• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burs isteyen ihtiyaç sahibi (!) öğrenci

Ben olsam bende yollamazdim. Bnm ve esimin kuzenleri var cevremizde universite okuyan onlara ara ara harclik gonderiyoruz. Tanimadiginiz insanlar yerine cevrenizde varsa universite okuyan onlara bagista bulunabilirsiniz. Birde bizim harclik verirken bir kriterimiz var sigara icmeyen ogrenciye harclik veriyoruz, biliyorsunuz sigara sagliga cok zararli ve gencecik yasta sigara icmeye baslayanlar varsa onlara destek olup bu davranislarini pekistirmek istemiyoruz.

Öyle valla tesadüfen Instagram'da stalklamasam gondericektim. Ama işin acı tarafı arkadaş konuyu farklı yerlere çekti. Bir arkadaşının teknesidir/çocuk ödenmiştir/fakir diye sürünsün mü falan dedi bana. Bu düz mantık karşısında bir ilahi okumak istedim naçizane.
Tabi ki haklısınız ben olsam ben de vazgeçerdim.Hadi tekne arkadaşının olsun ya telefon oda mi arkadasinin ki iPhone 13 en pahalı telefon bunu alabildiğine göre durumu iyidir çocuğun.

Bir ara “x’i yurtdışına gönderiyoruz” kampanyaları çıkmıştı, hatta dalga geçmek için “berk’e scirocco alıyoruz” kampanyası çıkmıştı. Sizinki de yakında bir mini cooper ister, kenara para atmaya bakın:KK53:
Ahaha hatırlıyorum pace üniversitesinde oyunculuk bölümü kazandım business class biletim için lütfen bi destek :D

Ben göndermez grupta da bunu dile getirirdim ki diğer arkadaşların da bilgisi olsun. Benim eşim ve arkadaşı ceplerinde kuruşlarla geçirmiş üniveriste yıllarını, aylarca dışarı çıkmadığımı bilirim evden okula okuldan evde gittim geldim hep demişti çok üzülmüştüm. Bu durumda olan o kadar öğrenci varken, aldığı harçlığı telefona tekne turlarına yatıran gezip tozan sonra da param yok diye ağlayan insana zerre üzülmem ben. Arkadaşınız da bildiğin enayi yerine koymuş sizi tanıdık muhtemelen öğrenci yoksa hangi vicdan bunu kabul eder

Tabi ki haklısınız ben olsam ben de vazgeçerdim.Hadi tekne arkadaşının olsun ya telefon oda mi arkadasinin ki iPhone 13 en pahalı telefon bunu alabildiğine göre durumu iyidir çocuğun.
Öyle. Çocuk zaten başka bir aileden burs almış daha önce. sonra çocuk bunu azarlayip bursu kesmiş. Bunu bu şekilde anlattı arkadaşım bana. Biz de üzüldük tabi ne kötü insanlar var diye. Meğer olayın iç yüzü farklıymis :)

Arkadaşınız durumun farkında ama yediği naneyi örtmek için iyice tüy dikmiş söyledikleriyle. Ortalama bir telefon, tatil herkesin hakkı da yatta fotoğraf artık işin saçmalık boyutu binlerce yurtsuz, ahır gibi evlerde yaşamak zorunda kalan, iki topan yemeğe ulaşamayan milyonlar varken. Bu bağışa niyetlendiyseniz illa biri karşınıza çıkar.

Selamlar. Bir arkadaşım WhatsApp grubunda yardıma muhtaç bir öğrenciden bahsetmiş. Ben normalde seve seve yardımcı olurum bu tarz öğrencilere. Çocuk çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölümde okuyor. Dolayısı ile hepimiz her ay bir şeyler kenara ayırıp birlestirip çocuğa yollamayi düşündük. Arkadaşıma da güvendiğim için pek arkasını sorgulamadim.
Çocuğun öğrenci belgesini gösterdi bize. Adı soyadı aklımda kalmış ben de hafif işsiz bir karakter olduğum için stalklamak istedim. Çocuğun hesabı herkese açık bir baktım 20 bin takipci( bot takipçi tabii çoğu para ile alınan sahte takipçiler ) gittiği yerler falan inanılmaz lüks. Bebenin elinde iPhone 12 var. Benim telefon 3 bin :KK70: kıyafetler ayakkabılar hep marka. Yazın teknede fotoğraflar videolar atmış. Kısaca hiç de ihtiyac sahibi gibi durmuyor. Ben bunu WhatsApp grubundaki bir arksdasa söyledim o da fark etmiş ama söylemeye cekinmis. Ailesinin durumu iyi değil falan demislerdi ama durumu iyi olmayan aile çocuğuna 20 bine telefon alamaz. Öyle tatillere gitmek falsn da kolay değil.
Bunu arkadaşıma söyledim dedi ki "ne var bunda çocuğun bunlara hakkı yok mu" . E var tabi de bu durumda ihtiyaç sahibi kontenjanından bir şekilde çıkması lazım o çocuk bize burs versin asıl dedim. Yani normalde aylık 300 TL gönderecektim diğer 5 kişi de aynı şekilde ama göndermekten vazgeçtim. 300 TL para değil ama enayi yerine konmak da istemem. Siz olsanız ne yapardınız?
Yok artık 😳
Direk eleyin burs falan vermeyin dalgamı geçiyorlar o kadar ihtiyaç sahibi okuyamayan çocuk varken böyle birisine burs vermek haksızlık olur

