• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bursalı mısın Kadifeli gelin ? :))

bende Edirneliyim bu arada accuk kanımızda var şoparlık :lepi: turkbayragi

aaa bizim yazistigimiz son yazilar gitmis kaybolmus :gitme:

Bursanın kadifeli gelinleri son durum ne bakalım? opuyorumnanaktan

Kızlar bendeki gelişmeler;
Beyaz eşyalarım takıldı,
Bugünde mobilayalarım geliyor Şeniz

Bu cumartesi ilk gelinlik provam var kaydirigubbakcemile5

Çok heyecanlıyım içim içime sığmıyor :)
Kızlar bu arada diyorum ki kına gecesi düğün salonunda olucak ya benim Çingene çalgıcılar getirsem diyorum davul ve klarnet olsun yeter :) ne dersiniz?

mobilyalarin ve beyaz esyan hayirli olsun canim
ilk provan icinde cok heyecanlaniyorsundur eminim =)

zevk meselesi tabi ben davul ve zurnadan hic hoslanmam
zaten benim kinam evde olucak
ama sen davul ve klarnetten hoslanirsan neden olmasin olabilir

revindell ben seni kina yapmiyor diye biliyordum
bir topic acmamismiydin sen öyle????
kararini mi degistirdin canim?
karar degistirmene ne sebep oldu

bende yapip yapmamakta kararsizdim ama istemedigimden degil
benim kina mecburiyetten dügünden bir gün önce olucak
cok zorlanicaz ama böyle olmasi gerek
almanyadan akrabalarim bir gün önceden geliyor cünkü kinaya zar zor yetisicekler

Aime, canım ben kınadan nefret ediyorum halada öyle aslında fikrim değişmedi.. ama annem ve teyzem çok ısrar ettiler illa istanbulda yapalım istanbuldaki akrabalarda toplansın bursada düğün yapmıyorsun kimse nikah için bursaya gelmez dediler... Hepsini geç annem çok üzülüyormuş felan.. Mecbur yapmak zorunda kaldım.. Artık onlar için 2-3 saat sabredicem..

Davul zurna değil tatlım davul klarnet bende sevmem zurnayı :) Madem yapıyorum olmuşken tam olsun dedim.. zaten klasik kına kıyafeti felan giymicem kırmızı duvak olucak başımda klasik satenden de bir elbise kısa olucak.. tuhaf bir gece olucak :D

bence sende yap ;)

Aime, canım ben kınadan nefret ediyorum halada öyle aslında fikrim değişmedi.. ama annem ve teyzem çok ısrar ettiler illa istanbulda yapalım istanbuldaki akrabalarda toplansın bursada düğün yapmıyorsun kimse nikah için bursaya gelmez dediler... Hepsini geç annem çok üzülüyormuş felan.. Mecbur yapmak zorunda kaldım.. Artık onlar için 2-3 saat sabredicem..

Davul zurna değil tatlım davul klarnet bende sevmem zurnayı :) Madem yapıyorum olmuşken tam olsun dedim.. zaten klasik kına kıyafeti felan giymicem kırmızı duvak olucak başımda klasik satenden de bir elbise kısa olucak.. tuhaf bir gece olucak :D

bence sende yap ;)

benim kinam olcak zaten
dedigim gibi bir gün öncesinden
ben davul klarneti anladim zaten
demek isteedigim, davuldan da zurnadan da hoslanmam.
alayda istemiyorum mesela

canım benim bende sevmem pek ama napalım annem kırılmasın gönlü olsun diye katlanıcam artık :)

canım bi kere oluyor bunlar olsun bi kaç saat katlanırsın
ben de senin tam aksine çook meraklıyım tavuk alma falan da olacak kısmetse

artık az kaldı çarşamba akşamı kınam cumartesi de düğün var
çeyiz asmam daha bu gün bitti
çook ama çok yorulduk 2 günde anca bitti
hatta bitti diyemem ama artık kalanlar düğünden sonra napalım
ama çok güzel telaşeler kızlar bunlar

ayyyy inciiiiiii o tavuk alma muhabbeti ne ya? :sinifsinif: nişanlımın tarafıda yapıyormuş (tabi bana yapmaları söz konusu bile olamaz.. yapmicaklar ) guclubacismile

Kızlar dün avizelerimi aldık.. Daha doğrusu ben beğendim internette nişanlım gitti aldı.. Şeniz

Kızlar bu avizeden kırmızı ve siyah aldık kırmızı olan küçük odaya kırmızı koltuklarım var orda, siyah olan yatak odasına..
TEKZEN YAPI MARKET | AVİZE TEKLİ HİLAL

Bundan iki tane aldık salona..
TEKZEN YAPI MARKET | SARKIT TEKLİ BAŞAK

Buda mutfağın avizesi.. perdelerimizde de boncuklar var kahve tonlarında o yüzden böyle boncuklu aldık :)
TEKZEN YAPI MARKET | CAM SARKIT SOMON GONDOL-F1907/S

canım bi kere oluyor bunlar olsun bi kaç saat katlanırsın
ben de senin tam aksine çook meraklıyım tavuk alma falan da olacak kısmetse

artık az kaldı çarşamba akşamı kınam cumartesi de düğün var
çeyiz asmam daha bu gün bitti
çook ama çok yorulduk 2 günde anca bitti
hatta bitti diyemem ama artık kalanlar düğünden sonra napalım
ama çok güzel telaşeler kızlar bunlar

ben tavuk almayi istemedim
zaten benim kinam cok sIkisik olcak
birde tavuk almaya girseydik ooooo
onun yerine onlar kinaya gelirken bize basma getircekler
bizde onlara karsiliginda baklava vericez giderlerken =)

iiyice az kalmis heyecanli misin?

