Bunun adı kincilik mi karakterli davranış mı?

ben de aynısını yapardım. zaten anneme kendımı hep bu sekılde savundum.
kı kardeslık dedıgın böyle olmalı.
ben gercekten kucuk olmama ragmen aynı durum olsa tepkım cok ama cok farklı olurdu

ben de kötü şeyler yasadıgını dusunuyorum uzuluormm fakat cekmek zorunda degıl neden cekıyor ahh ahh bunu bı anlayabılsemm..

bilmiyorum ama o adamdan kurtulsa daha rahatlıcak mutlu olcak gıbıme gelıor.
hiç birşey için o adama muhtac degıl en basında kı tam tersı o herif ablamı sömürüyor..

ben hissetmiyordum fakat insanın annesi yanında olacagı yerde kjalkıp da senin kalbin taşlaşmış kinden sen insanlıktan cıkmıssın sen ınsan olamazsın gibi laflar edınce insanın agrına gıdıorr

o adama kin bile beslemiyorum çünkü benım ıcın zerre degerı yok hatta benım ıcın dırekt öyle biri yok..
öyle bile denmiş olsa bunu bana acıkca söyleyebılırdı..
yada ben gıttıkten sonra caktırmadan bir telefon acmak cok da zor olmamalıydı

okurken farkında olmadan kendimi senin yerine koydum,tüylerim ürperdi,kanım dondu,kendimi sahipsiz hissettim.

kimbilir sen neler yaşadın o anmafoldumben

peygamberimiz bile demiş,sana zarar veren insandan uzak dur diye

sana ablanla küs kal asla konuşma diyemem,ama kendini korumak istiyorsan herhangi bir arkadaşınmış gibi gör,fazla değer verme.

ya benim kocam kardeşime bunu yapsa boşarım isterse on çocuğum olsun,ben kendim şikayetçi olurum kardeşimden önce,ona kıyamam ben ama ablan sana kıymış...

dayak atan enişten belki ama ablanda en az onun kadar suçlu,insan kendi kardeşini korumazmı.

sana bunu 4 çocuk ablası olarak,objektif düşünerek yazıyorum,sakın geri adım atma

ayrıca şikayet etmemen büyük hata,o hayvan sana acımamış,sen annesine neden acıyorsunki,o da bir anne,kendi evladına bunu yapsalar o da susarmıydı!!

benim annemde ablalarıyla küs (ablalarının anneleri farklı)

o kadar kötü olaylar olduki,yıllardır konuşmuyorlar,biri daha yeni kanser olmuş kemoterapi görüyo,dedem hergün arayıp yalvarıyor anneme ''ablana hakkını helal et,bi ara durumunu sor'' diye ama annem hergün reddediyor.yapılanlar unutulmaz..ki benim annem inançlı bir insandır hak helalliğini naza falan çektiği yok.

senin böyle bir durumun yok.sadece demek istediğim bazen insanın kendi ablası bile el gibi davranabiliyor,lütfen anne baba abladan herkesten önce kendi iyiliğinizi,sağlığınızı düşünün.kendi benliğinizden ödün vermeyin

Son düzenleyen: Moderatör:
birde bişey merak ettim,adam ne derece sizi dövdü,bi yerinizi kanattımı yada uzun süreli hasar verdimi,görünürmüydü darp izleri ve ablanız ne kadarına şahit oldu,ne kadarını gördü

Pes diyorum ne biçim enişte bu. Size vurma hakkını bırakın bağırma hakkını kimden nereden bulmuş? Konuşmamakta sonuna kadar haklısınız. Ablanız ablalık yapmamış o an. Çok sinir bozucu bir durum. Bende silerdim bir daha yüzüne bakmazdım. Olay ciddi bir olay sonuçta. ıçinde şiddet var ne olursa olsun sizi koruyup kollamalıydı. Bir abla kardeşini gözünden sakınır, yeri geldi mi anne görevi görür. O saatte nasıl bırakabilir sizi. Bende bir ablayım benim eşim kardeşime böyle bir davranış sergilicek, benimlede çok fena bozuşur. Kardeşimi kıran beni kırar. O benim kanımdan canımdan yani. Ablanla küslüğünü sürdür demiyorum ama merhaba, nasılsın o kadar. Fazlasını yapma. Eniştenle bir daha bir araya gelme, yüzüne bakma kesinlikle. Adi herif çok sinirlendim gece gece kafanı yumruklamalar fln. Biz bir böceğin üstüne basamıorz. ınsan insana helede karısının kardeşine nasıl yapar böyle bir şey.

Son düzenleme:
burada en kınanması gereken galiba annen ve ablan. enişten kim oluyorda sana vuruyor bir tokat bile atamaz valla. benim kaynanamlar üzerime yürüdülerde ailem ayağa kalktı valla. annen bu durumda seni koruması gerekiyor. bu kincilik değil güzelim seni çok kırmışalr bu tarz kişilerle barışman beklenmez zaten. ablanda eşine kızmalıydı ve o kapıdan seninle birlikte çıkmalıydı. bence çok haklısın. öyle barışmak değilde mesafeli bir şekilde konuşabilirsin. ben abim ve yengem yüzünden kendi ailemle 7 ay görüşmedim hatalarını anlamaları için.

canım eniştenin sana el kaldırması çok yanlış
ablanın polisi niye çağırdın rezil ettin bizi demesi ayrı bi acı
rezil eden tek kişi burda eşi
konuşmamakta tabiki haklısın
kincilikle yakından alakası yok bu durumun

Hiçbir sebep bu yapılanı kabul ettiremez.
Tekrar barışıp barışmamak senin bileceğin iş ama için ne diyorsa onu yap bence.
Ablanla konuşmak barışmak istiyorsan barış. Ama gerçekten barışmak istiyorsan.
İstemiyorsan barışma. Birileri istiyor diye bunu yapmak zorunda değilsin.

