- 24 Şubat 2014
- 613
- 354
- 133
- Konu Sahibi dishekimim
-
Genel anestezi ile yapıldı canım.peki lokal anestezi ilemi yapildi ameliyat bende olucamda cok korkuyorum haberlerde gosteriyorlar falan mikrop kapmis birsey olmus zaten stressli birsey bide onlari gordum kararsizlikdan kafayi yicem en sonunda olsammi olmasammi ya birsey olursa diye dusune dusune
Genel anestezi ile yapıldı canım.
Yalnız sen boşuna kendini korkutuyorsun. Yani bu ihtimal her zaman her yerde söz konusudur zaten ve oldukça düşük bir ihtimaldir. Sakınan göze çöp batar diye de atalarımız boşuna dememiş. Böyle yaparak kendini engellememelisin. Güzel bir doktor-güzel bir hastane bularak artık bu işe adım atmalısın :) Sevgiler
Sana da geçmiş olsun güzellik. Ameliyatın benimkine göre çok uzun sürmüş demek ki yapılacak işlemler daha fazlaydı. Geç olsun güç olmasın inşallah ikimizin de sonucu harika olur.. Dediğin gibi burun tıkanıklığı beni de huzursuz ediyor bazen sinirden ağlıyorum :) Ama geçecek inşallah bunlar da. Gülü seven dikenine katlanırmış. Benim de şişkinlik ve morluk aşamalarım gün be gün seninkilerle aynı ilerledi. Her gün kendimi aynada inceliyorum uyanınca bu sefer hangi tipimle güne başladım diye :) Benim tamponlarım ameliyattan 1 gün sonra hemen alındı. Dikiş ve alçım da seninki gibi çarşamba alınacak. Sonunda nasıl bir burun bekliyor bizi acaba çok merak ediyorum. Yazmana da çok sevindim senin ameliyatını merak ediyordum ben de. Bu arada nerede ve kime ameliyat olduğunuzu öğrenebilir miyim rica etsem?Gecmis olsunn.Bende bugun kendime gelebildim de kadinlarkulubune bir bakiyim dedim.Carsamba 3te girdim ameliyata 6da cikmisim.Ilk gun moralim ve enerjim cok iyiydi fakat ertesi gun eve donunce burun tikanikligi cokkk huzursuz etti gozlerim sis ve mosmordu 3.gun de odem yanaklarima dustu.bugun 4.gun morluklar sarardi odem yanaklarimin en altina kadar indi.sisligim de fazla kalmadi.tamponlarim pazartesi dikisim ve alcim carsamba gunu cikicak bakalim neler olucak.ayrica iki kasinim arasi da baya sis muhtemelen ilk gordugum de kendimi cogu kisi gibi avatara benzeticem ama bakalim..Hersey guzel olucak!
Çok teşekkür ederim güzel insanGeçmiş olsun umarım her şey yolundadır :) çok kolay değil yaşananlar ama bu süreçleri atlatacaksınız inşallah sabır
Ne güzel hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin bazen çok şiş olacak kendinizi tanıyamıycaksınız bazen burnunuz tıkanacak eninde sonunda bütün problemler geçiyor çokçok büyük bi sorun yoksa. :) benim burnum önden çokçok az büyük görünüyor çok aşırı değil sadece ben farkederim hatta şuan ama ilk alçı çıktığında daha küçüktü o yüzden içim rahat. :)
Çok teşekkür ederim güzel insanSizlerin güzel yorumlarını duydukça daha umutlu oluyorum. Boş zamanlarımda forumda ameliyat olup da sürecini paylaşan arkadaşları okuyorum, sizler de yazdıkça daha mutlu oluyorum. Alçım henüz çıkmadığı için hala burnumu göremedim çok merak ediyorum. Sürecini anlatan çoğu arkadaşta burun üstünün bir süre çok kalın olduğunu gördüm acaba herkeste bu sorun olmuş mu? Siz ameliyat oldunuz mu? Cevaplarsanız sürecinizden biraz bahsederseniz çok sevinirim sevgiler
Çook teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım :) Sürecinizi paylaşmanız da bana yol gösterici olacaktır sağlıklı günler dilerim :)Ne güzel hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin bazen çok şiş olacak kendinizi tanıyamıycaksınız bazen burnunuz tıkanacak eninde sonunda bütün problemler geçiyor çokçok büyük bi sorun yoksa. :) benim burnum önden çokçok az büyük görünüyor çok aşırı değil sadece ben farkederim hatta şuan ama ilk alçı çıktığında daha küçüktü o yüzden içim rahat. :)
benim hem deviasyonm vardı ve burnum kırıktı estetik açıdan benim sadece burun sırtıma müdahele old. için en çok orası şişti gibi bişey hala birazcık tümseğim var yandan ama geçeceğine dair umudum fazla, geçmese bile önceki burnumdan kat kat iyi durumdayım şuan çok şükür :)
1 buçk ay oldu benimde, daha yeni sayılırım aslında ama sorunların neredeyse hepsi geçti :) ara ara bi tarafım tıkanıyor sadece o kadar.
