Butik Açmak

10 bin butce az bu is icin. Fikir almak adina bulundugunuz ildeki kucuk dar cevreli semtlere gidin,ilcelerdeki kucuk dukkanlara gidin. Toptan mal aldiklari yerleri soylerler,ciro hakkinda,kiralar hakkinda yardimci olurlar. Batma riskini goze almanizve en azindan 1 yillik dukkan kiranizi pesinen odemis olmaniz size avantaj saglar. Aksi halde tutunamazsiniz.

Mesela soyle anlatayim,ben Bursada yasiyorum. Kucuk bir ilcesi var oraya gittigimde bu isi yapan kac dukkan var tek tek sayarim, en azindan 8-10 tanesinde sohbet eder satislarin durumunu ogrenirim. Kiralari vs sorarim. Meslek odalarinin ihale ile verdikleri dukkanlar vardir kucuk ilcelerde. O dukkanlarin yerini ogrenirim,ihale zamanini ogrenirim. Bu sekilde tuttugunuzda dukkani en azindan 3/4 oraninda uygun odeme yaparsiniz.

Sonra bulundugunuz yerin nufusunu ogrenmeniz gerekir. Iyi bir gozlem yapip her dukkana kac kisi dusuyor,ne kadari alisveris yapiyor,en hareketli donemlerde bu durum nasil arastirmalisiniz. Kucuk yerlerde bu is daha avantajli. Ozellikle pazarin kuruldugu gun ,cumartesi pazar,bayram arifesi ve oncesindeki 10 gunluk surecte ne kadar satis oluyor bunlara bakmalisiniz.

Bu bahsettiklerim dukkan acmak
Icin gerekenler. Siz homeoffice olarak kendinize bunu uyarlayabilirsiniz

Hayirlisi olsun
Çok teşekkür ederim bilgiler için evet çevredeki dükkanları gezip nasıl yaptıklarını öğrenmek araştırmak çok iyi bir fikir bunu kesinlikle deneyeceğim.

Homeoffice çalışınca dükkan, kira, muhit bunlar önemli olmuyor en azından

Reklamı nasıl yapacaksınız? Ürünleri nasıl teşhir edeceksiniz?

Sosyal medyadan başlayacaksanız az bir stokla giriş yapın. Birbiriyle kombin olabilecek ürünler tercih edin ki maliyet az tutsun şimdilik.
İş yaptığını görürseniz stoğu arttırırsınız..

Ben de başlangıç için az ürün almayı düşünüyorum ve de dediğiniz gibi kombin yapılabilecek ürünler

Reklam için sosyal paylaşım sitelerinin kendi bünyesinde verdiği reklamları denemekti önceliğim
Ürün teşhiri de İns... üzerinden olacak

Çok teşekkür ederim bilgiler için evet çevredeki dükkanları gezip nasıl yaptıklarını öğrenmek araştırmak çok iyi bir fikir bunu kesinlikle deneyeceğim.

Homeoffice çalışınca dükkan, kira, muhit bunlar önemli olmuyor en azından
Evet,hedef kitlenizde size internet uzerinden kac kisi ulasabilecek mesela bunu dusunmek gerekecek. Diyelim 10 sehirden siparis alacaksiniz,hedef kitle yas grubunuzdaki insan sayisinin %5i musteriniz olacak seklinde bir hedef koyarsiniz. Sonrasi satacaginiz mallarin varyantlarina ayrilmasi ve bunlari stoklamaniz gerekecek. Stok alanina ihtiyaciniz olacak. Beden/renk varyantlari da cok onemli,her bedenden kac tane bulundurmalisiniz bu da onemli.

ben denedim, olmadı...

yani şöyle çok istekli bi şekilde de girmedim çünkü zaten çalışıyorum bir arkadaşımla beraber bu işe girdik. toptancılar var gitmenize bile gerek yok parayı yatırıyorsunuz adresinize gönderiyorlar. biz çevremizde sattık kar da yok zarar da ama çok zor bir iş. öncelikle internet alışverişi yaygın bu negatif bir etken. toptan fiyatları siz de göreceksiniz hiç uygun değil ve mecburen yüksek fiyattan satmak zorunda kalıyorsunuz. Şuan mağazalarda %70 lere varan indirimler var ve butik fiyatlarından bile düşük ürünler satabiliyorlar. insanlar da butikten almak yerine hem kredi kartı kullanıp taksit yaptırabiliyor hem de aldığı ürünün mağaza garantisi var. doğal olarak butikten almak istemiyor.

bir de her butikte aynı kıyafetler var insanlar neden sizden alsın... 3 aşağı 5 yukarı değişiyor fiyatlar, güven sağlamalısınız çevreniz olmalı ucuza satmalısınız promosyon reklam yapmalısınız vs vs..

yani demem o ki zor iş, hevesinizi kırmak istemem tabi ama zor...
Gerçekten zorluğu olan bir iş.

