Peki mağaza mı açmıştı yani dükkan kiralayıp fiziki bir mağazası mı vardı ? Yoksa internet üzerinden mi satış yapıyorduBölümünü okuyorum,stilist ve modelist'im. Çizim de yapabiliyorum dikim de.
Hevesini kırmak istemem ama bayağı bir uğraşman gerekiyor.
Kuzenim açmıştı Ümraniye'de. (Özel dikim de yapıyordu,ürün de alıyordu.)
2 yıl işletti/işletemedi kapattı.
Biraz da çevreye bakıyor bu işler.
Benim işyeri açma belgem var ama tek başıma cesaret edemiyorum işte.
Reklam için İns.. ve Fac... sosyal paylaşım sitelerinin cüzi miktarda yaptığı reklamlar var. Öncelikli olarak onları denerim diye düşündüm.O kadar çok var ki etrafta.
Farklı olmanız gerekiyor ve reklam bütçeniz olması...
10 bin bana çok az geldi.
Ever internet üzerinden satış yapmayı düşünüyorum. Öncelikli olarak bir sosyal paylaşım sitesinde.10bin yeterli değil .
Şirket kurulum, kira, ürün alım, her ay muhasebe masrafı ve sigorta primi vs..
Homeoffice dediniz ama internetten mi satış yapacaksiniz?
Homeoffice,evi büyüktü üst katını sadece o işe ayırmıştı.Peki mağaza mı açmıştı yani dükkan kiralayıp fiziki bir mağazası mı vardı ? Yoksa internet üzerinden mi satış yapıyordu
Kapatma nedeni ne gelir gideri mi karşılamıyordu yoksa özel sebeplerden dolayı mı kapattı
Evet en iyisi bu işi yapanlarla görüşmek şimdilik burdan yardım alayım daha çok kişiye ulaşırım diye düşündümBende olumlu bulmadım,ünlü mağazalarda ürün yok, internetten ucuz satmaya başlamışlar, vakit yok, uzaklık sorun derken herkes netten alışveriş yapıyor. En güzeli bu işi yapanlar ile görüşmeniz.
Benim de o kadar geniş bir çevrem yok ama internetten satış yapmayı düşünüyorum. Sanalda satış yapmıyor muydu peki sadece etrafındakilere mi yapıyorduHomeoffice,evi büyüktü üst katını sadece o işe ayırmıştı.
Özel dikimde yapıyordu,müşteriler geliyordu falan.
Bayağı iyiydi başlarda,fakat daha sonra gelirler giderleri kapatamadı vergi ödemekte zorlanmaya başladı. Talep olmadı zaten fazla çevresi yoktu. Mecburen kapattı yani. Ama zevkli iş,çevrem olsa yapmayı düşünüyorum bende.
Peki ne kadar sermayem olması gerekir sizceŞirket kurulumu için 3500-5000 civarı bir gideriniz olacak ilk başta. Her ay da vergi+sosyal güvenlik ödemesi yapmalısınız. Yani işinizi 6 ay kazanmayacak şekilde düşünüp ona göre bir sermaye ile başlamalısınız. Elinizde 6 ay sıfır kazançla işi yürütebilecek bir miktar para olmalı ki 10000 bunun için yeterli değil. İş kurmanın altın kuralı budur.
Diyorum ya.Benim de o kadar geniş bir çevrem yok ama internetten satış yapmayı düşünüyorum. Sanalda satış yapmıyor muydu peki sadece etrafındakilere mi yapıyordu
netten alışveriş yapılabilecek bişeyse olabilir diyeceğim ama yaklaşık 1 2 sene kar edemezsiniz.
küçükken ailem açmıştı kıyafet fabrikası gibi tabi ben hatırlamıyorum pek ama baş edemediler. şimdi daha zordur diye tahmin ediyorum. instagramdan fenomen olup sonra net satışı yapmak bile daha olası geliyor bana :)
Peki ne kadar sermayem olması gerekir sizce
29 yaş altıyım ve bazı desteklerden yararlanabiliyorum ya da muafım
Vergi dairesine gidip sordum şahıs şirketi açmak için ücret almıyorlarmış. Ama sonra vergi levhası için bir yerlere kayıt olmak için isterler mi henüz o konuda bir araştırma yapmadım
Net bir rakam söylemiş kadar oldunuz zatenAçılış masrafları bunlar. Vergi levhası vs için de giderler var. Yazarkasa kullanmazsınız muhtemelen,o düşer. Ama yaklaşık 3000 çıkar cepten.
Açılıştan sonraki giderler de bunlar. Nelerden muaf oluyorsunuz bilmiyorum tabi kendinize göre hesaplayın giderleri.
- Fatura ve İrsaliye Matbaa Ücreti (1 er cilt): 100 TL
- Resmi Defterlerin Noter Onayı: 70 TL
- Vergi Dairesi Damga Vergisi: Kira tutarına göre değişebilir ortalama 20-30 TL
- Yazar Kasa Kullanıyor iseniz: 1,250,00 TL (Yazar kasa alımı ve servisi)
- Meslek Odasına Kayıt: 600,00 TL
- Açılış Mali Müşavirlik Ücreti: 150
Bu iki grup giderleri+6 aylık giderleri+ alacağınız malların ücretini net bir şekilde hatta biraz fazla hesaplayıp ona göre bir başlangıç sermayesi belirleyebilirsiniz. Benim burdan size net bir rakam söylemem mümkün değil.
- Her ay KDV
- Her ay Bağ-kur priminiz
- Üç ay da bir Stopaj
- Üç ay da bir Geçici Vergi
- Yılda bir Yıllık Gelir Vergisi
- Yılda bir yasal defter tasdiklerini
- Yılda bir meslek odası üye aidatlarını
- Belediye Vergileri
- Her ay Mali Müşavirlik Ücreti