaya gücüm yok demiyor.
Nasılsa başa saracak herşey diyor.
O kınaların yollanacağı adresleri ver canım sen bana.
Ben kamyonla yollayacağım

hah ağzına sağlık canım. Hala kibarlığı saygısızlığı elden bırakmıyor farkındasın değil mi? Hala beni kırmamk için kelimeleri en yumuşak haliyle seçiyor.
Offf offf nefes alamıyorum...

canım sakin ol.. lütfen
kendine gel..
ne kadar eşin yorgunsa sende yorgunsun.. sende mücadele ettin okadar zaman ..
senin çevrenin ne kadar hatası varsa eşininde hatası var annesiyle durum o boyuta gelmeden bir yolunu bulsaydı bu kadar siz bitmiş tükenmiş olmayacaktınız..
eşin bitkin yorgun pes ettii.
sende bitkinsin yorgunsun ama hala seviyorum düzeltelim diyorsun

birtanem. inan o ailesiyel olan her sorunu çözdü. inan çözdü. 7 ay ben içimde tutmasaydım o olayı da 7 aydan önce çözerdi.
anlatamadığım çok şey var.
gücümü bir toplasam anlatıcam size tek tek.
o zaman büyük resmi göreceksiniz...

benim boşanmayı kaldıramayacağımı biliyor
psikolojik olarak kaldıramayacağımı biliyor
bu zamanı kendisi için değil
benim için istiyor
onsuzluğa alışmam için
böylece boşanma olduğunda
artık daha fazla yıkım olmıcak
çünkü onsuzluğa alışmış olucam
yanlış mıyım?

bakın bir arkadaşımla msn de konuşurken geldi aklıma. size de sorayım aynı soruyu....

Ben senin konunu epeydir takip ediyordum, ama o dönemde kısa bir iş sürecim oldu, siteye neredeyse hiç giremedim yazamadım birşeyler. En son eşinle durumun düzeldiğini görüp sevinmiştim. Bugün burada son sayfaların hepsini okudum ve çok çok üzüldüm.

Gelelim son gelişmeye... Eşinin kuzenine söylediklerini şaşkınlıkla okudum. Resmen şoka girdim desem yeridir. Neden dersen, bu erkeklerin hepsi mi aynı diyip durdum okurken. Eşinin söyledikleri benim eşimin daha önce ayrılık süreçlerinde söyledikleriyle neredeyse birebir aynı! Resmen aynı cümleleri birebir duydum ben de eşimden. Özellikle "çok yoruldum kafamı toplayacağım" laflarını bin kez söyledi. Ya da o da hep çok yaşlı hissettiğini, kendini en az 50 yaşında gibi hissettiğini, çoook yıprandığını, artık sadece dinlenmek istediğini söyler durur.

Kuzeninin yorumuna da katılıyorum. Bizim ayrılık süreçlerimizde eşim benim bazı arkadaşlarıma da benzer şeyler söylemişti. Demek ki olaylar, ayrılık nedenleri farklı da olsa yaşanan süreç birebir aynıymış. Ben de eşimin kafasında neredeyse tamamen bitirdiğini, zamana düşünmeye ihtiyacı olduğunu çok duydum hem arkadaşlarımızdan hem de kendisinden.

Şimdi buraya kadar benzerlikleri yazdım. Tabi ki sizin eşinle durumunuz çok farklı. Bizim artık barışma şansımız imkansız, çünkü işin içine aldatma girdi. Ama sizde böyle bir durum yok, birbirinizi seviyorsunuz, bir de çocuğunuz var ortada. İnşallah barışırsınız da herşey yoluna girer canım. Ki ben barışacağınıza yürekten inanıyorum. Sadece kalbim değil aklım ve mantığım da sizin barışacağınızı söylüyor bana. Bunu da eşinin söylediklerinden ve yaptıklarından çıkarıyorum. Senin çabalarına karşı attığın mesajlara öyle iki-üç cümlelik cevaplar vermesi de bana çok tanıdık geldi, bunu da söylemeden geçmeyeyim. Çünkü ben de aynı şeyleri yaşadım.

