Burun estetiği sonrası çıkıntı için lokal anestezi oldum

Ben size atayım resmimi bi karşılaştırırmısınız

Eklentiler

• 03F7E7F2-7489-42D3-ADC1-F914F3592684.webp
    03F7E7F2-7489-42D3-ADC1-F914F3592684.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 443
Bende dokunuyorum kemik şeklinde sert ama bastırınca doku gibi içine çöküyor. Kaç ay olmuştu size?
Iki ay oldu aynen benimde ole hatta bastirmaktan kızardı doktor bastırma artık dedi farkında yani duzelmicenin ama belki seninki farklıdır bilmiorum umarım.seninki geçer

Teşekkür ederim iyileşme sürecini biliyormusunuz yani ameliyat gibi zormu çünkü küçük bebeğim.var bakımı zor
İlk ameliyatımdan sonra aynı doktor burun ucunu ve sırtını düzeltmeyi kabul etti. Küçük bir işlem olacağı için lokal yapmak istedi ama anestezi doktoru kabul etmedi. Genel anestezi oldum, yaklaşık 20 dakikalık işlem yapıldı. Burun içinden girildi, deri kaldırılmadı. Aynı gün taburcu oldum. Genel anestezi almama rağmen iyiydim, kısa süreli olduğu için muhtemelen.
Ameliyat kadar ağır değildi. Ertesi gün işlerimi yapabilecek durumdaydım. İyileşme süreci de hızlı oldu.
Burnum için bu işlem yeterli olmadı, başka sorunlar da vardı. Revizyon oldum daha sonra. Ama bu küçük işlemlerde iyileşme ameliyata göre hızlı oluyor.

İlk ameliyatımdan sonra aynı doktor burun ucunu ve sırtını düzeltmeyi kabul etti. Küçük bir işlem olacağı için lokal yapmak istedi ama anestezi doktoru kabul etmedi. Genel anestezi oldum, yaklaşık 20 dakikalık işlem yapıldı. Burun içinden girildi, deri kaldırılmadı. Aynı gün taburcu oldum. Genel anestezi almama rağmen iyiydim, kısa süreli olduğu için muhtemelen.
Ameliyat kadar ağır değildi. Ertesi gün işlerimi yapabilecek durumdaydım. İyileşme süreci de hızlı oldu.
Burnum için bu işlem yeterli olmadı, başka sorunlar da vardı. Revizyon oldum daha sonra. Ama bu küçük işlemlerde iyileşme ameliyata göre hızlı oluyor.
Anladım neden yeterli olmadı yani aynı sorunlarmi tekrar etti yine sisme morarma yok burnunu silme gibi seyler yasadinizmi geçmiş olsun ayrıca

Anladım neden yeterli olmadı yani aynı sorunlarmi tekrar etti yine sisme morarma yok burnunu silme gibi seyler yasadinizmi geçmiş olsun ayrıca
Teşekkür ederim. Yeterli olmadı çünkü ilk ameliyatı yapan doktor kemik ve kıkırdak arasındaki bağlantıyı kopardığı için ters v deformitesi, burun kanatlarında kıkırdak erimesi sonucu (kıkırdaklara ekleme yapacağına çekerek aşağıya indirmeye çalışıp ezmiş anladığım kadarıyla) kanatlarda aşırı yukarı çekilme, kemikte açık çatı deformitesi problemlerim de vardı. İlk ameliyatta düşük burun ucumu hiç düzeltmediği için çok aşağıdaydı. Burun ucumu kısaltarak, üstteki kıkırdağı azaltarak bir nevi makyajla durumu kurtarmaya çalıştı. Olmadı tabii. Bir sürü sorun vardı.
Bu 20 dakikalık düzeltmede sadece kıkırdakla uğraştıkları için morarma olmadı. Ama sizde kemik törpülemesi olduğundan biraz morarma olabilir. Küçük bir tampon koydular. İki gün sonra kendim çıkartabileceğimi söylediler. Çok kolay çıkartım.
Hakikatten küçük bir olaydı. Ameliyat gibi değil. Yalnız lokal anestezide sakin, rahat olmanız önemli. Bunun için de sakinleştirici verirler büyük ihtimal.

