• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunun mantıklı tarafı olabilir mi?

Sadece fikirlerinizi almak istedim.
Halamin kızı yeni doğum yaptı. 5 aylık bebeği var şu an. Ve önümüzdeki yıl için kpss hazırlanmaya karar vermiş.
Eşi ile başka bir ilde yaşıyor normalde. Ve bebeği halama yani annesine verecek 1 yıl boyunca bebek halamda kalacak. Anne baska bir ilde olacak ayda bir kaç gun gelecek. Yani bu çocuk için sıkıntı oluşturmaz mi ? Zaten emmiyor diyor. Fikrimi sordu bende uzun sure bebekten ayrı kalınca bebek içinde kendisi icinde ilerde sorun olabileceğini söyledim. Gerekirse yasadigi ilde bakici vs baksin sen ders calis dedim ama ayrilma dedim. Sonuc : yanlış anlaşıldi..
öğretmenlik mezunu kendisi.
"atanmami istemiyorsun galiba zaten sinavdan sonra gelip alacam, geceleri uykumu alamazsam ne anlicam calistigimdan" şeklinde tepki aldım. Bende o zaman fikir sorma kimseye dedim.
Haksız miyim sizce ? Yani yanlış bişey mi soyledigim.
Doğurmadan önce atansaymış sepet mi bu,bırak annene bir yıl sonra al çocuğu,cok saçma sapan bi insanmış kendileri,çocuğuna böyle davranıyorsa diğer çocuklara nasıl merhamet gösterecek acaba,bu arada şu kpss gereksiz abartılıyor bana göre zamanında 89 civarı bi puan alan biri olarak söylüyorum Eylül ayından itibaren hergün düzenli 3-4 saat çalışan biri zaten atanır,atla deve de değil yani.

yazık öğretmenlerde kafayı yemiş. insan yavrusunu 1 sene bırakabilir mi ya. insan bebeğini 1 hafta bile bırakamıyor arkadaşlar. ben böyle saçma bişey duymadım. kendi yaptığı salaklığın farkında ama suçu başkasına yıkmaya çalışmış vicdanını rahatlatmaya çalışıyor.

Uzun süreli ayrılıklarda anne-çocuk bağının kurulamadığına dair çok yorum yapıldı burada bazı konularda(yaşayanlar tarafından).
Ama kimi ilgilendirir, kimseyi ilgilendirmez.
Yine de üzüldüm tanımadığım bebeğe.

Bende bebekli kpssye calistim cok mu zordu evet cok zordu.bence sinav yada kariyer bebeginden uzak kalacak kadar degerli degil.istersem hic atanmayayim yine de birakmadim cocugumu.nasil ici rahat edecek ben bi saat biraksam bin defa dusunuyorum acaba nasil iyi mi diye.

Doğurmuş olmak için doğurmuş demekki o bebeği.
Sadece emmek değil ki mesele.
Annesine ihtiyacı var o bebeğin,1 sene uzakta kalmak ne demek?
Hadi işe başlasa neyse,sabah gidip akşam dönecek ama 1 sene nasıl görmeden geçirecek anlamak mümkün değil.
Bende anlamadım
Bana bakan çocuğuma da iyi bakar diyor
Annesini kastederek.
Bende ben sadece bebeğe üzüldüm yine de senin bileceğin is. Dedim kapattım konuyu.

Bende anlamadım
Bana bakan çocuğuma da iyi bakar diyor
Annesini kastederek.
Bende ben sadece bebeğe üzüldüm yine de senin bileceğin is. Dedim kapattım konuyu.
Yani iyi bakar ona şüphe yok zaten ,annesi en nihayetinde ama ,neden yani el kadar bebek bırakılır ki bunu anlayamıyorum.
Annesini de alabilir yanına yada bebekle gider ,bebek uyuyunca yada eşi bebeğe bakarken çalışabilir. Öyle çok alternatif ve seçenek varken,bebeği bırakmak en olmaması gerekeni bence.

Parkta otururken bir kadınla tanışmıştım, bebeğin anneannesiydi. Bebek 7 aylık be torunumu almaya geldim fethiyede benimle yaşayacak dedi.
Kızı bulunduğumuz şehre yeni gelmiş, kimseye güvenemezmiş, avukatmış ve çalışması gerekiyormuş.
Ayda iki kez uçakla gelecek yanımıza dedi.
Çok büyük bir şok geçirmiştim. Siz olmasanız ne olacaktı diyecek oldum vazgeçtim.
Parası var, imkanı var ama doğurduğu çocuğa bakmaktan aciz...keşke doğurmasalar

Kpss kazanamazsa cocugu bırakmaya devam eder. Kazanırsa bunun doğuya köye vs atanması var. Oraya çocuğu nasil götürücem der almaz. Bu süreçte cocuk anneanneye bağlanır anne olarak onu görür zaten. Anneanneyi özledi der gönderir. Bi yaz tatilimde kafa da mi dinlemeyeyim der gönderir. Hanımefendiye ve eşine cocugun sorumluluğu fazla geldi bunaldılar belki de. Bi düşünün kadin boyle bi öneride bulunsa da hangi erkek 5 aylık yavrusunun evden 1 yıl uzaklaştırılmasına izin verir, kabul eder? Herkesin annesi kv sı evine yardıma geliyor, gerekirse uzun uzun kalıyor ama siz hiç anneye yada kv ye cocugu tek başına gönderen anne duydunuz mu!

Size neden soruyor ben anlamadım yani burada size ne denir diye mi bana sordu diyorsunuz kendi annesi ve üstüne üstlük o bebeğin babası varken size sormuş olmasını garip buldum. Ne alaka kpss çalışacak diye annesine hem de başka şehire 1 sene bırakmak? eşi buna itiraz etmiyor mu ki kabul edeceğini de sanmam öyle böyle çalışılır yani. Sadece kendi fikriyle olmaz ki ne bileyim bir de bir annenin o kadar küçük çocuğunu bırakabileceğini sanmıyorum hastalığı var o var bu var boşverin yorum yapmayın siz de.

Bu kadar hırs yaptıysa çocuk dogurmasaydi. . Anneyle bebek arasındaki iletişimin en önemli olduğu zamanlarda çocuğunu bırakıp gidecek ..gerçi kendi bilir banane de ,döndüğünde çocuk anneannesine anne , kendisine teyze derse ,soğuk durursa şaşırmasın ..

Çalışıyorum kızıma kayınvalidem bakıyor. Süt iznim var. Eve koşa koşa gidiyorum, çok özlüyorum kuzumu. Eşim hastanede yatmak zorunda kaldı bir gece yanında ben refakatçi kaldım. Kızım 11 aylıktı. O bir gece bana bir türlü bitmek bilmedi. Demek ki bebeğini yeteri kadar benimseyememiş.

Back