Burun Ameliyatı Olmak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

merhaba.ben ameliyat olalı 6 gün oldu tamponlarım çıktı ama hala tam olarak nefes alamıyorum.nezle gibiyim burnum tıkalı.olan arkadaşlara sorayım sizde yaşadınız mı bu sorunu.sabahları bogazım çok kurumuş oluyor.veya ne zaman geçer acaba

benim de 6 gün oldu..dilin diken gibi olur..yutkunamazsın boğazın acır..bunlar normal şeyler..peki dudakların yanıyor mu? ben sürekli nemlendirci kullnıyorum dudaklarım için ha bire kabuk aıyo o da garibim..dolgu maddesi yan etki mi yaptı yoksa burun tıkalı diye mi böyle..ondan soruyorum.

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun zor iş bu burun ameliyatı eşim şu an iyi ancak ufak tefek sıkıntıları devam ediyor anlaşılan 6 ay dedikleri doru anca burun oturmuş oluyor galiba :))

benim de 6 gün oldu..dilin diken gibi olur..yutkunamazsın boğazın acır..bunlar normal şeyler..peki dudakların yanıyor mu? ben sürekli nemlendirci kullnıyorum dudaklarım için ha bire kabuk aıyo o da garibim..dolgu maddesi yan etki mi yaptı yoksa burun tıkalı diye mi böyle..ondan soruyorum.

yok ya benim sabah boğazım kurumuş oluyor.dudaklarım çatlıyor ama o kadar çok değil günde bir kez krem sürüyorum

şu ssatlerde muhtemelen ameliyattasın..allah sağlık ve şifa versin..umarım doktorun tek seferde en iyi ameliyatı gerçekleştirir..çabuk iyileş..haberlerini bekliyoruz:))

ne ameliyat öncesı ne amelıyathane ne de sonrası hıc zorlu olmadı korktugum kadar yokmus kı ben en cok amelıyathaneye gırmekten korkuyodum aksılık olcak ya erken ındırmısler orda yaklasık yarım saat 45 dakıka bekledım sakınlestırıcı bıle ıstemedım asırı sogukkanlıydım hatta rahatlıgımı farkeden doktorum sordu sakınleştırıcı mı yaptılar sana dıye yk ıstemedım ıyıyım ben dedım belkı de orda yanıma gelıp benmle sohbet eden yakısıklı asıstanın da bı etkısı vardır bunda :p gerckten hıc agrım olmadı bugun ıkıncı gunum tek bır sızı hıssetmedım dun gece de uyudum sadece ara sıra agzımdan nefes aldgıım ıcın rahatsız olup uyandım ama hıc oyle anlatıldıgı gıbı yok ılk gece cok zor katlanamazsınız falan gıbı bı durum yok belkı bunyemden kaynaklanıyodur annemler de sasırdı ben normalde bıraz mızmız bı ınsanım ama narkozu atarken de uykudan uyanır gıbı uyanmısım hıc kusmadım aglamadım sızlamadım maşallahım var belkı komık gelıcek ama koluma takılan o plastık aparat bıle canımı daha cok yaktı burnumu unuttum ona taktım cıkarsalar ya artık bıttı serumum falan dedım durdum kısacası kızlar korkulacak bısey yok kı ben yaklasık bı aydır uyuyamıyodum amelıyat korkusundan hatta ıyıce psiikolojımı bozmustum ben bıle böyle atlattysam sıze daha kolay gelır aklınıza koyduysanız bı kere mutlaka yaptırırsınız o yuzden cok gecıktırmeyın derım :KK70:

yok ya benim sabah boğazım kurumuş oluyor.dudaklarım çatlıyor ama o kadar çok değil günde bir kez krem sürüyorum

benim yanıyor biber sürmüşüm gibi...burnumu bıraktım dudaklarımın derdine düştüm resmen:KK43:( ikinci dolguyu 10 gün sonra yaptırmam gerekiyor normalde..bir anlasam bu sorunların dolgu maddesinden mi burundan mı kaynaklandığını ona göre karar vereceğim..diğer yeni ameliyat olmuş arkadaşlardan da bu konuda yardım istiyorum...

