Buraya yeni uyeyim 3. Konum 3 de kvde nolur yardim edin

hermionegrangerrr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2016
998
1.928
113
arkadaslar merhabalar direkt konuya girecegim. onceki konumda bahsetmistim kv bizim eve yerlesmek gibi bi fikri var diye esim ozaman bizi deniyodur olmaz oyle sey zaten falan diyodu

Neyse gelelim simdiki konuma gecen gun esimi arayip kendi evinin esimde olan anahtarini istedi emlakciya verecekmis kiraya versinler diye kaynim evlenecek esi yok kvnin . bende esime dedim aylardir sana soyluyorum ev ustune ev olmaz kabul etmiyorum diye . neyse esim geldi aylardir olmaz oyle sey kalmaz diyen esim agiz degismis kaynim evleniyo diye borclanmislar o borclari kv odicekmis o yuzden evini kiraya verip bizde kalacakmis parada onlara and gidecek ( ki Ben kimseden bes kurus istemiyorum benden Uzak allaha yakin )

Asil konum Ben o gun dusunmeden benim kendi bileziklerimle yaz basinda alinan arabayi esime sat arabayi ver parayi evimden uzak olsunlar dedim sonra esime beni annenle muhattap etme git annenle konus kabul etmiyorum ayni evi dedim .sonra esim gidince aklima geldiki kaynim nikah yapcak dugun bile degil kiza bunlar bes bilezik tekiyolar teki dort bin ayrtiyetten tugra kolyesi seti derken bide kizin durumuda iyi onun tarafindanda takisi iyi olur bunlari kiskancligimdan degil allah daha cok versinki kendi borclarini odesinler .

Biz dugunumuzu kendimiz yaptik herseyi kendimiz yaptik ac kaldigimizda bile o gun tesadufen bize ugrayan kv. kaynim bi ekmek alip getirmediler 20 aylik oglum var daha bi tane bile bir coraplarini gormedim torundur yegendir diye simdi sorum esim bu arabayi benden habersiz satabilirmi zoruma gidiyo Ben takilari saklamak yerine onlarin yuzunden araba aldirdim surekli iki sene boyunca kaynimin ve kv keyfi borclarina istedikleri icin simdide onlar icin satmak istemiyorum kis ustu bebegim varken satilmamasi icin hukuken ne gibi yaptirim yapabilirim yardimci olursaniz cok cok mutlu olurum .
Not: bu arada yine bilgi olsun diye soyluyorum kaynim 4 bin nisanlisi 3 bin e yakin maas aliyolar Ben calismiyorum bebekten bakacak kimse yok esim 2500 maas aliyo ev kredisi oduyo haksizliga bakin.

Kocanda iş yok. Sen daha çok konu açarsın.

bu arada yine bilgi olsun diye soyluyorum kaynim 4 bin nisanlisi 3 bin e yakin maas aliyolar

Ve düğün için borçlanmışlar. Çırağanda mı yapacaklarmış?
Borçlanabilirler tabi biz de bu şekilde borçlandık ama 3-4 ay içinde o borçlardan düze çıkılıyor bu maaşlarla.
Sizin konunuz kv değil eşiniz. Kvniz kaynınızda kalabiliyor mu? Hayır. Neden? Kaynınız ağırlığını koymuştur büyük ihtimal.

Her ailenin böyle bi saf oğlu oluyor senin eşinde o saf oğul ışte.Borcu yaptıran anasını evine alır ne münasebet senin evine yerleşecekmiş.Gerekirse aç kaynına söyle borcu sen yaptırdın annemin sende kalması yaraşır falan filan.Susma yani kabul de etme asla.
Gerçi kocan eşşek olursa semer vuranı çok olur ama onun aklı nasıl başına gelir bilemem

Yeni gelen gelin kv ile evinde otursun kira parasi da vermez
Onlar bizim oturdugumuz yerde oturmicaklar isleri sebebi ile iki saat var esim dort erkek kardesler biri sehir disinda onlara heray gidip yol masrafi yapmak yerine evinde oturur bi diger oglu ayni yerdeyiz oda annesinin istemedigi biriyle evlendi o kadinda istemez ki hakli cok cirkin seyler yasandi suan evlencek olanda yok yeni evli yok hava soguk gitmem olan bana olacak Ben sadece arabayi sattirmak istemiyorum onlar icin borclari odemek icin illa evini kiraya verip bize yerlesmesi gerekmiyo devremulku var onu satabilir dugun takilariyla kendi borclarini odesinler ben her yolu deneyip yine ayni evde yasamaya mecbur birakilirsam bosanmayi goze aldim zaten

