Bursalı arkadaşlar bi bakar mısınız

Bursa mi çok güzel ya hayırlı olsun
2 yıl bursada yaşamış biri olarak bursa çok güzel tam yaşanılacak yerlerden biri
Yildirim nilüfere göre biraz daha uygundur, illaki bütçenize uygun güzel bir ev bulursunuz
Siz nereden bursaya gideceksiniz
Kocaeli'den gelicez bursaya...bizde açıkçası her şehirde her bütçeye uygun ev bulunur die düşünüyorduk ama Nilüfer dışındaki semtlerde genellikle kutuplaşma şeklinde uzak durun uyarıları aldık ,çocuğumuz yok karı-koca çalışıyoruz sabah çıkıp akşam gireceğiz çalışma saatlerimizde ne yazıkki uzun yüksek kira ödemesi hiç mantıklı gelmedi açıkçası :(

Kocaeli'den gelicez bursaya...bizde açıkçası her şehirde her bütçeye uygun ev bulunur die düşünüyorduk ama Nilüfer dışındaki semtlerde genellikle kutuplaşma şeklinde uzak durun uyarıları aldık ,çocuğumuz yok karı-koca çalışıyoruz sabah çıkıp akşam gireceğiz çalışma saatlerimizde ne yazıkki uzun yüksek kira ödemesi hiç mantıklı gelmedi açıkçası :(

Yuh ne kadar abartmislar ya Nilufer disindaki ilceleri.Bana gore de 5-10 seneye herkesin doluşacagi bir beton yiginina donusecek Nilufer ki heryer insaat.Biz Osmangazi de oturuyoruz cunku tayinim buraya cikti.Kentsel donusum alanlarindan birinde.Benim icin en iyi semt işime yakin olan semttir altimda araba olduktan sonra.Bu size bir tavsiye olsun.

Sizin iş yeriniz nerede olacak

Bir de işe giriş işten çıkış saati önemli

Kim erken gidip geç gelecekse onun işine yakın olmalı

Yani eşin memur ve 5 te çıkacaksa sen 18.30 da çıkacaksan tabii ki senin işine yakın olmalı

Kocaeli'den gelicez bursaya...bizde açıkçası her şehirde her bütçeye uygun ev bulunur die düşünüyorduk ama Nilüfer dışındaki semtlerde genellikle kutuplaşma şeklinde uzak durun uyarıları aldık ,çocuğumuz yok karı-koca çalışıyoruz sabah çıkıp akşam gireceğiz çalışma saatlerimizde ne yazıkki uzun yüksek kira ödemesi hiç mantıklı gelmedi açıkçası :KK43:
Üniversiteyi kocaelinde okumuştum 😊 bursayla benzer özellikleri var deniz hariç:))
Yıldırımda öyle çok kutuplaşma yok bence ankara yolunun altı ve üstü ayrmi var
Alt kısım maddi olarak biraz daha az gelişmiş
Ankara yolunun üstü ise biraz daha rahat ve gelişmiş bir yer
Bursaray güzergahında biryerden ev bulabilirsiniz merak etmeyin hiç korktuğunuz gibi degil :)

Üniversiteyi kocaelinde okumuştum 😊 bursayla benzer özellikleri var deniz hariç:))
Yıldırımda öyle çok kutuplaşma yok bence ankara yolunun altı ve üstü ayrmi var
Alt kısım maddi olarak biraz daha az gelişmiş
Ankara yolunun üstü ise biraz daha rahat ve gelişmiş bir yer
Bursaray güzergahında biryerden ev bulabilirsiniz merak etmeyin hiç korktuğunuz gibi degil :)
Yaaaaa :) çok teşekkür ederim ne iyi geldi yazınız :)notlara ekledim önerilerinizi:))

Sizin iş yeriniz nerede olacak

Bir de işe giriş işten çıkış saati önemli

Kim erken gidip geç gelecekse onun işine yakın olmalı

Yani eşin memur ve 5 te çıkacaksa sen 18.30 da çıkacaksan tabii ki senin işine yakın olmalı
Eşim geç çıkıyor bende bi kaç ay sonra tayin olabilecek puan boşluk yok:( şansa kaldı
Hnm iş yerim o yüzden dedik ki ulaşım ağının sık olduğu yerlerden ev bakalım eşimin yeri belli benimki belli değil ve 1ay içinde bi dzen kurmamız gerekiyor eşime

