• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bursa'da kadın doğum için en iyi hastane ve doktor?

diğer hastanelerde nasıl oluyor bilmiyorum, o yüzden extraya neler girer bilemiyorum. ama ablam üniversitede yapmıştı.onla kıyaslayabilirim. benim epidural anestezi ile oldu doğum. tek kişilik odalarda kalınıyor 2 gece. sabah akşam çocuk dr. u ve kendi dr.un kontrole geliyor. hasta pedi vs. almıyorsun, hastane veriyor, senin tüm bakımını hasta bakıcı yapıyor. hast. fotografçısı doğumdan sonra istersen makyaj yapıp fotograf çekiyor ve mini albüm yapıyor. bebek kutlaması için anne babaya pasta ikram ediyorlar. foto.başka bi şey varmıydı hatırlamıyorum. pasta olsa da olur olmasada aslında bence çok önemli değil. ben dr.umdan memnun olduğum için orada doğum yaptım. hastane personelide çok ilgili davrandı.
bebeğe işitme testi yapılıyor, annenin 1 hafta sonra bebeğin 5 dün sonra kontrolu yapılıyor.
bizim başımıza gelmedi çok şükür ama yenidoğan yoğunbakım var hastanede. dr.um bize her hastane var diyor ama bazısında sadece yatak var solunum cihazı filan yok demişti. araştırırken yeni doğan yoğun bakım var mı varsa sol. cihazı var mı sormak lazım yani.
aklıma gelen bir şey olursa yazarım, hayırlısıyla bebeğii kucağına alırsın inş.

Teşekkürler :) pasta, fotograf, albüm daha önce hiçbir hastanede duymadığım şeyler.en ince ayrıntısına kadar düşünmüşler anlaşılan. Eeee o kadar para ödeyince düşünmeleri de gerek bence zaten. En önemlisi doktorun iyi olması, gerisi çokta mühim değil. Tekrar teşekkürler.

kızlar topiğe girmeyi unutmuşum kaç gündür k.bakmayın
aslında hiç yazasım gelmedi bu bölüme moral bozukluğundan ama şimdi şimdi iyiyim
benim hamilelik düşüncesi yattı bi kenara özel durumlardan dolayı ertelemek zorunda kaldık (kaynana sorunları gibi:47:),
öyle bi hazırlamıştımki bu fikre kendimi neyse dedim sonradan, kilolu hamilelik geçirmek istemiyorum
3aydır ara ara diyetteyim 55-58 arası olana kadar devam edicem şuan 64kiloyum

güler100 öyle diyorsun ama çocuk sahibi olmadan geçirilen zamanda da insan rahata öyle bir alışıyor ki artık çocuk yapmak istemiyor. ben de 11 aylık evliyim. çevremizde yeni çocuk sahibi olan arkadaşlarımız var. bilhassa onların yaşadıklarına şahit oldukça şua anki halimizin değerini anlıyoruz. onlar da diyor bize çook zormuş çocuk bakmak büyütmek diye ama çok güzel de bir duygu tabi diye. Bizim gözümüz epey korktu bakalım napcas...

evet çok haklısın sonra rahat battı diyosun kendi kendinee
şimdi bile bi kızım var artık kendi işini kendi görüyor hemen hemen. bari biraz kafa dinliyim o okula giderken
19umda anne oldum şimdi gençliğimi yaşıyım geziyim tozayım kulaklığı takıp müzik film falan:1: özgürlük gibisi yokk:1:

Allah bağişlasın çok tatlılar ikiside benziyo bırbırıne:40::40:Peki dr un mantar için bişi önermedimi....ben bi delilik ettım hapla korundum deli gibi annemlerede söyleyemedim hap la korunduumu.dr a dedım en son.sen hiç doğum yapmazken neden hap kullandın diye söylendi bana.suan önümde bi engel yok gebelik için. bende kullanıyorum folik asit.aslında çok üstüne düşünce bişeyin,olmuyo kafaya takınca beyın sinyal gönderip tum spermleri öldiriyomus dr dedi...o yüzden takmıyorum artık hiç birseyım çıkmadı sonuçta...hersey Allahtan gülüm ol der olur.demekkı zamanı var...sende dediğim gibi kürleri araştır tamam mı canım...