ayyyy inciiiiiii o tavuk alma muhabbeti ne ya? :sinifsinif: nişanlımın tarafıda yapıyormuş (tabi bana yapmaları söz konusu bile olamaz.. yapmicaklar ) guclubacismile
canim tavuk almayi bende istemedim
yukarida bizim yaptigimiz sekili anlattim
böyle iki tarafda vazgecmemis oluyor isteklerinden :)

Kızlar dün avizelerimi aldık.. Daha doğrusu ben beğendim internette nişanlım gitti aldı.. Şeniz

Kızlar bu avizeden kırmızı ve siyah aldık kırmızı olan küçük odaya kırmızı koltuklarım var orda, siyah olan yatak odasına..
TEKZEN YAPI MARKET | AVİZE TEKLİ HİLAL

Bundan iki tane aldık salona..
TEKZEN YAPI MARKET | SARKIT TEKLİ BAŞAK

Buda mutfağın avizesi.. perdelerimizde de boncuklar var kahve tonlarında o yüzden böyle boncuklu aldık :)
TEKZEN YAPI MARKET | CAM SARKIT SOMON GONDOL-F1907/S

güle güle kullan hepsi cok güzel

Aime, bacım ya anladım ben şimdi kına gecesinde oluyor dimi o tavuk muhabbeti? Ya ne baklavası vericem ben zaten nişandan sonra bohçayla birlikte bir tepsi baklava vermiştim..

Bizde de şöyleymiş adet o baklava tepsisinin kına akşamı bana içi dolu gelmesi lazımmış...
Ama bence o baklava tepsisi çoktaaannn börek tepsisi olmuştur kaydirigubbakcemile3

Aime, bacım ya anladım ben şimdi kına gecesinde oluyor dimi o tavuk muhabbeti? Ya ne baklavası vericem ben zaten nişandan sonra bohçayla birlikte bir tepsi baklava vermiştim..

Bizde de şöyleymiş adet o baklava tepsisinin kına akşamı bana içi dolu gelmesi lazımmış...
Ama bence o baklava tepsisi çoktaaannn börek tepsisi olmuştur kaydirigubbakcemile3

Canim tavuk alma benim bildigim kadariyla söyle oluyor.

Kiz tarafi erkek tarafina gidiyor tavuk almaya.

Sonra erkek tarafi kiz tarafina geliyor baklava almaya....

Ben böyle biliyordum ama bak internetde ne yaziyor

Kız tarafı erkek evinden"tavuk alma " yapar. Tavuk alma içi gelinin arkadaşları ve akrabaları bir araya toplanarak türküler söyleyip oğlanın evine gelirler bu arada oğlan evinde tavuk pişirilerek bir tepsiye konur hazırlanır , yanına bir tepsi baklava konur .Dışarıdakilerden birisi oğlan evine girerek tavuğu ve baklavayı alır türkülerle oğlan evine teşekkür edilir kendi aralarında yaptıkları oyunlarla başka bir yere giden gençler tavuğu ve baklavayı yerler

kizlar hangisi dogru

ben tavuk almayi istemedim
zaten benim kinam cok sIkisik olcak
birde tavuk almaya girseydik ooooo
onun yerine onlar kinaya gelirken bize basma getircekler
bizde onlara karsiliginda baklava vericez giderlerken =)

iiyice az kalmis heyecanli misin?

yok canım ya çok ilginç ama bende hhiiççç heyecan yok gayet rahatım inşallah herşey yolunda gider

tavuk alma şöyle oluyor bizde
kına bitince erkek tarafı erkek evinde kız tarafı kız evinde toplanır
kız evi sülalece arabalarına biner hatta kamyonla giden bile var erkek evine gider çala söyleye tabii şarkılar eşliğinde bir tepsi tavuk pilav çerez içecek sigara alınırrr geri dönülür
sonraa erkek tarafı gelir baklava tepsilerini alırlar
cümbüşşşş sonuna kadar
hatta iki taraftan da bir bayan erkek olur damat olur yani gelin olur eski bir gelinlik giyer bi kız çiçekçi kız olur falan yabni kılık değiştirilerr gelin saklanır damat bulmak zorundadır falan bi tek ben mi seviyorum kızlar bunları yaa :)

inci çokk haklısın aynı nlattığın gibi oluyo bizde de
nişanda verilen baklava ayrı kınada verilen ayrıdır
helede koca bir günün yorugnluğundan sonra o tavuğun tatlının tadına doyamazsınız
mutlaka yapılmalı bence
güzel adetlerden birisi

selamm kızlarr düğünüme 8 gün kaldı yarın çeyizim gidecek
bizim de buzdolabı sığmamış genişletiliyor dolaplar pazartesi bitecek sanıyorum
yapıyoruz ama yarım yamalak bişeyler napalım sağlığımız yerinde olsun da hepsi yetişiyor işte
telaşeye gerek yook geç olsun güç olmasın :)

ayy hayılrı olsunnn cnmmmmmm cok az kaldı hersey cok güzel olsunnn
kızlar naısllsınınnnnııızz hepinizzz:nazar:

Back
X