Haklısınız. Ben de düşünüyorum ki öyle bir hazırlık yapayım ki eğer bu iş yürümezse sadece elimdeki sermayeyi kaybetmiş olayım ekstra borç çıkmasın. Sonrası zaten gidip maaşlı işe girmek olur10bin sermaye bu iş için çok az geldi bana. ha batarsam umursamam diyorsanız başlayın. ama ekonomi şu durumda iken ben risk almazdım sanıyorum.
Net bir rakam söylemiş kadar oldunuz zaten
Çok teşekkür ediyorum bilgiler için. Benim bayağı bir vergi dairesi belediye muhasebeci gezmem gerekiyor. Daha net ben detaylı bilgiler için
Evet çok haklısınız. Ben de aynı bu şekilde yaşıyorum. Ama çoğu kez konuşuldu burada da ekonomi bu kadar dar boğazdayken bu mağazalarda marketlerde alışveriş yapanlar kim diye. Aslında benim hedefim onlar. Bir grup tutumlu yaşamaya başlasa da ciddi bir tüketici grubu hala var. Hani şu mağazaları tıklım tıklım dolduran cırt cırt kredi kartıyla alışveriş yapan grupmoralinizi bozmak istemem
ama geçen salı günü üstümde bir kazak vardı
fotoğrafını çekip anneme attım
neden mi
kendisi annemin kazağı da
annem 63 yaşında
ben o kazağı 20 yaşında almıştım dedi
bu arada ben de 39 yaşındayım
anneme dedim ki ülkenin hali harap bak anamın eski kazağını çıkarıp giydim vs
gülüştük
ama sonra konuşmaya devam ettik
geçen sene aldığım kazakları attığımı ama 40 yıllık kazağın halen giyilebilir olduğunu vs konuştuk
sonra zaten ekonomik darboğazda en iyisinin eskileri çıkarmak olduğuna karar verdik
geçen eşim bir yere gidecekti bir kazağını sordu ben de o kirli sepetinde dedim
o da başka kazak dedi
yıllardır giymediğin şunlar var dedim
içinden bri iki tane seçip onları bayılarak giydi
2007-2008 de falan alınmıştı
geçen yıl alınanları attığım için o kadar eskilerini giydi
özetle günümüzde mallar kalitesiz ama para değerli
ben 10-20 yıllık kıyafetlerimi giyiyorum ama yeni olanları giyemiyorum çünkü onlar bir iki giyişte eskiyor
o zaman da alışveriş yapmıyorum
neden 100-200 lira verip kazak alıp seneye atayım ki
o parayla sinemaya giderim oğlumla gezerim eski kazaklarımı giyerim
moralinizi bozmak istemem
ama geçen salı günü üstümde bir kazak vardı
fotoğrafını çekip anneme attım
neden mi
kendisi annemin kazağı da
annem 63 yaşında
ben o kazağı 20 yaşında almıştım dedi
bu arada ben de 39 yaşındayım
anneme dedim ki ülkenin hali harap bak anamın eski kazağını çıkarıp giydim vs
gülüştük
ama sonra konuşmaya devam ettik
geçen sene aldığım kazakları attığımı ama 40 yıllık kazağın halen giyilebilir olduğunu vs konuştuk
sonra zaten ekonomik darboğazda en iyisinin eskileri çıkarmak olduğuna karar verdik
geçen eşim bir yere gidecekti bir kazağını sordu ben de o kirli sepetinde dedim
o da başka kazak dedi
yıllardır giymediğin şunlar var dedim
içinden bri iki tane seçip onları bayılarak giydi
2007-2008 de falan alınmıştı
geçen yıl alınanları attığım için o kadar eskilerini giydi
özetle günümüzde mallar kalitesiz ama para değerli
ben 10-20 yıllık kıyafetlerimi giyiyorum ama yeni olanları giyemiyorum çünkü onlar bir iki giyişte eskiyor
o zaman da alışveriş yapmıyorum
neden 100-200 lira verip kazak alıp seneye atayım ki
o parayla sinemaya giderim oğlumla gezerim eski kazaklarımı giyerim
Ever internet üzerinden satış yapmayı düşünüyorum. Öncelikli olarak bir sosyal paylaşım sitesinde.
Aklımda internet sitesi kurmak da var. Hemen hemen her giyim markasının sitesi gibi kredi kartlı kapıda ödemeli sipariş verebileceği bir site.
Homeoffice olacağı için dükkan kirası sorunu yok.
Şirketi vergi dairesinde kolayca açabiliyorum. Açılış için muhasebeciye ihtiyaç yok ama sonrası için olacak gibi.
29 yaş olduğum için gelirin 75.000e kadar olanı için vergi muafiyetim de var
Ve sigorta primi için de yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl kadar muafım ya da bu primleri devlet kendisi ödüyordu
Şahıs şirketi için kurması da kapatması da en kolay şirket türü diye onu seçmiştim aslında. Yapacağım iş çok da büyük bir iş değil. Limited şirketin avantajları nedir kişahıs şirketi kurarsanız borçlanırsanız şahsi mallarınızla da sorumlu olursunuz. Limited kurun :)
Çevrem yok. imalatı kendim nasıl yaptırabilirim ki nasıl oluyor bu işlerEminönünden, merterden vs alarak bu işi yapamazsın bence. Yani karın düşecek haliyle. Araya bir aracı daha sokmuş olacaksın. E zaten bütçe 10k.
İmalatını kendin yaptırsan iyi olur.
Çevren var mı?
