burun estetik ameliyat oncesi ve sonrasi resimlerim

iris hangi ulkede yasiyorsun? Birde sakincasi yoksa birsey sormak istiyorum.Bende ameliyat olacam buyuk ihtimalle ama cok korkuyorum.Ozellikle narkozda hic bayilmicakmisim gibi geliyor veya aciyacak gibi hissediyorum.Solunum sorunlarimda oldugundan benmki acik ameliyat onerdiler.dolayisiyla buda korkumu iki kat arttiriyor.Sen narkozda birsey hissettinmi?Uyanirken bir aci hissettinmi? acik ameliyat olan arkadaslar varsa neler onerirler paylasirsa sevinirim.

canim portekizde yasiyorum ben. ailem burda istanbulda. orda evliyim ben, esim portekizli oldugundan orda yasiyoruz iste.

cok iyi anliyorum korku ve kaygilarini.

ama narkoz konusunda hic endisen olmasin, sen bayilmak istemesen bile 10 sn gecmeden coktan uykuya dalmis olacaksin :) o yuzden hic endiselenme canim.. uyanana kadar da hic birsey hissetmeyeceksin.

benim ameliyatim kapali ameliyat oldugunda acik olan hakkinda cok bir bilgim yok, bir farkinin senin dikislerinin disarda benimkilerinde icerde olmasi oldugunu biliyorum.

sanirim kisinin sorunlarina gore hangi yonten daha uygunsa onu seciyorlar.

ben narkozda hic birsey hissetmedim, uyaninca da aci yoktu yalniz yuzumun isligini hissettim ve gozlerimi acamadigimi hissettim, sanki biri gozlerimin ustune kum torbasi koymus gibiydi. panik yapmadim hic sukur, ama gidipte aynaya bakma cesaretimde olmadi acikcasi.

burun ameliyati hic acili bi ameliyat degil ayrica canim, sadece sikintili bir ameliyat.. sonrasinda ki yuzunun sisligi, burundan nefes alamamak, iste morluklar, rahat yemek yiyememek vs bunlar beni cildirtti acikcasi.

yani o kadar agladim ki, "ben nasi boyle bisi yaptim, aptalmiyim ben cok pismanim " falan diye.. cunku cok kotu hissediyordum.. hersey ters gidecek yuzum sanki oyle sis kalacak gibi geliyordu.. simdi hergun bi fotomu ekliyorum, ne kadar cabuk iyilesiliyo takip edebilirsin..

yani olurda sende benim gibi hassas bir cilde sahipsen, benim gibi morarip zombiye donersen, aklina beni getir, 1 hafta icinde duzelcegini dusun canim :)

doktorunu mutlaka iyice arastir, daha once yaptigi burunlara bak.. onlari begenince cesaretin daha da yerine gelir..

ama her seyi bir kenara birakirsakta, bir arkadas olarak bana "sence ameliyat olmali miyim?" dersen

eger cok cok cok cok seni rahatsiz eden bir goruntu , ya da cok cok cok rahatsizlik veren bir saglik problemin yoksa yapma derim.

yani evet 1 haftada geciyo 2 haftada geciyo... ama sanki degmiyo bunlara canim ya.. yani bilemiyorum tabiki hepimiz istiyoruz daha guzel olalim, daha kolay nefes alalim falan ama.. yani belkide ben biraz hassas oldugum ve daha ameliyat olali sadece 6 gun oldugu icin boyle diyorum, bir cok insan cok memnunlar ve yeniden hayata gelseler yeniden ameliyat olurlar..

yani anlatabiliyo muyum canim derdimi..

yani olma demiyorumda, hakikaten zor diyorum.. bazi insanlar sanki kuafore gidip sac kestirmek gibi kolaymis gibi konusyorlar, yani o kadar basit birsey degil demek istiyorum. ruya_ruyaninda deigi gibi, yani elini bi yere carpsan 1 hafta mor kaliyo sisiyo canin yaniyo dokununca.. senin yuzunu acip kemiginle oyniyacaklar.. tabiki bazi komplikasyonlar olusacak.. oyle aman sivilcemi patlattim gibi degil..