aminn canım sağolasın, sizlerinde nur topu gibi bebişleriniz olur inşallah:emir_bebek::emir_bebek:

bi fitil veriyor bir de hap 1hafta kullanıyorum geçiyor, 2ay sonra yine başlıyor evet bi daha ilaçsız bitkisel yöntemlere başcurucam inşallah. ben doğum yaptıktan 3ay sonra kullandım kontrol hapı kullanmaya. kızım emmedi o sıra ilk mantardan dolayı dr a gittim madem emzirmiyosun hap yazayım sana dedi:47: 1yıl kullandım valla sonradan çok pişman oldum bıraktım bende şimdi ondan korkuyorum

merhaba kızlar bende bursadayım bende dorukta evrim hanım var ona gidiyorum ama hamile değililm bu 5. ayımız denemelerde artık tedavi başlasın istedim daha önce evrim hanıma muane olan varmı yada hala ona devam eden iyi bi dr mu ya tedirgin oldum da

evet çok haklısın sonra rahat battı diyosun kendi kendinee
şimdi bile bi kızım var artık kendi işini kendi görüyor hemen hemen. bari biraz kafa dinliyim o okula giderken
19umda anne oldum şimdi gençliğimi yaşıyım geziyim tozayım kulaklığı takıp müzik film falan:1: özgürlük gibisi yokk:1:

ayy ne güzel gencecik anne olmuşsun. ben 26yım şuan, yaşım ilerliyor diye bazen stres oluyorum biran önce çocuğum olsun diyorum ama çookta zor geliyor inan ki. Bu mesela erkeklerin yaşı ilerleyip gözü açıldıkça evlenmekten kaçması gibi bir şey. nasıl ki anneleri askerden gelince hemen evlendirmek istiyor onları, biz kadınlar da evlenir evlenmez çocuk yaptık yaptık.. sonra zaman geçirdikçe kaçıyoruz çocuk fikrinden....
sen ne güzel çocuğunu büyütmüşsün şimdi biraz rahat edebilirsin. İkinciyi alana kadar biraz kafanı dinle enerji topla sonra niyetlen ikinciye bence.

merhaba kızlar bende bursadayım bende dorukta evrim hanım var ona gidiyorum ama hamile değililm bu 5. ayımız denemelerde artık tedavi başlasın istedim daha önce evrim hanıma muane olan varmı yada hala ona devam eden iyi bi dr mu ya tedirgin oldum da

Canım şuan ki muayene ücreti ne kadar öğrenebilir miyim? bir de doğum ücretleri hakkında bilgi edindin mi? sen şuan gidiyorsun, bizzat senden öğreneyim dedim.

Merhaba Evrim Hanım'a devam ediyor musun acaba nasıl gidiyor? Artı ve eksileriyle düşüncelerini paylaşır mısın, bize de fikir olsun. Teşekkürler...

