Arastirdigim kadariyla sabretmek gerekiyor.ben uzun zaman arastirdim/kararsiz kaldim. iyi oldugunu düsündügüm, ameliyat sonuclarini begendigim bi doktora oldum. ama su an ne yazik ki sonuctan memnun degilim. 6. haftam. belki biraz sabirsiz davraniyorum.. önümdeki haftalar/aylarda insallah degisir ve icime siner..
yani demem o ki gercekten epey zor bir karar. sonrasinda da psikolojik olarak insani epey zorlayabiliyor gercekten.
ayrica bir doktorla degil de birkac doktorla görüsmekte fayda var bence. söylediginiz iki doktorla görüstünüz mü?
@numnumk 'nin da dedigi gibi "keşke yüksek ödeyince içinize yüzde yüz sineceğinin garantisi olsa"
Şuan düşündgum doktorla ilgili cok bi bilgi bulamiyorum nette. İste eskiden bi nafiz körfezde calistigi yaziyor vs. İnstagramda her hafta mutlaka 3 ameliyat yapiyor en az. Valla bilemedim biraz daha beklemeye aldim artik.Paranız varsa Barış Çakır. Bu sıralar favorim Salih Emre Üregen,Ahmet Alp. Abdülkadir Göksel güven veriyor kötü de olmuyor ama fazla doğal estetik gibi durmasın ok ama zarif dursun mesela. Emin olmadan sakın olmayın da acele de etmeyin. Revizyon 2 katı pahalı ve uğraştırıcı kafadan 1 sene de bekliyorsunuz.
Sizin de umarim zamanla icinize siner.
Arastirdigim kadariyla sabretmek gerekiyor.
Şuan düşündgum doktorla ilgili cok bi bilgi bulamiyorum nette. İste eskiden bi nafiz körfezde calistigi yaziyor vs. İnstagramda her hafta mutlaka 3 ameliyat yapiyor en az. Valla bilemedim biraz daha beklemeye aldim artik.
Merhaba öncelikle umarım şişlikler inince istediğiniz gibi bir burun olur bende olmayı düşünüyorum ama siz neyden memnun değilsiniz acaba benimde burnumda deviasyon var ve burun ucum düştü deviasyon yüzünden de yamukluk var burnumda olmak istiyorum ama çok kararsızım ve korkuyorumben uzun zaman arastirdim/kararsiz kaldim. iyi oldugunu düsündügüm, ameliyat sonuclarini begendigim bi doktora oldum. ama su an ne yazik ki sonuctan memnun degilim. 6. haftam. belki biraz sabirsiz davraniyorum.. önümdeki haftalar/aylarda insallah degisir ve icime siner..
yani demem o ki gercekten epey zor bir karar. sonrasinda da psikolojik olarak insani epey zorlayabiliyor gercekten.
ayrica bir doktorla degil de birkac doktorla görüsmekte fayda var bence. söylediginiz iki doktorla görüstünüz mü?
@numnumk 'nin da dedigi gibi "keşke yüksek ödeyince içinize yüzde yüz sineceğinin garantisi olsa"
Burada o doktora ameliyat olan birosini buldum kadina yazdim bi cümle söyledi baska hicbirsey anlatmiyorSizin de umarim zamanla icinize siner.
Arastirdigim kadariyla sabretmek gerekiyor.
Şuan düşündgum doktorla ilgili cok bi bilgi bulamiyorum nette. İste eskiden bi nafiz körfezde calistigi yaziyor vs. İnstagramda her hafta mutlaka 3 ameliyat yapiyor en az. Valla bilemedim biraz daha beklemeye aldim artik.