Bazı butiklere bakıyorum bayağı bir inceledim instagram butiklerini dışarda ve diğer internet butiklerinde satılmayan çok farklı ürünler oluyor. Bu tarz farklı ürünleri dediğim toptancılarda bulamaz mıyım diyorsunuz

ben denedim, olmadı...

yani şöyle çok istekli bi şekilde de girmedim çünkü zaten çalışıyorum bir arkadaşımla beraber bu işe girdik. toptancılar var gitmenize bile gerek yok parayı yatırıyorsunuz adresinize gönderiyorlar. biz çevremizde sattık kar da yok zarar da ama çok zor bir iş. öncelikle internet alışverişi yaygın bu negatif bir etken. toptan fiyatları siz de göreceksiniz hiç uygun değil ve mecburen yüksek fiyattan satmak zorunda kalıyorsunuz. Şuan mağazalarda %70 lere varan indirimler var ve butik fiyatlarından bile düşük ürünler satabiliyorlar. insanlar da butikten almak yerine hem kredi kartı kullanıp taksit yaptırabiliyor hem de aldığı ürünün mağaza garantisi var. doğal olarak butikten almak istemiyor.

bir de her butikte aynı kıyafetler var insanlar neden sizden alsın... 3 aşağı 5 yukarı değişiyor fiyatlar, güven sağlamalısınız çevreniz olmalı ucuza satmalısınız promosyon reklam yapmalısınız vs vs..

yani demem o ki zor iş, hevesinizi kırmak istemem tabi ama zor...
Gerçekten zorluğu olan bir iş.

Bazı butiklere bakıyorum bayağı bir inceledim instagram butiklerini dışarda ve diğer internet butiklerinde satılmayan çok farklı ürünler oluyor. Bu tarz farklı ürünleri dediğim toptancılarda bulamaz mıyım diyorsunuz

Reklam konusundan kadınları destekleyen fenomenler hiç aklıma gelmemişti mesela bunu tuttum.

Birilerine ürün yollayıp reklam yaptırmak da pahalıya mal olur diye düşünüyorum. Karşılığında yüksek miktarda ücret isteyen oluyormuş ama yine de denenebilir diye aklımda tutuyorum.
Ya da şu YouTubeda paket açma videoları var ya duygu Öz... falan ürün yollarım hediye diye belki açıp gösterir ücretsizdir herhalde bu :KK70:

Ben hep Google ve sosyal paylaşım sitelerinin reklamlarını denerim, çok takipçili sayfaların altına yorum bırakırım görünürüm diye düşünmüştüm

ürün göndermek çok pahalı olmaz, ne olacağına bağlı ama zaten size maliyeti dusuk olmalı para kazanabilmeniz için.

google reklamlarına yanlışlıkla olmadıkça tıklamıyorum :)
instagram da sponsorlu gönderiler dikkat çekici olursa bakıyorum.
tabi bu da sizin için yeni bir masraf kapısını açıyor, fotoğraf :)
konsept oluşturmanız, mümkünse profesyonel cekşm yapmanız gerekecek.
benim deneme bebek kıyafeti seçmemin bir sebebi de buydu. profesyonel makinam vardı, light box yapmıştım bir de ışık :) küçücük zaten kıyafetler, içine koyup cekiyordum :)

Üretimi yapan zaten sen olsan hemen bu ise gir derim ama senin sattigin ürünü aldığın toptancısindan tut da ureten firmaya kadar hepsinin kendi internet sitesi oluyor ve perakende sipariş kabul ediyor zaten.Senin tedarik süresi /fiyat olarak onlarla rekabete girebilmen çok zor.Sanal ortamdan sipariş alsan tiptancisina gidip o ürünü tedarik etsen kârın yollarda yol parası olur.Bir iş en iyi yaparken öğrenilir...böyle bir iş yapan birilerinin yanında 3/5 ay calismani ve tecrübe edinmeni tavsiye ederim.

Evet,hedef kitlenizde size internet uzerinden kac kisi ulasabilecek mesela bunu dusunmek gerekecek. Diyelim 10 sehirden siparis alacaksiniz,hedef kitle yas grubunuzdaki insan sayisinin %5i musteriniz olacak seklinde bir hedef koyarsiniz. Sonrasi satacaginiz mallarin varyantlarina ayrilmasi ve bunlari stoklamaniz gerekecek. Stok alanina ihtiyaciniz olacak. Beden/renk varyantlari da cok onemli,her bedenden kac tane bulundurmalisiniz bu da onemli.

bu kadar tecrübe boşa gitmesin toplaşıp zincir mağaza kuralım madem :))

Butik degil de ancak pazarda tezgah acabilirsin o parayla.. sonucta kendi urettigin urun degil toptanci urunu albenisi yok

Butik degil de ancak pazarda tezgah acabilirsin o parayla.. sonucta kendi urettigin urun degil toptanci urunu albenisi yok