Yuh ne kadar abartmislar ya Nilufer disindaki ilceleri.Bana gore de 5-10 seneye herkesin doluşacagi bir beton yiginina donusecek Nilufer ki heryer insaat.Biz Osmangazi de oturuyoruz cunku tayinim buraya cikti.Kentsel donusum alanlarindan birinde.Benim icin en iyi semt işime yakin olan semttir altimda araba olduktan sonra.Bu size bir tavsiye olsun.
Burada sizlerin yorumlarını okuyunca gerçekten kötü yorumların deneyimlerin abartılarak anlatıldığını farkettim Osmangazi daha uygun olucak bize öle görünüyor:) yorumunuz için çok teşekkür ederim

Nilüfer dışında Bursa’nın başka bir yerinde yaşanmaz.. tabi ne beklediğinizde önemli ama yaşayınca anlayacaksınız. Bazı bölgeler Kürdistana hoşgeldiniz denecek kadar var.. Nilüferde yaşayın rahat edin.

Heykeldeyse eşinizin işi Esentepe civarına bakın oradan ulaşım daha kolay. İlla sitede olacak evimi diyorsanız orda da kiralar pahalı ama Esentepe mahallesinde ara sokaklarda 2-3 katlı evler var kiralar biraz daha uygun olur. Annem Esentepe de oturuyor bende evleninceye kadar orada oturdum. İşlek her şey elinizin altında olan bir yer. Nilüfer de kiralar uçuk.

Sizin mesleğiniz ne

Yani öğretmen sağlık çalışanı yahut bakanlık teşkilatı banka vs

Yani öğretmen ya da banka bilinmez de diğerlerimin işyerleri az çok bellidir

Ama öğretmen iseniz eşiniz sizin tayine kadar otelde misafirhanede vs kalsın

Zira Bursa nın dağda bulunan yerlerinin bir kısmı da Osmangazi ulaşım vs sıkıntılıdır

İşyerleri tam belirlenip öyle taşının

Öncelikle hayırlı olsun. Insallah güzel günleriniz olur Bursada. Nilüfer ilçesi yeni yapılaşma olduğu için genelde tercih ediliyor ama çok büyük bir ilce. Yani siz nilufer diye ev aratırsanız internetten iş yerinize ve metroya yani ulaşıma çok uzak yerler de çıkar karşınıza.
Niluferde ev ararken Semt olarak Ataevler, Beşevler, özlüce gibi filtreler kullanın arama yaparken.1200 tl gibi bir kiraya Atabulvari civarında ev bulabilirsiniz.
Nilüfere Fethiye,esentepe,konak filtreleriylede arama yapın. Bazı evler bitisin nizam oluyor ve kiraları da daha uygun.
Nilufer ilcesi disinda, iş yeri heykele yakınsa çekirge, kükürtlü, gibi yerlere de bakin. Evler geniş ve ortam çok nezihtir.
Yildirim civarında kaplıkaya sitelerin olduğu hoş bir yerdir. Ulaşımda otobüsle çok rahat sağlanır.
Umarım içinize sinen bır yer çabucak bulursunuz.

Eşimin iş yeri heykel tarafında tam semt olarak nasıl geçiyor bilemedim amaç heykel diyorlar..

Heykel ise setbaşında evler uygun oradan bakabilirsiniz yada namazgah. Heykele en yakın yerler 10 metre. Ama mahalle olarak iyi diyemem Bursanın bence en nezih yeri. Nilüfer...

Yaaaaa :) çok teşekkür ederim ne iyi geldi yazınız :)notlara ekledim önerilerinizi:))
Eyvallah keşke bende tekrar bursaya dönebilsem istanbuldan çok daha iyidir her konuda :))
Googledan bursaray duraklarının haritasına bakın, eşinizin işinin olacağı yere yakın olan ulaşım agi üzerinde illaki gönlünüze göre yerler vardir
Söyle düşünün gebze, dilovası, darıca, körfez, izmit merkez hepsi aynı yerler değil dimi ;))
Yani her ilde illaki lüks yerler de var orta bütçeli ve daha düşük yerler de var o yüzden gözünüz korkmasın
Nilüfer lüks bir ilce
Osmangazi çok bilmesem de dilovası ve gebze gibi olabilir
Yildirim ikisinin arası orta bütçeli bir ilce
Ayrıca bursada bu ilçeler birbirine çok yakın ulaşım acısından daha kolay yani
Kocaeli gibi birbirinden uzak yerler değil