İlk günler benim için zordu aslında, 1 buçuk gün boyunca yataktan kalkamadım gibi bişey. ilk 24 saat burnumdan ve gözümden kan sızdı sürekli. çok morluğum şişliğim oldu kendimi tanımakta baya zorluk çektim denilebilirÇiğnemekte çok sıkıntım oldu sadece ağzımı hafif açabiliyordum 4 gün felan çorbayla beslendim sırf. Ama bütün bu sıkıntılar maksimum bi hafta sürdü tamponlarım alındığında daha iyi yemek yiyebildim. Ama hiç moralimi bozmadım bu süreçte ailemi ben teselli ettim herşey geçici merak etmeyin felan diye :) gerçekten de hepsi geçti, şuan o kadar memnunum ki nefes alabilmek özellikle çok güzelmiş. önden ifadem de değişmedi ben aynı benim yani :) inşallah sizin de ne kadar sıkıntınız varsa en kısa sürede geçer, tekrardan çook geçmiş olsun. Umarım istediğiniz şekilde olmuştur burnunuz hiçbi sıkıntı çıkmaz :)
bu arada tuzlu şeyleri azaltın derim gerçekten baya etki ediyor ben ne zaman gün içinde tuzlu birşeyler yesem öbürgün davul gibi oluyo burnum :) azalttığım günler baya inceliyor.
Öncelikle belirtmek isterim ki mesajlarınızı severek takip ediyorum. :) Çarşambaya çok az kaldı o günden sonra inşallah ben de operasyon sonrası sürecimle sizlerle paylaşıcam... Şişlik ve morluklarınızın çabuk geçmesine çok sevindim, tuzsuz ve bol sulu günlere devam, burun spreylerini aksatmamak gerek doktorun verdiği ölçüde:) ennn kısa zamanda süpper olmanızı dilerim, geçmiş olsun :)))Bugün ameliyatımın 5.günü arkadaşlar. Yüzümdeki şişlikler yok denecek kadar azaldı. Üst dudağımdaki gerginlik hissi her geçen gün daha azalıyor. Morluklarımın yüzde doksanı gitti :) Yalnız hala burun tıkanıklığı sıkıntım devam etmekte. Belki de burundaki ödemden kaynaklı olarak hava yolunda darlık söz konusudur, onun da zamanla geçeceğine inanıyorum. Deniz suyunu düzenli kullanmadım aslında bugünlerde, bugünden itibaren daha sık ve düzenli kullanıp burnumu nemlendirmeye çalışacağım. Ayrıca arkadaşlarımızın önerisiyle ödemlerle savaştığımız bugünlerde tuz tüketimini azaltıp su tüketimini arttırmaya önem göstereceğim. Bugünkü durumlar böyle :) Sohbet etmek isteyen arkadaşlar buyurmaz mıydınız :)
Dışarı çıkamayıp eve tıkıldığım şu günlerde mesajlarınız beni o kadar mutlu ediyor ki tarif dahi edememÖncelikle belirtmek isterim ki mesajlarınızı severek takip ediyorum. :) Çarşambaya çok az kaldı o günden sonra inşallah ben de operasyon sonrası sürecimle sizlerle paylaşıcam... Şişlik ve morluklarınızın çabuk geçmesine çok sevindim, tuzsuz ve bol sulu günlere devam, burun spreylerini aksatmamak gerek doktorun verdiği ölçüde:) ennn kısa zamanda süpper olmanızı dilerim, geçmiş olsun :)))
Önümüzdeki çarşamba Emre Üregen' e ameliyat oluyorum kısmetse. Şehir dışından gidicem salı günü yatış olacak, ameliyatın ertesi günü de çıkışımızı yapacaklar gece evime döneceğimDışarı çıkamayıp eve tıkıldığım şu günlerde mesajlarınız beni o kadar mutlu ediyor ki tarif dahi edememİnşallah hepimizin sonucu hayallerindeki gibi olur.. Sizin ameliyat gününüz ne zaman,hangi doktora oluyorsunuz? Biraz siz anlatın biz dinleyelim
Seninle kaderimiz aynı sanırım, ben de 2 yıl önce göğüs ameliyatı geçirdim. Göğüs ameliyatı ile burun ameliyatının arasında dağlar kadar fark var canım için rahat olsun. Ben göğüs ameliyatında 2 gün hastaneden çıkamamıştım ve de çıktıktan sonra da bir süre kendimi iyi hissedememiştim. Ama burun ameliyatında anesteziden çıktıktan birkaç saat sonra turp gibiydim, burnum sargılı falan olmasa dışarı çıkıp her şeyi yapabilecek enerjideydim hatta :)Önümüzdeki çarşamba Emre Üregen' e ameliyat oluyorum kısmetse. Şehir dışından gidicem salı günü yatış olacak, ameliyatın ertesi günü de çıkışımızı yapacaklar gece evime döneceğimyani hastahanede 2 gecem olacak.. Aslında ameliyatın ertesi günü ne durumda olurum bilmiyorum. Daha önce bi ameliyat geçirmiştim göğsümden, anestezinin etkisiydi sanırım, 2 ya da 3. günü yerimden kalkıp arabayla biraz dolanıp eve döndüğümde kendimde değildim şimdi uçak yolculuğu beni bekliyor...
