İmalatını kendi yaptığım ürünü satmak diğer şekle göre daha avantajlı olur benim içinbasit hesap, ürünü 10 liradan bile alsanız, 36-42 beden aralığı olsa, seri için 40 lira ödeyeceksiniz.
60 çeşit için 2400 lira. o da her bedenden 1 tane olacak elinizde. ki 10 liraya bir şeyler bulmanız zor :) yada kalite epey dusuk olacak. 3-4 bine şirket açsanız, her ay muhasebe ücreti ödeyeceksiniz. üsüne reklam verecekseniz onun gideri.
ilk aydan paranız bitti :) 10 bin yola çıkmak için epey dusuk bir bütçe
60 çeşit gözünüze çok gelecek ama fotoğraf paylaşmaya başladığınızda öyle olmuyor :)
yada internet sitesinde kategorilere ayırdığınızda her birinde 3-4 ürün görünüyor...
yine muhasebeciden tam öğrenin, şirketi kapatmak istediniz diyelim, bir ihbar süresi vs oluyor.
o süre boyunca şirket için muhasebe ücreti ödemeye falan devam ediyorsunuz.
hani kapattım bitti diyip bitmiyor :)
İmalatını kendi yaptığım ürünü satmak diğer şekle göre daha avantajlı olur benim için
Çok teşekkür ederim bilgiler için
Bir muhasebeciyle birebir konuşmak en iyisi olacak şirket kurulumu ve sonrası için.
Ürünü almak ve reklam vermek için de bayağı sermayeye ihtiyacım var gibi görünüyor
Belediye evin içine gelip karışmaz, evin içi özel hukuka giriyor.Çalışma ruhsat almasına gerek yokTeşekkür ederim. Peki belediyeye bir bildirimde bulunmam gerekiyor mu
Merhabalar
Giyim üzerine bir butik açmak istiyorum.Uzun zamandır aklımda olan bir iş bu. Ama son iki aydır ciddi ciddi düşünüyorum.
Şahıs şirketi kurup kazandığının vergisini veren bir vatandaş olacağım
Homeoffice çalışacağım.
İstanbul'da Merter ve Eminönü'nün toptancılarla dolu olduğunu malların buradan alındığını öğrendim (internetten)
Sermayemse 10.000 tl
Aranızda ya da etrafınızda bu işi yapan var mı?
Sermayem yeterli mi?
Şahıs şirketi kurduğum zaman nelerle karşılaşırım?
Toptan ürün alınan başka yer var mı?
Sizce bu iş tutar mı
Henüz elle tutulur bir adım atamadım. Çünkü ayrıntıları düşünmekten yola çıkamadım ve sanırım biraz da cesarete ihtiyacım var
moralinizi bozmak istemem
ama geçen salı günü üstümde bir kazak vardı
fotoğrafını çekip anneme attım
neden mi
kendisi annemin kazağı da
annem 63 yaşında
ben o kazağı 20 yaşında almıştım dedi
bu arada ben de 39 yaşındayım
anneme dedim ki ülkenin hali harap bak anamın eski kazağını çıkarıp giydim vs
gülüştük
ama sonra konuşmaya devam ettik
geçen sene aldığım kazakları attığımı ama 40 yıllık kazağın halen giyilebilir olduğunu vs konuştuk
sonra zaten ekonomik darboğazda en iyisinin eskileri çıkarmak olduğuna karar verdik
geçen eşim bir yere gidecekti bir kazağını sordu ben de o kirli sepetinde dedim
o da başka kazak dedi
yıllardır giymediğin şunlar var dedim
içinden bri iki tane seçip onları bayılarak giydi
2007-2008 de falan alınmıştı
geçen yıl alınanları attığım için o kadar eskilerini giydi
özetle günümüzde mallar kalitesiz ama para değerli
ben 10-20 yıllık kıyafetlerimi giyiyorum ama yeni olanları giyemiyorum çünkü onlar bir iki giyişte eskiyor
o zaman da alışveriş yapmıyorum
neden 100-200 lira verip kazak alıp seneye atayım ki
o parayla sinemaya giderim oğlumla gezerim eski kazaklarımı giyerim
ben de özelden bi göndermenizi rica ederim örneği :)söyle oldu, daha büyük hedefli ve sermayeli bir sekilde düşünüyordum, ama o parayi gommeden önce bir deneme yapayım diyip 10-15 bin ayırdım. Bir nevi demo olacaktı.
Bebek kıyafeti işi mantıklı geldi bu deneme sürecinde. Hastane çıkışı ağırlıklı yaptım çünkü tek beden, tek tek alıp çeşitliliği fazla tutabilirdim. Siz yetişkin için seri seri alacaksınız mesela..
