- 3 Mayıs 2015
- 13.323
- 48.765
- 598
- Konu Sahibi Marianihal
Hangi yaz dizisi bu?çocugun durumu yok diye sürünsün mü baskasinin kiyafetidir hava atmak istemiştir zengin arkadaslari var ezilmemek için öyle yapmıştır falan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hangi yaz dizisi bu?çocugun durumu yok diye sürünsün mü baskasinin kiyafetidir hava atmak istemiştir zengin arkadaslari var ezilmemek için öyle yapmıştır falan
Arkadaşıma güvenim sonsuz. İnsanlığına güvenirim ama aklına asla. Çünkü ömrü böyle aldatilarak geçti. Yani çocuğun ınstagrami nasıl biliyor musunuz? Hanj şu Instagram yarı ünlüleri olur ya aynen oyle. Sırf yaza ait yedi sekiz video var, bara gitmiş, teknede videosu var, denizde havuzda orda burda bir ton video. Telefonu iphone. Takipçilerin çoğu bile satın alınmış. Yani tek kıyafetle olacak bir şey değil.Konunuzla belki birebir ortusmuyor ama kendi durumumu anlatmak istedim. Uni 1.siniftayken bir tanidigimiz vasitasiyla tanimadigim birinden 1 yil boyunca her ay burs aldım. Hayir yapmak isteyen biriydi. Araciya guvenip odemeye baslamisti. Bana ilac gibi gelmisti. Aynı zamanda kyk kredisi de alıyordum. Çok ihtiyacım vardı, annemle babam ayriydi. Babamin zerre yardımi yoktu. Annem çalışıyor, bana ve lise ogrencisi kardeşime bakıyordu. Zor geciniyorduk. Ama genclik bu,universitedeyim. Her türlü insan görüyorum. Ustume basima ozenirdim. Aldığım burstan ve krediden arttirip kendime kiyafet, ayakkabi vs alirdim, bazen de yurt dışında yaşayan halamin gonderdigi bir kac parça marka kiyafeti dönüşümlü giyerdim. Güzel, havali da bir tiptim Kısacası dışarıdan baka asla ihtiyaç sahibi demezdi. Derken bir gün burs veren hanım benimle tanışmak istediğini soylemis araciya. Ben heyecanlandim, utandim niyeyse. Gittim tanistik.sohbet ettik, tatlı da bir hanimdi.Gayet kibarca teşekkür ettim burs için, beni çok rahatlattigini filan söyledim. Derken bu hanım burs kesti, benim ihtiyacim olmadığına karar vermiş. Hirpani bicimde gitmedigim için mi buna karar verdi bilemiyorum. Araci aslında gerçekten ihtiyacim olduğunu söylese de fayda etmedi. Demem o ki gorunus aldatici olabilir. Gençler odunc veya 2.el kiyafetle de tarz gorunup,sosyal medyada Luks yasiyormus gibi gozukseler de bu gercegi yansitmayabilir. Arkadaşınız guvendiginiz biri mi?
Krediden burstan arttırıp iyi giyinmeye bütçe ayırabiliyorsanız o kadar da zor durumda değilmişsiniz. Sonuçta burs veren kişiler de ülkenin sayılı zenginlerinden değillerse kendilerine kıyafet, çanta almaktan kısıp yardım ediyorlar. Haliyle bu bursun kitap, gıda, barınmaya dönüştüğünü düşünüyorlar. Çünkü daha bu kalemlerde sıkıntı yaşayan çok öğrenci var. Bu yardımı daha çok ihtiyacı olana yönlendirmelerinde yanlışlık yok.Konunuzla belki birebir ortusmuyor ama kendi durumumu anlatmak istedim. Uni 1.siniftayken bir tanidigimiz vasitasiyla tanimadigim birinden 1 yil boyunca her ay burs aldım. Hayir yapmak isteyen biriydi. Araciya guvenip odemeye baslamisti. Bana ilac gibi gelmisti. Aynı zamanda kyk kredisi de alıyordum. Çok ihtiyacım vardı, annemle babam ayriydi. Babamin zerre yardımi yoktu. Annem çalışıyor, bana ve lise ogrencisi kardeşime bakıyordu. Zor geciniyorduk. Ama genclik bu,universitedeyim. Her türlü insan görüyorum. Ustume basima ozenirdim. Aldığım burstan ve krediden arttirip kendime kiyafet, ayakkabi vs alirdim, bazen de yurt dışında yaşayan halamin gonderdigi bir kac parça marka kiyafeti dönüşümlü giyerdim. Güzel, havali da bir tiptim Kısacası dışarıdan baka asla ihtiyaç sahibi demezdi. Derken bir gün burs veren hanım benimle tanışmak istediğini soylemis araciya. Ben heyecanlandim, utandim niyeyse. Gittim tanistik.sohbet ettik, tatlı da bir hanimdi.Gayet kibarca teşekkür ettim burs için, beni çok rahatlattigini filan söyledim. Derken bu hanım burs kesti, benim ihtiyacim olmadığına karar vermiş. Hirpani bicimde gitmedigim için mi buna karar verdi bilemiyorum. Araci aslında gerçekten ihtiyacim olduğunu söylese de fayda etmedi. Demem o ki gorunus aldatici olabilir. Gençler odunc veya 2.el kiyafetle de tarz gorunup,sosyal medyada Luks yasiyormus gibi gozukseler de bu gercegi yansitmayabilir. Arkadaşınız guvendiginiz biri mi?
