Butik Açmak

İmalatını kendi yaptığım ürünü satmak diğer şekle göre daha avantajlı olur benim için
Çok teşekkür ederim bilgiler için

Bir muhasebeciyle birebir konuşmak en iyisi olacak şirket kurulumu ve sonrası için.

Ürünü almak ve reklam vermek için de bayağı sermayeye ihtiyacım var gibi görünüyor

reklam için kadınları destekleyen kadın fenomenler var, onlardan yararlanabilirsin.
benzer işi yaptığın hesapların takipçilerini takip ederek kendini gösterebilirsin. sektöre karar verirsen bazı sayfalar 20-50 liraya reklam yapıyor.
cüzi rakamlar.
ama verimli mi bilmiyorum.
yada birilerine hediye yollayıp ürün karşılığı reklam uygun olabilir.

İnternet üzerinden satacaksanız çok çok ciddi paralar kazanabilirsiniz. Eğer 29 yaş altındaysanız devlet şahıs şirketi açanlardan 3 yul gelir vergisi almıyor ve 1 yıl bağkurunu ödüyor(süreler tam tersi olabilir) Ço takın bir arkadaşım instagram üzerinden 1 yıldır bebek ürünleri satıyor ve kazandığı paraya inanamazsınız. Yine aynı şekilde bi kaç yıldır instagram üzerinden tesettür giyim satış yapan bir butiğin artık kargo şubesine kamyonla yanaştığını biliyorum. Bu işler tamamen şans işi.

Cok yakınım bu işi yapıyor instagramda 200 bin kadar hatrı sayılır bi takipciyle. Vergi vs vermemesine ragmen 10 bin tl gibi bir rakam tek bir ünlüye reklam vermesine bile yetmiyor. En son bir ünlüye 7 bin tlye reklam verdi (sadece hikayede paylastı okadar) suan hicbi sekilde kazanamıyor,gelen para yeni mallara gidiyor seri mal aldıgı için cogu elinde patlıyor.. Okadar cok butik var ki.. baska bi alana mı yönelseniz..

10 bin butce az bu is icin. Fikir almak adina bulundugunuz ildeki kucuk dar cevreli semtlere gidin,ilcelerdeki kucuk dukkanlara gidin. Toptan mal aldiklari yerleri soylerler,ciro hakkinda,kiralar hakkinda yardimci olurlar. Batma riskini goze almanizve en azindan 1 yillik dukkan kiranizi pesinen odemis olmaniz size avantaj saglar. Aksi halde tutunamazsiniz.

Mesela soyle anlatayim,ben Bursada yasiyorum. Kucuk bir ilcesi var oraya gittigimde bu isi yapan kac dukkan var tek tek sayarim, en azindan 8-10 tanesinde sohbet eder satislarin durumunu ogrenirim. Kiralari vs sorarim. Meslek odalarinin ihale ile verdikleri dukkanlar vardir kucuk ilcelerde. O dukkanlarin yerini ogrenirim,ihale zamanini ogrenirim. Bu sekilde tuttugunuzda dukkani en azindan 3/4 oraninda uygun odeme yaparsiniz.

Sonra bulundugunuz yerin nufusunu ogrenmeniz gerekir. Iyi bir gozlem yapip her dukkana kac kisi dusuyor,ne kadari alisveris yapiyor,en hareketli donemlerde bu durum nasil arastirmalisiniz. Kucuk yerlerde bu is daha avantajli. Ozellikle pazarin kuruldugu gun ,cumartesi pazar,bayram arifesi ve oncesindeki 10 gunluk surecte ne kadar satis oluyor bunlara bakmalisiniz.

Bu bahsettiklerim dukkan acmak
Icin gerekenler. Siz homeoffice olarak kendinize bunu uyarlayabilirsiniz

Hayirlisi olsun

Reklamı nasıl yapacaksınız? Ürünleri nasıl teşhir edeceksiniz?

Sosyal medyadan başlayacaksanız az bir stokla giriş yapın. Birbiriyle kombin olabilecek ürünler tercih edin ki maliyet az tutsun şimdilik.
İş yaptığını görürseniz stoğu arttırırsınız..

Kayinvalidemde tavan arasindan kotlarini cikarmisti 6 sene once, 35 yillik kotlar belkide daha eski..
Simdi cok moda olan mom jeansler, yuksek beller, sigara kesimler filan.
Kv incecikmis eskiden, kiyamamis atmaya saklamis bana nasip oldu.
Hepsini aldim.
Son iki senedir moda olan yuksek bele kv sayesinde 6 sene once gectim :)
O kadar kaliteli ki kotlar, yani o kotlari eskitemezsin.
Bu yaz heves edip zara dan aldim bi yuksek bel mom kesim, 3 ay icinde ag kismi yirtildi ki bol kesim oturmuyor, diyim ki darliktan patlattim.

ben denedim, olmadı...

