bütün çocuklar mı böyle?

Anlama kitligimi var arkadasim.

Kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama kimsenin cocuğuna çirkin yakıştırma yapamaz..
O kadar.....
Anladın umarım.

Sevmiyorsun diye birine hakaret edebilrmisin?bu hakkı kim kime veriyor.
Annesi bilse zaten o kızcağız istesede sevdirmez çocuğunu.

25-26 yaşındaki kadınların böyle çirkin bir konuda 19 yasında Universite çağında birini elestirmesiyle,19 yasında birinin 5,5 yaşındaki bebeğe yaramaz diye ahkam kesmesi aynı degil.

Burası sosyal bir forum , kalbindki kötü zehri icine akıtmıyor.
Ruh sağlı hakkında da şüphelerim var zaten.kimbilir çocukluğunda ne yasadi

terbiyesizliğin lüzumu yok. edepli yorum yap ki karşındaki de sana saygı duysun.
sen de anladın umarım.

O yaştaki bir cocuğun (hatta bana göre bebeklikten çıkmamış )hangi davranışı aldığı terbiyenin yetersizliğinin kanıtıdır!!!

terbiye gibi ahlaki kurallar ancak yetişkin bir birey olduktan sonra net bir sekilde ölçümlenebilr bence.
6 ay önce hiperaktif olan bir cocuk 6ay zarfında durgunlasabilir yada tam tersi.en ufak bı hastalıktan sonra bile huy degistirmiyormu cocuklarımız.hangimiz bazen beklemediğimiz anda beklenmedik davranışlarına şahit olup sasirmiyoruz.

Siz çocuğunuzun ahlaki kurallar çerçevesinde mi davranıyor sorusunu çocuğunuz yetişkin bir birey olduktan sonra sormayı düşünüyorsanız size diyecek bir şey yok. İnsan bebeklikten itibaren yetişir. En basit örneği memeye, kucağa almaya alıştırmak... Sizin böyle kaygılarınız olmadı mı? Kaygısız mısınız? Sizin bakış açınızla yetişen çocuklardan sakınsın tüm çocuklar ne diyim. Siz terbiye vermeye başlamak için 5,5 yaşını erken görüyor olabilirsiniz. Size mutlu mesut günler diliyorum. Çocuğunuz küçük olduğundan dolayı olaya bu kadar duygusal, at gözlüklü ve çirkef yaklaşmanızı anlayabiliyorum. Sizin çocuğunuz 5,5 yaşında mükemmel bir çocuk olabilir. Her çocuk öyle olmayabiliyor malesef. Çocuğunuz kreş, anaokulu, ilkokul gibi aşamalara başladığında sorunlu yetişen çocuklarla yüzyüze geldiğinizde olayı farkedeceksiniz. Baktınız ki farketmiyorsunuz; onlardan birisinizdir. Çünkü onlar genelde farketmezler. Aileleri de çocuğa benzediğinden ya da tam tersi...
At gözlüğünün açıklamasını yapayım: Burada çocuğun yapmaması gereken davranış çocuğun şımartılmak ve ilgi istemesi falan değil. Daha farklı davranışlar. Pedagogların ne işe yaradığı hakkında bir fikriniz var mı? Düşünün biraz. Bütün çocuklar olması gerektiği çerçevede değil. Davranışın bir ayarı olur. Çok içine kapanık veya çok yaramaz olması eşik değil. Daha farklı davranışlar. Gerçekten anlayamıyor musunuz?

Son düzenleme:

Kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama kimsenin cocuğuna çirkin yakıştırma yapamaz..
O kadar.....
Anladın umarım.

25-26 yaşındaki kadınların böyle çirkin bir konuda 19 yasında Universite çağında birini elestGirmesiyle,19 yasında birinin 5,5 yaşındaki bebeğe yaramaz diye ahkam kesmesi aynı degil.

Terbiyesiz ve çirkefsiniz. Geleceğin mükemmel çocuklarını yetiştiriyorsunuz. Muhtemelen teyzesi de sizin gibi biri ki çocukla ilgili bir şey diyemiyor.

