• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunun adı kincilik mi karakterli davranış mı?

Vuvuzela

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
2.683
3.911
373
37
Ablamla şubat ayından beri konuşmuyorum, bir nevi hayatımdan sildim artık onu. 2 hafta önce izmire ailemin yanına gittiğimde, tesadüf güya, o da geldi eve. Odamdan bile çıkmadım ben, oiçeriden hiç bir şey olmamış gibi laf attı, duymamazlıktan geldim. Sonra dedi sanki yapılan hata karşılıklıymış gibi gelirsen senle barışmayı kabul edebilirim tarzında işi şaka vuruyor.. ıyice sinir oldum, çektim kuzenime gittim.. Annem o günden beri bana bu konuda tavırlı. Neymiş efendim kardeşler arasında küslük olmazmış. Neyse bi 4 gün sonra falan şehirdışına çıkmam gerekti o nedenle de evden eşya almak zorundaydım. Evden aldım eşyalarımı o sırada ablam bana çok iyi davranıyor.. ılgilenmeye çalışıyor ben ise o yokmuş gibi davranmaya çalıştım hep.. Aslında ne yalan söyleyeyim, onunla tekrar konuşmak,tekrar eskisi gibi olmak için içim gidiyordu. Ve öyle olamamak içimi acıtıyordu. Ama tam yumuşar gibi olduğumda yapılanlar aklıma geliyor affedemiyordum. Neyse o şekilde çıktım gittim yine evden. Ve şuan istanbuldaki evimdeyim, telefonda annemle konuşurken başka bir şeye kızdı ve bana bu konuda laf çarpıttı dedi işte "Senin kinden kalbin kararmış,insanlıktan çıkmışsın artık sen" ..
Ablamın bana yaptığını da anlatayım hemen..
Şubat ayında istanbulda öğrenciyim ben, kaldığım evi değiştiriyordum.. Yeni evin de tadilatı,taşınması falan bir müddet ablamda kalıyordum. O sıra başka nedenlerden de biraz psikolojim bozuk dönemimdi. Sürekli ağlamaklı geziyorum falan.. Neyse köpeğim de benimleydi. Eniştem köpeği istemiyordu. Ben de 3 gün müsade istedim geçici olarak onu biyere vermek için. Tamam dediler ..ki hayvan kapalı balkondan çıkmıyordu bile.. Daha 2. gün ve bir arkadaşım köpegime ben taşınana kadar bakmayı kabul etmişti, gece gelip alacaktı..
Eniştem o gün işten ablamdan önce geldi. Benim kaldığım odaya paldır küldür dalıp içeride televizyonu neden açık bıraktım diye bağırmaya başladı. Dedim bu sıralar biraz psikolojim bozuk dalmışım unutmuşum.. Hala söyleniyor dedim cidden iyi değilim üstüme gelmezsen sevinirim, elimde olmadan hoş olmayan tepkilerim olabilir.. Bu defa da köpek mevzusuna sardı, daha gece gidecegini söyleyemeden tuttu dışarı atmaya kalkıyor. Ben de köpeğimi elinden aldım kucakladım.. Ve tam o esnada kaburgalarımı tekmelemeye başladı.. Ki hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşıyordum.. Resmen o an sinir krizi geçirmeye başladım. Hayatımda hiç o şekilde ağlamamıştım resmen ağlarken nefesim kesiliyor soluksuz kalıyordum. Daha sonra kafamı yumruklamaya başladı.. Ben korkudan polis çağırdım. Ondan sonra kurtuldum zaten. Neyse önce polisler, sonra da ablam geldi ve o esnada eniştemin annesi de gelmişti. Ve benden şikayetçi olmamamı rica etti o nedenle de kadın üzülmesin diye şikayetçi olmadım ben de.. Ablamın da gelir gelmez ettiği laf şu oldu.. Ki olayı gördü başımın halini gördü..
"Polis çağırarak, beni rezil etmeye ne hakkın vardı?"
Birşey demedim. Eşyalarımı topladım evden çıkıyordum sadece ve saat gecenin 11i istanbul gibi bir yerdeyim nereye gidiyorsun bu saatte bile demedi...
olay özetle budur..
Sizce bu olanlardan sonra affetmemem hatta affedemememle annemin dediği gibi kinden kalbi kararmış,insanlıktan çıkmış biri mi oluyorum. Karakter sahibi bi insan bazı şeyleri sineye çekemez,unutamaz tarzında doğru bir davranış mı yapıyorum..
Ki bu olanları bu kadar ağır atlatmamdaki sebep de bugüne kadar resmen el üstünde biraz da şımartılarak büyüdüm kimse bana değil bir fiske sesini yükseltip hakaret bile etmedi. O nedenle de alışkın değilim böyle şeylere o nedenle kaldıramadım..
Haklı yada haksız olmam konusundaki yorumlarınızı bekliyorum.. Bu benim için çok önemli çünkü belki de bu sayede içsel çelişkilerimi atlatabilirim...

