• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunun mantıklı tarafı olabilir mi?

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
36
Sadece fikirlerinizi almak istedim.
Halamin kızı yeni doğum yaptı. 5 aylık bebeği var şu an. Ve önümüzdeki yıl için kpss hazırlanmaya karar vermiş.
Eşi ile başka bir ilde yaşıyor normalde. Ve bebeği halama yani annesine verecek 1 yıl boyunca bebek halamda kalacak. Anne baska bir ilde olacak ayda bir kaç gun gelecek. Yani bu çocuk için sıkıntı oluşturmaz mi ? Zaten emmiyor diyor. Fikrimi sordu bende uzun sure bebekten ayrı kalınca bebek içinde kendisi icinde ilerde sorun olabileceğini söyledim. Gerekirse yasadigi ilde bakici vs baksin sen ders calis dedim ama ayrilma dedim. Sonuc : yanlış anlaşıldi..
öğretmenlik mezunu kendisi.
"atanmami istemiyorsun galiba zaten sinavdan sonra gelip alacam, geceleri uykumu alamazsam ne anlicam calistigimdan" şeklinde tepki aldım. Bende o zaman fikir sorma kimseye dedim.
Haksız miyim sizce ? Yani yanlış bişey mi soyledigim.

Halamin kızı yeni doğum yaptı. 5 aylık bebeği var şu an. Ve önümüzdeki yıl için kpss hazırlanmaya karar vermiş.
Eşi ile başka bir ilde yaşıyor normalde. Ve bebeği halama yani annesine verecek 1 yıl boyunca bebek halamda kalacak. Anne baska bir ilde olacak ayda bir kaç gun gelecek. Yani bu çocuk için sıkıntı oluşturmaz mi ? Zaten emmiyor diyor. Fikrimi sordu bende uzun sure bebekten ayrı kalınca bebek içinde kendisi icinde ilerde sorun olabileceğini söyledim. Gerekirse yasadigi ilde bakici vs baksin sen ders calis dedim ama ayrilma dedim. Sonuc : yanlış anlaşıldi..
"atanmami istemiyorsun galiba zaten sinavdan sonra gelip alacam, geceleri uykumu alamazsam ne anlicam calistigimdan" şeklinde tepki aldım. Bende o zaman fikir sorma kimseye dedim.
Bende aynısını düşünüyorum, ilk 3 yıl oldukça önemli sonrasında yaptığın şeylerin hasadını topluyorsun.
Hanfendi doğurmadan önce veya hamile iken KPSS çalışsaydı da bu zamana bırakmasaydı diyeceğim ama ne farkeder boşver

Herkes anne olamıyormuş demekki...
Ya çocuk yapmayacaktı, ya da çocuğuna sahip çıkacak.
Bu kadar gözden çıkartılmaz bir evlat.

Siz doğru söylemişsiniz, ancak o anlamıyor belli ki.
Ben şahsen çocuğumdan işe geldiğim süre boyunca ayrı kaldığım halde, özlüyorum.
Kokusu burnumda tütüyor eve varınca da ikisini birden sara sara bir hal oluyorum.
Bırakın 1 yıl ayrı kalmayı....

Evlat ile anne arasındaki o muhteşem bağ hiç birşeyde yoktur.
Eğer karşınızdaki bunu hissetmiyorsa da, zorla sahip olunacak bir his değil bu.
Siz söylemeniz gerekeni söylemişsiniz, gerisini boşverin.

Calisirken her aksam gordugumuzde bile cocuklar onun hincini cok guzel cikariyor.Kimseye yapmadiklarini,tum aksiliklerini annesine yapiyor.
1 sene birakacaksa, kariyeri o derece onemliyse niye dogurmus diye sorarlar adama.

Kuzeniniz ilginç bir zihniyete sahip. Hiç sağlıklı değil. Normal olamaz. Galiba bebekten sıkılmış benimseyememiş.
Yoksa bebeğini benimseyen hiçbir anne 1 yıllığına bebeğini bırakmaz.
Eğer benimseyememişse bırakması daha sağlıklı. Bir gün cinnet geçirip bebeği klozete, çöpe atmasından iyidir.

Çocuk doğurmak marifetmiş ,ana olmak değil ;ben bu zamanda bunu anladım
26-gif.1318274

ben okul öncesi öğretmeniyim böyle rezalet bir savunma görmedim. çocuğun güven duygusu için ilk iki sene çok kritik biraz araştıran görür kritik dönem sağlıklı atlatılamazsa ömrün billah o güvensizliği yaşayacak o yavru. nasıl öğretmenlik mezunu bir insan bu. aklım almadı doğrusu

size ne? fikrinizi sorduysa sen kendiniz icin en dogrusunu bilirsin, deyip kestirseydiniz konuyu.

Yazık bebege..
Baglanma yaşayamazsa anneyle... dunyaya sorunlu bir cocuk daha geliyor demektir.
Annesi varken annesı yok gıbı bakılmak..
Boylesı bır insana ne denilebilir ki..
Bencil, hissiz vs Gıbı hitamlar caresız kalır yanında .

Benim hala da torununu götürmek istemişti başka bir sebepten. Kuzenim çalışıyordu ve bakacak kimseyi bulamadılar. Ne eniştem ne de kuzenim vermedi. İnsan 5 aylık çocuğa kıyıp nasil gönderir ki? Onun anneye babaya ihtiyacı var. Köpek yavrusu gibi al sen bak sonra ben alacağım denir mi? Kendi çocuğundan rahatsiz olan insan keşke hiç doğurmasaymış..

Back