Merhaba 2 yıl önce burun ameliyatı oldum görüntüsünden rahatsız oluyordum yıllarca düzgün güzel bir burnumun olmasını istedim. Ameliyat düşünüyordum zaten ama öyle çok cesaret edemiyordum. Bir ara olmaya karar verdim ve bi doktorla görüştüm randevu aldım olacaktım o zaman param yoktu olamadım sonrasında aceleye getirdim galiba gidip başka bi doktora oldum ve sonuçtan hiç memnun kalmadım bunu söylediğimde ikinci ameliyat teklifi yaptı bende yapabileceğini düşünerek ameliyat oldum yeniden. Bu arada burnumun ilk halini anlatmaya çalışayım kendi burnum uzun biraz kemeri olan ve uç kısma doğru da yamuktu kanatları eşit değildi hatta yüz asimetriliğimden olsa gerek ki burnumun sağ ve sol kısmı tamamen birbirinden farklıydı.
Neyse sonra ben ikinci ameliyatı yapabileceğini düşünerek yeniden ameliyat oldum ilk doktoruma sonuç tam bir faciaydı asla yapamadı ve resmen burnumun içini boşaltmıştı. Kaburgamdan kıkırdak alarak yapmıştı bu kez ama hiç düzelmemişti burnum aksine daha kötü olmuştu psikolojik olarak kötü hissediyorum her geçen gün nefret ediyordum bu durumdan ve kendimden.
Sonra tabi ben bu durumu asla kabul etmediğimi burnumu mahvettiğini kendisini dava edeceğimi falan söyledim o da bunun üzerine beni görüşmeye davet etti ve bana yardımcı olabileceğini söyledi başka bir doktora zar zor o burunla yaşadıktan sonra üçüncü ameliyatımı oldum.
Üçüncü ameliyatımı İstanbul’da bilinen bir doktora oldum burnumun gerçekten de çok kötü olduğunun farkındaydı yaparız ama çok olağanüstü bir şey bekleme elimden geleni yaparım burnu normal bir burun hale getiririz dedi. Hemen hemen öyle de yaptı ama benim burnumun yapısı uca doğru sağa doğru yamuluyor zaten iki ameliyatta da kıkırdak koyulduğu için maalesef koyulan kıkırdaklar sağa doğru kayıp kötü gösteriyor şu an üçüncü ameliyatımda da öyle oldu daha yeni 25 Eylül de ameliyat oldum ama kıkırdağın kayması sonucu eski haline dönmez artık ilk alçı vs çıktığında öyle değildi sonrasında kaydı yine
çünkü neden burnumun yapısını tamamen değiştirdi ilk doktorum alabildiğine kısaltıp küçülttü ve prof bir doktora üçüncüyü olmama rağmen düzelmedi. Gerçekten çok kötüyüm arkadaşlar psikolojik olarak hiç iyi hissetmiyorum kendimi gerçekten mahvettim kendimi. Bana burnunda kötü bir şey yok dediler çoğu zaman ama ben rahatsız oluyordum. Çevremdeki insanlar da olunca bu ameliyatı ve kötü sonuçlar çıkmayınca aynısını bende yaşarım kötü bir burnum olmaz diye düşündüm. Tamamen hayal kırıklığı…
İnsanların yüzüne bakmak istemiyorum sokağa çıkmak istemiyorum hiç kimseyle görüşmek istemiyorum keşke buraya daha önce gelip burun ameliyatı olmadan araştırsaydım hadi birinciyi oldum diğerlerine hiç bulaşmasaydım yamuk epri vs kabullenip otursaydım. Ben ben olmaktan çıktım sanki
her gün her saniye aklımda bir an olsun çıkmıyor aklımdan bu durum eski fotoğraflarıma bakıyorum üzülüyorum ağlıyorum yenilerine bakıyorum çıldırıyorum üzülüyorum of ne olacak benim bu halim.
Gerçekten insanı öyle bir hale sokuyorlar ki her şeyden herkesten kaçıp gitmek istiyor insan. Psikolojim çok bozuldu arkadaşlar bu durumu yaşayan ben gibi niceleri vardır biliyorum burayı birkaç zamandır takip ediyorum düzenli olarak girip başlıklara bakıyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar bir akıl verin siz bu durumları nasıl aşmaya çalışıyorsunuz neler yapıyorsunuz.
Yeniden bir revizyonu öneriyor musunuz gerçekten çok bunalımdayım..