- 24 Şubat 2009
- 885
- 289
-
- Konu Sahibi Gokyuzurengi
Masaj yapa yapa yumuşayabilir. Siz devam edin masaja. Benim de ilkte sertti kemik sanmıştım. Eğer sizin kemikse de üzülmeyin basit bir işlemle geçiyormuş diye duymuştum. Umarım gerek kalmaz da geçer sizin de
Ya nedir bu çilemiz. Benim de sol kemik şilti. Kemer gibi duruyor sağ çaprazdan. Doktor ödem geçecek diyor ama kemik bence o baya sert.
Sonradan mı şişti sizinki çünkü benim ilk andan beri vardı şişler inmeye başladıkça daha da belirginleşti
Aynen benim de öylene kadar oldu siz ameliyat olalıaçıkçası tam hatırlayamıyorum. sağ ve sol çapraz hep farklı geliyordu. ama şişlikler inince daha da belirginleşti. sağ profilden sol profilden resim çekiyorum güzel görünüyor. ama carpraz pozlarda kemerli gibi duruyor. doktor kemiğimin kalın oldugunu ödem yaptığını söyledi. umarım zamanla geçer.
Başarılı bir ameliyat olmuşsunuz .. şu var daha ufak duusnuyorsaniz bir şey diyemem ...çok da güzel.duruyir zamanla oturur.. düşmediği sürece çok.guzel.olmus egecms olsnÖncelikle burnum 38 günlük ve bugun doktorun yanına gıttım kontrol için. Sorunu görüyorsunuzdur kemık eğriliği var ve orantısız bır biçimde törpüleme işlemi yapıldığı aşikar. Sol tarafımda burun sırtını ellediğimde dümdüz bir şekilde burun ucuna doğru ınıyor fakat sağ tarafıma elimi attığımda boyle bır çıkıntı ile aşağı iniyor. Nasıl orantısınız törpüleme yapıldı bilmiyorum kör olması gerekıyor doktorumun resmen. Yandan gerçekten guzel duruyor hıc bır sorun yok önden de kötü durmuyor ama çapraz açıdan baktıgınızda bır yerı şişik gıbı duruyor ama şişlik değil orası bildiğiniz kemik elime sert sert kemık gelıyor sol tarafla kıyasladıgımda ise resmen yamuk bır görüntü. Kontrolde doktorun ne dedıgını soyleyım sıze aynı bu şekilde anlattım baktı ve dedıgı şey “ milimetrik hesap yapamıyoruz cetvelle çizmiyoruz o kadar kalabılır sen mükemmelı arıyorsun elımden gelen buydu” o kadar sinirlendım ki bu sozlere kemerı alın dıye geldım kemer bıraktınız dedım elımden gelen bu dıyıp köşeye çekılıyorsunuz falan dedım ama adam aynı sözlerı tekrarlayıp durdu. Zaten ne yapabılırım ki bu durumda hiç bişey ! Bakın aranızda bazıları emınım ki burda ne burunlar var senınki iyi fena değil diyecek bende farkındayım beter olmadıgının ama arkadaşlar bız amelıyat oluyoruz bıçak altına yatıyoruz 8 bin verıyoruz ve sonucunu eksıksız gormek hakkımız. Burda bır hata var ve masaj yoluyla geçer mı bılmıyorum masaj yapabılırsın falan dedı bıyık altından ama kemık masaj yoluyla falan gecmeyecek dıye düşünüyorum bır yandan henuz 38 gun oldugu için acaba elımle baskı yapsam zorlasam masaj yapsam acaba içe çöker mi duzelır mı dıye düşünüyorum ben masaj yapacagım yıne ama hıç umudum yok. Karalar bağladım resmen revizyon degıl ama törpüleme işlemi düşünüyorum ona da taa kaç ay bekleyecegım çunku cok yenı bır burun boyle törpüleme yapamazlar. Anlayacagınız takıntı haline getirdim ayna gördüğüm yerde çıkıntıya bakıyorum.
