Bütün kızlar toplandık, can dostlarımızla paylaştık.

evet cnm buralardayım. okuyorum takip ediyorum. birde ben çıkmayım dedim aranıza.
yaklaşık 1 aydır bende eşimle ciddi problemler yaşıyorum.
sonu nereye varacak ne olacak bilmiyorum.
ikimizde ruh gibiyiz ama o yinede bir adım atmıyor.
bilmiyorum zamana bıraktım. kafamıda burada dağıtıyorum.

birde ben çıkmayım ne demek arkadaşım
yaz içini dök ferahlarsın biraz

Naz inan diyecek birşey bulamıyorum... Çok çok üzüldüm... Allah kalanlarına sabır versin....

Nazcım başın saolsun canım...hakikaten alanında dediği gibi sözün bittiği yer ...
ailesinee allah sabırlar versin inşallahh:KK43:(

Ala..diğer topicte tam 3 tane mesaj yazdım artık o topic ile ilgilenmediğinden midir..yoksa benle ilgilen mediğinden midir analamadım cevap yazmamanı..ama sesin soluğun cıktıgına göre yaşıyorsun:))) herşey yolunda mı canım...Bu topiğe ilk girdiğimde berii..bi acaba ala ne durumda babası ne alemde diye düşünüp acıyorum bu siteyi..Birde puncshe herseyıı konustumu hal yola soktumu diyorum..Bide pisipisiyi özlüyorum..diğer arkadaşlarıdaa çokk çokk öpuyorumm:))))

Canım ben hep buralardayım da amlum öğrencilik halleri, herzaman her konuya dahil olamıyorum :KK31:

valla herşeyi yoluna koymuş olsam gecenin bu saatinde kafamı yastığa kor komaz uyurdum
gördüğün üzere hala uyanığım uykularım kaçıyor 2 tane ağrı kesici banamısın demedi yetmezmiş gibi azcık uykumu getirseler oda yok..
bizim bu işin oluru yok
durumları sağada çevirsem solada çevirsem olmuyor bir çıkar yol yok
bende artık eşyalarımı toplayacağım yarın
sıkıldım artık
bende kurtarmak istemiyorum bu evliliği
bu eşten bi çocuk sahibi olmak istemiyorum
bukadar sevgimizi böyle silebilecek bir adamla daha evli kalmak istemiyorum evliliğimizin kaderini abileriyle konuşmama dışardan etiklere bıraktığı için ondan nefret ediyorum
benim hergün eridiğimi gözlerimin hiç kurumadığını kendisininde beni sevdiğini bile bile evliliği kurtarmak adına hiçbişey yapmaması beni öldürüyor
en çok ta ayrı eve çıkmayı kendisininde istediğine inandırıp vazgeçmesi beni düşündükçe deliye çeviriyor
ömrüm boyunca onu hiç affetmeyeceğim..
bana bu yaşattığı acıyı hiç unutmayacağım,
ama eşimin fikrinin bu kadar çabuk değişmesine anlam veremiyorum diyorum ki acaba annesi okudu üfledimi bişey yaptımı
diyorumki aptal olma büyüden falan korkan insanlar
elim ayağım tutmuyor artık
yüreğimin yarısı yok gibi
diğer yarısıda tek başına bir işe yaramıyor
kafamda kurduğum o pembe hayallerim yok
biliyormusunuz sevgimden geriye sadece bir enkaz kalmak üzere
bütün sarsıntıları atlattımda buna dayanamayacağım herhalde...

Canım madem senin için oluru kalmadı, artık bir karar verip kendini bu işkenceden çıkartman en iyisi. Tabi ki haddim olmayarak bir tavsyede bulunmak isterim. Bence eşinle son kez konuş, yukarıda yazdıklarını ona da söyle, "en çok da sevgimizi bu hale getirdiğin için affedemeyeceğim seni" de ve tabi ki kararlıysan eşyalarını topla. Ne diyeyim ki kimse tabiki boşanmak için evlenmez ama olmuyorsa da olmuyordur işte...

evet cnm buralardayım. okuyorum takip ediyorum. birde ben çıkmayım dedim aranıza.
yaklaşık 1 aydır bende eşimle ciddi problemler yaşıyorum.
sonu nereye varacak ne olacak bilmiyorum.
ikimizde ruh gibiyiz ama o yinede bir adım atmıyor.
bilmiyorum zamana bıraktım. kafamıda burada dağıtıyorum.