Daha önce bu işi yapmış biri olarak bunu söylüyorsanız ben orda bir durayım yaOnline satış isinde batmış biri olarak söyleyeyim :) göründüğü kadar kolay değil. Bir kere internet sitesi, güvenilir ödemeli olması için kulanacaginiz arayüz programı bile yıllık 3-4 bin.
kapıda ödeme çekici geliyor ama yarısı geri dönüyor ve kargo ücretleri elinizde patlıyor.
Dusuk sermaye ile girerseniz batarsiniz.
Bana sorarsanız min 40-50 bin bu işin harcı.
Reklam vereceksiniz, ilk 6 ay cepten yemeği göze alacaksınız. Ürün çeşitliliği vs derken, 10 binle yola çıkmak imkansız :) bir de rakibiniz cok, ürünler kaliteli olmak durumunda.
Eminönü, Merter, Osmanbey once bir gezip bakın, söylemek istediğimi anlayacaksınız :)
Eğer olur da borçlanırsanız sadece şirketin mallarını alabilirler sizin kendi mallarınızı alamazlarŞahıs şirketi için kurması da kapatması da en kolay şirket türü diye onu seçmiştim aslında. Yapacağım iş çok da büyük bir iş değil. Limited şirketin avantajları nedir ki
Daha önce bu işi yapmış biri olarak bunu söylüyorsanız ben orda bir durayım ya
Peki siz başlarken sermayeniz ne kadardı
Sattığınız ürün neydi imalatı size mi aitti
Reklam nasıl yaptınız ne kadar harcadınız
Henüz dediğim yerleri gezmedim bile. Durum nedir bilmiyorum.
Bir de tam olarak neden bıraktınız bu işi ve nasıl karar verdiğiniz tamam bu iş olmuyor kapatıyorum dediğiniz nokta neydi
Mali müşavirim ben . Ticaret odası işlemlerin olmayacağı için şirketi kendi başına kurarsın .Ama bir müşavirle anlaşmak zorundasın . Bunu da gider olarak düşünEver internet üzerinden satış yapmayı düşünüyorum. Öncelikli olarak bir sosyal paylaşım sitesinde.
Aklımda internet sitesi kurmak da var. Hemen hemen her giyim markasının sitesi gibi kredi kartlı kapıda ödemeli sipariş verebileceği bir site.
Homeoffice olacağı için dükkan kirası sorunu yok.
Şirketi vergi dairesinde kolayca açabiliyorum. Açılış için muhasebeciye ihtiyaç yok ama sonrası için olacak gibi.
29 yaş olduğum için gelirin 75.000e kadar olanı için vergi muafiyetim de var
Ve sigorta primi için de yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl kadar muafım ya da bu primleri devlet kendisi ödüyordu
söyle oldu, daha büyük hedefli ve sermayeli bir sekilde düşünüyordum, ama o parayi gommeden önce bir deneme yapayım diyip 10-15 bin ayırdım. Bir nevi demo olacaktı.
Bebek kıyafeti işi mantıklı geldi bu deneme sürecinde. Hastane çıkışı ağırlıklı yaptım çünkü tek beden, tek tek alıp çeşitliliği fazla tutabilirdim. Siz yetişkin için seri seri alacaksınız mesela..
Şirket kurulum, muhasebe vs islerini eşim takip etti, bilgim yok. 15 bin takipçili bir instagram sayfası oluşturdum. Ki bu bile bir aydan fazla sürdü.
Sonuc, o parayla küçük deneme olmasına rağmen çeviremedim.
BüyüK düşündüğüm is için 100 bin kadar ayiracaktim. Ama anlamadım ki benim düşündüğüm boyutta işi 100 bine döndüremem. Daha fazlasını da riske atamam, vazgeçtim :)
Şimdi küçük çaplı ve ayda 2-3 bin gelirli bir iş hayal ediyorsanız, yola 40-50 bin ile cikmalisiniz.
Yada kendi ureteceginiz 10 çeşit kadar ürün belirleyip, butik değil, fonksiyonel handmade ve tasarim bir şeyler satacaksiniz.
Örnek isterseniz özelden yollayayim bir sayfa, bebek çantası, çanta organizer, bebek sepeti, kıyafet kesesi falan yapıp satıyor kadın ve cok başarılı.
Hem tasarımları hem kumaş seçenekleri hem urun kullanisliligi.
Homeoffice olacağı için mi ticaret odası işlemi olmuyor? Oraya kayıt olmam gerekmiyor yani.Mali müşavirim ben . Ticaret odası işlemlerin olmayacağı için şirketi kendi başına kurarsın .Ama bir müşavirle anlaşmak zorundasın . Bunu da gider olarak düşün
Homeoffice değil şahıs şirketi olacağı için ticaret odası kaydı olmuyor .Homeoffice olacağı için mi ticaret odası işlemi olmuyor? Oraya kayıt olmam gerekmiyor yani.
Müşavir için gider aylık mı belirleniyor 3 aylık mı 150 tl yeterli mi
Bir de homeoffice için neleri gider olarak gösterebilirim
Bir de limited şirketi kurarsam devletin 29 yaş aştı genç girişimci desteğinden yararlanamıyorum sanırımşahıs şirketi kurarsanız borçlanırsanız şahsi mallarınızla da sorumlu olursunuz. Limited kurun :)
Teşekkür ederim. Peki belediyeye bir bildirimde bulunmam gerekiyor muHomeoffice değil şahıs şirketi olacağı için ticaret odası kaydı olmuyor .
Müşavir ücreti aylık ödemedir şahıslarda 250,00 tl
Örnek yollarsanız sevinirim bakayım bir fikir edineyim
Evet yetişkin için kıyafet benim satışa koyacağım ürünler. Her bedenden seri olarak almam gerek
Küçük çaplıydı tabi istediğim şey ama onun içim bile 40 50 bin ayırsam bir de Batma ihtimaline karşı bi 50 bin daha