42 gün oldu ameliyat olalı. Ben de feci bir ödem var bunu hissedebiliyorum. Ama elime gelen o şişlik kemik gibi bilemedim ya. 3.ay kontrolümde tekrardan sorucam doktoruma. Nedir neyin nesidir diye. Hiç böyle hayal etmemiştim açıkçası. Yapılı burun sağdan soldan farklı olur mu ya ne saçma.Aynen benim de öylene kadar oldu siz ameliyat olalı
Ayy yemin ederim aynısı soldan çok kötü görünüyor mesela hiç sevmiyorum hiç ameliyat olmamış gibiyim bebim afterım milletin beforeu yani öyle diyim42 gün oldu ameliyat olalı. Ben de feci bir ödem var bunu hissedebiliyorum. Ama elime gelen o şişlik kemik gibi bilemedim ya. 3.ay kontrolümde tekrardan sorucam doktoruma. Nedir neyin nesidir diye. Hiç böyle hayal etmemiştim açıkçası. Yapılı burun sağdan soldan farklı olur mu ya ne saçma.
Ayy yemin ederim aynısı soldan çok kötü görünüyor mesela hiç sevmiyorum hiç ameliyat olmamış gibiyim bebim afterım milletin beforeu yani öyle diyim
Geçmiş olsun çok güzel olmuşÖncelikle burnum 38 günlük ve bugun doktorun yanına gıttım kontrol için. Sorunu görüyorsunuzdur kemık eğriliği var ve orantısız bır biçimde törpüleme işlemi yapıldığı aşikar. Sol tarafımda burun sırtını ellediğimde dümdüz bir şekilde burun ucuna doğru ınıyor fakat sağ tarafıma elimi attığımda boyle bır çıkıntı ile aşağı iniyor. Nasıl orantısınız törpüleme yapıldı bilmiyorum kör olması gerekıyor doktorumun resmen. Yandan gerçekten guzel duruyor hıc bır sorun yok önden de kötü durmuyor ama çapraz açıdan baktıgınızda bır yerı şişik gıbı duruyor ama şişlik değil orası bildiğiniz kemik elime sert sert kemık gelıyor sol tarafla kıyasladıgımda ise resmen yamuk bır görüntü. Kontrolde doktorun ne dedıgını soyleyım sıze aynı bu şekilde anlattım baktı ve dedıgı şey “ milimetrik hesap yapamıyoruz cetvelle çizmiyoruz o kadar kalabılır sen mükemmelı arıyorsun elımden gelen buydu” o kadar sinirlendım ki bu sozlere kemerı alın dıye geldım kemer bıraktınız dedım elımden gelen bu dıyıp köşeye çekılıyorsunuz falan dedım ama adam aynı sözlerı tekrarlayıp durdu. Zaten ne yapabılırım ki bu durumda hiç bişey ! Bakın aranızda bazıları emınım ki burda ne burunlar var senınki iyi fena değil diyecek bende farkındayım beter olmadıgının ama arkadaşlar bız amelıyat oluyoruz bıçak altına yatıyoruz 8 bin verıyoruz ve sonucunu eksıksız gormek hakkımız. Burda bır hata var ve masaj yoluyla geçer mı bılmıyorum masaj yapabılırsın falan dedı bıyık altından ama kemık masaj yoluyla falan gecmeyecek dıye düşünüyorum bır yandan henuz 38 gun oldugu için acaba elımle baskı yapsam zorlasam masaj yapsam acaba içe çöker mi duzelır mı dıye düşünüyorum ben masaj yapacagım yıne ama hıç umudum yok. Karalar bağladım resmen revizyon degıl ama törpüleme işlemi düşünüyorum ona da taa kaç ay bekleyecegım çunku cok yenı bır burun boyle törpüleme yapamazlar. Anlayacagınız takıntı haline getirdim ayna gördüğüm yerde çıkıntıya bakıyorum.
ya benim tam soldan ve tam sağdan profiller iyi. önden feci bir ödem var. burnumun sol tarafındaki kemikte şişlik var baya da sert.kemik yani. o yüzden sağ çaprazdan bakınca kemerli görünüyor. o kadar araştırdım ettim bu doktoru 11.000 tl verdim. hayır çok da seviyorum ısındım adama umarım bir sıkıntı çıkmaz. dedigi gibi şişliktir de iner. düğün takılarımdan bozdum da verdim parasını bir de.
