- 29 Eylül 2010
- 1.150
- 3
bence çocuklarımıza onların da değerli bir birey vesınırları olduğunu öğretsek onlar en güzel seçimleri yaparlar... inş.
insallh canım ınsallhh...bız öğretırız tabı benım korkum ondan degıl zamn neler getırır bılemeyız..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bence çocuklarımıza onların da değerli bir birey vesınırları olduğunu öğretsek onlar en güzel seçimleri yaparlar... inş.
bak canım için daha çok acısın diye söylemiyorum, gözün görsün diye söylüyorum kalbin kabul etsin diye söylüyorum...
1-nişan bohçası götürdük. masa kurmuşlar. (masa gerçekten şahane ona laf yok bir kuş sütü eksik. masa düzeni vs süper) masada 7 sandalye var. (masa normalinde 8 kişilik) eşimin amcası, babası, eşim, büyük kaynım, annem, babam ve kardeşim için hazırlanmış. (dikkatini çekeri o kadar erkek ve sadece annem masada. benim annem onları eğlendiricek ya ) bizimkiler farkında değil. oturdular. aaaaa bir sandalye eksik ALA ya sandalye koymayı unutmuşsunuz dedi babam. ayy dedi eşim evet tam ayağa fırlıyor k.valide girdi devreye (sıkışmayın siz sonra biz yeriz beraber diye) yok dedi babam biz kayarız biraz. eşim kalktı, sandalye, servis getirdi bana. k.pederimle oturdum paşalar gibi yedim. (ertesi gün k.valide burnumdan fitil fitil getirdi ama olsun )
2-doğuma gittim. benim babam, erkek kardeşim hatta enişten (annemin ikizinin kocası) orda. Hopp bi çevirdim kafayı benimkini yiyor arkadan. bu nasıl bir namussuzlukmuş. kız tarafının erkeklerinin ne işi varmış vs. eşim dedi ki . benim karımsa onların da canı. gözleriyle görmek isterler sağ sağlim girip nurtopu gibi torunla çıktığını. o arada beni çıkardılar sedyeyle yukarı. eşim geldi yanımda tabiii. benim gözler dolmuş.. hem korkuyorum. hem erken doğum, hem duydum gene duyacağımı, öptü beni hadi yarım saat sonra görüşürüz annecik dedi. 3.5 saat sonra indirmişler beni aşağı. vücudum anesteziye tepki vermiş ayılamamışım oksijene bağlamışlar. eşim, annem, babam , bütün ailem, hatta kayınlarım eltim yoğun bakım kapısında beni beklerken, o aşağıda görümcemde tellerde kahkaha atıyormuş aynı babası aynıııı diye. (bu arada kızım kumral ve mavi gözlü aynı ben söylemesi ayıp )
bunlar hemen aklıma gelen örnekler.
heee bir de aslında kurdukları cümlelerin yanlış olduğunu çok iyi biliyorlar ona da bir örnek vereyim.
hoşlarına gitmeyen bir şey oldu mu "parmaklarım gözüne girsin" der k.valide.
yeni 3-4 ay oldu. aynı evdeyiz, mutfakta.
eşimle ilgili bana laf sokuyor. seni böyle çekiştiriyor, böyle ediyor diye. (beni kızdırıcak ya aklınca)
dedim "parmaklarım gözüne girsin onun"
amanınnnn bir kıyamet sen benim oğlum için nasıl böyle dersin, ağzından yel alsın.
dedim niye? kötü bişey demedim ki? siz hep bana diyorsunuz ben de oğlunuza dedim
gülüyorum ama bi yandan
benimki geldi noluyo diye dedim böle böle
o da güldü dedi annem de sen diyemezsin
canım benim. inan bir insan 7sinde neyse 70inde odur.
tabii ki annesine-ailesine bağlı olsun. böyle ce kandi ailesinin değerini bilir.
ama ana kuzusu hep ana kuzusudur. mutasyona uğramazlar diye düşünüyorum evlenince.
