Buradaki Herkesin yorum yapmasını istiyorum düğün ile ilgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tabiki geri dönme.
tekrar hayatına girecek kişiye ve ailesine de nasıl davranman gerektiğini anladın inşallah.
bir kez olsun şunu bunu yapmadım dediğin her şeyi bi kez olsa da yap bence. Her şeye susanlar rağbet görmüyor bil. Biraz kendini savunmayı, ailene laf ettirmemeyi öğren.

Canım eğer dini ya da resmi nikah olmadıysa geri istiyorlarsa eğer vermek zorundasın ama dini resmi nikah olduysa eğer onlar senin mehrin geri vermek zorunda değilsin

Yüzlerini düğün öncesi görmen iyi olmuş altınlarını ver bu işi kapat.sakın aptallık etme.Bu ne biçim aile ne biçim nişanlı anlamadım.

Kurtulmuşsun işte ne güzel düşünmek yerine boşver önüne bak iste

Zararin neresinden donsen kardir. Kac kurtar kendini bu saygisiz insanlardan

Anneme domuz diyecek birine o lafı yediririm. Konunun tamamını bile okumadım. Sevgiymiş! Sıç... böyle sevgiye, okurken en çok annenize üzüldüm. Yazık!

Konudan bağımsız ancak yine de yazayım evlilik iptali ancak butlan gibi durumlarda geçerlidir. Ben evlendim ama vazgeçtim deyip evlilik feshedilemez.

Ancak cinsel birliktelik yoksa kadının mehir hakkı da düşer. Tazminat isteyemez ( kadına bağlı cinsellik oluşmaması durumunda) ve dava çok hızlı şekilde boşanma ile sonuçlanır

Özetle keyfi olarak evlilik feshi diye bir şey yok.

Zaten konu sahibi önce evli sonra boşanmış şimdi kızlık zarını diktirmek için doktor arıyor ama nişanlısı ile de barışmak için konu açıyor..

Bu kafadan bende istiyorum arada ..

Ya da cinsel birliktelik yaşanmamışsa nikah iptali isteyebilirler. Çünkü evlilik tam anlamıyla gerçekleşmemiş olur. Onun dışında 1 yıldan önce anlaşmalı boşanılmaz, ancak çekişmeli boşanılabilir. E adliyeler adli tatilden çıkalı kaç hafta oldu. Ne ara davayı açtı, gün aldı kazandı etti. Hadi küçük şehir olsa neyse ankara'dan bahsediyoruz başkent falan..

Cinsel birliktelik konusunda Yargıtay kararı var ancak genelde boşanma davası olarak ele alınıp bitiriliyor. Ya da yine dava açma yoluna gidip ispat etmeniz lazım. Özetle öyle pat diye olmuyor o işler sizinde dediğiniz gibi.

Bence kurtulmuşsunuz, yatıp kalkıp şükredin. Hiç şüpheniz olmasın. Evlenmeden gerçek yüzlerini göstermişler, kötü bi tecrübeydi deyip önünüze bakın

Anneme domuz diyecek insan kaçacak delik arasın.
Üf kim ne dese boş. Bu adama geri dönersin sen, net.

Karşı taraf duruşmaya bile gelmemiş, benim dediğim gibi olmasını bırakın, en az 1 duruşma daha ileri atması gerekiyordu. Ayrıca konu sahibi nikahtan sonra birlikte olmuş zaten. Dediğiniz gibi hiçbirşekilde boşanmış ya da evlilik iptali yaptırmış olamaz. Ortada bir yalan var ama ne..

Diğer konuya baktım resmi nikah var, cinsel birliktelik var. Anlamanız gereken şu düğün hiçbir şey değil, önemli olan resmi nikah. Resmen evlisiniz . Doğal olarak boşanma yoluna gideceksiniz. Altınlarda sizin. Geri vermeyin. Manevi tazminat davası da açın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…