Arkadaşınızı hiç anlayamadım. Bu çocuk ihtiyaç sahibi değil dediniz diye marka ayakkabi giymeye hakkı yok mu demiş size. 🤣

Tabii ki hepimizin güzel her şeye hakkı var ama kara kış kapıda. Sırtında kabanı olmayan bir çocuk varken lüks teknelerde gezen çocuğa benden de beş kuruş geçmez.

Konunuzla belki birebir ortusmuyor ama kendi durumumu anlatmak istedim. Uni 1.siniftayken bir tanidigimiz vasitasiyla tanimadigim birinden 1 yil boyunca her ay burs aldım. Hayir yapmak isteyen biriydi. Araciya guvenip odemeye baslamisti. Bana ilac gibi gelmisti. Aynı zamanda kyk kredisi de alıyordum. Çok ihtiyacım vardı, annemle babam ayriydi. Babamin zerre yardımi yoktu. Annem çalışıyor, bana ve lise ogrencisi kardeşime bakıyordu. Zor geciniyorduk. Ama genclik bu,universitedeyim. Her türlü insan görüyorum. Ustume basima ozenirdim. Aldığım burstan ve krediden arttirip kendime kiyafet, ayakkabi vs alirdim, bazen de yurt dışında yaşayan halamin gonderdigi bir kac parça marka kiyafeti dönüşümlü giyerdim. Güzel, havali da bir tiptim :KK70: Kısacası dışarıdan baka asla ihtiyaç sahibi demezdi. Derken bir gün burs veren hanım benimle tanışmak istediğini soylemis araciya. Ben heyecanlandim, utandim niyeyse. Gittim tanistik.sohbet ettik, tatlı da bir hanimdi.Gayet kibarca teşekkür ettim burs için, beni çok rahatlattigini filan söyledim. Derken bu hanım burs kesti, benim ihtiyacim olmadığına karar vermiş. Hirpani bicimde gitmedigim için mi buna karar verdi bilemiyorum. Araci aslında gerçekten ihtiyacim olduğunu söylese de fayda etmedi. Demem o ki gorunus aldatici olabilir. Gençler odunc veya 2.el kiyafetle de tarz gorunup,sosyal medyada Luks yasiyormus gibi gozukseler de bu gercegi yansitmayabilir. Arkadaşınız guvendiginiz biri mi?

Konunuzla belki birebir ortusmuyor ama kendi durumumu anlatmak istedim. Uni 1.siniftayken bir tanidigimiz vasitasiyla tanimadigim birinden 1 yil boyunca her ay burs aldım. Hayir yapmak isteyen biriydi. Araciya guvenip odemeye baslamisti. Bana ilac gibi gelmisti. Aynı zamanda kyk kredisi de alıyordum. Çok ihtiyacım vardı, annemle babam ayriydi. Babamin zerre yardımi yoktu. Annem çalışıyor, bana ve lise ogrencisi kardeşime bakıyordu. Zor geciniyorduk. Ama genclik bu,universitedeyim. Her türlü insan görüyorum. Ustume basima ozenirdim. Aldığım burstan ve krediden arttirip kendime kiyafet, ayakkabi vs alirdim, bazen de yurt dışında yaşayan halamin gonderdigi bir kac parça marka kiyafeti dönüşümlü giyerdim. Güzel, havali da bir tiptim :KK70: Kısacası dışarıdan baka asla ihtiyaç sahibi demezdi. Derken bir gün burs veren hanım benimle tanışmak istediğini soylemis araciya. Ben heyecanlandim, utandim niyeyse. Gittim tanistik.sohbet ettik, tatlı da bir hanimdi.Gayet kibarca teşekkür ettim burs için, beni çok rahatlattigini filan söyledim. Derken bu hanım burs kesti, benim ihtiyacim olmadığına karar vermiş. Hirpani bicimde gitmedigim için mi buna karar verdi bilemiyorum. Araci aslında gerçekten ihtiyacim olduğunu söylese de fayda etmedi. Demem o ki gorunus aldatici olabilir. Gençler odunc veya 2.el kiyafetle de tarz gorunup,sosyal medyada Luks yasiyormus gibi gozukseler de bu gercegi yansitmayabilir. Arkadaşınız guvendiginiz biri mi?
Sakla zamanı gelir zamanı olayı olmuş. Parayı harcamayıp biraz da biriktirseydiniz keşke 😀

Öyle valla tesadüfen Instagram'da stalklamasam gondericektim. Ama işin acı tarafı arkadaş konuyu farklı yerlere çekti. Bir arkadaşının teknesidir/çocuk ödenmiştir/fakir diye sürünsün mü falan dedi bana. Bu düz mantık karşısında bir ilahi okumak istedim naçizane.
Ne bu, Adını Feriha Koydum seti mi?

