Konunuzla belki birebir ortusmuyor ama kendi durumumu anlatmak istedim. Uni 1.siniftayken bir tanidigimiz vasitasiyla tanimadigim birinden 1 yil boyunca her ay burs aldım. Hayir yapmak isteyen biriydi. Araciya guvenip odemeye baslamisti. Bana ilac gibi gelmisti. Aynı zamanda kyk kredisi de alıyordum. Çok ihtiyacım vardı, annemle babam ayriydi. Babamin zerre yardımi yoktu. Annem çalışıyor, bana ve lise ogrencisi kardeşime bakıyordu. Zor geciniyorduk. Ama genclik bu,universitedeyim. Her türlü insan görüyorum. Ustume basima ozenirdim. Aldığım burstan ve krediden arttirip kendime kiyafet, ayakkabi vs alirdim, bazen de yurt dışında yaşayan halamin gonderdigi bir kac parça marka kiyafeti dönüşümlü giyerdim. Güzel, havali da bir tiptim
Kısacası dışarıdan baka asla ihtiyaç sahibi demezdi. Derken bir gün burs veren hanım benimle tanışmak istediğini soylemis araciya. Ben heyecanlandim, utandim niyeyse. Gittim tanistik.sohbet ettik, tatlı da bir hanimdi.Gayet kibarca teşekkür ettim burs için, beni çok rahatlattigini filan söyledim. Derken bu hanım burs kesti, benim ihtiyacim olmadığına karar vermiş. Hirpani bicimde gitmedigim için mi buna karar verdi bilemiyorum. Araci aslında gerçekten ihtiyacim olduğunu söylese de fayda etmedi. Demem o ki gorunus aldatici olabilir. Gençler odunc veya 2.el kiyafetle de tarz gorunup,sosyal medyada Luks yasiyormus gibi gozukseler de bu gercegi yansitmayabilir. Arkadaşınız guvendiginiz biri mi?