insanların evlilik konusunda başkalarının üzerine gitmesini her zaman saçma bulmuşumdur ,sanki kendileri o yükün altına girecekler de başkalarına baskı yapıyorlar ,evlenmeyi bekleyen arkadaşlara tavsiyem kimsenin lafına sözüne aldırış etmeyin ,bu güzel hayatı güzelce yaşamaya çalışın ,evlilik konusunda da takıntılı olmayın yoksa hiç olmaz ,herşeyi akışına bırakın ,nasibiniz mutlaka sizi bulacaktır ben buna eminim .erkek arkadaşı olanlara da tavsiyem şudur hem siz hem de karşınızdaki insanın doğal hallerini gözlemlemeye çalışın ,sevgili iken yapmacık olup da evlendikten sonra değişen çok fazla insan var ,kendinizin de göstermediğiniz bir yönü varsa mutlaka gösterin ki karşınızdaki sizi olduğunuz gib isevsin çünkü sonra bunlar hep sorun oluyo ve allah korusun boşanmaya kadar gidiyor ,bir ilişkide önemli olan birbirine ne kadar çok canım cicim demek değil ,o ilişkinin gerçek ,yapmacıklıktan uzak doğal bir ilişki olmasıdır ,her insanın artı ve eksileri olabilir ,önemli olan karşındakini artı ve eksileriyle kabullenmektir .Günümüz gençleri bu konuda çok büyük hatalar içerisine girebiliyorlar ,sevgili iken can ciğer kuzu sarması ,evlenince hemen boşanma ...Kendinize mutlaka karşınızdaki her yönüyle tahammül edip edemeyeceğinizi sorun ,evlilik sorumluluk ister, saygı ister ,sevgili iken birbirinize davrandığınız gibi sürmeyebilir ama bunu da olgunlukla karşılamanız gerekir ama tabiki eski heyecanınızı sürekli canlı tutmak için bir çok şey de yapabilirsiniz ilişkinizi yürütmek sizin elinizde kadınlar bu konuda daha fedakar olmak zorundalar çünkü bütün erkekler birbirinin aynıdır o yüzden bütün fedakarlıkları karşınızdakinden beklemeyin siz hep verici olun aslında kadınların anaç ruhlarından kaynaklanan bu fedakarlık huylarının aileyi birbirine bağladığı inancındayım ne demişler yuvayı dişi kuş yapar bu gerçekten çok doğru bir karar ben eşimle 4,5 yıldır tanışıyorum 1,5 yıllık evliyiz ben dünyada son kişi kalsa bile evlenmeyecek bir tiptim mesleğim vardı tek başıma yaşıyordum evlilik aklımın ucunda yoktu dünyayı gezmek gibi hayallerim vardı ama aniden bi gün oluverdi çok çabuk oldu herşey anlamadım eşimi seviyordum ama evlenmeyi hiç düşünmemiştim insanlar evlilik konusunda çok şey söylediler korkuttular beni ben ise hiç aldırış etmedim çünkü biliyordumki evliliğimi istersem ben mutluluğun doruk noktalarına taşıyabilirdim çünkü bu sizin elinizde şimdi ise iyiki evlenmişim diyorum çok şükür eşimle mutlu bir hayatımız var ama ben bunu en çok birbirimize olan doğallığımızdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum ben sevgili iken de sinirlenince bağırırdım şimdi de öyleyim o da aynı şekilde birbirimize yapmacık hiçbir hareketimniz olmamış şimdi de insanlar aman cicim ayı geçer filan diyorlar ama ben de onlara şakayla : ben eşimi 1,5 yıldır değil 4,5 yıldır çekiyorumki ne ciicm ayı diyorum ..
bu işin esprisi tabi ama gerçekten de 4,5 yıldır hep aynı idik inş. böyle de devam eder karşınızdaki insana dürüst olursanız çok şey kazanırsınız ama kendinizi hep farklı göstermeye çalışırsanız bu mutluluk kısa sürer evlenmeyi herkese tavsiye ediyorum hayat yolculuğunda mutlaka bir eşiniz olmalı ,hayatı biriyle paylaşmak ,eve geldiğinde sana kapıyı açan güzel bir yüz ,sıcak bir bakış tüm yorgunluğunuzu alıyor ,ama eş seçimine de dikkat ederseniz sevinirim ,her sevgiliden eş olmaz bunu da altını çizerek belirtmek isterim .hepinizin mutlu bir beraberliği yakalaması ümidiyle ...