Hepimiz biliyoruz ki üç aşağı beş yukarı kendimiz gibi insanlarla arkadaşlik kuruyoruz. Aynı ortamlara girebilelim, benzer hesapları ödeyebilelim, benzer bütçelere alışveriş yapabilelim diye.

İşin içinde iş olabilir. Arkadaşınız parayı kendisi kullanıyor olabilir. Belki de başka bir durum var, bilemiyorum.

Arkadaşınızı hiç anlayamadım. Bu çocuk ihtiyaç sahibi değil dediniz diye marka ayakkabi giymeye hakkı yok mu demiş size. 🤣

Tabii ki hepimizin güzel her şeye hakkı var ama kara kış kapıda. Sırtında kabanı olmayan bir çocuk varken lüks teknelerde gezen çocuğa benden de beş kuruş geçmez.
Arkadaşım çocuğun aslında zengin olduğuna inanmıyor. Telefon emanettir ayakkabı ikinci eldir tekne arkadaşınindir ne var ozenmistir vs diyor. Onun hakkı yok muymus öyle fotograflar çektirmeye. Kitap alacak parası yokmuş falan filan. Hadi diyelim durum böyle. Bursa ihtiyacı olan bir öğrencinin kendisine zengin çocuğu izlenimi vermesi ferihalik yapması da itici değil mi ? Ben demiyorum tabii ki aç sefil dolaşsın ama perde önünde zengin gibi yaşayıp perde arkasında burs istemesi de çocuğu gözümden düşürdü. Elbette ki bizim vereceğimiz üç kuruşla ne biz fakir oluruz ne burs verdiğimiz kişi zengin olur. Ama insan kendisini enayi gibi hissediyor.

Arkadaşım çocuğun aslında zengin olduğuna inanmıyor. Telefon emanettir ayakkabı ikinci eldir tekne arkadaşınindir ne var ozenmistir vs diyor. Onun hakkı yok muymus öyle fotograflar çektirmeye. Kitap alacak parası yokmuş falan filan. Hadi diyelim durum böyle. Bursa ihtiyacı olan bir öğrencinin kendisine zengin çocuğu izlenimi vermesi ferihalik yapması da itici değil mi ? Ben demiyorum tabii ki aç sefil dolaşsın ama perde önünde zengin gibi yaşayıp perde arkasında burs istemesi de çocuğu gözümden düşürdü. Elbette ki bizim vereceğimiz üç kuruşla ne biz fakir oluruz ne burs verdiğimiz kişi zengin olur. Ama insan kendisini enayi gibi hissediyor.
Bir kez şüphe girdiyse içinize, daha güvenilir referanslı bir çocuk bulmanızı öneririm.

Ozel bir üniversiteye yakin oturuyorum. Bilinen ve tercih edilen bir üniversite. Orada okuyan komsularimiz oldu. Luks hayat sürüyorlar. Sirf arkadas edinebilmek icin kendilerine yalakalik yapip, pohpohlayan burslu ogrencileri de yanlarinda tutuyor, yedirip icirip gezdiriyorlar. Boyle bir durum varsa bile o cocuk yolunu bulmus zaten

Ne bu, Adını Feriha Koydum seti mi?

Hepimiz biliyoruz ki üç aşağı beş yukarı kendimiz gibi insanlarla arkadaşlik kuruyoruz. Aynı ortamlara girebilelim, benzer hesapları ödeyebilelim, benzer bütçelere alışveriş yapabilelim diye.

İşin içinde iş olabilir. Arkadaşınız parayı kendisi kullanıyor olabilir. Belki de başka bir durum var, bilemiyorum.
Arkadaşım enayinin önde gideni ya. Bütün hayatı birilerine para yedirmekle borç vermekle anlamamakla dolandırılmakla geçti. Bu da yeni vaka işte. Öyle cebe atma gibi bir derdi yok o elindekini başkasına yedirme derdinde. Çocuk bunu kandırıyor belli. Çocuk çok zengindir demiyorum illa ki o teknelere mekanlara kendi imkanlarıyla gitmiyordur ama yardims muhtaç olmwdigi da kesin.

Back