Ben olsam ne yapardım. Ben sen olsam muhtemelen ablamla mesafeli de olsa konuşurdum. Ama eşiyle asla ve asla.
Ben ablan olsam kardeşime bunu yapan eşimi boşayabilirdim de. Hatta boşardım.

Son olarak annene tek laf etmek düşmez bu durumda. Aranıza hiçbir suretle girmemesi lazım. Annene bunu anlat.

o erkek bozuntusu adam(!) kim oluyorki sze vurabiliyor ya?
kendimi szn yerinize koyamadım bile.
bence ruh hastası enişteniz.
sze bunu yapan ablanıza neler yapıyordur kim bilir...
bence çok haklısınız.
ben olsam bir daha ikisinin de yüzüne bakmazdım.
kardeşim öyle bir durumda kalsa ondan önce ben şikayetçi olurdum kocamdan.

üff bacım sen ne yaşamışsın enişteden dayak yemişin üstüne üstlük ablan yanında olmamaış bu nasıl bi insanlık bu nasıl bi psikopatlık abow allah başa vermesin affetmemekle haklısın :S :S ablana gelince korkmuştur sana yapan ablana daha fazlasını yapıyodur

tövbe tövbe...
ablanız bu adamla mecburiyetten mi evli kalıyor acaba? ben sanmıyorum normal şartlar altında bu insanla bi evlilik yürütülebileceğini...

Offff,of ki ne of bu nedir ya....Annenin yerinde olmak asla istemezdim kadının iki kızı var muhtemel ki ikisi de bu adamdan dayak yiyiyor....Çok çirkin canım sen bir kez şiddet görüp kaçmışsın ama bence ablan tehlikede,annen ikinizin arasını tabiiki düzeltmek isteyebilir ama asıl önemlisi bu psikopat adamdan kızını kurtarması gerek diye düşünüyorum...Allah kolaylık versin...

canım seni anlıyorum ben de haksızlıkları,kötülükleri kabul hazmedemeyen biriyim.ama ne yazık ki özellikle aile içinde bu durumlar yaşanıyorsa sebep ne olursa olsun herkes sadece barışmayana tavır alıyor,bir süre sonra sanki barışmayan suçlu oluyor.çok garip ama böyle oluyor benim de başımda var ondan biliyorum.sen kinci oluyorsun,sen kötü oluyorsun,sen sorunlu oluyorsun.kimse demiyor ya bu kız neden böyle yapıyor.ben artık bir karar aldım aile içinde kimseyle ne fazla yüzgöz oluyorum ne de küsüyorum.herkesle iki hoş beş sonra bye bye.benim ablam da bana neler neler yaptı.sonra barışmak istedi ben istemeyince tüm aile üstüme geldi.kinci oldum,kardeşini hiçe sayan oldum,alay konusu oldum,başıma kakınç konusu oldu (sen ablanla bile anlaşamıyorsun şeklinde)baktım haksızlığa uğrayan benim,kötü olan da benim.bana ağırlığı vardı bu işin.ben de barıştım ama mesafemi koydum.ohh rahatladım valla.

herkez evlenip barklanınca herşey değişiyor böyle olduğundada fazla kalmamak lazım 1 yada iki gün yeter mesafe olucak en yakının olsa bile bende bunu anladım

elbette haklısınnn...
ne türlü bir kişiliksizliktir bu ,nasıl bir hak edinme kendinde...
remen dövmüş öldüresiye...inanamıyorum ...
ablanın tepkisi de gerçekten çok kötü...
benim kız kardeşime eşim bunu yapsa,kocama suratına tükürüp saydırır,hatta saldırırdım,
kardeşimide elinden tuttuğum gibi çıkardım o evdenn...
nasıl bir manyaklık bu yaa!!
aklım almadı yani...

beraber buyudugum halamin kocasida bana bir gun cok acaip bagirmisti kapiyi istemeden carptim diye :1shok: tutmasalar dovecekti :1shok:
o gunden beri o adamin yuzunu gormeye tahammul edemiyorum o kadar igrenc biriki...
halamlada bayabi konusmamistim cunku hicbisey bile dememisti :1shok:
sonra konusmaya basladik ama mesafemi koydum hatta sadece slm lasiyorum
ama o adamla bazen mecbur ayni ortamlarda oluyoruz, oldugumuz zamanda ya umursamiyorum ya o ortami terk ediyorum... 3 yil oldu hala onu gordugumde zor tutuyorum kendimi bagirip icimden gecenleri soylememek icin, halbuki once o kadar iyi arkadastikki... pfff cok sahte insanlar var hayatta, uzulmeye bile degmez, bosver keyfine bak takma baris ama mesafeni koy ama o adamla asla konusma bir daha!!
annen de iki kizi arasinda kalmis bosver kim ne derse desin hayatini yasa dogru bildigini yap canim takmaa a.s. :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…