heee bir ara benimki vicdandan mutasyona uğruyordu ggördü
Alacım nişanlıma güvenim var bu konuda aslında ama evlenince değişir mi "annem de annem" krizlerine girer mi diye korkuyorum. Yoksa şimdi sorsan beyfendi kendi evinde durmaz, vakit geçirmez bıraksan her dakika bizde ama tabi o kadarına biz izin vermiyoruz. Annem "bana kalsa hava hoş istediğ kadar gelsin ama kayınvaliden birşey der seni üzer diye korkuoyrum" diyor o yüzden bazen bahaneler bulup kabul etmiyoruz gelmesini. Bi yandan bu var diğer yandan da herkes "şimdi böyle derler evlenince de ailelerine düşerler" diyor. Ne bileyim üzülüyorum
canım biliyorum acıtmıyor busözler gerçekler bunlar. gelinliğini annem seçecek derdi, öyle nişanlık giydirmezler dedi. ve doğursam yeminle aynı namussuzluğu benim ailem de yapardı:)) eniştemle aynı arabada eve dönmek yasaktı. eniştem ablamın kocası bnm abim yahu :) hem de gerçekten eniştem de bana ben de ona sevgi doluyuzdur:) öz gibiyiz.
işten bi erkek arabasıyla beni eve bıraktı bi keresinde... vay o olay öyle anlaşılmazmış kızı götürdü derlermiş götürülen kız onun karısı olamazmış gibi ABSÜRD SAÇMA hiçbir mantığı olmayan şeyler söylerdi. göya çok inançlı. ama dinle alakası yok.
bohçam düğünüm hiçbir şeyim olmazdı kimseyi davet edemezdim... etsem utanırdık. bnm bi ablam da böyle evlendi, ailesi farklı ama eniştem iyi. düşünün evlenmişler yıllar geçmiş yeğenimin sünneti oldu kız tarafı ve erkek tarafı öyle farklı ve belli ki... kavgalar altın hesaplamalar bilmem ne hep erkek tarafında oldu. biz bu sefer akıllandık hiç muhatap omadık selam verdik ve çok güzel geçti.
gecenin sonunda eniştemin yengesi ablamın sünnet düğününün annesinin yanı elbisesi yırttı basarak. biz de adettir dedi tabi sadece hasetlik ablam da ağladı bu ne rezillik diye.
böyle işte:)bunları yaşamak ezilmek istemiyorum.
benzaten hakkımı koruyamayan bi tipim. eşim beni ezerse ezilirim. eşim beni ezmemeli korumalı sevmeli...
Ay of neden bu kadar zor canım geçinmek...
Ben daha ilk tanıştığımızda, daha arkadaşken aramızda birşeyler yokken de söylerdim "annesini sevmeyen erkek karısını sevmez çünkü kadın sevgisi anneyle öğrenilir" diye. Şaşırırdı filan. Sonra işin rengi değişti biz sevgili olduk evlenmeye karar verdik derken işte işin içine aileler girdi ve ben şoklardayım. Daha önce hiç böyle insanlarla karşılaşmamıştım. Ailesini ondan dinlerdim o da hep şikayet ederdi ama şimdi anladım bazı noktalarda haklıymış. Umarım ilerde arkamda durmayı bilir. İnşallah değişmez
canım biliyorum acıtmıyor busözler gerçekler bunlar. gelinliğini annem seçecek derdi, öyle nişanlık giydirmezler dedi. ve doğursam yeminle aynı namussuzluğu benim ailem de yapardı:)) eniştemle aynı arabada eve dönmek yasaktı. eniştem ablamın kocası bnm abim yahu :) hem de gerçekten eniştem de bana ben de ona sevgi doluyuzdur:) öz gibiyiz.
işten bi erkek arabasıyla beni eve bıraktı bi keresinde... vay o olay öyle anlaşılmazmış kızı götürdü derlermiş götürülen kız onun karısı olamazmış gibi ABSÜRD SAÇMA hiçbir mantığı olmayan şeyler söylerdi. göya çok inançlı. ama dinle alakası yok.
