Burun estetiği sonrası kemik çıkıntısı için törpüleme olacağım, bunu yaptıran var mı?

xdfnyx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2019
41
14
3
Kızlar merhaba. Ben burun estetiği oldum. 3. aydan itibaren beliren bir kemik çıkıntısı oluştu doktoruma zar zor bunu kabul ettirdim törpüleme yaparım dedi. Bir de burnumun ortasında dikiş tutmayan bir yer var ona da içeriden dikiş atarım dedi.
2. kez böyle bir ameliyat olan var mı? Var ise alçı tampon ve iyileşme süreci hakkında bilgi verebilir mi?
Ücret ödemeyi düşünmüyorum çünkü hata doktorun bunun hakkında da bilgi alabilir miyim?
Daha önce açtığım konuda en son şişme yapıyor diye yazmıştım onun sebebi de bu çıkıntı imiş. Umarım törpüleme sonrası geçer.
Cevap veren olursa çok sevinirim.
 
Merhaba geçmiş olsun. Umarım sağlıklarla ikinci ameliyatı olursunuz. Burnumun ortasında dikiş tutmayan bir yer var demişsiniz bunu nasıl anladınız ne gibi belirtiler verdi? Çıkıntı burun sırtında mı ?
 
Burnumuz biraz benziyor sizinle. Bende de tek tarafta bir çıkıntı oluştu. Kendi doktorumdan yeterince bilgi alamayınca başka doktorlara muayene oldum.

En son bir plastik cerrah epey detaylı bilgilendirip rahatlattı sağolsun. Kemer törpülendiğinde çatıyı kapatmak için kemikleri yanlardan kırdıklarında iyileşme döneminde bu tip ufak tefek kemik düzensizlikleri olabiliyor dedi. Hatta benim kırılma yapıldığı halde çatımı çok hafif açık bırakmış doktor, neden bilmiyorum. O da biraz burun sırtını girintili çıkıntılı gösteriyor bence.

Son muayene olduğum doktor törpü yapılabilir çıkıntıya ama üç ay kadar şişlik ve ödem oluyor vs. dedi. Açıkçası yaptırmayı düşünmediğimden detaylı sormadım. Bir ay sonra kendi doktoruma danışmayı düşünüyorum ama.
 
Teşekkür ederim. Umarım. Burnumun ortası dediğim yer deliklerin ortası, sol tarafta dikiş tutmadığı için yarık gibi görünüyor. Çıkıntı ise burun sırtında sağ tarafta göz hizamda. Fotoğraflarda, elledigimde belli oluyor. İlk zamanlar ödem dedi kabul etmedi doktorum ama 6 ay biteli çok oldu sonunda kabul etti ve hafif bir işlem dedi bakalım umarım öyledir.

Evet burnumuz benziyor. Çok yardımcı olmustunuz bana. Ama ben görünce üzülüyorum. Geçenlerde çok sevdiğim arkadaşımla fotoğraf cekindik burnum resmen yamuk çıkmış ucu içerde sırt kısmı dışarda resmen. Normal bi görüntü değil. Ödem bir süre gizledi bence şimdi daha da belirgin. Her şeyi göze aldım, burnumu istediğim gibi yaptığı için güveniyorum doktoruma. O çıkıntının neden olabileceğini açıkladı ısrar edince. Ameliyatta kanamam çok olduğu için ikinciyi olma dedi kendince ama ben olacağım, inşallah törpü sonucu o anormallik gider de rahatlarim. Siz bilgi alırsanız yine yazın bana lütfen biraz tedirginlik var haliyle ne de olsa ameliyat bu. Tekrardan teşekkürler.
 
Tabi ki, ben de konunuzu takipteyim. İnşallah sorunsuz atlatırsınız. Aslında sizinki ameliyat değil rütuş oluyor. İsmi korkutmasın sizi.
 
Törpülemenin kolay olduğunu, lokal anesteziyle yapılan çok kısa süren bir işlem olduğunu söylemişti doktorum, tampon vs de olmuyormuş. keşke benimki de sadece törpüleme işi olsaydı da ikinciyi olmak zorunda kalmasaydım.
 