ay cok konustum galiba

simdiden cok cok cok gecmis olsun canim sana :)

sevgiler

ben açık ameliyat oldum geçen hafta hiçbirşey hisetmedim.sadece uyanırken burnumda hafif bi sızı vardı ve üşüyerek uyandım ama yarım saat sonra filan geçti

arkadaşlar ben ameliyat olup çıktığımda ne zaman ameliyata gircem diye bekledim:) nasıl oldu anlamadım..korkulcak bişey yok doktor çok önemli ve bu bağlamda kemik yapında çok önemli..yıllar önce yaptırdım ama hiç problemle karşılaşmadım..doktorum boğaz içi tıp merkezinde istanbulda dr. veli aslan yaptı ..ve benden sonra bi çok arkadaşım oraya gitti şikayetçi olan yok paylaşmak istedimm...kendinizi kötü hissediyorsanız ve bunu takıntı yaptıysanız eğer bence yaptırılmalı ve özellikle nefes almada problem yaşıyorsanız muhakkak ii bir uzman bir doktora gidin..doğal ve güzel bir burun kbb doktorları tarafından pek iyi yapılmıyor araştırmalara göre muhakkak bir plastik cerahha gidin tavsiyem fotoğrafıma bakanlar anlayabilirler ne kadar iyi bir doktorda yaptırdığımı sevgilerle..

Evet canim burnun cok guzel olmus, bu arada sende cok guzelsin masallah :)

Dudaklarinda dolgu varmi merak ettim ??

canim cok guzel olmus burnun :) guzelligine guzellik katmis diyim hatta :)

insallah bende bundan seneler sonra ayni senin gibi ameliyatim cok iyi gecti cok memnunum derim :)

sevgiler aklinialirimsmile

irise ve gamzegs ayrıntılı bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Ben veli beyi tanimiyorum.Kismetse baska bir doktorda karar kildim.Goruntu olarak cok cirkin degil ama guzelde olmayab bir burun yapim var.Nebilim fotograflarda falan cirkin cikiyorum bazen ona uzuluyorum okadar.Onun disinda manken olmiyacam ya aslinda cokta takmiyorum goruntusunu kafama.Ondan onemlisi nefes.Konkalarim buyukmus,sinuslerin temizlenmesi gerek ve snairim nefes darligim icin burnuma kikirdak eklenicek cunku kum saati dedikleri bir goruntu varmis burnumun duzelmesi gerekiyormus.:Yani iste boyle biryandan korkuyorum biryandan olmak istiyorum ve olsamda iyi olur.Nasil cesaret edip atlaticam bilemiyorum.Ilk buyuk ameliyatim olacak.Sizce olmalimiyim??
Buarada irise portekiz cok guzle bir yerdir sanirim.Benmde en buyuk hayallerimden biri farklı yerlere tasinip yasamak :) Degisik ulkeler ve yerler gormeyi farkli kulturleri yasamayi cok seviyorum cunku.
Dedigin gibi yuzun gunden gune iyilesiyor.Acaba ben nasil olurum keske bilebilsem..

kurapiye mesajını yeni gordum.Cok gecmis olsun.Cok acıdımı peki burnun?
suan goruntusu ve sagligin istedigin gibi mi?

kurapiye mesajını yeni gordum.Cok gecmis olsun.Cok acıdımı peki burnun?
suan goruntusu ve sagligin istedigin gibi mi?

teşekkür ederim :)acı hissetmedim hiç sadece uyanırken burnumda sızı vardı yarım saat içinde geçti .tamponum ve alçım bugün çıktı şuanda bantlı ama sevdim ve oksijene doydum tampon çıktığı anda benim nefes sorunum da vardı ağzım açık uyuyodum :)

Oh ne guzel cok gecmis olsun.Insallah benmde sorunsuz ve olumlu gecer sizler gibi.
Sisme morarma durumun peki nasil oldu? aciklarda birazdaha fazla siskinlik ve odem oluyormus ogrendigim kadariyla cunku.

Son düzenleme:
İrise, öncelikle sana geçmiş olsun..Fena morarmış yüzün; ama artık çok daha iyisindir=)

Şimdi ben herkesin bilgilenmesi açısından bir şeyler söylemek istiyorum:

Bu ameliyatı olmadan önce 10'a yakın doktorla görüştüm. Benim tecrübem bu morluk ve şişlik olayının miktarı kişiden kişiye değişmekle beraber, doktora çok bağlı olduğu. Yani bir doktorun muayenehanesinde 5 tane yeni ameliyat olmuş ve mosmor yüz görüyorsanız, bilin ki sizinki de ona yakın olacak. Morluk durumunda anestezinin türü de etkiliymiş. Düşük tansiyonlu anestezilerde morluk daha az oluyormuş, tıbbi olarak en anlama geliyor bilmiyorum; bana doktorum söyledi.