eniştene ne oluyormuş da sana vurma cesaretini bulabiliyor. çok sinir oldum. ablana da sinir oldum. kocam kardeşimi dövecek ben kardeşime çıkışacağım....

belki ablan korkmuştur eşinden, sana böyle davranıyorsa ona neler yapar allah bilir diye düşünmüştür. hatta belki yapıyordur da sizin haberiniz yoktur....

bence konuşmamazlık edeceğine ablana sor, neden kocanın yanında oldun diye... sana sunacağı gerekçeye göre yaptığın davranış kin ya da karakter meselesi diye bir ayrım yapılabilir.

ama benim eniştem bunu yapsa suratına tükürür, köpeğimi üstüne salardım. aşşalık...

Yaşadığın olaylar çok ciddi ve üzücü. Geçmiş olsun. Ben öyle bir davranışa maruz kalsam, ben de senin gibi polisi arardım. Ablanın kardeşini koruması ve eşine yaptığı bu kötü davranıştan dolayı tavır alması gerekirken, olayı dramatize edip "rezil oldum polis çağırmasaydın" gibi laflar etmiş. Çağırmayıp da napacaksın elin adamı seni dövüyor, enişten de olsa bu böyle. Sana el kaldıramaz asla vuramaz. Sen birkaç zamanlığına onlara muhtaç kalmışsın sana destek olmaları gerekiyordu. Annen'in de seni anlayıp enişteye tavır alması gerekiyordu. Seni evde istemedikleri ortadaymış... Canım akraba da olsa, abla da olsa senin yerinde olsam birdaha yüzüne bile bakmazdım. çok zor ama böyle malesef... annenin de anlaması lazım. Anlamıyorsa sana yapılanlar umrunda değil demektir.

geçmiş olsun canım umarım birdaha böyle bir olaya maruz kalmazsın...

eniştene ne oluyormuş da sana vurma cesaretini bulabiliyor. çok sinir oldum. ablana da sinir oldum. kocam kardeşimi dövecek ben kardeşime çıkışacağım....

belki ablan korkmuştur eşinden, sana böyle davranıyorsa ona neler yapar allah bilir diye düşünmüştür. hatta belki yapıyordur da sizin haberiniz yoktur....

bence konuşmamazlık edeceğine ablana sor, neden kocanın yanında oldun diye... sana sunacağı gerekçeye göre yaptığın davranış kin ya da karakter meselesi diye bir ayrım yapılabilir.

ama benim eniştem bunu yapsa suratına tükürür, köpeğimi üstüne salardım. aşşalık...

Olay gecesi sordugumda takmamıştı bile beni.. Bunun da payı vardır kırgınlıgımda.. Ki adam ruh hastası resmen..Sürekli boşanmakla tehdit eden,bağırıp çağıran, iğrenç hakaretler eden bir tip..
Bir de şuan konuşsam anlatacagı ilk kulaga mantıklı gelecek bahanede affedecek kadar salak oldugumu da biliorumm..
Ama bana asıl koyan o dönem ablamın suratına bakmayan annemin kalkıp bana bunları demesi:S