Şirket kurulum, muhasebe vs islerini eşim takip etti, bilgim yok. 15 bin takipçili bir instagram sayfası oluşturdum. Ki bu bile bir aydan fazla sürdü.
Sonuc, o parayla küçük deneme olmasına rağmen çeviremedim.
BüyüK düşündüğüm is için 100 bin kadar ayiracaktim. Ama anlamadım ki benim düşündüğüm boyutta işi 100 bine döndüremem. Daha fazlasını da riske atamam, vazgeçtim :)
Şimdi küçük çaplı ve ayda 2-3 bin gelirli bir iş hayal ediyorsanız, yola 40-50 bin ile cikmalisiniz.
Yada kendi ureteceginiz 10 çeşit kadar ürün belirleyip, butik değil, fonksiyonel handmade ve tasarim bir şeyler satacaksiniz.
Örnek isterseniz özelden yollayayim bir sayfa, bebek çantası, çanta organizer, bebek sepeti, kıyafet kesesi falan yapıp satıyor kadın ve cok başarılı.
Hem tasarımları hem kumaş seçenekleri hem urun kullanisliligi.
Çevrem yok. imalatı kendim nasıl yaptırabilirim ki nasıl oluyor bu işler
Anladığım kadarıyla .nstagramdaki gibi satış yapmak istiyosunuz. Şimdi ünlü olan butiklerden bazılarıda evde başlamış okumuştum bi yerde. Bi bilgim yok şirket kurma konusunda ama 10 bin banada biraz az geldi çünkü şirket kurarken ödemeler yapmanız gerekiyo sanırım. Ama dükkan açmıcaksanız yeterli olabilir.Merhabalar
Giyim üzerine bir butik açmak istiyorum.Uzun zamandır aklımda olan bir iş bu. Ama son iki aydır ciddi ciddi düşünüyorum.
Şahıs şirketi kurup kazandığının vergisini veren bir vatandaş olacağım
Homeoffice çalışacağım.
İstanbul'da Merter ve Eminönü'nün toptancılarla dolu olduğunu malların buradan alındığını öğrendim (internetten)
Sermayemse 10.000 tl
Aranızda ya da etrafınızda bu işi yapan var mı?
Sermayem yeterli mi?
Şahıs şirketi kurduğum zaman nelerle karşılaşırım?
Toptan ürün alınan başka yer var mı?
Sizce bu iş tutar mı
Henüz elle tutulur bir adım atamadım. Çünkü ayrıntıları düşünmekten yola çıkamadım ve sanırım biraz da cesarete ihtiyacım var
Reklam konusundan kadınları destekleyen fenomenler hiç aklıma gelmemişti mesela bunu tuttum.reklam için kadınları destekleyen kadın fenomenler var, onlardan yararlanabilirsin.
benzer işi yaptığın hesapların takipçilerini takip ederek kendini gösterebilirsin. sektöre karar verirsen bazı sayfalar 20-50 liraya reklam yapıyor.
cüzi rakamlar.
ama verimli mi bilmiyorum.
yada birilerine hediye yollayıp ürün karşılığı reklam uygun olabilir.
Damga vergisini, geçici vergiyi ve stopajı 29 yaş altı olsam da vermek zorundayım sanırımBelediye evin içine gelip karışmaz, evin içi özel hukuka giriyor.Çalışma ruhsat almasına gerek yok
Ben de bu olumlu hikayelerin sahipleri gibi olmak isterdimİnternet üzerinden satacaksanız çok çok ciddi paralar kazanabilirsiniz. Eğer 29 yaş altındaysanız devlet şahıs şirketi açanlardan 3 yul gelir vergisi almıyor ve 1 yıl bağkurunu ödüyor(süreler tam tersi olabilir) Ço takın bir arkadaşım instagram üzerinden 1 yıldır bebek ürünleri satıyor ve kazandığı paraya inanamazsınız. Yine aynı şekilde bi kaç yıldır instagram üzerinden tesettür giyim satış yapan bir butiğin artık kargo şubesine kamyonla yanaştığını biliyorum. Bu işler tamamen şans işi.
Kıyafet satıyor sanırım o daCok yakınım bu işi yapıyor instagramda 200 bin kadar hatrı sayılır bi takipciyle. Vergi vs vermemesine ragmen 10 bin tl gibi bir rakam tek bir ünlüye reklam vermesine bile yetmiyor. En son bir ünlüye 7 bin tlye reklam verdi (sadece hikayede paylastı okadar) suan hicbi sekilde kazanamıyor,gelen para yeni mallara gidiyor seri mal aldıgı için cogu elinde patlıyor.. Okadar cok butik var ki.. baska bi alana mı yönelseniz..