Burnun ameliyattan sonraki birkaç ay içinde küçülmesi ve kısalması ne kadar mümkündür?

deniz877

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2019
275
98
37
Merhaba, ben ameliyat olalı bugün 9 gün oldu. Benim ameliyat olma sebebim burun kanatlarımın geniş, burun ucunun büyük ve burnun biraz uzun olmasıydı. Doktorumla 2 görüşme yaptık. 2 görüşmede de bu şikayetlerimi dile getirdim. Burun kanatlarımı daraltacağını, burnun ucunu küçülteceğini ve burnun kısalacağını söyledi. Ameliyatta çıktığımda burun kanatlarımı daraltmadığını görünce şok geçirdim. Bana burun ucunu küçültünce kanatları daraltmaya gerek duymadığını söyledi. Burnumun çok az olan kemerini düzeltmiş, burun ucunu biraz toparlamış, biraz olan eğriliği düzeltmiş ama benim asıl şikayetlerimle ilgili bir şey yapmamış. Burnumun ameliyathanede çekilmiş fotoğraflarına bakınca da burnumun hala uzun olduğunu gördüm. Atel ve tampon 2 gün önce çıktı. Şu an da bantlı. Burnum eskisinden iyi ama hala büyük ve uzun. Bana burnumun kalın derili olduğunu ve zamanla bu şişler indikçe burnumun küçüleceğini ve kısalacağını söyledi. Henüz yeni ameliyat olduğumu biliyorum ama doktorun diğer hastalarını da gördüm. Atel çıktığında gayet muntazam ve küçük burunları vardı. Ben bu sebeple doktorun sözüne güvenemiyorum. Bu sebeple size sormak istiyorum.
Henüz ameliyat olalı 9 gün oldu. Bu burun birkaç ay içinde küçülür ve kısalır mı?
Cevap vererek yardımcı olursanız çok sevinirim. Çünkü yıllardır hayalini kurduğum ameliyat sonucunda hayal kırıklığına uğradım ve yeniden bir beklenti oluşturup hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Olmadıysa olmadı yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, aranızda dalga geçme amacı taşımadan soruma cevap verebilecek biri var mı? Bu ameliyat ve sonrası kolay bir süreç değil, yaşadınız, biliyorsunuz. Bu sebeple tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bir. evt yardimci olmak icin yaptim cünki aynisi bende fe var. Iki. Bilip bilmeden saldirma. Üc. Sana verilen her cvpda hosuna gitmicekse soru sorma. Normal bisekilde 9aydir bende ayni problemi yasadigimi yazdim, bugün e kadar takip ediorum ve kimsede bu ayni sorunu okumadim sen yazincada cvp verebilmek daha dogrusu bilgi paylasimi yapabilmek icin üye oldum....

Kısalır mı bilmem tam aksine burun ucu ödemleri dağılınca biraz daha salar kendini kalkıklığı biraz düşer ve zamanla ödemler inincede incelir kibarlaşır daha küçülür göze hoş gelmeye başlar.

Teşekkür ederim cevap için. Umarım söylediğiniz gibi incelir ve kibarlaşır. Burun ucundaki ödem gidince burnun kısalma ihtimali var mı, diye merak ediyordum. Burada bu konuda hiç bilgi bulamadım. Sanırım neyse o olarak kalıyor.

Burnun alt kısmı toparlıyor ama burun kısalmaz sanırım. Foto atar mısınız tam smylediğiniz yer neresi?

Ayni buruna sahipmisiz resmen. Acikcasi sizi uzmek istemem ama uzunlugu atelden nasil ciktiysa ayni kaliyor, en azindan benim oyle oldu hatta kemeri aldigindan burun ucum daha da on plana cikti. Revizyon arayisindayim malesef.