Selam, hangi doktora oldunuz ve ne zaman oluyor bu düşüklük vs.Merhaba öncelikle umarım şişlikler inince istediğiniz gibi bir burun olur bende olmayı düşünüyorum ama siz neyden memnun değilsiniz acaba benimde burnumda deviasyon var ve burun ucum düştü deviasyon yüzünden de yamukluk var burnumda olmak istiyorum ama çok kararsızım ve korkuyorum
Burada o doktora ameliyat olan birosini buldum kadina yazdim bi cümle söyledi baska hicbirsey anlatmiyor
Selam, hangi doktora oldunuz ve ne zaman oluyor bu düşüklük v
Daha önce hiç ameliyat olmadım ben kendi burnum oğlum 3 ay önce cam a yakın bi şişe ile vurdu burnuma yanlışlıkla ondan sonra kemik kaymış burnumda ve burun ucumda aşşağıya indi daha da inmesinden korkuyorum ameliyat olmak istiyorum ama daha kötü olursa Die de çok korkuyorumBurada o doktora ameliyat olan birosini buldum kadina yazdim bi cümle söyledi baska hicbirsey anlatmiyor
Selam, hangi doktora oldunuz ve ne zaman oluyor bu düşüklük vs.
iyi dilekleriniz icin tesekkür ederim.Merhaba öncelikle umarım şişlikler inince istediğiniz gibi bir burun olur bende olmayı düşünüyorum ama siz neyden memnun değilsiniz acaba benimde burnumda deviasyon var ve burun ucum düştü deviasyon yüzünden de yamukluk var burnumda olmak istiyorum ama çok kararsızım ve korkuyorum
Çok teşekkür ederimiyi dilekleriniz icin tesekkür ederim.
aslinda birkac sorun var :) ama kesin olarak degismeyecegini bildigim; burun sirtimda kemigin yana dogru biraz acik durmasi. sorun kemigin tam kaynamamasinda mi yoksa ameliyat esnasinda yeterince sabitlenmemesi mi onu bilemiyorum. bu durum disardan cok asiri belli olmuyor ama biraz gölge yaratiyor ve muhtemelen genis görünmesine de sebep oluyor.
yani bu ve benzeri seyler olabiliyor. ben acikcasi ameliyatin kendisinden ve agrilardan cok korkmuyordum. ama sonucu ne olur diye cok düsünüyordum.
deviasyonunuz nefesinizi etkiliyor mu? iyi düsünün.. kararsiz olmaniz cok normal. görüntü acisindan cok rahatsiz edici degilse bu riske girmek artik bana cok mantikli gelmiyor. diger yönden de bazilari cok sansli ve alci ciktigi gibi cok güzel bir görüntüye sahip olabiliyor. kesinlikle zor bir karar umarim kendiniz icin en dogru secimi yaparsiniz
yukarda cocugunuzdan darbe aldiginizi yazmissiniz. eger evladiniz henüz kücükse biraz anlayabilecegi yasa gelince ameliyat olmakta fayda olabilir. ilk zamanlarda korumak gerekiyor burnu. kücük cocukla zor olabilir bu durum, allah korusun..Çok teşekkür ederimAslında nefes almamda hiç bir sorun yok fakat görüntü açısından beni çok rahatsız ediyor 22 yıldır sorunsuz bir burnum var dı 3 aydır oluşan bir şekil bozukluğuna bi türkü alışamadım zaman geçtikte burnumun dahada düşmesinden eğriliğin ilerlemesinden korkuyorum açıkçası
Evet küçük 2 yaşında haklısınız fakat bekledikçe daha çok düşer yada eğrilir mi diye düşünüyorum acaba bu konuda önerebileceginiz bir doktor varmıdır tek seferde kurtulmak içinyukarda cocugunuzdan darbe aldiginizi yazmissiniz. eger evladiniz henüz kücükse biraz anlayabilecegi yasa gelince ameliyat olmakta fayda olabilir. ilk zamanlarda korumak gerekiyor burnu. kücük cocukla zor olabilir bu durum, allah korusun..
keske tek seferde kurtulma garantili bir doktor olsa :) hangi sehirdesiniz?Evet küçük 2 yaşında haklısınız fakat bekledikçe daha çok düşer yada eğrilir mi diye düşünüyorum acaba bu konuda önerebileceginiz bir doktor varmıdır tek seferde kurtulmak için
İstanbul Anadolu yakasındayım canım ben :) evet tek seferde olsun bitsin istiyorum ama forumlara baktığımda herkes 2 3 ameliyat olmuş anlamadım hiç tek seferde olup sorunsuz olan yok mu yoksa burun estetikleri hep mi böylekeske tek seferde kurtulma garantili bir doktor olsa :) hangi sehirdesiniz?