sana yapılanlar hayatta kabul edilemez davranışlar.ama joey e de hak veriyorum.nedenini ablana sorman gerekli bence de.
onun vereceği cevaba göre nasıl davranacağına karar verirsin.ama mantıklı bir cevap vermezse de konuşmamakta sonuna kadar haklısın bence

enişten kendinde nasıl öyle bir hak görüp size vurma cüretinde bulunur. ablanızı bu olayda çok suçlu göremedim gayriihtiyari çıkmış olabilir söylediği sözler. sanmıyorum kasıtlı olark sizi kırmak isteyecegini.enişteniz sanki başından beri o evde kalmanızı istememiş ve bazı şeyleri bahane etmiş. burda asıl yüzüne bakmamanız gereken enişteniz.

Yaşadığın olaylar çok ciddi ve üzücü. Geçmiş olsun. Ben öyle bir davranışa maruz kalsam, ben de senin gibi polisi arardım. Ablanın kardeşini koruması ve eşine yaptığı bu kötü davranıştan dolayı tavır alması gerekirken, olayı dramatize edip "rezil oldum polis çağırmasaydın" gibi laflar etmiş. Çağırmayıp da napacaksın elin adamı seni dövüyor, enişten de olsa bu böyle. Sana el kaldıramaz asla vuramaz. Sen birkaç zamanlığına onlara muhtaç kalmışsın sana destek olmaları gerekiyordu. Annen'in de seni anlayıp enişteye tavır alması gerekiyordu. Seni evde istemedikleri ortadaymış... Canım akraba da olsa, abla da olsa senin yerinde olsam birdaha yüzüne bile bakmazdım. çok zor ama böyle malesef... annenin de anlaması lazım. Anlamıyorsa sana yapılanlar umrunda değil demektir.

geçmiş olsun canım umarım birdaha böyle bir olaya maruz kalmazsın...

Annemle babam bunu ilk duyduklarında, ablamın suratına bile bakmamışlardı aylarca.. Ki babam ben bugune kadar saçınızın teline kıyamazken sizin o adamın kardeşine bunu yapmasına müsade eden biriyle işim olmaz diyordu. Sonra annem yavaş yavaş telefonda konuşmaya başladı. İzmire geldiğinde de tamamen bişi olmamış gibi davranmaya başladı. Babam idareten konuşuyor bana tek hak veren o, kuzenime gitmemi destekleyen o gün..
Annemin mantıgı da şu neymiş efendim o iyi niyetli yaklaşmışmış pişmanlıgı belliymiş. Affetmemekle kibir yapıyormuşum.. Sanki yapılan karşılıklı bi hataydı da o affetti ben affetmiyormuşum gibi...

enişten kendinde nasıl öyle bir hak görüp size vurma cüretinde bulunur. ablanızı bu olayda çok suçlu göremedim gayriihtiyari çıkmış olabilir söylediği sözler. sanmıyorum kasıtlı olark sizi kırmak isteyecegini.enişteniz sanki başından beri o evde kalmanızı istememiş ve bazı şeyleri bahane etmiş. burda asıl yüzüne bakmamanız gereken enişteniz.

zaten o insana enişte bile demek istemiyorum artık şurda bile yazarken.. değil suratına bakmak bundan sonra düşmanımdır yani.. ablama kırgınlıgım ise o akşam sahip çıkmaması, umursamaması gecenin körü gitmişim istanbul gibi biyerdeyim noldu acaba başına bişey gelir mi bunlar bi insanın ki öz kardeş yani hiç mi aklına gelmez bu kadar mı gamsız olunur

bana gore cok cıddı bır durum
yanı enıstenız bu haddı kımden buluyor?
enıstenızın bu yaptıklarına ragmen ablanız nasıl o adamla yasayabılıyor?
baldızına yapan esıne ne yapar tahmın edemıyorum bıle
aılenızın tepkısı ne oldu?
katıyen agır bır cezası olmalıydı bana gore
ve tum bu olanlara ragmen ablanız pıskınlıkle nasıl davranıyor?