Ne demek bir de ben çıkmayayım. Hepimiz sakinleşmek, rahatlamak için giriyoruz buraya. Eğer sen de paylaşmak istersen seve seve dinleriz

naz20 öncelikle başın sağolsun canım allah sabırlar versin mekanı cennet olsun inşallah
puncshe aslında seninle benzer durumdayım. aynı belirsizlik ama konular farklı seni çok iyi anlıyorum o nedenle
kayınvalidemi sevmem anlaşabileceğim tarzda bir insanda değil.
nişanlılıkta aramızdaki küçücük bişeyi büyütüp bu evlilik olmaycak diye en güzel günlerimi mahfetmiş birisi. çok çatıştığımız noktalar var. ve eşimi çok kıskanır kıskançlığından da bazen yaşına uygun davranamaz ne yapacağını şaşırır. bunu bilgi vermek için söyledim. ben anlaşamam yakın olmak istemem eşimde annesine düşkündür yakın olmamaı ister.

4 aylık evliyken bundan 2 sene önce görümcem kendi memleketlerinde bir kırtasiye devralmak istedi(eşimin aileside benim ailemde bizimle aynı şehirde değiller) parası yetmemeiş kocasının ailesinden birileriylede girmek istememiş eşime söylemiş. eşimde çok ortak olmak istedi. ben istemedim çünkü çok düğün borcumuz vardı. ayrıca o dönem kriz dönemiydi birimiz işsiz kalırsak altından kalkamazdık, bu nedenle tek güvencem olarak görüyordum takılarımı... birde kırtasiyenin adana da oluşu eşimin ailesiyle de asla böyle bir ortaklık istemeyişimde diğer nedendi... ama eşim çok istedi ağlaya ağlaya kabul ettim içinde kalmasın diye...

orası umulduğu gibi olmadı. 2 senede gelen para 4000 lira daha koyduğumuz parayı bile çıkaramadık. hep istemediğimi söyledim eşime bazen hakverdi bazen vermedi.. 2 senedir devam ediyo işte.ablasından günlük gelir defterini incelemek için istemişti geçen haftalarda eşim.vakti yoktu sen incele dedi konuşuruz dedi. kızlar hergün kayınpederime yövmiye verilmiş orada. aylık evine 600,700 lira para giriyo. görümcem gidip durduğu günler parasını almış aynı şekilde kayınvalidemde. para kazandırmıyo ama hepsinin evine giriyo bişeyler hani bizim hakkımız. şok oldum.. eşime söyledim.zaten istemiyordum artık kesinlikle kabul edemiyorum dedim. orada benim annemin babamında hakkı var kararım kesindir. kırtasiye varsa ben bu evlilikte yokum dedim.

oda işte sen ailemi hiç benimseyemedin zaten yarın çocuk olduğunda çok sık gelicekler uzun kalıcaklar yaşayacağım sorunlarda korkuyorum dedi. kayınvalideme aynı evin içinde 1 haftadan fazla katlanamıyorum. çok garip bir kadın. bende tamam dedim senin için bir adım atıyorum. kabul ediyorum. bakmak isterse çocuğuma gelsin baksın ama orayı istemiyorum dedim.

hala eşimden ses soluk yok. devretmek ve bırakmak istemiyor orayı. yani bir nevi bana tercih ediyor. böyle giderse eğer gerçekten kabul etmezse değmezmiş diyeceğim.harşey belirsiz yani kızlar uzun oldu biraz ama ancak açıklayabildim.

Ayhhh elimizi attığımız konu uyarılıyoo bizde direk şakaya vuruyozz hee akıllanmıcaz..
Ama ruh halimiz bozuk napalımm..
ağlarken bi anda gülme kırizine girebiliyoruzz
Bizi böyle yapanlar kader utansın..
az bi konulara zıplamim barii daldım mı çıkamıorum..
konu amacını aşıyoo..
dertler deryaa olmuşşş bende bir sandallll....:KK24:

naz20 öncelikle başın sağolsun canım allah sabırlar versin mekanı cennet olsun inşallah
puncshe aslında seninle benzer durumdayım. aynı belirsizlik ama konular farklı seni çok iyi anlıyorum o nedenle
kayınvalidemi sevmem anlaşabileceğim tarzda bir insanda değil.
nişanlılıkta aramızdaki küçücük bişeyi büyütüp bu evlilik olmaycak diye en güzel günlerimi mahfetmiş birisi. çok çatıştığımız noktalar var. ve eşimi çok kıskanır kıskançlığından da bazen yaşına uygun davranamaz ne yapacağını şaşırır. bunu bilgi vermek için söyledim. ben anlaşamam yakın olmak istemem eşimde annesine düşkündür yakın olmamaı ister.