yani şöyle çok istekli bi şekilde de girmedim çünkü zaten çalışıyorum bir arkadaşımla beraber bu işe girdik. toptancılar var gitmenize bile gerek yok parayı yatırıyorsunuz adresinize gönderiyorlar. biz çevremizde sattık kar da yok zarar da ama çok zor bir iş. öncelikle internet alışverişi yaygın bu negatif bir etken. toptan fiyatları siz de göreceksiniz hiç uygun değil ve mecburen yüksek fiyattan satmak zorunda kalıyorsunuz. Şuan mağazalarda %70 lere varan indirimler var ve butik fiyatlarından bile düşük ürünler satabiliyorlar. insanlar da butikten almak yerine hem kredi kartı kullanıp taksit yaptırabiliyor hem de aldığı ürünün mağaza garantisi var. doğal olarak butikten almak istemiyor.

bir de her butikte aynı kıyafetler var insanlar neden sizden alsın... 3 aşağı 5 yukarı değişiyor fiyatlar, güven sağlamalısınız çevreniz olmalı ucuza satmalısınız promosyon reklam yapmalısınız vs vs..

yani demem o ki zor iş, hevesinizi kırmak istemem tabi ama zor...

ben de özelden bi göndermenizi rica ederim örneği :)

Ben modelistim 5 yillik is tecrubem var okulundanda mezunum okumaya basladigimda kendi isimi kurma hevesiyle basladim hem seri urun hemde kisiye ozel dikim yapan bir butik dusunuyordum. İnstagramdan sonra ben bu ise girene kadar okadar cok butik tasarimci alayli alaysiz ciktiki piyasaya ve baya bi ilerlediler allah daha cok versin ama asiri butik var. Birde insanlarla ugrasmak cok zor heleki ozel dikimde kadinlarla calismak cok zor ozel dikimde yaptim sirketlerdede calistim su an ara verdim bebek dolayisiyla. Herkes is kur falan diyor ama ben artik istemiyorum bir sirkette calismak temiz is en azindan stresi yok kazandim kazanamadim derdi yok. Ama sizin yerinizde olsam direk sirketlesmeden once biseyler alir evden satmayi denerim oluyormu olmuyormu gorerek ilerlerim. Ondan sonra is ilerlerse yatirim yapin. Baslangicta gerekirse para kazanmadan zarar da etmeden yapin.

Yaşınız kaç? Yeni yürürlüğe giren bir kanunla 29yas alti yeni işletme açanlara vergi konusunda baya destek var şahıs firmasi kuracaksınız. Gerçi giyim çok fazla ama kısmet bazısı çok güzel tutunuyor bazısı tutunamıyor

Çevrem yok. imalatı kendim nasıl yaptırabilirim ki nasıl oluyor bu işler

Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama tekstilciyiz biz, tanıdık vs bulurum istanbulsa.
Zaten bu işi yapan insanlar var. Sen model belirliyorsun, kumaşı vs atıyorum şu bu olacak diye görüşüyorsun, sonrasını o hallediyor ama tabi irtibatta kontrol halinde oluyorsun.
Yani butikte az adet olur her modelden, ister istemez bi tık yüksek olur fiyatlar on binlerce yaptırmaktan ama cidden düşün bunu.
Merterde yerimiz vardı eskiden, oralar çöp. Eminönü zaten çamaşır vs değilse gereksiz.

10.000 TL çok az.
Instagram üzerinden satış yapacaksınız sanırsam onlar içinde sanal Dükkan açmanız gerek o sermaye yetmez (
Bir de çok var ve hepsinde de aynı ürünler tutması için sizin gercekten farklı ürünleriniz Olmalı.

Anladığım kadarıyla .nstagramdaki gibi satış yapmak istiyosunuz. Şimdi ünlü olan butiklerden bazılarıda evde başlamış okumuştum bi yerde. Bi bilgim yok şirket kurma konusunda ama 10 bin banada biraz az geldi çünkü şirket kurarken ödemeler yapmanız gerekiyo sanırım. Ama dükkan açmıcaksanız yeterli olabilir.

Reklam konusundan kadınları destekleyen fenomenler hiç aklıma gelmemişti mesela bunu tuttum.

Birilerine ürün yollayıp reklam yaptırmak da pahalıya mal olur diye düşünüyorum. Karşılığında yüksek miktarda ücret isteyen oluyormuş ama yine de denenebilir diye aklımda tutuyorum.
Ya da şu YouTubeda paket açma videoları var ya duygu Öz... falan ürün yollarım hediye diye belki açıp gösterir ücretsizdir herhalde bu

Ben hep Google ve sosyal paylaşım sitelerinin reklamlarını denerim, çok takipçili sayfaların altına yorum bırakırım görünürüm diye düşünmüştüm

Belediye evin içine gelip karışmaz, evin içi özel hukuka giriyor.Çalışma ruhsat almasına gerek yok
Damga vergisini, geçici vergiyi ve stopajı 29 yaş altı olsam da vermek zorundayım sanırım

Ben de bu olumlu hikayelerin sahipleri gibi olmak isterdim daha çook araştırma yapmam lazım

Bu sayfaları bana özelden gönderebilir misiniz incelemek isterim

Kıyafet satıyor sanırım o da
Peki vergi vermeden nasıl yapıyor hiç denetlenmedi mi şimdiye kadar yakalanmadı mı
Sadece havale ile mi ödeme alıyor
Reklamları nasıl yapıyor takipçileri nasıl kazandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…