Merhaba evet haklısınız biz eğitim gönüllüleri vakfına para gönderiyoruz.Selamlar. Bir arkadaşım WhatsApp grubunda yardıma muhtaç bir öğrenciden bahsetmiş. Ben normalde seve seve yardımcı olurum bu tarz öğrencilere. Çocuk çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölümde okuyor. Dolayısı ile hepimiz her ay bir şeyler kenara ayırıp birlestirip çocuğa yollamayi düşündük. Arkadaşıma da güvendiğim için pek arkasını sorgulamadim.
Çocuğun öğrenci belgesini gösterdi bize. Adı soyadı aklımda kalmış ben de hafif işsiz bir karakter olduğum için stalklamak istedim. Çocuğun hesabı herkese açık bir baktım 20 bin takipci( bot takipçi tabii çoğu para ile alınan sahte takipçiler ) gittiği yerler falan inanılmaz lüks. Bebenin elinde iPhone 12 var. Benim telefon 3 bin kıyafetler ayakkabılar hep marka. Yazın teknede fotoğraflar videolar atmış. Kısaca hiç de ihtiyac sahibi gibi durmuyor. Ben bunu WhatsApp grubundaki bir arksdasa söyledim o da fark etmiş ama söylemeye cekinmis. Ailesinin durumu iyi değil falan demislerdi ama durumu iyi olmayan aile çocuğuna 20 bine telefon alamaz. Öyle tatillere gitmek falsn da kolay değil.
Bunu arkadaşıma söyledim dedi ki "ne var bunda çocuğun bunlara hakkı yok mu" . E var tabi de bu durumda ihtiyaç sahibi kontenjanından bir şekilde çıkması lazım o çocuk bize burs versin asıl dedim. Yani normalde aylık 300 TL gönderecektim diğer 5 kişi de aynı şekilde ama göndermekten vazgeçtim. 300 TL para değil ama enayi yerine konmak da istemem. Siz olsanız ne yapardınız?
şöyle ki fazla para herkese iyi gelir. Bana da bir yerlerden gelse de üçü beşi çok düşünmeden ihtiyaçlarımı alsam keşke. Çocuğa oyuncak alırken bile kırk kere düşünüyorum çalışan biriyken. Yurtdışında halanız varmış, devlet bursu varmış daha ne olsun. Ne öğrenci arkadaşlarım vardı aç yatan gece. Bir çocuk vardı abartmıyorum iki tane kazağı (ki eski gibi) vardı sadece onları gördüm koca sene üzerinde. Yani çalışadabilirsiniz pekala.Konunuzla belki birebir ortusmuyor ama kendi durumumu anlatmak istedim. Uni 1.siniftayken bir tanidigimiz vasitasiyla tanimadigim birinden 1 yil boyunca her ay burs aldım. Hayir yapmak isteyen biriydi. Araciya guvenip odemeye baslamisti. Bana ilac gibi gelmisti. Aynı zamanda kyk kredisi de alıyordum. Çok ihtiyacım vardı, annemle babam ayriydi. Babamin zerre yardımi yoktu. Annem çalışıyor, bana ve lise ogrencisi kardeşime bakıyordu. Zor geciniyorduk. Ama genclik bu,universitedeyim. Her türlü insan görüyorum. Ustume basima ozenirdim. Aldığım burstan ve krediden arttirip kendime kiyafet, ayakkabi vs alirdim, bazen de yurt dışında yaşayan halamin gonderdigi bir kac parça marka kiyafeti dönüşümlü giyerdim. Güzel, havali da bir tiptim Kısacası dışarıdan baka asla ihtiyaç sahibi demezdi. Derken bir gün burs veren hanım benimle tanışmak istediğini soylemis araciya. Ben heyecanlandim, utandim niyeyse. Gittim tanistik.sohbet ettik, tatlı da bir hanimdi.Gayet kibarca teşekkür ettim burs için, beni çok rahatlattigini filan söyledim. Derken bu hanım burs kesti, benim ihtiyacim olmadığına karar vermiş. Hirpani bicimde gitmedigim için mi buna karar verdi bilemiyorum. Araci aslında gerçekten ihtiyacim olduğunu söylese de fayda etmedi. Demem o ki gorunus aldatici olabilir. Gençler odunc veya 2.el kiyafetle de tarz gorunup,sosyal medyada Luks yasiyormus gibi gozukseler de bu gercegi yansitmayabilir. Arkadaşınız guvendiginiz biri mi?