Fikir almak için açtım konuyu 10 binin yetmeyeceğini öğrendim. Toptancı ürününün albenisi olup olmadığını da bilmiyordum. Peki toptancıdan alınmıyorsa bu satacak ürünü nerden bulabilirim

ürün göndermek çok pahalı olmaz, ne olacağına bağlı ama zaten size maliyeti dusuk olmalı para kazanabilmeniz için.

google reklamlarına yanlışlıkla olmadıkça tıklamıyorum :)
instagram da sponsorlu gönderiler dikkat çekici olursa bakıyorum.
tabi bu da sizin için yeni bir masraf kapısını açıyor, fotoğraf :)
konsept oluşturmanız, mümkünse profesyonel cekşm yapmanız gerekecek.
benim deneme bebek kıyafeti seçmemin bir sebebi de buydu. profesyonel makinam vardı, light box yapmıştım bir de ışık :) küçücük zaten kıyafetler, içine koyup cekiyordum :)
Evet fotoğraf önemli benim aklımda ürünü satıla çıkarmadan önce kombinli haliyle teaser video yayınlamak bile vardı. Ürün görselleme konusunda sonsuz bir hayal gücüne sahibim şu an :halay:

Merter dediğiniz yer yani toptancı bölgesi, adeta bir şehir kadar büyük. Hep benzer ürünleri satıyorlar zaten. Keza sosyal medyada da öyle. Sıradışı bişey olması lazım sivrilmeniz için.

10 bin lira yetmez. Merterin çoğu toptancı. Serili mal alıp stoklamak ne kadar mantıklı? Instagram bu tarz butiklerle dolu. Rekabet edebilecek reklam bütçeniz yok.
Ayrıca şu krizde hiç sırası değil bence.
Sermayeyi artırabilirim. Reklama gereken bütçeyi ayırabilirim.
Bu işi yapanlar zaten bu toptancılardan alıp yapmıyor mu? Nasıl yapıyorlar
Merter toptan ürün alınmaması gereken bi yer mi

İnternetten araştırdım okuduğum izlediğim kadarıyla toptan ürün almak için örnek verilen ilk yer burası

Arkadaşlar Başka yer varsa söyleyin yani ben bilmediğim için açtım konuyu :)

Hevesin kırılcak belki ama;
1. Sermaye yetmez asla.
2.vergiler ödemeler derken ayakta tutmak çok zor çünkü çok fazla rakip var internet en büyük rakip.
3.eğer insanlarla uğraşmak zor gelcek bi süre sonra çünkü isteklerin haddi hesabı yok.
Hiç bulaşma paran çöpe gitmesin

Merter dediğiniz yer yani toptancı bölgesi, adeta bir şehir kadar büyük. Hep benzer ürünleri satıyorlar zaten. Keza sosyal medyada da öyle. Sıradışı bişey olması lazım sivrilmeniz için.

Bazı butiklerde diğerlerinde olmayan orijinal kıyafetler de gördüm mesela bunları nerden TEM'in ediyor bu kişiler :KK34:

Sermayeyi artırabilirim. Reklama gereken bütçeyi ayırabilirim.
Bu işi yapanlar zaten bu toptancılardan alıp yapmıyor mu? Nasıl yapıyorlar
Merter toptan ürün alınmaması gereken bi yer mi

İnternetten araştırdım okuduğum izlediğim kadarıyla toptan ürün almak için örnek verilen ilk yer burası

Arkadaşlar Başka yer varsa söyleyin yani ben bilmediğim için açtım konuyu :)
Evet en ucuz merterden bulursun toptan ürünleri ama herkes ordan alıyor.onun dışında yerler keşfetmiş olanlar genelde işin içinden sıyrılıyor.merter ürünleri çok kötü olmaya başladı.millet başka nerden buluyor onu bilmiyorum.

Şimdi kuzen açıyor inşaallah birkaç ay içerisinde. Çok fazla homeoffice çalışan ve bahsettiğiniz yerlerdeki tedarikçilerden ürün alan butik var. Yani aynı üründen birçok butikte görebiliriz. Kuzene de aynı şeyi söyledim. Neden seni tercih etsinler? Hem oralardaki butiklerle anlaştı hem farklı ünlü markalarla hem de Beym...'den dünya markalarının çantalarını, ayakkabılarını getirtiyor şimdi siparişini verdi. Kısacası farklı olmanız gerekiyor ve evden bu iş çok zor. Ayrıca kendi tasarımlarını özel dikim de yaptıracak kuzen.

Yaşınız kaç? Yeni yürürlüğe giren bir kanunla 29yas alti yeni işletme açanlara vergi konusunda baya destek var şahıs firmasi kuracaksınız. Gerçi giyim çok fazla ama kısmet bazısı çok güzel tutunuyor bazısı tutunamıyor
29 yaş altıyım :) evet devletin desteği var 1 yıl sigorta primini ödüyor. Gelirin 75bin kadar olanından da vergiyi muaf tutuyor

Son düzenleme:
X