Bunu ameliyat olacak veya olup da burun sırtında çıkıntı sorunuyla karşılaşan arkadaşları bilgilendirmek için yazıyorum. 10 dakikalık dedikleri törpüleme işlemini yaptı doktorum. Lokal oldu, ücret almadı. Şu an 1 haftam doldu ve orası eskiye göre iyi olsa da dümdüz değil. 1 aya inecekmiş bakalım. Ama benim umudum sıfır. Eğer gerçekten 1 aya geçerse buraya muhakkak yazarım. Geçmezse de bunu kabullenmekten başka çarem yok sözde psikolojimiz düzelsin diye estetik oluyoruz 1 senedir bu forumdan çıkmıyorum yok yamukluk geçer mi yok çıkıntı geçer mi bilmem ne. Olacaksanız doktorunuzu iyi araştırın ve ameliyat sonrası çıkıntı olan arkadaşlar da boşuna burada geçer mi araştırmalarıyla kendini yormasınlar. 1 senem doldu merak ettiğiniz ne varsa cevaplayabilirim
Öncelikle gecmıs olsun. Benım de merak ettiğim bir sey var. Bende de hafif bir cıkıntı var 1 yılın dolmasını bekliyoruz Ama asıl merak ettığım şu. 1 yılda ne gıbı seyler değişiyor. Benım buru n deliklerimde asimetri var. Dr zamanla burun kanatların burun deliklerini örtecek diyor ben 7 ay oldum amelıyat olalı. Lokal ile burun deliklerinde ki orantısızlık da düzeltilebilir mı bilginiz var mı???

Teşekkür ederim. Yeterli olmadı çünkü ilk ameliyatı yapan doktor kemik ve kıkırdak arasındaki bağlantıyı kopardığı için ters v deformitesi, burun kanatlarında kıkırdak erimesi sonucu (kıkırdaklara ekleme yapacağına çekerek aşağıya indirmeye çalışıp ezmiş anladığım kadarıyla) kanatlarda aşırı yukarı çekilme, kemikte açık çatı deformitesi problemlerim de vardı. İlk ameliyatta düşük burun ucumu hiç düzeltmediği için çok aşağıdaydı. Burun ucumu kısaltarak, üstteki kıkırdağı azaltarak bir nevi makyajla durumu kurtarmaya çalıştı. Olmadı tabii. Bir sürü sorun vardı.
Bu 20 dakikalık düzeltmede sadece kıkırdakla uğraştıkları için morarma olmadı. Ama sizde kemik törpülemesi olduğundan biraz morarma olabilir. Küçük bir tampon koydular. İki gün sonra kendim çıkartabileceğimi söylediler. Çok kolay çıkartım.
Hakikatten küçük bir olaydı. Ameliyat gibi değil. Yalnız lokal anestezide sakin, rahat olmanız önemli. Bunun için de sakinleştirici verirler büyük ihtimal.
Anladım çok teşekkürler sizede cok geçmiş olsun inşllah bende atlatırım kolayca

Bunu ameliyat olacak veya olup da burun sırtında çıkıntı sorunuyla karşılaşan arkadaşları bilgilendirmek için yazıyorum. 10 dakikalık dedikleri törpüleme işlemini yaptı doktorum. Lokal oldu, ücret almadı. Şu an 1 haftam doldu ve orası eskiye göre iyi olsa da dümdüz değil. 1 aya inecekmiş bakalım. Ama benim umudum sıfır. Eğer gerçekten 1 aya geçerse buraya muhakkak yazarım. Geçmezse de bunu kabullenmekten başka çarem yok sözde psikolojimiz düzelsin diye estetik oluyoruz 1 senedir bu forumdan çıkmıyorum yok yamukluk geçer mi yok çıkıntı geçer mi bilmem ne. Olacaksanız doktorunuzu iyi araştırın ve ameliyat sonrası çıkıntı olan arkadaşlar da boşuna burada geçer mi araştırmalarıyla kendini yormasınlar. 1 senem doldu merak ettiğiniz ne varsa cevaplayabilirim
B

Bu durum bendede var doktor lokalle 10 dak işlem dedi çok korkuyorum.Agri oluyormu içerden kesi oluyormu
Ağrı oldumu yaparken yada iğne vururken