Haa ettigin duaya dikkat et yüce allahım kabul falan eder de cocuğa hasret kalırsın mazallah
Tavsiyemi dikkate al

Çok ileri gidiyorsunuz.Konuşmalarınıza dikkat edin.Bence sizin çocuğunuzda bencil ama bunun sebebi yavrunuz da değil sizde.Yapıcı bir eleştiriyi bile kabul edemeyen egoist bir zihniyetiniz var bence.Destek almanız lazım psikologlardan.

[ı]teşekkür ederim anlayışlı yaklaşımınız için - bundan sonraki sözlerim size değil..

herkesin bir ön yargısı var, "o daha çocuk"
çocuk olması her zaman iyi bir insan olması anlamına mı geliyor
kötü çocuklar da olamaz mı
sırf çocuk diye her yaptığını gözardı mı etmeliyiz?
5.5 yaşında ve inanın her şeye aklı eren bi çocuk
o kadar ki insanları kullanmayı daha bu yaşında çok iyi biliyor
lütfen bu kadar yüzeysel bakmayın olaya.
[/ı]

önce dedim hepsini okuyım öyle yorum yapayım elle tutulur bişey varmı diye bu yazıyı gördükten sonra sana tek diyeceğim çocuklardan uzak dur sevmiyo olabilirsin ama 5 yaşındaki kızla aşık atmaya çalışıyosun bazen komşunun çocuğu gelir bize 8 yaşında kız doğduğundan beri çağırırz eve öp dediğimde öpmezdi çikolata vercem dersem öper bu çocuğun karektersiz olduğunu göstermez bazen bıktırır hadi evinize derim çikolata ver gidiyim der veririmde buda onun kötü çocuk olduğunu göstermez çocuklar zaten kötü olamaz dediğim gibi çocuklardan uzak dur sen kendi akıl ve ruh sağlığın ve çocuklar açısından söylüyorum

Konu sahibi sikintisini yanlis ifade ettigi icin konu sayfalar surdu. Aslinda herkes hemfikir. Uzatmaya gerek yok. Yalniz su agir beddua etmeyin lafini bana mi soylediniz anlamadim. Ben kimsey beddua falan etmedim. Tovbe hasaa.. Sevimli bulan varsa Allah ona da nasip.etsin dedim. Varsa...

yalnız bu gibi durumlarda allah kınayana nasip eder bilirsiniz.

yalnız bu gibi durumlarda allah kınayana nasip eder bilirsiniz.

biliyorum biliyorum... kınamıyorum kimseyi Allah korusun... Yalnızca istediğini almak için bağıran çağıran, kırıp döken hatta annesinin saçlarını yolan (bunu da gördüm) çocukları sevimli bulamıyorum. İçimden ''canımmmm ne tatlı şeyyy'' diyemiyorum. ne yapayım ki?

Konu sahibinin ve onu destekleyenlerin içlerinde bir öfke var.Konu sahibi öfkesini kendince güç yetirebileceği en kolay hedefe yöneltmiş onu destekleyenler de öyle.Öfke kusuyorlar problemleri var.Aciz çirkef terbiyesiz vb hakaretler havada uçuşuyor.
Ama biliyor musunuz ben eminim o küçük prensese ablası hakkında kötü birşey söylesek canla başla onu savunur laf söyletmez.İşte bu yüzden çocukları seviyorum,kötü çocuk yoktur yanlış davranışlar olabilir hepsi uygun davranışlarla halledilir.Ama bu örnekte o bile yok çocuğun elle tutulur diğer çocuklardan farklı bir davranışını göremedim.Çocukla çocuk olma demiyorum aksine çocukla çocuk ol onu anla.

bize 4 yıl boyunca şu öğretildi;kötü kişilik yoktur yanlış davranış vardır..psikoloji bilimi bunu böyle tanımlar..br insanın bütün kişiliği kötü olamayacağına göre demek ki kötü çocukda yoktur.sacede ona öğretilen ya da gelişim aşamalarından ileri gelen yanlış davranışları olabilir..aslında eleştirmek yerine bu davranışlar nasıl ortadan kaldırılıp olumlu davranışa dönüştürülür onu konuşuyor olmalıydık...