Haklısınız o paraya ihtiyacı olan başka ögrencilere veya sma hastalarına gönderin. Iphone lüks bence 20 bine telefonu varsa kimseden para istemicekSelamlar. Bir arkadaşım WhatsApp grubunda yardıma muhtaç bir öğrenciden bahsetmiş. Ben normalde seve seve yardımcı olurum bu tarz öğrencilere. Çocuk çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölümde okuyor. Dolayısı ile hepimiz her ay bir şeyler kenara ayırıp birlestirip çocuğa yollamayi düşündük. Arkadaşıma da güvendiğim için pek arkasını sorgulamadim.
Çocuğun öğrenci belgesini gösterdi bize. Adı soyadı aklımda kalmış ben de hafif işsiz bir karakter olduğum için stalklamak istedim. Çocuğun hesabı herkese açık bir baktım 20 bin takipci( bot takipçi tabii çoğu para ile alınan sahte takipçiler ) gittiği yerler falan inanılmaz lüks. Bebenin elinde iPhone 12 var. Benim telefon 3 bin kıyafetler ayakkabılar hep marka. Yazın teknede fotoğraflar videolar atmış. Kısaca hiç de ihtiyac sahibi gibi durmuyor. Ben bunu WhatsApp grubundaki bir arksdasa söyledim o da fark etmiş ama söylemeye cekinmis. Ailesinin durumu iyi değil falan demislerdi ama durumu iyi olmayan aile çocuğuna 20 bine telefon alamaz. Öyle tatillere gitmek falsn da kolay değil.
Bunu arkadaşıma söyledim dedi ki "ne var bunda çocuğun bunlara hakkı yok mu" . E var tabi de bu durumda ihtiyaç sahibi kontenjanından bir şekilde çıkması lazım o çocuk bize burs versin asıl dedim. Yani normalde aylık 300 TL gönderecektim diğer 5 kişi de aynı şekilde ama göndermekten vazgeçtim. 300 TL para değil ama enayi yerine konmak da istemem. Siz olsanız ne yapardınız?
" ferıhalık yaomaya gerek yok " yazmıs yaHangi yaz dizisi bu?
Bencede yollSelamlar. Bir arkadaşım WhatsApp grubunda yardıma muhtaç bir öğrenciden bahsetmiş. Ben normalde seve seve yardımcı olurum bu tarz öğrencilere. Çocuk çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölümde okuyor. Dolayısı ile hepimiz her ay bir şeyler kenara ayırıp birlestirip çocuğa yollamayi düşündük. Arkadaşıma da güvendiğim için pek arkasını sorgulamadim.
Bencede yollamayın.cok daha ihtiyaç sahibi öğrenciler vardirSelamlar. Bir arkadaşım WhatsApp grubunda yardıma muhtaç bir öğrenciden bahsetmiş. Ben normalde seve seve yardımcı olurum bu tarz öğrencilere. Çocuk çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölümde okuyor. Dolayısı ile hepimiz her ay bir şeyler kenara ayırıp birlestirip çocuğa yollamayi düşündük. Arkadaşıma da güvendiğim için pek arkasını sorgulamadim.