Ya gerçekten mi mesajinizi yeni gördüm ve mutlu oldum. sansim olsa o anesteziyi almam ama uyanikken de zor olur gibime geliyor. bana nasil yapacagini söylemedi sadece kolay dedi törpü ve icten dikis olacak. adiniza üzüldüm ama umarim bunda her sey istediginiz gibi olmustur. çok teşekkür ederim cevabınız için mutlu oldum bir nebze.
 
kizlar burnuma bakmamaya calisiyorum ama 1 haftadir bu tuhaflik seziyorum. bahsettigim cikinti haricinde bi tuhaflik. sanki ters v isareti beliriyor burnumda buraya foto ekliycem bir de disardan gözle siz bakin. kafayi yemek üzereyim. doktor cikintiyi zar zor kabul etti bir de bu cikti. baska doktora gidip sorunu onaylatip yanina öyle gidicem. bir de sizlerden fikir alayim. ters v var mi yok mu.
 

Eklentiler

  • PhotoCollage_20191205_202224824.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 2.768
Arkadaşım merhaba.
Bu iki fotoğraf arasında ne kadar süre var? Ilk gözüme çarpan şey sağ tarafta burun ucun daha şişkin ve evet bir ters v şeklini alıyor gibi. Ama bu görüntü o bahsedilen ters v deformesi mi emin değilim. Bana biraz sırtı fazla oyulmuş gibi geldi.
Bir de yan profilden fotoğraf atarsan aslında daha net gözlemlenebilir sorun.

Ve umarım buyuk bir sorun değildir de tekrar uğraşmak zorunda kalmazsın. Çok geçmiş olsun..
 
siz bence hiç v deformesi görmemişsiniz ister istemez orda gölge olur az miktarda çünkü kemikten kıkırdağa geçiyor burun ucu belli ki şiş o da yükseklik yapmış ve gölge olmuş
 
ayni gün cektim ikisini de. burun ucum hala sis gibi geliyor yumusamadi hic sert. yandan bir skinti yok aslinda sadece caprazdan kemik cikintisi var sagda. umarim cok büyük sorun cikmaz ameliyattan cok korkuyorum.

siz bence hiç v deformesi görmemişsiniz ister istemez orda gölge olur az miktarda çünkü kemikten kıkırdağa geçiyor burun ucu belli ki şiş o da yükseklik yapmış ve gölge olmuş
burun ucu sis oldugu icin mi o gölge. burun ucum sert ve sis dokundugumda agri var cok hafif. umarim sislikten dolayidir o gölge.

ikinize de tesekkur ederim cevap verdiginiz icin.
 
Burun törpüleme nasıl yapılıyor? Yaptıran detaylı bir şekilde işlem basamaklarını belirterek aydınlatabilir mi? Yani önce lokal anestezi sonrasında dr ne yapıyor işlem birince ağrı sızı oluyor mu?
 
Ben iki kez bu cikinti yuzunden torpuleme yaptirdim. Oyle kolay olmuyor. Ikinci torpulemem den snr tekrar cikinti belirdi
 
Ben iki kez bu cikinti yuzunden torpuleme yaptirdim. Oyle kolay olmuyor. Ikinci torpulemem den snr tekrar cikinti belirdi
peki cikinti neden tekrarliyor.benimde 30.gunum ve 20 gunde kemer bolgesinde bir sislik belirdi ama kemik gibi sert.odeme benzemiyor.gecmezse torpuleme yaptiriim diye dusunuyrm.ayrintili anlatirmisin
 
Sisler indikce kusurlar ortaya cikiyor.cok iyi torpuleme yapilmiyor.ben ameliyattan sonra ikinci kez torpulettim.sag tarafta ufak bi kikirdak olusmustu 2.de oda kayboldu suan memnunum.
 
kizlar tekrar merhaba. cuma günü ikinci ameliyatimi olacagim. sagdan ve soldan bir de filashli cekim önden fotolar ekliyorum. rahatsiz oldugum cikinti harici burnumda görünen bir sorun varsa nolur yazin, yazin ki doktoruma söyleyeyim, anesteziyi cok zor atıyor vücudum 3. ameliyati olmak istemiyorum. bunu da istemiyordum ama mecbur kaldim.
 
İnşallah sonuç bu sefer istediğin gibi olur. Çıkıntı haricinde bir sorun görünmüyor. Çıkıntı da seni rahatsız ettiği kadar yok zaten. Vaktin kalmamış ama birkaç farklı doktora görünüp detaylı baktırsaydın. Onlar söylerler bizim fark etmediğimiz bir durum varsa.
 
Bende de aynı sorun var , nasıl sonuçlandı acaba törpüleme işleminiz? Bir de kaç ay olmuştu da tekrar törpüleme yaptı. Ben belki ödemdir diye yapmıyorum şimdilik
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…