ne ameliyat öncesı ne amelıyathane ne de sonrası hıc zorlu olmadı korktugum kadar yokmus kı ben en cok amelıyathaneye gırmekten korkuyodum aksılık olcak ya erken ındırmısler orda yaklasık yarım saat 45 dakıka bekledım sakınlestırıcı bıle ıstemedım asırı sogukkanlıydım hatta rahatlıgımı farkeden doktorum sordu sakınleştırıcı mı yaptılar sana dıye yk ıstemedım ıyıyım ben dedım belkı de orda yanıma gelıp benmle sohbet eden yakısıklı asıstanın da bı etkısı vardır bunda :p gerckten hıc agrım olmadı bugun ıkıncı gunum tek bır sızı hıssetmedım dun gece de uyudum sadece ara sıra agzımdan nefes aldgıım ıcın rahatsız olup uyandım ama hıc oyle anlatıldıgı gıbı yok ılk gece cok zor katlanamazsınız falan gıbı bı durum yok belkı bunyemden kaynaklanıyodur annemler de sasırdı ben normalde bıraz mızmız bı ınsanım ama narkozu atarken de uykudan uyanır gıbı uyanmısım hıc kusmadım aglamadım sızlamadım maşallahım var belkı komık gelıcek ama koluma takılan o plastık aparat bıle canımı daha cok yaktı burnumu unuttum ona taktım cıkarsalar ya artık bıttı serumum falan dedım durdum kısacası kızlar korkulacak bısey yok kı ben yaklasık bı aydır uyuyamıyodum amelıyat korkusundan hatta ıyıce psiikolojımı bozmustum ben bıle böyle atlattysam sıze daha kolay gelır aklınıza koyduysanız bı kere mutlaka yaptırırsınız o yuzden cok gecıktırmeyın derım :KK70:

çok çok geçmiş olsun...bravo:))soğukkanlılıkla atlatmışsın ilk devreyi..hatta hastane gecesi ağrılı geçer onu bile rahat atlatmışsın..sonrasında hafif zonklamalar dışında bişey yok zaten:)bundan sonrası için artık bol bol fikir aışverişinde bulunuruz..benim alçı yarın çıkacak..bakalım şekli nasıl olacak heyecanlıyım:))

lily 16

hadi geçmiş olsun canım en zor kısmı atlattın sende,gerçekten bünyen iyiyimiş,ben ikinci gün çok acı çektim,tamponlar çok zonklama yaptı,tansiyonum düştü,şimdi sıra geldi alçının çıkmasına umarım hepimiz hem sağlık hem görüntü olarak istediklerimize kavuşuruz

valla ben ameliattan önce bu foruma üye olsaydım şimdi çoktan vazgeçmiş olurdum..korkmamak için üye olmadım..bekledim:)) bu kadar eziyetli mi bu iş yaaa..yer gök aşk tak bade gitti 3 ayda taş gibi döndü aeliyattan :))bu arada canım kme yaptırdığımı sormuşsun..diyarbakırda herkesin parmankla gösterdiği bi cerrah var..namına güvnerek irfan erdem e yaptırdım..umarım söylendiği kadar vardır...
nefes alma konusuna gelince aslında ben dün gece uyandım ağzım kapalıydı..burnumdan alıp veriyormuşum..önünde sargı bezi ve bant olduğu halde..
dudak konusunda bi sorum olacak...benim dudaklarım paso kabuk atıyo.dedim acaba dolgu yaptırdım ondan mı..şimdi senin deneyimlerinden yola çıkarak..ağızdn nefes alıp verdiğim için o yanma hissini, kuruluğu hissediyorum demekki dedim:))

Ağzından nefes alıp verdıgın içindir canım o mesela benım tamponlar çıkınca burnumdan almaya başlamıştım ama şu andakı gıbı degıl çok az lıyordum dedıgım gibi burnumun içinden de çıkmayan kalmamıştı:)) yuzunun gozunun şişlikleri gidiyor zaten ama boyle sankı yabancı bırmadde varmış gıbı şiş yumuşak degıl.Doktorum herkeste oluyor dedı bu benımsememe durumu.Burnumun ucu ozellıkler çok garıp :)) bu arada 6 ay yarı oturma bır yıl tam oturma suresı.Revizyon olcaksanız bıle en ıyısı 1 sene beklemekmış o zaman ancak butunleşıyormuş burun yuzle.Bende burnumun ucunu çok merak edıyorum ne zaman eskı genış yayvan esnek halıne donucek dıye 6 ay bı sene dıolar amelıyat olmak mesele degılmış mesele ondan sonra ıntıhar etmeden beklemekmiş:)))şaka bı yana buraya yazarak başkalarının yazdıklarını okuyarak beklemek aha bır kolay oluyor sankı :)))

dağçiçeği bence dudakların ağzından nefes aldığın için soyuluyor,benimde öyle,neredeyse her gün resmen soyuluyor,yarın alçıların çıkınca haberleşelim iyi şanslar canım.