Zaten dugunde olmicak nikah salon masrafida yok ben herseyi esim yapti kimseden bisey istemesin diye herseyin uygun fiyatlisini aldim salon parasini dugunde takilan parayla ucu ucuna odedik kucuk altinlarla kalan esya borclarimizi odedik kimse bize ne haldesiniz diye sormadi zaten odemelerini istemedigim icin kendim odedim ama nezaketen bile sormadilar simdi kaynimin evliligini bizim ustumuze yikmaya calisiyolar

Etmicem zaten ya iyi kadin olsa yine kabul edilir oda yok fesat laf sokan kendi kizi yok yegenleri var evli onlarin nasina gelcek olsa bu is kiyameti koparirlar. zamaninda diger eltimin ailesi parasizliktan kira odeyememis ev sahibi evdem atmis eltimde napsin annesi babadi sokaktami birakcak almis evine is bulup ev bulana kadar ayni gun oglunu cagirmis hemen onlari evinden gonder yoksa basina kalir gitmezler diye o insanlarda memlekete donmus sonrasinda simdi kendi bir suru secenek varken benim evime yigilmak istiyo

Eşiniz biraz saf galiba?Kayinvalideniz mademki diğer oğlunun borcunü ödeyecek gitsin onlarla yaşasın niye sizin ev?
Sizde susmayın yani konuşmaktan niye korkuyorsunuz?Beni muhattap etme sen konuş demeniz hata.sesiniz çıksın biraz.illa git bağır çağır kavga et demiyorum. oturun sakin sakin anlatın derdinizi herkese.

aynen böyle
kv ye oğlun söylemedi mi anne ev ev üstüne olmaz hem bana sordun mu diyebilirsin
araba olayının hukuki yanını bilmiyorum ancak evlendikten sonra edinilen malla eş onayı olmadan satılamıyor bildiğim

Kimin için borca girmişse gitsin onlarla da yaşasın sende gerekirse Kv ile konuş ben senle yaşayamam de yoksa evi de kiraya verirse bi daha asla ayıramazsınız evi

araba eşinizin üzerineyse, evli bile olsanız hukuken arabayı satmayı engelleyecek bir yaptırım yok maalesef, satabilir. bence eşinizi tekrar karşınıza alıp konuşun, bu ekonomik düzen içerisinde fedakarlığın size düşmediğini çocuğunu düşünmesi gerektiğini söyleyin. kriz kapıda, bir sürü insanı işten çıkardılar bile, zaten tek maaşlı bir evsiniz, tek yatırımınızı da kaynınızın düğününe hibe ederseniz acil bir durumda ne yapacağını size nasıl bakacağını sorun. annesiyle oturma konusunu gündeme bile getirmeyin onu zaten kapatmışsınız gibi yapın.

Sen kendın vermedın mı arabayı sat dıye ben anlamadım sımdı?
Vermedim o anki sinirle aklima o geldi esim gidince dusundum ee bunlar evlencek takilari olacak ben neden arabayi sattirip onlarin borcunu odeyeyim dedim cunku biz borclarimizi kendimiz odedik yarin obur kimsede bize size dugun yaptik borc odedik sira sizde demesinler diye

Konustum zaten esimle aynen burada yazdigim gibi biz borclarimizi kendimiz odedik bide elimde kalan bes tane bilezigi kaynimin borclari icin iki sene boyunca surekli istediler kaynim alkollu araba kullanip Kaza yapmis zamaninda iki kere ceza kesiliyo bna kimse bisey soylemiyo direkt esime bize bilezik ver odeyelim o sira evde iki kaynim bekar nisanli bile degiller maaslari var kv emekli ev kendilerinin verdirmedim bi siru kavga gurultu ettik huzurumuz kacti burda en buyuk suclu esim kurban bayrami geliyo esimden kurban parasi istiyolar bizim elimizde avucumuzda yok biz kesemiyoruz yine verdirmedim en sonunda kv gidip kredi cekiyo devremulk aliyo sozde parasi eksik kaliyo yine esimden uc bilezik istiyo iki hafta esimle kavga ettik o sira bilezikler benim adima kasada yoksa esim gizlice verirdi patronunda borc alip maasindan kestirmeyi bile dusundu gittim adamla konustum esi arkadasim adam vermcem merak etme dedi en sonunda uygun araba bulduk aldirdim esime kurtuldum derken simdide bu hani bilezikleri onlar yapsa veririm lanet olsun derim ama onlari esim yapti heray maasini annesine verdi bilezik alsin diye beni istemeye gelene kadar esim bes bilezik yapmisti. setim yine esimin biriktirdigi paralarla esylari kv karti ile aldik esim her ay taksitlerini yatirdi eksiksiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…