4 aylık evliyken bundan 2 sene önce görümcem kendi memleketlerinde bir kırtasiye devralmak istedi(eşimin aileside benim ailemde bizimle aynı şehirde değiller) parası yetmemeiş kocasının ailesinden birileriylede girmek istememiş eşime söylemiş. eşimde çok ortak olmak istedi. ben istemedim çünkü çok düğün borcumuz vardı. ayrıca o dönem kriz dönemiydi birimiz işsiz kalırsak altından kalkamazdık, bu nedenle tek güvencem olarak görüyordum takılarımı... birde kırtasiyenin adana da oluşu eşimin ailesiyle de asla böyle bir ortaklık istemeyişimde diğer nedendi... ama eşim çok istedi ağlaya ağlaya kabul ettim içinde kalmasın diye...

orası umulduğu gibi olmadı. 2 senede gelen para 4000 lira daha koyduğumuz parayı bile çıkaramadık. hep istemediğimi söyledim eşime bazen hakverdi bazen vermedi.. 2 senedir devam ediyo işte.ablasından günlük gelir defterini incelemek için istemişti geçen haftalarda eşim.vakti yoktu sen incele dedi konuşuruz dedi. kızlar hergün kayınpederime yövmiye verilmiş orada. aylık evine 600,700 lira para giriyo. görümcem gidip durduğu günler parasını almış aynı şekilde kayınvalidemde. para kazandırmıyo ama hepsinin evine giriyo bişeyler hani bizim hakkımız. şok oldum.. eşime söyledim.zaten istemiyordum artık kesinlikle kabul edemiyorum dedim. orada benim annemin babamında hakkı var kararım kesindir. kırtasiye varsa ben bu evlilikte yokum dedim.

oda işte sen ailemi hiç benimseyemedin zaten yarın çocuk olduğunda çok sık gelicekler uzun kalıcaklar yaşayacağım sorunlarda korkuyorum dedi. kayınvalideme aynı evin içinde 1 haftadan fazla katlanamıyorum. çok garip bir kadın. bende tamam dedim senin için bir adım atıyorum. kabul ediyorum. bakmak isterse çocuğuma gelsin baksın ama orayı istemiyorum dedim.

hala eşimden ses soluk yok. devretmek ve bırakmak istemiyor orayı. yani bir nevi bana tercih ediyor. böyle giderse eğer gerçekten kabul etmezse değmezmiş diyeceğim.harşey belirsiz yani kızlar uzun oldu biraz ama ancak açıklayabildim.

işin zor tatlım
bu erkeklerin anasında babasında ne var anlamadım 12 yıllık evliyim
sanki bizim anamız babamız yok pes

Kayınvalideye düşen görev ve sorumluluklar:

Gelinleriniz baba evinden sizin yuvanıza gelip ailenizin bir ferdi oldu artık. Ona Allahın bir emaneti olarak bakın. Çünkü onlar sizlere Allahın bir emanetidir.
Kendi kızınızın veya bir aile ferdinin kusurlarını örter gibi gelininizin de kusurlarını örtün.
Gelininize emir vererek konuşmayın, daima onunla evladınız gibi hoşgörülü konuşun.
Evladınız ve gelininiz aralarında tartışıyor olabilirler, onların aralarına girmeyin.
Ahçılığı ile ün yapmış bir kadın, oğlunu ve yeni gelinini o akşam yemeğe çağırmıştı. Yine dostları olan yaşlı kadını da…Mutfağa girdi ve yemeği hazırlamaya başladı. Akşam oldu ve misafirleri geldiler. Bir de ne görsünler yemekleri olmamış, tatlılar un kokuyor, patatesler pişmemiş, köfteler ise yanmış. Fakat durumu fark ettirmemek için yaşlı kadın ve gelini ellerinden geleni yapmışlar.Yemek bitmiş. Kadının oğlu ve gelini evlerine dönmüşler. Bunu fırsat bilen yaşlı kadın sormuş:-Ben senin harika bir ahçı olduğunu adım gibi biliyorum, fakat bu akşam yemeklerin hiç olmamış. Hayırdır hasta mısın?Kadın cevap vermiş:
Hayır oldukça iyiyim. Yemekleri kasten öyle yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak…
Gelininizin size dinen bakmak zorunda olmadığını bilin. Ancak ondan gördüğünüz saygı ve hürmet karşılığında ona teşekkür ve dua etmeyi unutmayın.
Gelininizi oğlunuz ile aranıza gören bir yabancı gibi görmeyin.
Gelininizi her konuda methetmeli, ona bir anne şefkati ile davranmalısınız.
Gelininize hayat hakkı tanımalı onu bazı konularda serbest bırakmalısınız. Eşler arasındaki kararları saygı ile karşılamalısınız.
Gelinine sık sık iğneleyici, rencide edici laflar sarfetmekten kaçınmalısınız.
Gelininizin ufak tefek hatalarını görmezden gelmeli, olayları büyütmekten kaçınmalısınız.
En önemlisi gelininizin ailesi ile görüşmesinden rahatsız olmamalı, bu rahatsızlığınızı ima ile de olsa belli etmemelisiniz. Sizin kızınız size geldiği zaman nasıl memnun oluyorsanız; onlar da o kadar memnun olurlar.
Bu tür olaylarda (varsa eğer) arada kalan genelde eş olur. Koca muhakkak yatıştırıcı olmalı, arayı bulmakta dikkatli davranmalıdır. Karısının ve annesinin birbirleri hakkındaki kötü sözleri birbirlerine aktarmamalıdır.
Ne mutlu iyi geçinen birbirine sevgide, hürmette, saygıda, hoşgörüde kusur etmeyen gelin ve kayınvalideye!