Bunu duyduğuma ne kadar sevindim anlatamam.Seninle kaderimiz aynı sanırım, ben de 2 yıl önce göğüs ameliyatı geçirdim. Göğüs ameliyatı ile burun ameliyatının arasında dağlar kadar fark var canım için rahat olsun. Ben göğüs ameliyatında 2 gün hastaneden çıkamamıştım ve de çıktıktan sonra da bir süre kendimi iyi hissedememiştim. Ama burun ameliyatında anesteziden çıktıktan birkaç saat sonra turp gibiydim, burnum sargılı falan olmasa dışarı çıkıp her şeyi yapabilecek enerjideydim hatta :)
Valla istersen ameliyat günü bile dönebilirsin memleketine hiçbir problem çıkmaz. Alçıdan kaynaklı mı bilmiyorum ama şu an burnumda bir şişlik sezmiyorum şu an bile olması gerektiği boyutta hissediyorum :) Umarım alçı çıktığında da şişmez..Bunu duyduğuma ne kadar sevindim anlatamam.Yol olayı kafamı karıştırıyordu ama şimdi içim biraz rahatladı :) Ya burnunuz şu an şiştir malum, yeni yeni atlatıyorsunuz, yeme-içmeyi ne yapıyorsunuz, katı şeyler yemek zor oluyordur değil mi?
Süper anlatıyorsunuz hem de! :) baya somutlaştı olay kafamda, çok teşekkür ederim sabırla cevapladınız beniValla istersen ameliyat günü bile dönebilirsin memleketine hiçbir problem çıkmaz. Alçıdan kaynaklı mı bilmiyorum ama şu an burnumda bir şişlik sezmiyorum şu an bile olması gerektiği boyutta hissediyorum :) Umarım alçı çıktığında da şişmez..
Yeme içme konusunda da şöyle diyim yediğim şeylerde hiç değişiklik yapmadım ama ısıramıyorum bölerek yiyorum sadece. Onun dışında sorunum olmadı. Dişlerimi fırçalarken üst ön dişlerimi rahat fırçalayamıyorum bir de. Ne kadar küçük sorunlar yani anlatabiliyor muyum :)
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Ameliyat sürecinde de hep yanında olmak isterim. Sürekli forumu kontrol ediyorum istediğin zaman yaz banaSüper anlatıyorsunuz hem de! :) baya somutlaştı olay kafamda, çok teşekkür ederim sabırla cevapladınız beni
Teşekkür ederim destek içinnnYardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Ameliyat sürecinde de hep yanında olmak isterim. Sürekli forumu kontrol ediyorum istediğin zaman yaz bana
Sana da geçmiş olsun güzellik. Ameliyatın benimkine göre çok uzun sürmüş demek ki yapılacak işlemler daha fazlaydı. Geç olsun güç olmasın inşallah ikimizin de sonucu harika olur.. Dediğin gibi burun tıkanıklığı beni de huzursuz ediyor bazen sinirden ağlıyorum :) Ama geçecek inşallah bunlar da. Gülü seven dikenine katlanırmış. Benim de şişkinlik ve morluk aşamalarım gün be gün seninkilerle aynı ilerledi. Her gün kendimi aynada inceliyorum uyanınca bu sefer hangi tipimle güne başladım diye :) Benim tamponlarım ameliyattan 1 gün sonra hemen alındı. Dikiş ve alçım da seninki gibi çarşamba alınacak. Sonunda nasıl bir burun bekliyor bizi acaba çok merak ediyorum. Yazmana da çok sevindim senin ameliyatını merak ediyordum ben de. Bu arada nerede ve kime ameliyat olduğunuzu öğrenebilir miyim rica etsem?
ben de 8inde olacağım canım inşallah, kaderimiz bir nevi aynı :)Ameliyatımı ayın 7sinde oluyorum. Ameliyatımın 5,6 ve 7. günleri bayrama denk geliyor. Tabi bu sırada tamponlar içeride olacak. Bayramdan dolayı süreç uzayacak gibi... Okuduğum kadarıyla da en zor kısım tamponlarla idare etmek gerekn ilk 5-6 gün. Moralim bozuldu şu anda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?