cok soru ısaretlı bır durum
sanırım ablanızın psıkolojık sorunları var
sıze yapılanlara gozyumup pıskınce davrandıgına gore
annenız tamam orta yolu bulmaya calısabılır ama sırf bu anlattıklarınız sebebıyle sızı suclarcasına konusarak sasırmıs olmalı dıye dusunuyorum

kendımı yerınıze bıle koyamıyorum
cınnet sebebım olabılır boyle bır durum

sana yapılanlar hayatta kabul edilemez davranışlar.ama joey e de hak veriyorum.nedenini ablana sorman gerekli bence de.
onun vereceği cevaba göre nasıl davranacağına karar verirsin.ama mantıklı bir cevap vermezse de konuşmamakta sonuna kadar haklısın bence

Annemlerin yanına geldiğinde konuşma tarzı evet hataylıydım ama bundan bundan dolayı böyle oldu seni kırdıysam zor durumda bıraktıysam üzgünüm gibi bi tarz yerine gayet lakayit bir biçimde hiç birşey olmamış gibi davranmak sadece uzaktan gayriciddi şekilde seslenip masaya gelirsen seninle barışabilirim tarzında olunca içimden gercekten konusmak bile gelmedi..

bana gore cok cıddı bır durum
yanı enıstenız bu haddı kımden buluyor?
enıstenızın bu yaptıklarına ragmen ablanız nasıl o adamla yasayabılıyor?
baldızına yapan esıne ne yapar tahmın edemıyorum bıle
aılenızın tepkısı ne oldu?
katıyen agır bır cezası olmalıydı bana gore
ve tum bu olanlara ragmen ablanız pıskınlıkle nasıl davranıyor?

cok soru ısaretlı bır durum
sanırım ablanızın psıkolojık sorunları var
sıze yapılanlara gozyumup pıskınce davrandıgına gore
annenız tamam orta yolu bulmaya calısabılır ama sırf bu anlattıklarınız sebebıyle sızı suclarcasına konusarak sasırmıs olmalı dıye dusunuyorum

kendımı yerınıze bıle koyamıyorum
cınnet sebebım olabılır boyle bır durum

Annemin yaptığı sadece bi dönem tepki koymak oldu. Ki ben annemden şunu gördükten sonra ileride o herifle de tekrardan konuşmaya başlamasını da beklerim artıkk..
Ki öyle konuşuyor ki resmen haklıyken günah keçisi oluyuorumm..
Ben de cinnet geçiriyorum mesela dün yanlarına gidecektim o laftan sonra dedim burda evimde yalnız otururum en azından huzurum olur.. İptal ettim uçak biletini falan..

inanmiyorum o enisteye ne oluyorda sizi bu sekilde davanabiliyor..ablan icinde sahsen ben birak siddeti lafla olsun birsey dese dayanamam..ama suda var ablanin o evde yasadigi seyler bilemeyiz ki,bosanmaylatettid ettigi halde bu sekilde devam ediyorsa sanirim bosanmaktan korkuyor bu olayla ona sarmasindan da korkmus olabilir..bunlar unutlacak seyler degil
ablanizla konusun bence ama tabiki mesafeli sekilde gerci bunu icime bende sindiremezdim sonucta o ayni kandan olan biri ama bilemiyorum ki o neler yasiyor nelerdekn korkuyor cok zor bir durum

tüm bu yazdıklarının ışığında diyorum ki senin yaptığına karakterli davranış denir.

Keşke bunu anlayabilecek bir annem olsaydı diyorum sadece.. Öyle bir konuşuyorki kendimi duygusuz bir pislik gibi hissediyorum. Güya huzur sağlamaya çalışıyor sözde ama beni iyice uzaklaştırıyor aileye karşı farkında değil..

inanmiyorum o enisteye ne oluyorda sizi bu sekilde davanabiliyor..ablan icinde sahsen ben birak siddeti lafla olsun birsey dese dayanamam..ama suda var ablanin o evde yasadigi seyler bilemeyiz ki,bosanmaylatettid ettigi halde bu sekilde devam ediyorsa sanirim bosanmaktan korkuyor bu olayla ona sarmasindan da korkmus olabilir..bunlar unutlacak seyler degil
ablanizla konusun bence ama tabiki mesafeli sekilde gerci bunu icime bende sindiremezdim sonucta o ayni kandan olan biri ama bilemiyorum ki o neler yasiyor nelerdekn korkuyor cok zor bir durum