gözünüze kestirdiginiz bir doktorla görüsüp fikir edinebilirsiniz. özellikle daha kötüye gider mi zamanla diye sorun.. bazi doktorlar ilk görüsme icin ücret almiyor.
sanslilar vardir elbette. ama riskli oldugunu ve sorun cikma ihtimalinin cokta az olmadigini unutmamak lazim.İstanbul Anadolu yakasındayım canım ben :) evet tek seferde olsun bitsin istiyorum ama forumlara baktığımda herkes 2 3 ameliyat olmuş anlamadım hiç tek seferde olup sorunsuz olan yok mu yoksa burun estetikleri hep mi böyle
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Size bu ameliyat hakkında İlk tavsiyem bu ameliyatı geçirmiş biri olarakta ne yapın ne edin burun kanatlarınıza dokundurtmayın. Çünkü gerçekten bence doktorlar bu işi beceremiyorlar yani izinin kalması ayrı dert zaten estetik başkaları açısından anlaşılması Riski çok yüksek olan bi ameliyat eğer bu yapılırsa direk anlar estetiğin e sini bile bilmeyen insan bile. Bu konuda kendi okuduğum tıp fakültesindeki hocalarla da tartışmışlığım var kendilerine bunu kabul ettiremezsiniz ama gerçekten bunu beceremiyor hiç birisi ama onlar şöyle düşünüyor bi süre sonra insana hem psikolojik hem fonksiyonel açıdan değil sadece fonksiyonel açıdan bakmaya başlıyorlar. Hani hasta gelsin otursun 3 saat ameliyat ediyim çıksın yenisi gelsin çok güzel bi tabir kullanmışsınız ticarethane gibi aynı fakat şunu düşünen bi Allahın kulu yok bu insan senin 3 saatlik ameliyatla yaptığın işi yüzünde taşıyacak ömrü boyunca biraz adımlarını dikkatlı at dimi. İkinci tavsiyem ise ilk ameliyatınız olacağı için preservation(koruyucu) rinoplasti yapan bir doktora ameliyat olun bu çok çok önemli. Çünkü ilk ameliyatınızın herhangi bir garantisi yok tabiiki Allah korusun revizyon ameliyatı hem maddi açıdan hem de diğer hekim açısından çok daha masraflı ve zor ama gerçek böyle eğer preservation rinoplasti yapan bir hekime ameliyat olursanız bu yükü az çok hafifletip kendinizi sağlama alırsınız burda daha ayrıntılı konuşabiliriz fakat kabaca anlatmam gerekirse koruyucu rinoplastide doktor burun için ligamentlere dokulara kemiklere çok daha saygılı davranır. size şöyle söyliyim ben bu ameliyatı bu tekniği kullanmayan bi hekime oldum ve inanın hayatımın hatası kendi açımdan. Daha birçok teknik nüanslar var fakat buraya yazarsak bir kitap olur. Son olarak skar dokusu olayı var. Skar dokusu derinin alttaki tabakası olan dermisin yaralanması ile oluşur kısaca tanımlamak gerekirse. Vücutta evrendeki her şey gibi etki tepki yasasına uyar ve siz ona ne kadar etki yaparsanız o kadar tepki gösterir. Revizyon rinoplastinin en zor kısımlarından birisi de bu skar dokusu oluşmuş olan bir burun. Hani doktorlar diyor ya deriyi kaldırmak revisyon rinoplastide çok uzun sürer diye sebebi işte bu skar dokusu. Skar dokusu neredeyse her ameliyatın kaderi burun ameliyatlarında da oluşuyor işte bu yüzden burnunuzla doktor çok uğraşmadan işini bitirip çıkacak bir doktor olsun hekiminiz ki revizyon riski eğer olurda gerçekleşir