- 1 Kasım 2017
- 356
- 235
- 35
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Doktorunuz kim beklentileriniz neydi şuan nasıl oldu?Benim doktorum ameliyat öncesini de sosyal medyada paylaşıyor. Ne yazık ki o paylaştığı fotoğraftakiler gibi güzel bir değişiklik olmadı burnumda. Ameliyattan sonra öğrendiğim kadarıyla birçok hastasında da güzel bir değişiklik yok. Söylediklerinin de hiçbirini yapmadı. Bir daha ki muayenede öncesi ve sonrası fotoğrafımı sosyal medya hesaplarında paylaşmasını isteyeceğim ve tabii ki paylaşmayacak. Adım gibi biliyorum. Bu burnun olmadığını kendisi de iyi biliyor. Sürekli bahane uyduruyor. Kendisine kızgınım ama en büyük hata bende. İyi ve dikkatli şekilde araştırmadığım için kendisini doktor olarak seçtim. Araştırsaydım asla ona ameliyat olmazdım. Çok daha iyi doktorlar var.
Doktorumun adını zikretmiyorum burada. Kendisi bu konularda hassas. Ben de onunla uğraşmak istemiyorum. Beklentim neydi? Tabii ki düzgün, daha küçük ve doğal bir burun. Şu an doğal ama düzgün ve daha küçük değil. Bu süreçte olumlu bir değişim olmadı.
Merhaba deniz877, merak ettim burnunuz nasıl oldu? Özelden resim atabilirmisiniz? Benimde ameliyatın 10.günü oluyor, burnumun uc kısmı aşağıya doğru egriliyi vardı, şimdi düz ama şişler geçince yeniden aşağıya doğru kaymasından korkuyorum.
Evet 6.ay tamamlandı bende. Hala şişlik var tabi, doktorum 6 ayda 70% netice ancak görülür demişti.Merhaba Violet sizinde 6 ay civar olmus ameliyat olali, bir gelisme varmi sikayetlerinizde? Benimde brun ucu hem yuksek hem yandan cok kalkk hemde karsidan ici gorunuyor ve dudak burn arasi mesafe buyudu.. ( bunlarin hangisi duzelecek nezaman nasil olacak hic bilemiyorum, bir umut olur umarim sizinki duzemistir
Teşekkür ederim.Banada 95 derece demisti ama bariz cok daha buyuk acisi, kalin derili oldugum icin ve ameliyatta deri sistigi icin oyle gorundugunude soyledi ama bilemiyorum, keske hic olmasaydim, eski fotolara bakinca hic te kotu degildi aslinda burnum ufak tefek seyleri duzeltsin istiyordum.. birde boyu kisalmis sanirim dudak mesafesinin uzamasinda onunda payi yuksek.
Senin adina sevindim umarim dahada guzellesir istedigin gibi olur, darisi basima..
Üzgün olmana bir sebep yok şuan, daha çok erken. İyileşme bünyeden bünyeye değişiyor bildiğin gibi. Benimde burnum kalın derili o yüzden ödemler geç inecek demişti doktorum. Zaten bir müddet sonra hiç düşünmedim, öylece aylar geçti. Sende düşünme şimdilik. Ha, birde yapabilirsen aynaya mecbur olmadıkça bakma :) 1 ay sonra bak nasıl farklı olacak.Evet 5 gunluk, ama inan cok vlog izledim ve ameliyattan cikip alcili haldeyken, doktora gidip ateller acilirken burunlari gayet duz olan okadar cok kisi gordum ki, ben ameliyat sonrasi fotomuda istedim, benim oncesinde istedigim, anlattigim, hatta daha birkac yil oncesinden fotoshopla bana yapilan ve ciktisini alip gosterdigim burunla alakasi yok, ben kendi burnum gibi olsun, duz olsun vs istedim... benim ki resmen kalkik ve hatta sanki erkeksi ucgen tarzi bi tuhaf..tamda yeni yila girerken hem uzgunum hem cok pismanim
Ben ameliyat sonrası 15 gün işten izin alıp yazın evdeydim, Dark dizisinin 2 sezonunu bitirdim İlgimi başka şeylere çekerek dikkatimi dağıttım yani. Sende yılbaşı tatilinde bol-bol dinlen, keyfine bak, burnunla ilgili karar verme kısmını da bir 6 ay ertele :)Ayna'ya bakma onerisi harika ama nasil olur bilemedim cok tesekkur ederim moral verdin, benimde karsidan delikler gorunuyor ve derim kalinmis oyle soyledi doktorum, gerci ameliyattan sonra soyledi oncesinde soylememisti.. insallah guzel olur, beklemekten baska yol yok simdilik.. ilgin ve destegin icon gercekten cok tesekkur ederim