Arkadaşlarım kardeşlerim lütfen bu törpüleme işlemiyle ilgili biraz bilgi verebilir misiniz 2,5 ay oldu ameliyat olalı hem çıkıntım var hem de kavissiz kütük gibi dümdüz inen bir burnum dr törpüleme yaparız dedi ama keşke zamanla düzelse ama o kadar düz ki kavisleneceğini hiç sanmıyorum :(((

Arkadaşlar bnm de burun sırtında çıkıntı vardı o Bölgede doku birikmesi olmuş ((çok az steroid enjekte etti doktorum ))) Suan çok iyi durumda kavis tam istediğim gibi oldu.Kemikse törpü mantıklı ama doku ise iğne ile halloluyor
merhaba bende de ayni sorun vardi 3 ayin sonunda doktorum igne ve sert bi masaj yapti duzeldi ama ertesi gun yavas yavas tekrar olustu. bi ay bekleyelim olmadi tekrar igne yapacagim dedi. elinizle bastirdiginizda sivimsi gibi yumusak bi hissiyat veriyor muydu sizib de

merhaba bende de ayni sorun vardi 3 ayin sonunda doktorum igne ve sert bi masaj yapti duzeldi ama ertesi gun yavas yavas tekrar olustu. bi ay bekleyelim olmadi tekrar igne yapacagim dedi. elinizle bastirdiginizda sivimsi gibi yumusak bi hissiyat veriyor muydu sizib de
Sıvı givi değil de çok masaj yapımca hamur gibi oluyor bastırınca gidiyor evet ama genel anlamda sorun düzelmeyecek gibi

Merhaba,
Ben de estetik olalı neredeyse 2 yıl oldu. Ameliyat sonrası fotoğraftan memnundum, ancak iyileşme esnasında burun sırtımda pütürler ve yeni bir kemer oluştu. Bu süreçte farklı doktorlara sordum nadir de olsa böyle durumlar olabilir, ameliyatın başarısız olduğu anlamına gelmez dediler. Birisi dolgu önerdi, birisi biraz daha bekle revizyon olabilir dedi, kendi doktorum dolgu ile kemeri kaybederiz dedi ama olmadı. 3-4 ay konuşmak için kısa bir süre bence, ama 6-7 ayda garip şişlikler pütürler kaybolmamışsa daha da kaybolmaz arkadaşlar.
En son içime sinen farklı bir doktor lokal anestezi ile kapalı bir şekilde 15 dkda törpüleme işlemi yaptı. Hiçbir şey hissetmedim, sadece törpü sesi biraz garipti :) ama beni ameliyattan kurtardı çok şükür. Çünkü yeni ameliyat yeni riskler demek...
Herkese geçmiş olsun ♥️

Merhabalar, ben de paylaşmak istedim belki bir yararı olabilir , ben doğal bir burun istemiştim o yüzden kavisli değil burnum ve memnunum ameliyat süreci sonrasında doktorun ilgisi vb.
Benim de ameliyat sonrası kemerimin olduğu yerde küçük bir kemer oluşmuştu , dolgu ile doktor düzeltti hala çok hafif var ama sadece ben farkedebiliyorum.(kapalı rinopilasty olmuştum ben)

Merhabalar, ben de paylaşmak istedim belki bir yararı olabilir , ben doğal bir burun istemiştim o yüzden kavisli değil burnum ve memnunum ameliyat süreci sonrasında doktorun ilgisi vb.
Benim de ameliyat sonrası kemerimin olduğu yerde küçük bir kemer oluşmuştu , dolgu ile doktor düzeltti hala çok hafif var ama sadece ben farkedebiliyorum.(kapalı rinopilasty olmuştum ben)
Kaç ay sonra oldu? Ne zaman farkettiniz?

Canım deviasyon ameliyatında olcağını hiç sanmıyorum deviasyon sonrasında yaşanabilecek tek sorun eğriliktir muhtemelen. Burnunun içi şiş o şiş geç iniyor
Merhaba bi yorumunuzu gördüm ben 5 ay önce burun estetiği oldum ve burnumun ucu sırtına göre baya düşük doktorum 3 ay sonra lokalle düzelteceğini söyledi siz yaptırdınız mı lokal anesteziyle

Alıntı

Back
X