Nilüfer dışında oturulmaz diyenlere bir Bursa turu attırmak lazım 😁 Mudanya yolunun bir tarafı Osmangazi diğer tarafı nilüfer şimdi Osmangazi kısmını eleyecekler mi 😁 metro güzergahın da aynı zamanda heykel tarafına giden otobüslerin sıklıkla geçtiği Fethiye ve esentepe civarlarında bütçeye uygun evler bulunabilir. Tabii 500-600den bahsedemiyoruz ne yazık ki ☹️ aynı şekilde bahsettiğim yerlerin karşısında Osmangazi ye bağlı Akpınar binelli konutlar ve Karaman civarı var ki güzel muhitlerdir. Bursa ya akrabası olmayıp tercih yapan çok arkadaşım oldu hiç korkmayın. Eminim çok seveceksiniz 🤗

Nilüfer dışında oturulmaz diyenlere bir Bursa turu attırmak lazım 😁 Mudanya yolunun bir tarafı Osmangazi diğer tarafı nilüfer şimdi Osmangazi kısmını eleyecekler mi 😁 metro güzergahın da aynı zamanda heykel tarafına giden otobüslerin sıklıkla geçtiği Fethiye ve esentepe civarlarında bütçeye uygun evler bulunabilir. Tabii 500-600den bahsedemiyoruz ne yazık ki ☹ aynı şekilde bahsettiğim yerlerin karşısında Osmangazi ye bağlı Akpınar binelli konutlar ve Karaman civarı var ki güzel muhitlerdir. Bursa ya akrabası olmayıp tercih yapan çok arkadaşım oldu hiç korkmayın. Eminim çok seveceksiniz 🤗
Aynen :))
Bence bursada heryer güzel nedense 😊

Arkadaşlar tayin sebebiyle Bursa’ya taşınacağız.bursayı hiç bilmemekle beraber akrabamız vs de yok😞 öncelikli olarak ev sorunumuz var nerden bakmalıyız kira olacak ve eşim osmangazide çalışıyor olacak metro ulaşım alanlarına yakın ailenin rahat yaşayacağı semtler nereler? Nilüfer önerileri aldık ama internette baktığımız kadarıyla kira fiyatları fazla geldi Nilüfer’de daha uygun fiyatlı olabilecek semtler var mıdır?
Bursalı arkadaşlar öneri ve fikirlerinize açığım nerelerden uzak duralım nerelere bakalım neye dikkat edelim🤗
Osmangazi neresinde?
İşinize yakın ev tutun
Trafik çok fena

Eşimin iş arkadaşları Nilüfer'de oturuyor dolayısıyla hep orası önerildi açıkçası bize uzak geldi hem yüksek kira hem uzak die oturmadı kafamıza Nilüfer'de
N başka bi yerde oturulmaz die net konuşuluyor nasıl bi şehre geliyoruz die gerildik:KK43: zor işlermiş ..

Cok abartmislar. :KK70: Ben 26 yasimdayim 5 yildir evli oldugum icin İstanbuldayim ama bekarken Bursadaydim. İlla nilufer diye birsey yok eski garajalti denilen yerdeki semtlerden birinde oturuyordum. Oyle oturulmayacak birsey yok. İstanbulun kotu semtlerinde oturmam korkardim ama Bursa da problem yasamamistim.
Niluferin kira fiyatlarini bilmiyorum hiç ama Bursa modern, yeşil şehir sitelerine bir bakin. Garajaltinda kaliyor ama Otobusler minibusler sitenin icinden geciyor. Kira fiyatlari uygun bence. Para sinirini da yazsaydiniz iyidi.

Arkadaşlar tayin sebebiyle Bursa’ya taşınacağız.bursayı hiç bilmemekle beraber akrabamız vs de yok😞 öncelikli olarak ev sorunumuz var nerden bakmalıyız kira olacak ve eşim osmangazide çalışıyor olacak metro ulaşım alanlarına yakın ailenin rahat yaşayacağı semtler nereler? Nilüfer önerileri aldık ama internette baktığımız kadarıyla kira fiyatları fazla geldi Nilüfer’de daha uygun fiyatlı olabilecek semtler var mıdır?
Bursalı arkadaşlar öneri ve fikirlerinize açığım nerelerden uzak duralım nerelere bakalım neye dikkat edelim🤗
Kent meydani taraflari.. tsm olarak nerde caliscak soyleyon ona gore yakin yerler soyleyelm

Back
X