Ben de bu durumdayim kuculmez burun sadece sislikler iniyor sekil ayni kalirMerhaba, ben ameliyat olalı bugün 9 gün oldu. Benim ameliyat olma sebebim burun kanatlarımın geniş, burun ucunun büyük ve burnun biraz uzun olmasıydı. Doktorumla 2 görüşme yaptık. 2 görüşmede de bu şikayetlerimi dile getirdim. Burun kanatlarımı daraltacağını, burnun ucunu küçülteceğini ve burnun kısalacağını söyledi. Ameliyatta çıktığımda burun kanatlarımı daraltmadığını görünce şok geçirdim. Bana burun ucunu küçültünce kanatları daraltmaya gerek duymadığını söyledi. Burnumun çok az olan kemerini düzeltmiş, burun ucunu biraz toparlamış, biraz olan eğriliği düzeltmiş ama benim asıl şikayetlerimle ilgili bir şey yapmamış. Burnumun ameliyathanede çekilmiş fotoğraflarına bakınca da burnumun hala uzun olduğunu gördüm. Atel ve tampon 2 gün önce çıktı. Şu an da bantlı. Burnum eskisinden iyi ama hala büyük ve uzun. Bana burnumun kalın derili olduğunu ve zamanla bu şişler indikçe burnumun küçüleceğini ve kısalacağını söyledi. Henüz yeni ameliyat olduğumu biliyorum ama doktorun diğer hastalarını da gördüm. Atel çıktığında gayet muntazam ve küçük burunları vardı. Ben bu sebeple doktorun sözüne güvenemiyorum. Bu sebeple size sormak istiyorum.
Henüz ameliyat olalı 9 gün oldu. Bu burun birkaç ay içinde küçülür ve kısalır mı?
Cevap vererek yardımcı olursanız çok sevinirim. Çünkü yıllardır hayalini kurduğum ameliyat sonucunda hayal kırıklığına uğradım ve yeniden bir beklenti oluşturup hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Olmadıysa olmadı yapacak bir şey yok.
Tabiki yanaklarım ve genel olarak yüz, baş şişti, çok komik görünüyordum. Şişliğin geçmesi için doktor zaten ilk günler buz koymanı öneriyor, bende 3-4 gün buz koydum ama çok devam etmedim. Başka birşey yapmadım. Zaten 10-15 günde bir hayli iniyor o şişlikler. 15 gün sonra işe çıktım, yani insan içine çıkılır durumdaydım.Evet evet bende 3hafta izindeyim. Yanaklarimda cok sisti benim, sende de oldumu? Ve olduysa sisligin gecmesi icin ozel bisey yaptinmi ne kadar zamanda indi yuzun? Burun sisi uzun surer de yuzde mi oyle emin olamadim. Birde basini one egme diyorlar neden acaba? Gercekten sıkıntı yaratirmi acaba?
6 ay dik mi Abartmasin bence benim doktorum 1 ay dedi o da kanama olmasin diye aslinda bandajlar ve tampon cikana kadar. 6 ay imkansiz kimse dik yatamaz 6 ay boyunca beli tutulur insaninTabiki yanaklarım ve genel olarak yüz, baş şişti, çok komik görünüyordum. Şişliğin geçmesi için doktor zaten ilk günler buz koymanı öneriyor, bende 3-4 gün buz koydum ama çok devam etmedim. Başka birşey yapmadım. Zaten 10-15 günde bir hayli iniyor o şişlikler. 15 gün sonra işe çıktım, yani insan içine çıkılır durumdaydım.
Banada doktor 6 ay dik yatacaksın, yanlara eğilmek yok dedi ama ben yapamadım, 1 hafta sonra hafiften yan yatmaya başladım. Başım 40-50 derece dik oldu, çokta oturak vaziyette uyuyamazdım. Başını burnunu biryere vurmazsan, yada yüzü üste uyumazsan, çokta sorun olmuyor bence.
Bende içimden aynen böyle tepki vermiştim, yüzüne gülerek he he dedim6 ay dik mi Abartmasin bence benim doktorum 1 ay dedi o da kanama olmasin diye aslinda bandajlar ve tampon cikana kadar. 6 ay imkansiz kimse dik yatamaz 6 ay boyunca beli tutulur insanin
Hiçbirşey olmaz yan yattığınız için, merak etmeyin. Önemli olan burun üzerinde baskı olmaması. İstirahetinize bakın, dinlenin, burnunuz da iyileşsin o zaman içinde :)Yuzumu sincaba benzetiyorum son gunlerde yanaklar inanilmaz sis icinde birsey var gibi Ben yaklasik 45 derece aciyla yatiyorum tam dik degil yani, ama dun gece yan donmusum bi kalktim sag tarafimda basim, hay dedim gitti burun.. gerci oteki turlude yan donmuyorum ama basimi hafif saga sola cevirerek uyudugum cok oldu, yatin alci atel vs acilcak, simdiden bakmaya korkuyorum kalkik oldugu icin