Bakın ben iki olayımı sizinle paylaşacağım. Çok aktif bu siteyi kullanmam ama sizlere bilgi vereyim dedim. en başta ben kardiyoloji hekimiyim. hekim olarak ilk defa 2.5 sene önce kızımı 2 aylıkken bursa doruk hastanesi yıldırımdakine götürdüm. bebeğim o zaman 2 aylıktı. oradaki hekim güya çok ilgilenmiş gibi yapıp çocuğuma saçma sapan tanılar koydu. 2 aylık kızımın raşitik olduğunu bacaklarının yamuk oldugunu D vitamini damla dozunu 3 kat arttırmamı söyledi hatta beni ayıpladı. halbuki ben kızıma zaten gerekli öerilen D vitamini vermekteydim ayrıca anne sütü yanısıra mama almaktaydı , aksine D vitamini mamadan da aldığı için günlük alması gereken doz daha düşük olmalıydı. neyse aklıma yatmadı ağlayarak hacettepeden doktor arkadaşımı aradım. o kadar kızıdı ki o doktora, böyle saçma bir tanı olamazmış ve önerdiği doz toxik doz muş. bende onun tavisiyesi ile Dr Nuray Dinçer hanıma götürdüm kızımı, ve doktor hanım 2 aylık bebeklerin bacaklarının normalde böyle olduğunu kesinlikle D vit. nin bu dozlarının çocuğa zararı olacağını söyledi. şimdi kızımın bacakları da gayet düzgün ALLAHıma bin şükür. ben bir doktor olarak yapılan hatayı farkettim ve çocuğumu zehirlemedim. bu söylediğim yanlış tanıyı koyan arkadaş, bir sürü hastası olan popüler biriydi.
Dr Nuray hanım, her zaman bilgisi, profesyonel tutumu, her zaman en doğru tanıyı koyup en az ilaçla sorunları çözmesi ile üstüne bursada çocuk doktoru tanımam. sadece hastalık değil çocuğum için yeme önerileri, uyku önerileri de hep isabetliydi. ALLAH razı olsun ondan.
neyse aradan yıllar geçti bugun 2. gebeliğim için şeker yükleme testi zamanım geldi. kendi doktorum çalışma yerime çok uzakta. bende kendi çalıştığım hastaneme yakın diye doruk tıp yıldırımdaki bu sefer yeni açılan hastanesine sırf şeker tarama testini yaptırmak için gittim.yaptırıp sonucu doktoruma bildiririm diye. kapıdaki sekreter kaç gr lık yapılacak dedi bende emin değilim bir hekimlerinize sorarmısınız tarama testi kaçla yapılıyordu dedim. sekreter 75 grdır kesin ama hadi arayım dedi hekimi aradı biri duruma göre değişir ben bilmem dedi , ben sekretere dedimki normal rutin tarama testi kaçla yapılıyor dedim sekreter ısrarla beni 75 yaptırmaya çalışıyor . ikinci kez başka hekimi aradı , ben bana verin ben sorayım dedim onuda vermiyor. sorduğu 2. hekimde 75 gr daha garanti dedi . bende tamam dedim sonra laboratuara gittim 75 gr için toplam 3 kez aralıklı kan alındığı son kan alınana kadar başka bir şey yememem gerektiği söylendi. bende önceki hamilileğimden ve genel tıp bilgimden bildiğim kadarı ile' hayır bu tarama testi değil bu şeker şüphesi olanlara yapılan OGTT şeker yükleme testidir ve bu bana gereksiz dedim ve 50 gr testi yaptım. sonra öğrendim ki 50 gr test 7 lira, 75 gr test 26 lira.
işte bu hastane binası janjanlı olan hastanenin ne kadar hastayı umursamayan, gereksiz ancak daha pahalı olan testi yaptırmaya zorlayan tutumu. şimdi size küçük bir ayrıntı gibi gelebilir ama bu şu demek: 1- hiçbir özel durumu olmayan gebeye normal tarama testi tüm dünyada 50 gr yapılır daha garanti diye zor olan test yapılmaz bu tam bir işini bilmemezliktir çünkü.o zaman ben kalp polikliniğine gelen her hastaya daha garanti diye kardiyak MR veya koroner anjiyo yapayım var mı böyle bir şey.
2- bu tıbbi bilgiyi biliyor bu kadar cahil değil ise bu hastane ve hekimler o zaman dahada kötü sırf pahalı test yapılacak diye hastayı hiç umursamama, 3-4 saat gebeyi aç bekletmek, bunun yanı sıra hastayı işinden gücünden etmek hedefleniyor.
bana bunu kardiyoloji uzmanı olduğumu bilerek yaptılar artık sizlere neler yaparlar. Ben hekim olarak kesinlikle doruk tıpı önermiyorum. sabım şikayet hattına bildirdim ama özel hastane olduğu için birşey yapamıyacaklarını söylüyorlar.
bende bursa tabipler birliğine şikayet edicem.
ama eminim sonuç alamam, kendi bünyelerinde şikayet dilekçesi yazdım. siteyi yakın takip etmediğimi söyledim ve çokda yoğunum o nedenle belki bana gelen yorumlara cevap hemen veremiyebilrim. bunun için şimdiden özür dilerim.