1 yıl önce ameliyat olan arkadasımda bariz kemer görüntüsü vardı ilk aylarda o gecti şimdi güzel kavisli bir burnu var. insallah benimki de öyle olur. çok bastırarak masaj yapmaya da korkuyorum. iyice bozarım diye. ama bu süreç beklediğim gibi olmadı yani. her türlü 6.ayı bekleyeceğimiz için sabrediyorum.
[/QUOTE
Hadi yaa üzülmeyin ben de hergün çok üzülüyorum sürekli gözüm aklım orda ama dediğiniz gibi her şekilde zamana bırakmamız gerekiyor arkadaşınızınki geçmiş ne güzel inşallah bizimki de geçer masaja devam edeceğiz ve bekleyecğiz artık yapacak birşeyimiz yok, sizin ameliyat sonrası fotoğrafınız var mı benim doktor ameliyattan sonra odaya geldi gösterdi tek hatırladığım düz bir burun olduğu düz dedim şiş dedi şimdi de çok düz geliyor inşallah kavislenir biraz diye dua ediyorum dert bir değil ki, burun başlangıcı da yüksek iyice hantal duruyor oy oyyy. Benimki devlet hastamesinden yeni özele geçti hatta devlet hastanesindeyken anlaşmıştım o yüzden beş bine yaptı ama ben şanssızım on bin bersem de beni bulurdu eminim, üzülmemeye çalışalım inşallah verdiğimiz paralara değer zamanla düzelir umarım
ya benim tam soldan ve tam sağdan profiller iyi. önden feci bir ödem var. burnumun sol tarafındaki kemikte şişlik var baya da sert.kemik yani. o yüzden sağ çaprazdan bakınca kemerli görünüyor. o kadar araştırdım ettim bu doktoru 11.000 tl verdim. hayır çok da seviyorum ısındım adama umarım bir sıkıntı çıkmaz. dedigi gibi şişliktir de iner. düğün takılarımdan bozdum da verdim parasını bir de.
1 yıl önce ameliyat olan arkadasımda bariz kemer görüntüsü vardı ilk aylarda o gecti şimdi güzel kavisli bir burnu var. insallah benimki de öyle olur. çok bastırarak masaj yapmaya da korkuyorum. iyice bozarım diye. ama bu süreç beklediğim gibi olmadı yani. her türlü 6.ayı bekleyeceğimiz için sabrediyorum.
Öncelikle burnum 38 günlük ve bugun doktorun yanına gıttım kontrol için. Sorunu görüyorsunuzdur kemık eğriliği var ve orantısız bır biçimde törpüleme işlemi yapıldığı aşikar. Sol tarafımda burun sırtını ellediğimde dümdüz bir şekilde burun ucuna doğru ınıyor fakat sağ tarafıma elimi attığımda boyle bır çıkıntı ile aşağı iniyor. Nasıl orantısınız törpüleme yapıldı bilmiyorum kör olması gerekıyor doktorumun resmen. Yandan gerçekten guzel duruyor hıc bır sorun yok önden de kötü durmuyor ama çapraz açıdan baktıgınızda bır yerı şişik gıbı duruyor ama şişlik değil orası bildiğiniz kemik elime sert sert kemık gelıyor sol tarafla kıyasladıgımda ise resmen yamuk bır görüntü. Kontrolde doktorun ne dedıgını soyleyım sıze aynı bu şekilde anlattım baktı ve dedıgı şey “ milimetrik hesap yapamıyoruz cetvelle çizmiyoruz o kadar kalabılır sen mükemmelı arıyorsun elımden gelen buydu” o kadar sinirlendım ki bu sozlere kemerı alın dıye geldım kemer bıraktınız dedım elımden gelen bu dıyıp köşeye çekılıyorsunuz falan dedım ama adam aynı sözlerı tekrarlayıp durdu. Zaten ne yapabılırım ki bu durumda hiç bişey ! Bakın aranızda bazıları emınım ki burda ne burunlar var senınki iyi fena değil diyecek bende farkındayım beter olmadıgının ama arkadaşlar bız amelıyat oluyoruz bıçak altına yatıyoruz 8 bin verıyoruz ve sonucunu eksıksız gormek hakkımız. Burda bır hata var ve masaj yoluyla geçer mı bılmıyorum masaj yapabılırsın falan dedı bıyık altından ama kemık masaj yoluyla falan gecmeyecek dıye düşünüyorum bır yandan henuz 38 gun oldugu için acaba elımle baskı yapsam zorlasam masaj yapsam acaba içe çöker mi duzelır mı dıye düşünüyorum ben masaj yapacagım yıne ama hıç umudum yok. Karalar bağladım resmen revizyon degıl ama törpüleme işlemi düşünüyorum ona da taa kaç ay bekleyecegım çunku cok yenı bır burun boyle törpüleme yapamazlar. Anlayacagınız takıntı haline getirdim ayna gördüğüm yerde çıkıntıya bakıyorum.