Son düzenleme:
bize 4 yıl boyunca şu öğretildi;kötü kişilik yoktur yanlış davranış vardır..psikoloji bilimi bunu böyle tanımlar..br insanın bütün kişiliği kötü olamayacağına göre demek ki kötü çocukda yoktur.sacede ona öğretilen ya da gelişim aşamalarından ileri gelen yanlış davranışları olabilir..aslında eleştirmek yerine bu davranışlar nasıl ortadan kaldırılıp olumlu davranışa dönüştürülür onu konuşuyor olmalıydık...

Bu konu için değil de yazdığınız dikkatimi çekti psikopatlar seri katiller falan da mı öyle :26: Yani sadece davranışı kötü normalde sevecen filan olabilirler mesela öyle mi ?:53:

Son düzenleme:

O kadar.....
Anladın umarım.

25-26 yaşındaki kadınların böyle çirkin bir konuda 19 yasında Universite çağında birini elestGirmesiyle,19 yasında birinin 5,5 yaşındaki bebeğe yaramaz diye ahkam kesmesi aynı degil.

ne kadar terbiyesiz ve çirkefsiniz..
bu yaşınıza gelmişsiniz ama daha insanlarla nasıl konuşulması gerektiğini öğrenememişsiniz.
işiniz gücünüz de yok galiba, sayfalarca yazmışsınız ama YARASI OLAN GOCUNUR.

KONUMDA NE DEMEK İSTEDİĞİMİ SAĞDUYULU OLANLAR ANLAMIŞTIR ZATEN
ANLAMAYANLAR, ANLAMAK İSTEMEYENLERİN DE NE DEDİKLERİ UMRUMDA DEĞİL
BEN GÖRDÜĞÜMÜ, YAŞADIĞIMI BİLİYORUM.

5.5 YAŞINDAKİ Bİ ÇOCUKLA BENİM NE GİBİ BİR YARIŞIM OLABİLİR Kİ :1:
YA HAKİKATEN ÇOK KOMİK YORUMLAR GELİYOR, ÇOK GÜLÜYORUM.

MADEM BU KADAR SEVİYORSUNUZ UKALA, KENDİNİ BEĞENMİŞ, EGOİST ÇOCUK
ALLAH SİZE DE VERİR DİLERİM BİR TANE.

Bu konu için değil de yazdığınız dikkatimi çekti psikopatlar seri katiller falan da mı öyle :26: Yani sadece davranışı kötü normalde sevecen filan olabilirler mesela öyle mi ?:53:

hayır,bu saydıkların zaten anormal davranış türüne giriyor..benim dediğim şey normal insanlar için gererli tanımlamalar..mesela pedofililer de insan ama iyiler diyebilir miyiz ya da sadece davranışları yanlış diyebilir miyiz?

destek olan azınlıktaki arkadaşlara teşekkür ederim beni anlamaya çalıştıkları için, ama kaçın kurtarın kendinizi bu linç girişiminden. :1: :31:

üsteki yazınızı kötü içerik yaptım,bir üyenin daha aynı eşekilde..açtığınız bir konu tartışılsın istiyorsanız önce konu sahibi olarak siz saldırgan davranmayın bence..siz buraya çözüm yolu aramaya değil 5 yaşındaki birini kötülemeye gelmişsiniz..ne yapabilirim,kuzenim nasıl düzeliri değil bu kızı nasıl yerin dibine sokarımı tartışıyorsunuz...gerçekten üzücü..

hayır,bu saydıkların zaten anormal davranış türüne giriyor..benim dediğim şey normal insanlar için gererli tanımlamalar..mesela pedofililer de insan ama iyiler diyebilir miyiz ya da sadece davranışları yanlış diyebilir miyiz?