Bu da çok güzel bir hikayedir.Muhakkak okumanızı tavsiye ederim.

ALA senden hiç ses çıkmıyo bi gelişme yokmu
eşinin toplantısı nasıl sonuçlandı yanılmıyorsam görev değişimi olacaktı
babanın sağlık durumu nasıl

kızlar noluyo yahu topluca protesto falan ettinizde haberim mi yok

Son düzenleme:
Canım biz evcek çok hastayız hatta anneciğim kaç gündür hastanelere taşındı durdu da şimdi biraz biraz iyi. Okuyorum ama yorum yapamadım. Diğer arkadaşlar da lütfen saklandıkları yerden çıksınlar. Hadi kızlar sobeledim sizi :KK55:

biz de hastayız ailece, bu seneki grip keçi gribiymiş.. geçmek bilmiyor:KK43:(

diğer kızlara gelince... yazmadıklarına göre pek gelişme yyok, işkenceye, beklemeye devam :KK43:( umarım bu sürecin meyvelerini toplarlar, her şey güzel olur.

Allah hepimizi feraha çıkartsın inşallah. Hep dua ederim ben Rabbim kimseyi yuvasındaki huzurla imtihan etmesin inşallah

Allah hepimizi feraha çıkartsın inşallah. Hep dua ederim ben Rabbim kimseyi yuvasındaki huzurla imtihan etmesin inşallah

aminn aminn.. ben de iki cihan saadeti diliyorum artık hepimize... hayırlı insanlarla karşılaştırması için dua ediyorum.. insan yaşadıkça da duaları değişiyor:) benim böyle değişti işte...

Meraba..
herkes iyidir umarım..
Ben değilim..
umarım zaman care olur.

geçmiş olsun size ve ailenize kızlar

naz gerçekten zor ALLAH yardım etsin
zaman herşeyin ilacı unutmak imkansız fakat acıların diner inşallah

sadece bu kısmı hoşuma gitti, bir türlü olduramadığım bi zamanda okuduğum için sanırım.

....
zamandan elbise biçer;
yaşamamış, dar gelir.
anılardan don giyer;
unutmamış, bol gelir.
...

yazmadıklarına göre pek bir gelişme yok... allah yardımcıları olsun... :KK43:

Günaydın kızlar.
Allahım ne kadar aydınlık ışıl ışıl bir gün bu böyle!
Böyle günlerde içimde bir huzur, mutluluk oluyor.
Nedensiz bir mutluluk, sırf gökyüzü güzel diye, sırf bugün güzel geçebilir diye, sanki yaşamak herşeye rağmen güzelmiş gibi diye...
Sahi bugün gerçekten güzel bir gün olabilir mi kızlar?
Ne dersiniz umut var mı hala?
Umut hala var...
Damarlarımda hissediyorum varlığını, umut hala var!
Mutluluk hala mümkünken hadi kızlar benim için gülümseyin birkez.
Ama yalandan değil!
İçten, sıcacık gülümseyin olur mu kızlar?
Sırf bugün hava güneşli diye gülümseyin!
Sırf pisipisi istedi diye gülümseyin!
Sırf anılarınızda güzel günler var diye gülümseyin!
Sırf hala UMUT var diye gülümseyin!

X