ise ameliyatınız kolay geçsin. Benim kendi ameliyatımdan da çıkardığım dersler kısaca bunlar. Benim burun kanatlarıma dokunulmadı en büyük kazancım şimdilik bu ama bende revizyon olmak zorundayım bazı sebeplerden dolayı ve doktorum preservation rinoplasti yapmadığı için işim çok daha zor. İyi bir hekim bulmanız dileğiyle iyi ve güzel günler dilerim.Tesekkur ederim canim, düşünceleriniz önemli benim icin. Ben iki doktorla görüştüm ikisi de ayni seyleri söyledi. Kemer alinip önü biraz kaldirilacak, kolay sürekli yapilan bir ameliyat tarzinda konustular. Mesut Kaya biraz daha ayrintili konustu, burun deliklerimin büyüklüğünün fazla küçültülemez oldugunu soyledi. Özmen bey ise burun delikleri ile beraber operasyon edecegini söyledi. Tavir olarak Özmen bey biraz daha icime sindi , doktor tavrini hissediyorsunuz. Mesut kaya ise cok soguk ve donuk bir insan gibi. Sekreteri ise tam bir felaket , sanki ticarethanede gibiydim. Bana kurdugu cümle ' suan yazarsak 15 binden yapariz ' yani bu nasil bir üslupkosacasi kafam cok karisik. Size de cok gecmis olsun gercekten bu is cesaret isi. Umarim ödemleriniz indiginde gönlünüze göre bir burun olur .
Merhaba Echoo,merhaba arkadaşlar.
ben yaklaşık 10 ay önce burun ameliyatı oldum burada yazılarım var. benim çok hafif bir kemerim vardı. burnum önden geniş ve yamuk görünüyordu. ama yüzüme yakışan bir burnum vardı. deviasyon da olunca hepsini birden düzelttireyim dedim. araştırarak içime sinen bir doktor buldum. ameliyat vs güzel gecti ama 1.aydan itibaren sıkıntılarım başladı. burnum asla küçülmemişti üstelik sol tarafta sıkıntı vardı. doktorum kalın derili ve etli bir burnum oldugunu ödemlerin gececiğini söyleyim durdu. ödemlerin büyük kısmı indi ama gelin görün ki burnum istediğim gibi görünmüyor üstelik biraz yamuldu gibi d geliyor bana.darbe falan da almadım. doktor sol burun kemiğimi yeterince törpülememiş.6.ay kontrolünde istersen 1.yılın dolunca düzeltme yaparız demişti. 9.ayda tekrar gittim ameliyat ön görüsmesi icin. ama tavrı hiç hoşuma gitmedi. "kalın deirlisin ancak bu kadar olur.senin yüzün geniş küçük burun gitmez hala şişliklerin var vs" deyip durdu. ben de biraz asabi davranmış olabilirim. "hayatımda yaşadığım hayal kırıklıklarında ilk beşe girer bu burun""doğal görünüyor dünkü kusurlu" falan dedim. dedim. nice iyi doktorlar kötü burun yapıyor senin burnun kötü degil deyip durdu. fotolarda güzel çıkmıyor aynada güzel bir burun görmüyorum her seyi geçtim asimetrik. açıkçası yüz hatlarım düzgün olduğu icin genele bakınca göze batmıyor belki ama 11.000 tl yi boşa vermişim gibi hissediyorum açıkçası. burun ucumu falan düzeltti güya hiç öyle görünmüyor yani .
bana tek delikten girip sol burun kemiğimi biraz daha törpüleriz dedi.eger öyle olursa basit bir operasyon. ya da sizce olur da tamamen açarsa ucunu falan da düzelttireyim mi? iyice bozulur diye de o kadar korkuyorum ki... oysaki sadece önden hatları belirgin düzgün inen bir burun istemiştim ya.