Anladım teşekkür ederim :) Bu arada konuyu bölmüş oldum kusura bakmayın lütfen

Son düzenleme:
terbiyesizliğin lüzumu yok. edepli yorum yap ki karşındaki de sana saygı duysun.
sen de anladın umarım.

edep ve edepsizligin farkını göstermek isterdim fakat hakikatten terbiyem müsaade etmiyor.

bana ültimatom çekene kadar neyin savunuculuğunu yaptığınızı idrak edin

Cocuklara da boyle davranıyorsanız hircinlasmalari normal.

bu yaşınıza gelmişsiniz ama daha insanlarla nasıl konuşulması gerektiğini öğrenememişsiniz.

5,5 yaşındaki bir çocukla ne yarışım olabilir diyorsunda,o 5,5 yaşındaki çocuğun yaptığı resimle,kendi yaptığın resmi karşılaştıran sensin.5,5 yaşındaki çocuktan olgun cevaplar vermesini bekleyen sensin.ayrıca annen sana kızmakta çok haklı,benim de 19 yaşındaki kızım kendini 5,5 yaşındaki çocukla karşılaştırsa bende kızarım.:50:

bu arada kınadığın çocuğun aynısı senin de olacak,emin ol:34:

al iste senin tarzın bu tatlim.duymak istemediklerin karsında saldirganlasiyorsun.
senki bı bebekle yarışıyorsun ya bana yazdıkların çok da fifi yani.

şükürler olsun akil küpü bı bebisim var zaten.ben çok memnunum ama senin tarzın değil üzgünüm,kuzenin gibi oglusumda hasletinden çatlatır seni...

Siz çocuğunuzun ahlaki kurallar çerçevesinde mi davranıyor sorusunu çocuğunuz yetişkin bir birey olduktan sonra sormayı düşünüyorsanız size diyecek bir şey yok. İnsan bebeklikten itibaren yetişir. En basit örneği memeye, kucağa almaya alıştırmak... Sizin böyle kaygılarınız olmadı mı? Kaygısız mısınız? Sizin bakış açınızla yetişen çocuklardan sakınsın tüm çocuklar ne diyim. Siz terbiye vermeye başlamak için 5,5 yaşını erken görüyor olabilirsiniz. Size mutlu mesut günler diliyorum. Çocuğunuz küçük olduğundan dolayı olaya bu kadar duygusal, at gözlüklü ve çirkef yaklaşmanızı anlayabiliyorum. Sizin çocuğunuz 5,5 yaşında mükemmel bir çocuk olabilir. Her çocuk öyle olmayabiliyor malesef. Çocuğunuz kreş, anaokulu, ilkokul gibi aşamalara başladığında sorunlu yetişen çocuklarla yüzyüze geldiğinizde olayı farkedeceksiniz. Baktınız ki farketmiyorsunuz; onlardan birisinizdir. Çünkü onlar genelde farketmezler. Aileleri de çocuğa benzediğinden ya da tam tersi...
At gözlüğünün açıklamasını yapayım: Burada çocuğun yapmaması gereken davranış çocuğun şımartılmak ve ilgi istemesi falan değil. Daha farklı davranışlar. Pedagogların ne işe yaradığı hakkında bir fikriniz var mı? Düşünün biraz. Bütün çocuklar olması gerektiği çerçevede değil. Davranışın bir ayarı olur. Çok içine kapanık veya çok yaramaz olması eşik değil. Daha farklı davranışlar. Gerçekten anlayamıyor musunuz?

Ben önce fidanı dikerim,suyunu verir bakımını yaparim,koca bı ağaç oldugunda da meyvelerini toplarım...

minicik bir fidanı meyve vermediği için suçlayıp ona emek verenleri cahilce elistirenlerde tuhaflık yokmu?

tüm yorumları okuyamadım yanlış anlamanı istemem amacım seni eleştirmek değil fakat bence çok takmamaya çalış. Çünkü insanlar hangi çocuğu eleştirirse (genelde bekarken eleştiri çok oluyor) kendinin de çocuğu o huylarda oluyor başına geliyor. ben etrafımda bu tür örnekleri çok gördüm:9::9:

Back
X