Bakın ben iki olayımı sizinle paylaşacağım. Çok aktif bu siteyi kullanmam ama sizlere bilgi vereyim dedim. en başta ben kardiyoloji hekimiyim. hekim olarak ilk defa 2.5 sene önce kızımı 2 aylıkken bursa doruk hastanesi yıldırımdakine götürdüm. bebeğim o zaman 2 aylıktı. oradaki hekim güya çok ilgilenmiş gibi yapıp çocuğuma saçma sapan tanılar koydu. 2 aylık kızımın raşitik olduğunu bacaklarının yamuk oldugunu D vitamini damla dozunu 3 kat arttırmamı söyledi hatta beni ayıpladı. halbuki ben kızıma zaten gerekli öerilen D vitamini vermekteydim ayrıca anne sütü yanısıra mama almaktaydı , aksine D vitamini mamadan da aldığı için günlük alması gereken doz daha düşük olmalıydı. neyse aklıma yatmadı ağlayarak hacettepeden doktor arkadaşımı aradım. o kadar kızıdı ki o doktora, böyle saçma bir tanı olamazmış ve önerdiği doz toxik doz muş. bende onun tavisiyesi ile Dr Nuray Dinçer hanıma götürdüm kızımı, ve doktor hanım 2 aylık bebeklerin bacaklarının normalde böyle olduğunu kesinlikle D vit. nin bu dozlarının çocuğa zararı olacağını söyledi. şimdi kızımın bacakları da gayet düzgün ALLAHıma bin şükür. ben bir doktor olarak yapılan hatayı farkettim ve çocuğumu zehirlemedim. bu söylediğim yanlış tanıyı koyan arkadaş, bir sürü hastası olan popüler biriydi.
Dr Nuray hanım, her zaman bilgisi, profesyonel tutumu, her zaman en doğru tanıyı koyup en az ilaçla sorunları çözmesi ile üstüne bursada çocuk doktoru tanımam. sadece hastalık değil çocuğum için yeme önerileri, uyku önerileri de hep isabetliydi. ALLAH razı olsun ondan.
neyse aradan yıllar geçti bugun 2. gebeliğim için şeker yükleme testi zamanım geldi. kendi doktorum çalışma yerime çok uzakta. bende kendi çalıştığım hastaneme yakın diye doruk tıp yıldırımdaki bu sefer yeni açılan hastanesine sırf şeker tarama testini yaptırmak için gittim.yaptırıp sonucu doktoruma bildiririm diye. kapıdaki sekreter kaç gr lık yapılacak dedi bende emin değilim bir hekimlerinize sorarmısınız tarama testi kaçla yapılıyordu dedim. sekreter 75 grdır kesin ama hadi arayım dedi hekimi aradı biri duruma göre değişir ben bilmem dedi , ben sekretere dedimki normal rutin tarama testi kaçla yapılıyor dedim sekreter ısrarla beni 75 yaptırmaya çalışıyor . ikinci kez başka hekimi aradı , ben bana verin ben sorayım dedim onuda vermiyor. sorduğu 2. hekimde 75 gr daha garanti dedi . bende tamam dedim sonra laboratuara gittim 75 gr için toplam 3 kez aralıklı kan alındığı son kan alınana kadar başka bir şey yememem gerektiği söylendi. bende önceki hamilileğimden ve genel tıp bilgimden bildiğim kadarı ile' hayır bu tarama testi değil bu şeker şüphesi olanlara yapılan OGTT şeker yükleme testidir ve bu bana gereksiz dedim ve 50 gr testi yaptım. sonra öğrendim ki 50 gr test 7 lira, 75 gr test 26 lira.
işte bu hastane binası janjanlı olan hastanenin ne kadar hastayı umursamayan, gereksiz ancak daha pahalı olan testi yaptırmaya zorlayan tutumu. şimdi size küçük bir ayrıntı gibi gelebilir ama bu şu demek: 1- hiçbir özel durumu olmayan gebeye normal tarama testi tüm dünyada 50 gr yapılır daha garanti diye zor olan test yapılmaz bu tam bir işini bilmemezliktir çünkü.o zaman ben kalp polikliniğine gelen her hastaya daha garanti diye kardiyak MR veya koroner anjiyo yapayım var mı böyle bir şey.
2- bu tıbbi bilgiyi biliyor bu kadar cahil değil ise bu hastane ve hekimler o zaman dahada kötü sırf pahalı test yapılacak diye hastayı hiç umursamama, 3-4 saat gebeyi aç bekletmek, bunun yanı sıra hastayı işinden gücünden etmek hedefleniyor.
bana bunu kardiyoloji uzmanı olduğumu bilerek yaptılar artık sizlere neler yaparlar. Ben hekim olarak kesinlikle doruk tıpı önermiyorum. sabım şikayet hattına bildirdim ama özel hastane olduğu için birşey yapamıyacaklarını söylüyorlar.
bende bursa tabipler birliğine şikayet edicem.
ama eminim sonuç alamam, kendi bünyelerinde şikayet dilekçesi yazdım. siteyi yakın takip etmediğimi söyledim ve çokda yoğunum o nedenle belki bana gelen yorumlara cevap hemen veremiyebilrim. bunun için şimdiden özür dilerim.