dağçiçeği bence dudakların ağzından nefes aldığın için soyuluyor,benimde öyle,neredeyse her gün resmen soyuluyor,yarın alçıların çıkınca haberleşelim iyi şanslar canım.

gerçekten mi:))demek normal bir durummuşşyani dolgu yapmasam da yaşardım bunları..ben de ikinci dolgudan vazgeçmiştim..yeniden düşünmeye başladım şimdi:))
burun ucundaki sargıbezini çıkarıp bakıyorum ucu çok muntazam, delikleri de güzel..sadece havaya kalktığı için bıyık mesafem uuzn geliyor rahatsız oluyorum..ikinci dolgudan sonra o sorun da kalkacak inşallah:))
yarın haber veririm gelişmeleri..hepimize bol şans:))

Ağzından nefes alıp verdıgın içindir canım o mesela benım tamponlar çıkınca burnumdan almaya başlamıştım ama şu andakı gıbı degıl çok az lıyordum dedıgım gibi burnumun içinden de çıkmayan kalmamıştı:)) yuzunun gozunun şişlikleri gidiyor zaten ama boyle sankı yabancı bırmadde varmış gıbı şiş yumuşak degıl.Doktorum herkeste oluyor dedı bu benımsememe durumu.Burnumun ucu ozellıkler çok garıp :)) bu arada 6 ay yarı oturma bır yıl tam oturma suresı.Revizyon olcaksanız bıle en ıyısı 1 sene beklemekmış o zaman ancak butunleşıyormuş burun yuzle.Bende burnumun ucunu çok merak edıyorum ne zaman eskı genış yayvan esnek halıne donucek dıye 6 ay bı sene dıolar amelıyat olmak mesele degılmış mesele ondan sonra ıntıhar etmeden beklemekmiş:)))şaka bı yana buraya yazarak başkalarının yazdıklarını okuyarak beklemek aha bır kolay oluyor sankı :)))

kesinlikle haklısın canım..buradan haberleşmek deneyimleri paylaşmak yi geliyor..tabi revizyon gbi söylentileri okuyup moralim bozulmuyor da değil hani ama büyük oranda moral buluyorum ben de..zaten takıldık kaldık eve..hergün burnumu kime anlatayım sıkılır bi kere yaşamayan insan:)) ağzımı açsam kuruntu yapma, vesvese yapma diyolar ... senin iki ayı geçmiş artık gözün alışmıştır en azından rahatsındır:)

kesinlikle haklısın canım..buradan haberleşmek deneyimleri paylaşmak yi geliyor..tabi revizyon gbi söylentileri okuyup moralim bozulmuyor da değil hani ama büyük oranda moral buluyorum ben de..zaten takıldık kaldık eve..hergün burnumu kime anlatayım sıkılır bi kere yaşamayan insan:)) ağzımı açsam kuruntu yapma, vesvese yapma diyolar ... senin iki ayı geçmiş artık gözün alışmıştır en azından rahatsındır:)

yok ya alışamadım henuz ozellıkle sabahları o kadar şiş ve sert oluyorkı moralım bozuluyor:KK43: hatta eskı halıne donme umudu varmıdır dıye bır suru unlu doktorla yazıştım bır bılsen takıntılarımı :))))Akşamları daha bı guzel gozukuo bıraz daha ınıyor çunku şişlikler sakın alçı alındıdıgnda panık yapma sonra bantları çıkardıgında da ben bantlaı evde çıkarmıştım burdakı yazılanları da okumamamıştım doktorumda tatıldeydı arayıp soramamamıştım aynadkı goruntuyu gorunce bayılcam sanmıştım burnum boyle şiş sopa gıbı gozlerım bırbırıne yakın ayy duşundukçe hala bır garıp oluyorum.Bır ay içinde hızla ındı sonra daha yavaş ınemeye başladı işte bır sene dolunca bakalım nasıl olucak artık bırbırımıze destekle moralle gecırıcez zamanı.:))

