Burun estetiği titizlik isteyen bir süreç. Karar verirken de çok düşünmek lazım. Doktor seçerken instagrama kanmamak gerekiyor. Tam bir yıl önce burun ameliyatı oldum iç dış düzeltme. Kalın derilirim. Önden geniş,yamuk bir burnum ve hafif bir kemerim vardı. Yanlardan daraltıldı kemer alındı. Çok küçüldü mü burnum? Maalesef... üstelik sol burun kemiğimi biraz eksik törpülemiş doktorum. Çok çok hafif bir asimetri var. Doktorum 6.ay kontrolünde düzeltiriz 1.yılın dolsun demişti. Şimdi yan çiziyor. 1.yıl kontrolüme gideyim diye randevuyu bile binbir zorlukla aldım. 10.ay kontrolünde yan çizmeye başlamıştı zaten. Simdi emin oldum gönülsüz yani düzeltmek istemiyor belli ki. Keşke bir hastane bünyesinde ameliyat olsaydım diyorum belgem vs olurdu en azından. Özel muayenesi olan doktoruma asistanı geçip ulaşamıyorum resmen.
Çarsamba günü -eğer ertelemezlerse- randevuma gidicem bakalım. Büyük ihtimal düzeltme olmayacağım çünkü gönülsüz işin sonucu iyi olmaz. Bir de daha kötü olur diye korkuyorum açıkçası. Dolgu vs bir şeyler yapabilir mi diye soracağım bakalım. Bari onu yapsın! O da olmazsa lanet olsun deyip yoluma bakıcam. Belki birkaç yıl sonra ufak bir düzeltme olurum bilemiyorum. Zamanla tüm şişlikler inerse daha zarif olur kimbilir...
bu arada burnumu genelde beğeniyorlar ve estetik olduğunu anlamıyorlar. Asimetrinin çok çok hafif olduğunu söylüyorlar. Ben de eskiye oranla daha az takılırım kafama ama o kadar para vermişken insan üzülüyor yani. Eskiye göre çok iyi tabi profilden de iyi ama önden düzgün bir hat gibi değil açıkçası...