Durum şu bence; erkekler bizden çok farklı varlıklar. Ben de bunu yeni öğrendim. Acı tecrübeler bunu öğretti bana. Biz acımızı çok farklı yaşıyoruz, erkekler bize göre çok daha serinkanlı ve afedersin ama jetonları geç düşüyor. Sanırım yine sen yazmıştın "Ben onu bir günde özlüyorsam o beni 10 günde özlüyor" diye bir cümle okudum ben buralarda bir yerde. İşte aynen öyle canım... Sen acını üzüntünü hemen yaşıyorsun, çözüm arıyorsun nasıl düzeltirim diye kafa yoruyorsun. Bu süreçte erkeklerse çok rahat ve vurdumduymaz olabiliyor. Ama zaman geçtikçe biz iyileşiyoruz, onlarınsa akılları başlarına geliyor. Bu sefer pişmanlıktan kıvranan çaba gösteren onlar oluyor. İnşallah senin eşin de kafasını dinler ama aklı başına çok geç olmadan gelir. Aman diyeyim, üstüne gitme. Ben eşini de seni de tanımıyorum o yüzden şöyle yap böyle yap diye yorumlardan kaçınıyorum. Ama benim nacizane tavsiyem, kesinlikle bekle. Biraz kendini geri çek. Aramamaya çalış. Yalnız kalsın kafasını dinlesin. Bu arada sen de kendi hayatına odaklan, biraz bencil olmayı öğren. Eminim eşin o "yorgunluğu"ndan çıkacak. Biz ayrılıklarda yıkılıyoruz, erkekler ise malesef rahatlıyorlar sanki üstlerinden yük kalkıyor. Biz deli gibi özlüyoruz, onlar kafa dağıtıyorlar, rahat oluyorlar. Ama zaman geçince öyle bir dank ediyor ki. O onları yorduğunu yaşlandırdığını söyledikleri evlilik, aile ortamı burunlarında tütüyor. Ve işte o zaman onlar da çaba göstermeye, kurtarmaya çalışıyorlar.

İnşallah herşey gönlünce olur...

canım çok tşkler zaman ayırdığın, bu kadar derdinin arasında benim derdime de çare bulmaya çalıştığın için.
Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun....

alacım canım kaç gündür okuyorum ama seni daha çok yıpratmamak yada kırarım düşüncesiyle yazamadım
benim düşüncem gördüğüm şu ne kadar doğru bilmem (eşin tarafından yazıyorum)
sorun galiba senin ailenin tavırları vurdumduymazlığı
eşin kendi ailesine nasıl tavır koyduysa zamanında senin de koymanı beklemiş sen yapmamışsın
sen olayları eşinin sorumluluklarınıda üstüne alıp onu şımartarak bastırmaya çalışmışsın ama artık ona yetmiyo
çok sıkılarak yazdım eğer tespitim yanlışsa AFFINA SIĞINIYORUM

Açıkçası kıyıp diyemedim sana ama ben de ilk böyle düşünmüştüm.
Off offf.
Aslında canım ben tahmin edebiliyorum eşinin halini.
O anlatmadığın şeyler her neyseler eşinde yarattığı yıkımı hissedebiliyorum.
Bazen bazı durumlarda ve hayatımın bazı dönemlerinde ben de böyle noktalara geldiğim için biliyorum.
Siz neler yaşadınız tabi ki şahit olmadım.
Ama eşini duygularına ve düşüncelerine çok aşinayım inan.
Boşa koysa dolmaz doluya koysa almaz.
Ben de ne yazık ki bu durumlarda bulundum.
İnsan uğraşır didinir de çözemez.
Boğulur bu kısır döngüde

canım. beni özel hayatta tanımayan biri ancak bu kadargüzel çözümleyebilirdi olayı.
ne kırılması?
keşke bu siteyi bundan seneler önce görseydim bilseydim.
o zaman ellerimden kayıp gitmiş olmıcaktı hiç bir şey...

A_L_A henüz elinden kayıp giden bir şey yok. Lütfen böyle düşünme. Hiçbir şey için geç değil.

ellerinden kayıp giden bişey yok canım bırak düşünsün iyice eksilerini artılarını tartsın sende öyle
çok mu mantıksız bilmiyorum ama konuşur gerekirse sende ailenle mesafe koyarsın bi müddet
eşimle eşinin çok benzediklerini düşünüyorum
olanları unutmak eşin için çok zor galiba

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…