preservation rinoplasti yapan doktorların da sayfalarında ki burun uçlarının özellikle çok büyütüldüğünü ve şiştiğini fark ettim. Sanırım bu tekniğin de böyle bir eksisi var burun ucuna tam hakim olup iyi bir şekil verilemiyor. Abdulkadir Göksel dışında, Barış Çakır da dahil gördüğüm doktorlar burun uçlarını hep şişirmişler ve üçgen gibi yapmışlar. Açık teknikle daha iyi şekil veriliyor bence. Sizin peki koruyucu rinoplasti yapan doktor öneriniz var mıdır ilk ameliyatım için doktor arayışındayım ben de. preservation rinoplasti yaptırmak istiyorum aslında ama içime yatan doktor bulamadım. Mithat Akan olabilir belki diye düşünüyorum.Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Size bu ameliyat hakkında İlk tavsiyem bu ameliyatı geçirmiş biri olarakta ne yapın ne edin burun kanatlarınıza dokundurtmayın. Çünkü gerçekten bence doktorlar bu işi beceremiyorlar yani izinin kalması ayrı dert zaten estetik başkaları açısından anlaşılması Riski çok yüksek olan bi ameliyat eğer bu yapılırsa direk anlar estetiğin e sini bile bilmeyen insan bile. Bu konuda kendi okuduğum tıp fakültesindeki hocalarla da tartışmışlığım var kendilerine bunu kabul ettiremezsiniz ama gerçekten bunu beceremiyor hiç birisi ama onlar şöyle düşünüyor bi süre sonra insana hem psikolojik hem fonksiyonel açıdan değil sadece fonksiyonel açıdan bakmaya başlıyorlar. Hani hasta gelsin otursun 3 saat ameliyat ediyim çıksın yenisi gelsin çok güzel bi tabir kullanmışsınız ticarethane gibi aynı fakat şunu düşünen bi Allahın kulu yok bu insan senin 3 saatlik ameliyatla yaptığın işi yüzünde taşıyacak ömrü boyunca biraz adımlarını dikkatlı at dimi. İkinci tavsiyem ise ilk ameliyatınız olacağı için preservation(koruyucu) rinoplasti yapan bir doktora ameliyat olun bu çok çok önemli. Çünkü ilk ameliyatınızın herhangi bir garantisi yok tabiiki Allah korusun revizyon ameliyatı hem maddi açıdan hem de diğer hekim açısından çok daha masraflı ve zor ama gerçek böyle eğer preservation rinoplasti yapan bir hekime ameliyat olursanız bu yükü az çok hafifletip kendinizi sağlama alırsınız burda daha ayrıntılı konuşabiliriz fakat kabaca anlatmam gerekirse koruyucu rinoplastide doktor burun için ligamentlere dokulara kemiklere çok daha saygılı davranır. size şöyle söyliyim ben bu ameliyatı bu tekniği kullanmayan bi hekime oldum ve inanın hayatımın hatası kendi açımdan. Daha birçok teknik nüanslar var fakat buraya yazarsak bir kitap olur. Son olarak skar dokusu olayı var. Skar dokusu derinin alttaki tabakası olan dermisin yaralanması ile oluşur kısaca tanımlamak gerekirse. Vücutta evrendeki her şey gibi etki tepki yasasına uyar ve siz ona ne kadar etki yaparsanız o kadar tepki gösterir. Revizyon rinoplastinin en zor kısımlarından birisi de bu skar dokusu oluşmuş olan bir burun. Hani doktorlar diyor ya deriyi kaldırmak revisyon rinoplastide çok uzun sürer diye sebebi işte bu skar dokusu. Skar dokusu neredeyse her ameliyatın kaderi burun ameliyatlarında da oluşuyor işte bu yüzden burnunuzla doktor çok uğraşmadan işini bitirip çıkacak bir doktor olsun hekiminiz ki revizyon riski eğer olurda gerçekleşir ise ameliyatınız kolay geçsin. Benim kendi ameliyatımdan da çıkardığım dersler kısaca bunlar. Benim burun kanatlarıma dokunulmadı en büyük kazancım şimdilik bu ama bende revizyon olmak zorundayım bazı sebeplerden dolayı ve doktorum preservation rinoplasti yapmadığı için işim çok daha zor. İyi bir hekim bulmanız dileğiyle iyi ve güzel günler dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?