Kendi adımaysa doktor seçiminin öneminden bahsetmek istiyorum:

Burnumda deviasyon ve çatı eğriliği vardı. Açık teknikle ameliyat oldum ve öyle törpüleme falan değil, komple kırıldı burnum. Ayrıca tenim aşırı hassastır, şöyle sandalyeye kolumu çarpsam 1 hafta mor gezerim. Bana doktorum morluk olmaz dediğinde, beni teselli etmek için söylüyor sanmıştım; ama yanılmışım. Başı sabitlemek için kullanılan bantlar dolayısıyla alnımın iki yanı hafif morardı; ama o kadar işlem gören zavallı burnumda nokta kadar morluk olmadı, yan bu doktorun hüneri...Ki kontrolde kendi söyledi tuttuğum yerin morarıyor, nasıl bir cilt falan diye...Ama ameliyattan sonra hiç morluk olmadı. Nedir, şişlik oldu; ama o da korkunç boyutlarda değil. Ayrıca benim doktorum tampon kullanmıyor, bu da önemli bir konfor etkeni.

Morarma durumu ameliyat sonucunu ne kadar etkiler bilemiyorum; ama en basidinden leke kalma ihtimali olduğu için risk oluşturur. Dediğim gibi doktorunuzun ameliyat olmuş hastalarını gözlemleyin; ayrıca doktorlar söylüyor zaten morarır veya morarmaz diye. Onlar kendi yaptıkları ameliyatın sonucunu zaten çok iyi biliyorlar.

Umarım bu ameliyatı olacak herkes benim kadar şanslı olur.

Son düzenleme:
Oh ne guzel cok gecmis olsun.Insallah benmde sorunsuz ve olumlu gecer sizler gibi.
Sisme morarma durumun peki nasil oldu? aciklarda birazdaha fazla siskinlik ve odem oluyormus ogrendigim kadariyla cunku.

tşkler darısı olmak isteyenlerin başına :)
ben esmerim çok morarmadım göz altlarım biraz morardı ama şişliğim çok oldu
3.gün flan çok şişti yüzüm kare oldu :)

selam pucacikcim :)

verdigin bilgiler icin cok sagol.. ben de seninle ayni dilekleri paylasiyorum, umarim kimse benim gibi sisip morarmaz :)

bugun daha daha iyiyim. gozlerimin icindeki kan, gozkapagimdaki morluk haric pek bisi kalmadi..

gerci yuzum tamamiyla biraz yesilimsi, ama cokda bariz bir yesil degil.

bugun saat 5 te bu plastik alçimsi sey alinacak, aksam eve gelirgelmez foto eklerim bakiym nasi gorunucem :)

endiseliyim birazcik, ama bakalim hayirlisi.. lutfen dua edin arkadaslar.. :1hug:

Hiç endişelenme...Ben alçı çıktıktan sonra kendime gelememiştim. İlk gördüğün burna aldanma, olur mu=)

Bol şans...:1rolleyes:

İrisecim geçmiş olsun oh ne güzel atlattın çok şükür geçti, şimdi ise bekleme süreci sonucu göreceğiz artık şuan durumun nasıl... yeni resimlerinide eklemeni bekliyorum heyecanla:)))

Bende beklıyorum takıp edıyorum senı..ınsallah cok guzel olur bızı bıraz daha şevklendırırsın amelıyat olmamız ıcın..bende oldugumda sureklı burdan resımlerımı ve an an durumumu paylasıcam:)

Canım ben sana katılmıyorum, tamam doktorun el becerisi de önemlidir belki ama benim doktorumun törpüleme işlemi ve az kırm işlemi yaptığı hastalarının alçıları alınırken gördüm çok sevindim benimki de öyle olacak diye ama yanılmışım tamam belki morluğum abartılı bir şekilde yoktu ama suratım sarkacak kadar çok şişliğim vardı, 2 cm kadar kemik kırılmış şişmemesi mucize olurdu, normalde benim az bir yere dokunmam bile morarmam ve şişmem için yeterli, hatt az bir yerimi kaşıyayım hemen şişer kabarır, yapılan işlem ve kişinin bünyesi bund önemli etken, ayrıca ilk 24 saat çok buz koymak gerekiyor, ben sızlatıyor diye toplam 20 dakika ancak koyabilmişimdirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…