Paylaşımınız için teşekkürler. Ne yazık ki özel hastanelerin böyle bir dezavantajı var. Daha fazla para almak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ben bugüne kadar hangi özel hastaneye gittiysem, en ufak bir şeyle gittiğim halde bir sürü test yaptırmam için beni korkutup, testleri yaptırıp, testler için ekstra ücret alıp,sonuçta basit bir tanı koyup yolladılar. Henüz hamilelik deneyimim olmadığı için bu konuda bir şey yaşamadım. Doruk tıp yıldırımda, bebeğini 7 aylıkken kaybetmek üzere olan arkadaşımın Nuray hanımın üstün çabasıyla 8 aylık sezaryen doğum yaparak bebeğini sağlıkla kucağına alması, bende Nuray hanıma karşı hayranlık uyandırdı. Hastanenin geneline dair bir fikrim yok ancak Nuray hanım orada olduğu için, ileride ben de oraya gitmeyi düşünüyorum. Ancak her zaman gözü açık olup, hastanenin yanlışlarına düşmemek gerek.

Ben Özel Bursa Anadolu Hastanesinde doğum yaptım. Doktorumun ismi Cemil KAYMAZ, çok iyi bir doktor gerçekten herkese öneriyorum. Çok ilgilendi, çok saygılı ve bilgili her konuda bilinçlendirdi beni, doğumumda çok iyi geçti. Başka arkadaşlarıma da önerdim onlarda çok memnun kaldılar.

Son düzenleme:
Arkadaslar ben doktorumu değistirmek istiyorum ama iyi bir doktor olmasını istiyorum özel polikanesi olan iyi bir doktor biliyormusunuz bursada yardımdı olursanız sevinirim

Bn ozel doruk birsa hastanesine gittim tabi bende sorun olmadigi icin bi tedevi yapmadi ama gercekten orda ki hatice tasli cok iyi bir doktor sürekli gülüyor herseyi anlatiyor cok iyi ilgileniyor ucreti 55 tl mis cok ucuz bayada iyi yani

Rentip ta songul yapici ya bi git derim ...

Arkadaslar ben doktorumu değistirmek istiyorum ama iyi bir doktor olmasını istiyorum özel polikanesi olan iyi bir doktor biliyormusunuz bursada yardımdı olursanız sevinirim
kesinlikle faruk dinçşahin inanılma anlayışlı insanı motive eden bi dr ilk bebeğimde faruk beye gitmiştim 3 ,5 yıl önce suan hamileyim ve yine ona gidiyorum fsm de muayenehanesi var doğumu rentıp yada dorukta yaptırıyo

rentıpta doğum fiyatlarını biliyor musunuz?
1100 ile 1500 arası değişiyor diye biliyorum ... bilmiyorum tabi herkesin tercihi doruk ile rentip in şartları kıyaslanamaz diye düşünüyorum 2 gün orada yattım daha dün çıktım hastaneden hotel gibi ilgi var ... benım tedavi olduğum hastane istanbul memorial fakat bursada da takiben rentip songul hanima gidiyorum ilgiden çok memnunum . Gecelik yatış ücreti 107 lira biz çıkarken şok olduk bir yanlışlık mi var diye.

yaw ne ozel ne dewlet hep bisiler bisiler ewde yapcam en sonunda:) kararsizlik fena bisi

Back