Tabi iyi yaşamak herkesin hakkı ama benden daha iyi durumda olan birine de yardım etmeme hakkım var . Ben olsam 300 değil 20 tl bile yardım etmez başka öğrenci için kullanırdım o parayı.Selamlar. Bir arkadaşım WhatsApp grubunda yardıma muhtaç bir öğrenciden bahsetmiş. Ben normalde seve seve yardımcı olurum bu tarz öğrencilere. Çocuk çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölümde okuyor. Dolayısı ile hepimiz her ay bir şeyler kenara ayırıp birlestirip çocuğa yollamayi düşündük. Arkadaşıma da güvendiğim için pek arkasını sorgulamadim.
O arkadaşın lafıyla kuyuya inilmeyeceni görmüş oldunuz. Vermeyin tabiki deSelamlar. Bir arkadaşım WhatsApp grubunda yardıma muhtaç bir öğrenciden bahsetmiş. Ben normalde seve seve yardımcı olurum bu tarz öğrencilere. Çocuk çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölümde okuyor. Dolayısı ile hepimiz her ay bir şeyler kenara ayırıp birlestirip çocuğa yollamayi düşündük. Arkadaşıma da güvendiğim için pek arkasını sorgulamadim.
Var ya aynısı başıma geldi...Çok üzülmüştüm o çocukla konuştuğumda, bırak daha çok ihtiyacı olan onlarca öğrencinin varlığını , o gün ayağına giydiği ayakkabıyı kendi çocuğuma bile alamazdim ben...Eve gidip enayiligime doyamamiştım günlerce... Aracının da hemşehrisi olduğu için bizim kesemizden kendi adına memleketlisine jest yaptığıni, bir sekilde çıkar sağladığını anladık sonradan.... O gün bugün ince eler sık dokurum. Çocugumdan kıstıgımı veriyorsam hakkı olana gitmeli. Bu beni kötü yapmaz.Konunuzla belki birebir ortusmuyor ama kendi durumumu anlatmak istedim. Uni 1.siniftayken bir tanidigimiz vasitasiyla tanimadigim birinden 1 yil boyunca her ay burs aldım. Hayir yapmak isteyen biriydi. Araciya guvenip odemeye baslamisti. Bana ilac gibi gelmisti. Aynı zamanda kyk kredisi de alıyordum. Çok ihtiyacım vardı, annemle babam ayriydi. Babamin zerre yardımi yoktu. Annem çalışıyor, bana ve lise ogrencisi kardeşime bakıyordu. Zor geciniyorduk. Ama genclik bu,universitedeyim. Her türlü insan görüyorum. Ustume basima ozenirdim. Aldığım burstan ve krediden arttirip kendime kiyafet, ayakkabi vs alirdim, bazen de yurt dışında yaşayan halamin gonderdigi bir kac parça marka kiyafeti dönüşümlü giyerdim. Güzel, havali da bir tiptim Kısacası dışarıdan baka asla ihtiyaç sahibi demezdi. Derken bir gün burs veren hanım benimle tanışmak istediğini soylemis araciya. Ben heyecanlandim, utandim niyeyse. Gittim tanistik.sohbet ettik, tatlı da bir hanimdi.Gayet kibarca teşekkür ettim burs için, beni çok rahatlattigini filan söyledim. Derken bu hanım burs kesti, benim ihtiyacim olmadığına karar vermiş. Hirpani bicimde gitmedigim için mi buna karar verdi bilemiyorum. Araci aslında gerçekten ihtiyacim olduğunu söylese de fayda etmedi. Demem o ki gorunus aldatici olabilir. Gençler odunc veya 2.el kiyafetle de tarz gorunup,sosyal medyada Luks yasiyormus gibi gozukseler de bu gercegi yansitmayabilir. Arkadaşınız guvendiginiz biri mi?
Doğru valla haklısınız ama arkadaşınıza da gerçek daha kötü durumu olanları gösterip anlatmanız lazım...bı vakfa yardım kuruluşuna üye olsun en azından bilinçli yardım yapsın.Göndermeyecegim zaten o konuda bir şüphem yok da asıl arkadaşımın bu tavrı canımı aşırı sıktı. Kendisi zaten yardımsever olacağım diye kendini enayi yerine koydurmaya bayılan biri. Daha önce de böyle seylerine şahit oldum. Kendisi çok eski arkadaşımdır. Kaç kere birilerine borç verip geri alamadı, alamayınca tavır bile koymadı. Ama kendi hatasını sorgulayacagi yerde bizi de kendisi gibi yapmaya çalışıyor. Diyorum ki madem burs vereceğiz cidden ihtiyaç sahibi birini bulalim. Bu çocuk hepimizden zengin yaşıyor. Çocuk ailesinin durumunu kötü diye anlatmış. Annesi babası asgari ücretle çalışıyormuş. E iyi de aylık geliri 10 bin olan aile çocuğuna nasıl bu imkanları sağlar. Aklım almıyor bu kerizligi.