Merhaba bu süreçte hiç masaj yaptınız mı peki?öncelikle merhaba canım :)aynı durumdan müzdaribiz ben burun estetiğimi 10 şubat 2017de oldum 3 yıl oldu ameliyat olalı.. aynı sendeki gibi bir çıkıntı oluştu burun kavisinden iniyorum ve bi çıkıntı geliyo elime sol tarafta sağ profilden hiç belli değil
soldan direk belli, düz durunca öndende belli ameliyat olmamın 3.ayına yani mayıs sonu gibi bu çıkıntı oldu direk doktoruma gittim durumu anlattım oda kıkırdak oluştuğunu söyledi, çünkü kemik olsa bastırsam o çıkıntı noktasına kaybolmaz gitmez fakat bende oluşan çıkıntı kıkırdak olduğu için parmağimla masaj yapıp bastırınca en az bi 30 dk kayboluyordu
tabi ben bunu her 30 dkda yapmaktan hiç olumlu sonuç alıp hayatımı bu şekil geçirmeyi düşünmüyodum,doktor masaj verdi fakat aynı senin gibi masaj yaparsam çöküntü olur paniği yaşadım
doktorumun tayini baska bi ile çıktı oda 6 ay geçmesini bekle sonra gel törpü yapalım dedi
benimde gidicek fırsatım hiç olmadı, şimdi bu çıkıntıya alıştım beni artik ilk zamanlardaki gibi rahatsız etmiyor
kısacası bir daha o ameliyatı törpüyü kaldıramazdım burnumu belki daha kötü edecekti diye endişe duydum
başka doktora da gittim yaşadığım ilde oda ameliyat dedi direk ve ben vazgeçtim tekrar bıçak altına yatmak istemedim şuan bu çıkıntıyla yaşıyorum ve çokta problem etmiyorum
Yaptım ve dediğim gibi hep 30 dklık bi geçiş süresiydi sonra yine o çıkıntı çıkıyordu ve yapmayı bıraktım o yüzdenMerhaba bu süreçte hiç masaj yaptınız mı peki?
Yaptım ve dediğim gibi hep 30 dklık bi geçiş süresiydi sonra yine o çıkıntı çıkıyordu ve yapmayı bıraktım o yüzden
[/QUOTE
Yaptım ve dediğim gibi hep 30 dklık bi geçiş süresiydi sonra yine o çıkıntı çıkıyordu ve yapmayı bıraktım o yüzden
Ne kadar süre yaptınız masaj atıyorum üç ay sürekli masaja devam edip mi bıraktınız soruyorum ama benim için önemli benim baya büyük bi çıkıntım var bu fotoğrafta görünenden de kocaman, 15 gündür falan masaj yapıyorum devam edeceğim başka çaren yok ama bazıları 6 ay masaj yaptım geçmedi diyor çok üzülüyorum
Geçmiş olsun allah bu doktorları bildiği gibi yapsın, dolgu bir de burnu biraz büyüten bişey hem de dediğiniz gibi geçici çözüm, kime ameliyat olmuşsunuz? Allah başla dert vermesin ama insan takıyor üç aydır her gün kafamda sürekli o zor bir psikoloji. Benimki de altı ay bir yıl sonra kapalı girip törpüleyebiriz demişti ama neden ben tekrar tekrar bunlarla uğraşıyorum ya düzgünce yapaydın olmamıydı ah ahhMerhaba arkadaşlar.Aynı sorunu yaşıyorum.Mayıs ayında ameliyat olalı 1 yıl olacak. Masajla filan düzelmiyo yani. Resmen eğrilik ve kemik duruyor. Geçmezse dolgu yapalım dedi ama dolguda geçici bi çözüm olacak. Karantina bitince gidicem bakalım.