canım bnmki baştan diyordu:) evlenince anneme gidicez iş çıkışı o yemek yapmış olur sen sofrayı kurucan toplıycan... sonra eve geçeriz. falan.. yani diyen adam baştan der. annesi çok kıymetliydi onun:) beyefendi akşam yemeklerini yiyip çıkardı ben beklerdim ailemle yemek yemeyi unuttum. bu kadar salakmışım :)
Gelinliği annem seçecek ne demek ya! Çok afadersiniz ama ağzımı bozup YUH diyeceğim. E ben kendim seçersem nolur demedin mi güzel kardeşim ya da neden diye sormadın mı? Niye nişanlık giydirmiyorlarmış? Ben nişanlanırken öyle kabarık renkli nişanlılık giymedim, bizim ailede yoktur öyle şeyler bir de nişanın olduğu yer öyle giyinilcek bir yer değildi. Gittim herkes gibi şık bir abiye seçtim kendime gümüş ve lila rengi karışımıydı ama bu BENİM tercihimdi. Kimse de birşey demedi. Öbür türlü giysem de ses çıkmazdı. En mutlu günlerimden biri ne demek istediğim gibi giyinememek. Çok kızdım şimdi. Bu nasıl bir düşünce yapısı yaaa
Gelinliği annem seçecek ne demek ya! Çok afadersiniz ama ağzımı bozup YUH diyeceğim. E ben kendim seçersem nolur demedin mi güzel kardeşim ya da neden diye sormadın mı? Niye nişanlık giydirmiyorlarmış? Ben nişanlanırken öyle kabarık renkli nişanlılık giymedim, bizim ailede yoktur öyle şeyler bir de nişanın olduğu yer öyle giyinilcek bir yer değildi. Gittim herkes gibi şık bir abiye seçtim kendime gümüş ve lila rengi karışımıydı ama bu BENİM tercihimdi. Kimse de birşey demedi. Öbür türlü giysem de ses çıkmazdı. En mutlu günlerimden biri ne demek istediğim gibi giyinememek. Çok kızdım şimdi. Bu nasıl bir düşünce yapısı yaaa
cnm ağzım dilim bağlıydı. duymuyordum anlamıyordum bile... ve ablamın sözü bile köşkte oldu nişan gibi dedi herkes... biz de böyle heves ediyoruz ama o yapmasa gıkım da çıkmazdı öyle işte... ah ah diyorum ne diyeyim ahh..
bi ben kıymeyli değerli olamamışım... bu kadar çektikten sorna o başkasını el üstünde tutacak ya ona yanıyorum...
Alacım ben de kayınvalidemle seçmedim ne nişan kıyafetimi ne gelinliğimi. Bana kalsa hava hoş ama bir kere bile sormadı ki. Ben kendim baktım birkaç model, anneme danıştım sonra beraber gelinlikçileri gezdik uygun bir yer bulduk. Ben de bir kaç modeli birleştiriyorum. Nişanlım en son benimle geldi bir yerle anlaştık gibi. Düğün tarihi belli olunca dikilcek inşallah. Kadın bir kere bile demedi biz erkek tarafıyız gelinlik ne olacak diye bir de arada kendi çapında birkaç laf soktu ama ben duymazdan geldim.
slm arkadaşlar nasılsınız yenı katıldım aranıza eğlencelı bı yere benzıo..
ne geldi aklıma. ayy bende anlat anlat bitmez çenem düştü...
gelinlik dikilicek.
annemle ben gittim doğal olarak. 4 ayrı modeli birleştirttim. dikiliyor gelinlik.
3.provada k.valideyi de götürdük hadi ayıp olmasın diye.
beğenmedi ama bişey demedi..
geçen günkü muhteşem hkavganın 1-2 gün öncesinde döküverdi içindeki ukdeyi hatun
meğersem benim eşim çok kızmış annesi seçmedi gelinlii diye
nerdeyse nikahı bozacakmış
k.validem engellemiş
sie dedim içimden.
not : resimleri ekliyorum kızlar .. sonra silicem hemen bilginize...
sabah sabha ne çene varmış maşallah kızlar
bi girdim tam 10 sayfa ileride arayı okuyum diye baktım
oku oku bitmiyor
en iyisi son sayfaya zıplayım dedim
Tünaydın Bebekler :))
Ay kimi el üstünde tutacak o yaaa. Düşünce engelli insanlar sevmeyi bilemez, ilgi göstermeyi bilemez, el üstünde tutmayı bilez. Yeni kız arkadaşına Allah yardım etsin bence