E tabi insan yardımcı olduğu tarafın sade ve sıradan biri olduğunu sanıyor. Krediden artırıp dış görünüşünüze yatırım yapmanız karşısında ben de aslında ihtiyaç sahibi olmadığınızı düşündümKonunuzla belki birebir ortusmuyor ama kendi durumumu anlatmak istedim. Uni 1.siniftayken bir tanidigimiz vasitasiyla tanimadigim birinden 1 yil boyunca her ay burs aldım. Hayir yapmak isteyen biriydi. Araciya guvenip odemeye baslamisti. Bana ilac gibi gelmisti. Aynı zamanda kyk kredisi de alıyordum. Çok ihtiyacım vardı, annemle babam ayriydi. Babamin zerre yardımi yoktu. Annem çalışıyor, bana ve lise ogrencisi kardeşime bakıyordu. Zor geciniyorduk. Ama genclik bu,universitedeyim. Her türlü insan görüyorum. Ustume basima ozenirdim. Aldığım burstan ve krediden arttirip kendime kiyafet, ayakkabi vs alirdim, bazen de yurt dışında yaşayan halamin gonderdigi bir kac parça marka kiyafeti dönüşümlü giyerdim. Güzel, havali da bir tiptim Kısacası dışarıdan baka asla ihtiyaç sahibi demezdi. Derken bir gün burs veren hanım benimle tanışmak istediğini soylemis araciya. Ben heyecanlandim, utandim niyeyse. Gittim tanistik.sohbet ettik, tatlı da bir hanimdi.Gayet kibarca teşekkür ettim burs için, beni çok rahatlattigini filan söyledim. Derken bu hanım burs kesti, benim ihtiyacim olmadığına karar vermiş. Hirpani bicimde gitmedigim için mi buna karar verdi bilemiyorum. Araci aslında gerçekten ihtiyacim olduğunu söylese de fayda etmedi. Demem o ki gorunus aldatici olabilir. Gençler odunc veya 2.el kiyafetle de tarz gorunup,sosyal medyada Luks yasiyormus gibi gozukseler de bu gercegi yansitmayabilir. Arkadaşınız guvendiginiz biri mi?
Her dusundugumuz dogru olmuyor iste onu diyorumE tabi insan yardımcı olduğu tarafın sade ve sıradan biri olduğunu sanıyor. Krediden artırıp dış görünüşünüze yatırım yapmanız karşısında ben de aslında ihtiyaç sahibi olmadığınızı düşündüm
Kurumlar da her zaman tespit edemiyor bence. Örneğin babası esnaf olup çok iyi geliri olan üst sınıf bir kız vardı. Sanırım babası gelirini düşük gösterdiği için burs almış ama kızın giyinisinden belliydi durumunun iyi olduğu. Özellikle kyk bursunda bu çok geçerli.Güvenilir bulduğum yardım dernekleri var onlara veriyorum ben onlar iyice araştırıyorlar. Kim nerden yarfım almış, geliri nedir, gideri nedir. Kim daha muhtaç durumda. Yetim küçük çocukları olan tek başına yaşayan kadınlar var. Öğrenci hele ki erkekse bir şekilde az çok çalışabilir. Ne arkadaşlarımız vardı devletin verdiği bursu yetirirlerdi gün gelirdi bardak tipi su kaynatıcılarda yumurta alır yurtta yumurta haşlar ekmekle kahvaltılıkla yerlerdi. Yani ben olsam hayatta göndermem. Hatt geçen ihtiyaç sahibi olduğunu düşündüğüm (sizinkine göre baya muhtaç durumda) erkek öğrenciye göndermedim. Bana göre çom daha muhtaç durumda olanlar vardı oraya gönderdim. Durmadan yatıyor sefil sefil bazı üniversite öğrencileri. Öğrenciliğimden biliyorum. Bir sürü yerde ufak işler yapıp harçlığını çıkarabilir. Gönül ister ki herkes refah içinde yaşasın (ki benim de tuzum kuru değil) ama olmuyor.