Zaten benim de anlamadığım o, o herifin nasıl birisi oldugu belli.. Ki kendisi de kariyeri yerinde üniversite mezunu bir bayan bu nasıl güçsüzlüktür, acizliktir anlayamıyorum.. Aldığın maaş bile eşininkinin kaç katıyken nasıl bu kadar herşeye beni geçtim kendine yapılanlara kayıtsız olunabilir anlamış değilim..

Ablamla şubat ayından beri konuşmuyorum, bir nevi hayatımdan sildim artık onu. 2 hafta önce izmire ailemin yanına gittiğimde, tesadüf güya, o da geldi eve. Odamdan bile çıkmadım ben, oiçeriden hiç bir şey olmamış gibi laf attı, duymamazlıktan geldim. Sonra dedi sanki yapılan hata karşılıklıymış gibi gelirsen senle barışmayı kabul edebilirim tarzında işi şaka vuruyor.. İyice sinir oldum, çektim kuzenime gittim.. Annem o günden beri bana bu konuda tavırlı. Neymiş efendim kardeşler arasında küslük olmazmış. Neyse bi 4 gün sonra falan şehirdışına çıkmam gerekti o nedenle de evden eşya almak zorundaydım. Evden aldım eşyalarımı o sırada ablam bana çok iyi davranıyor.. İlgilenmeye çalışıyor ben ise o yokmuş gibi davranmaya çalıştım hep.. Aslında ne yalan söyleyeyim, onunla tekrar konuşmak,tekrar eskisi gibi olmak için içim gidiyordu. Ve öyle olamamak içimi acıtıyordu. Ama tam yumuşar gibi olduğumda yapılanlar aklıma geliyor affedemiyordum. Neyse o şekilde çıktım gittim yine evden. Ve şuan istanbuldaki evimdeyim, telefonda annemle konuşurken başka bir şeye kızdı ve bana bu konuda laf çarpıttı dedi işte "Senin kinden kalbin kararmış,insanlıktan çıkmışsın artık sen" ..
Ablamın bana yaptığını da anlatayım hemen..
Şubat ayında istanbulda öğrenciyim ben, kaldığım evi değiştiriyordum.. Yeni evin de tadilatı,taşınması falan bir müddet ablamda kalıyordum. O sıra başka nedenlerden de biraz psikolojim bozuk dönemimdi. Sürekli ağlamaklı geziyorum falan.. Neyse köpeğim de benimleydi. Eniştem köpeği istemiyordu. Ben de 3 gün müsade istedim geçici olarak onu biyere vermek için. Tamam dediler ..ki hayvan kapalı balkondan çıkmıyordu bile.. Daha 2. gün ve bir arkadaşım köpegime ben taşınana kadar bakmayı kabul etmişti, gece gelip alacaktı..
Eniştem o gün işten ablamdan önce geldi. Benim kaldığım odaya paldır küldür dalıp içeride televizyonu neden açık bıraktım diye bağırmaya başladı. Dedim bu sıralar biraz psikolojim bozuk dalmışım unutmuşum.. Hala söyleniyor dedim cidden iyi değilim üstüme gelmezsen sevinirim, elimde olmadan hoş olmayan tepkilerim olabilir.. Bu defa da köpek mevzusuna sardı, daha gece gidecegini söyleyemeden tuttu dışarı atmaya kalkıyor. Ben de köpeğimi elinden aldım kucakladım.. Ve tam o esnada kaburgalarımı tekmelemeye başladı.. Ki hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşıyordum.. Resmen o an sinir krizi geçirmeye başladım. Hayatımda hiç o şekilde ağlamamıştım resmen ağlarken nefesim kesiliyor soluksuz kalıyordum. Daha sonra kafamı yumruklamaya başladı.. Ben korkudan polis çağırdım. Ondan sonra kurtuldum zaten. Neyse önce polisler, sonra da ablam geldi ve o esnada eniştemin annesi de gelmişti. Ve benden şikayetçi olmamamı rica etti o nedenle de kadın üzülmesin diye şikayetçi olmadım ben de.. Ablamın da gelir gelmez ettiği laf şu oldu.. Ki olayı gördü başımın halini gördü..
"Polis çağırarak, beni rezil etmeye ne hakkın vardı?"
Birşey demedim. Eşyalarımı topladım evden çıkıyordum sadece ve saat gecenin 11i istanbul gibi bir yerdeyim nereye gidiyorsun bu saatte bile demedi...
olay özetle budur..
Sizce bu olanlardan sonra affetmemem hatta affedemememle annemin dediği gibi kinden kalbi kararmış,insanlıktan çıkmış biri mi oluyorum. Karakter sahibi bi insan bazı şeyleri sineye çekemez,unutamaz tarzında doğru bir davranış mı yapıyorum..
Ki bu olanları bu kadar ağır atlatmamdaki sebep de bugüne kadar resmen el üstünde biraz da şımartılarak büyüdüm kimse bana değil bir fiske sesini yükseltip hakaret bile etmedi. O nedenle de alışkın değilim böyle şeylere o nedenle kaldıramadım..
Haklı yada haksız olmam konusundaki yorumlarınızı bekliyorum.. Bu benim için çok önemli çünkü belki de bu sayede içsel çelişkilerimi atlatabilirim...

