- 19 Şubat 2021
- 4.647
- 11.088
- 38
- Konu Sahibi Burhan Burhanitto
Ben de sevmem gereksız eşyaYaa burhan neredesin?
Benim gecen beğendiğim Güral porselen yemek takımı kuponla beraber 1250 liraya düştü, onu aldım. Sonra gözüm takılınca da Schafer'dan su kahvaltı takımını aldım mavi cizgileri var, gelen çok olursa birbiriyle uyumlu olur diye düşündüm. Mavili recelliklere meze koyulur , mavi pasta tabağı da yeri gelir kahvaltıda kullanılır falan diye.
Eki Görüntüle 3378564 Eki Görüntüle 3378565
Evde gereksiz şeyden nefret ederim, onca yıllık üniversite ev hayatim bir valiz iki kutuya sığmişti. Şimdiki odamdan da bugün çıksam bir valiz iki kutuya her şeyim sigar, eminim ki.
İleride kuracağım evde de aynısı olsun isterim. Fazla eşyaya, gereksiz şeye tahammülüm yok.
O yüzden bu takımlar yeter bana.
Çatal kaşık takımi için annemin alıp alisamadigi icin hiç kullanmadığı Jumbolar vardı, onu alırım heralde.
Şimdilik almayı düşündüklerim;
Baharatlık (bambu kapaklı olabilir)
Çaydanlık (cam olabilir)
Çay bardağı, şarap kadehi, rakı bardağı, meyvesuyu bardagi. Ocak üstü tost aleti, Ocak üstü közmatik, teflon tava, tuzluk biberlik. Mutfak havlusu,kurulama bezi vs...
Bilmiyorum başka neye ihtiyacım var. Tencere işini de evde kullanmadigimiz kaliteli tencereler vardı. Biri orta, biri büyük, biri küçük üç tencere bana yeter.
Bakır sahan,cezve falan gezerken yerel bir yerden alırım.
Kahve fincanı zaten her gelen hediye eder. Mikseri, mutfak robotunu falan 'eksigin var mi' diye soran birkaç yakın akrabaya kitlerim
başka ne alınır ki?
Hatta her gelen evin ne kadar boş der
Ama mutfak biraz kalabalık
Tost makinesine yerine grill ler varya hani hem tost hem ızgara olarak kullanılan onlar çok kullanışlı oluyor
Airfry elim ayağım
Tefal düdüklü tencere olmazsa olmazım
Öyle bilmem kaç parça yemrk setini ancak misafir gelince kullanıyorum
Ben düz beyaz desensiz 24 parça yemek seti kullanıyorum günlük
6 tane çorba kasesi
6 parça tatlı tabağı servis tabağı falan fılan yetiyor işte
En çok kullandığım airfry
Kahve makinem ve düdüklüm
Küçük tencereler güzel oluyor hem az yer kaplıyor hem de günlük taze yemek yemeği sevenler için güzel oluyor
Saklama kaplarımı da çok severim
Madame cocodan almıştım vakumlu içinde tereyağ fılan hiç bozulmuyor aylarca durabılır
Onlardan önce ki kaplarımda hemen yeşillenmeye başlardı buzdolabında
Kalabalık aile olmayınca çok alınan şeyleri tüketmek zor oluyor bu kaplar çok kurtarıcı
Mikrodalga da kullanıyorum ben
Meyve sıkacağı
Ekmek kızartma makinesi
Hamur yoğurma makinesi
Aklıma gelenler bunlar şimdilik
Güle güle güzel günlerde kullanın