yok ya alışamadım henuz ozellıkle sabahları o kadar şiş ve sert oluyorkı moralım bozuluyor:KK43: hatta eskı halıne donme umudu varmıdır dıye bır suru unlu doktorla yazıştım bır bılsen takıntılarımı :))))Akşamları daha bı guzel gozukuo bıraz daha ınıyor çunku şişlikler sakın alçı alındıdıgnda panık yapma sonra bantları çıkardıgında da ben bantlaı evde çıkarmıştım burdakı yazılanları da okumamamıştım doktorumda tatıldeydı arayıp soramamamıştım aynadkı goruntuyu gorunce bayılcam sanmıştım burnum boyle şiş sopa gıbı gozlerım bırbırıne yakın ayy duşundukçe hala bır garıp oluyorum.Bır ay içinde hızla ındı sonra daha yavaş ınemeye başladı işte bır sene dolunca bakalım nasıl olucak artık bırbırımıze destekle moralle gecırıcez zamanı.:))

çok merak ettim şimdi ..foto yüklemen mümkün mü acaba? belki sen kuruyorsundur..karşıdan normal görünüyordur

çok çok geçmiş olsun canım.. herşeyin olumlu ve güzel ağrısız geçirmene sevindim gerçekten..benimde 20 günden az kaldı.bu stresi bide ben atlatabilsem bende çok sevincem canım. yeni burnuşunu güle güle kullan canım.

kızlar eskı ve yen resımlrımı ekledım yorumlarınızı beklıyorum :)eskı haller --yenı haller

Çok geçmiş olsun, umarım benim de yarın akşamım böyle olur:)) Çok geçmiş olsunn:)

Çok geçmiş olsun, umarım benim de yarın akşamım böyle olur:)) Çok geçmiş olsunn:)

çok teşekkür ederim umarım senin de sorunsuz geçer ağrın falan olmaz tahminen ama ağız kuruluğu sıkıntı verdiği için deliksiz uyuyamazsın ben yine de horul horul uyudum :KK70: dualarımız seninle şimdiden geçmiş olsun :KK70:

çok çok geçmiş olsun canım.. herşeyin olumlu ve güzel ağrısız geçirmene sevindim gerçekten..benimde 20 günden az kaldı.bu stresi bide ben atlatabilsem bende çok sevincem canım. yeni burnuşunu güle güle kullan canım.

gratellacım aynı stresi ben de yaşadım ben doktordan ameliyat günü aldıgımda 28 gunum vardı ama bana 2 sene gıbı geldı stresten gecmek bılmedı uykusuz geceler gecırdım dusun dusun öyle mi olur böyle mı olur hatta her gece ruyamda amelıyat oluyodum bı gece narkoz verıyolardı bı gece damar yolu acıyolardı bı gece doktor amelıyat yapıyodu ben uyumuyorum yapmayın faln dıyodum doktora ruyamda böyle aptal saptal seyler gördum sureklı,hatta narkozu atarken o kadar komık oldu kı smdı ben kendımı yıne ruyada sanıyorum uyanma asamasındayım dıye dusunuyorum hafıf gözlerımı actım baktım burnum sarılı a a a dedım kendı kendıme bu kez de tamponları göruyorum ruyamda sonra bı baktım gercekten amelıyat olmusum :KK70: cok rahat attım narkozu kusmadım uykudan uyanır gıbıydım ama sanırım narkoz çeneme vurmus cok konusmusum ben 1-2-3 dıye saydırcaklar dıye beklıyodum narkozu verırken saydırmadılar onu takkmısım sureklı ayılırken ya ama bana nıye 1-2-3 yaptırmadılar bana nıye saydırmadılar falan demısım :KK70: korkma canım gercekten gözunde buyuttgun kadr zorlu bı operason degıl benm tek sıkıntım tamponlar yarın onlar da alıncak ama bıraz krkuyorum cunku bez tampon kullanmıs doktorum sılıkon degılmıs az önce alttakı bezı kaldırıp baktım baya da tıkmıs burnuma ve kanlar bırıkmıs nası cıkar dıye dusunuyorum :/

X