Ben de 2. ameliyatı olacağım. Şimdiden belli oldu. Doktor birkaç ufak dokunuş haricinde hiçbir şey yapmamış. Ben kendisine güvendim, kendisi zamanını hastasından değerli bulup ameliyatı erken bitirdi. 1 sene kadar bekleyeceğim.

Son düzenleme:
Bu arada eğriliği de düzeltmemiş. Ödem indikçe eğrilik ortaya çıkıyor. Zaman, para kaybı ve kocaman bir hayal kırıklığı. Ameliyat olmak isteyenlere tavsiyem ücreti yüksek olanın en iyi doktor olduğunu sanmayın, instagram fotoğraflarına da kanmayın. Çok çok iyi araştırın. Bir tane olumsuz yorum okusanız, görseniz bile vazgeçin. Benim başıma gelmez, bana aynısını yapmaz, demeyin. Bir hastasına kötü olan size de olur.

burun uzunluğu dediğiniz yandan burnun ileri doğru olması mı? bende anlatamadım yoksa boy olarak uzunluğumu?
ilk dediğimse küçülür zamanla. şöyle burun küçültmek belli bir seviyede yapılabiliyor burnunuzun izin verdiği kadar bazı doktorlarda şöyle güzel olacak böyle olacak deyip gerçekçi davranmayıp ameliyat sonunda böyle hüsrana sebep oluyor. ama daha çoook erken bazı burunlar atel çıktımı çok güzel olabiliyor ama herkesin burun yapısı aynı değil herkese uygulanan işlem aynı değil burun ucu da en son şekil alan kısım moral bozmadan önce bir 6 ayın geçmesini bekleyin

Çok teşekkürler. Evet, burnumun ileri doğru uzun olmasını kastediyorum. Bilmiyorum, doktor hiçbir şey yapmamış görünüyor. Ön yargılı olmak istemiyorum ama ben çok bir şey değişeceğini sanmıyorum artık. Umarım söylediğiniz gibi küçülür. Benim burnum küçültmeye müsaitti ama doktor ameliyatı kısa tutmuş. Beni önemsemediğini düşünüyorum. 6 ay dolunca bir değişiklik olursa buraya da yazacağım. Beklemekten başka çare yok, belli ki. Tekrar teşekkürler.

Merhaba nasıl oldunuz benimde eski burnum uzundu delikler küçültülüp ucuna sivrilik versin diye parça koyunca hala uzun mesela.. burnunuzda değişim varmı

Geçmiş olsun hangi doktora olmuştunuz acaba ?

Kesinlikle,yüzde yüz haklısınız.instagramda öncesini paylaşmıyorlar çok kolay burunlari yapıp paylaşıyorlar instagram da ünlenip yapacakları işin değeri birken on katı ucret istiyorlar. Onemli olan onceki halini görmek oncesi olmayan hiçbir fotoğrafın dikkate alınmaması gerekiyor.bir doktor bir kere başarısız iş yaptıysa mutlaka tekrar ediyor .bu konuda mağdur olmak istemeyenlere başkalarının deneyimlerini dikkate almalarını tavsiye ediyorum.

Benim doktorum ameliyat öncesini de sosyal medyada paylaşıyor. Ne yazık ki o paylaştığı fotoğraftakiler gibi güzel bir değişiklik olmadı burnumda. Ameliyattan sonra öğrendiğim kadarıyla birçok hastasında da güzel bir değişiklik yok. Söylediklerinin de hiçbirini yapmadı. Bir daha ki muayenede öncesi ve sonrası fotoğrafımı sosyal medya hesaplarında paylaşmasını isteyeceğim ve tabii ki paylaşmayacak. Adım gibi biliyorum. Bu burnun olmadığını kendisi de iyi biliyor. Sürekli bahane uyduruyor. Kendisine kızgınım ama en büyük hata bende. İyi ve dikkatli şekilde araştırmadığım için kendisini doktor olarak seçtim. Araştırsaydım asla ona ameliyat olmazdım. Çok daha iyi doktorlar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…