yok yerden göğe kadar haklısın. orada ablanın kocasına sen kardeşimi nasıl dövebilirsin demesi gerekirdi.polise haber verdiğine göre adam feci bir şiddet uygulamış sana. birde 11 de sokağa bırakmışlar.
yok bende olsam, aynı davranırım.

yok yerden göğe kadar haklısın. orada ablanın kocasına sen kardeşimi nasıl dövebilirsin demesi gerekirdi.polise haber verdiğine göre adam feci bir şiddet uygulamış sana. birde 11 de sokağa bırakmışlar.
yok bende olsam, aynı davranırım.

ki bunların üstüne annemin şuanki tavrı var.. bazen kendimi öyle yalnız hissettiriyor ki olanlar. diyorum ben yalnızlığa mahkum olmak için mi geldim şu dünyaya bişeylerin üstesinden hep tek başına gelmek için mi..

Annemle babam bunu ilk duyduklarında, ablamın suratına bile bakmamışlardı aylarca.. Ki babam ben bugune kadar saçınızın teline kıyamazken sizin o adamın kardeşine bunu yapmasına müsade eden biriyle işim olmaz diyordu. Sonra annem yavaş yavaş telefonda konuşmaya başladı. İzmire geldiğinde de tamamen bişi olmamış gibi davranmaya başladı. Babam idareten konuşuyor bana tek hak veren o, kuzenime gitmemi destekleyen o gün..
Annemin mantıgı da şu neymiş efendim o iyi niyetli yaklaşmışmış pişmanlıgı belliymiş. Affetmemekle kibir yapıyormuşum.. Sanki yapılan karşılıklı bi hataydı da o affetti ben affetmiyormuşum gibi...

Babalar kızlarına daha çok destek oluyorlar kıyamıyorlar. Ben seni haklı görüyorum canım. İçinden onları affetmek geliyorsa bu senin bileceğin iş canım. Ama sonuna kadar sen haklısın. Bu tür bi davranışa maruz kalmaman gerekiyordu. Kibir falan değil bu, insanın yüreği nasıl kaldırır, nasıl unutabilirsin ki? Ben de kolay kolay unutmazdım. Yani affettin diyelim. Yarın bigün eniştenle ilgili bi problem olsa ablan yine onun tarafını tutar yine aynı şeyler olur.

canım anneni suçlama.. en nihayetinde o bir "anne"... sen nasıl ki canı ciğeriysen, ablan da öyle... tepkisini bir süre koyduktan sonra konuşması çok normal.... ömür boyu küs kalamaz ya kızıyla...

kardeş olarak ikinizin böyle olması da üzüyordur onu hem de çok... ablan sana sırnaşım barışma yolu ararken, sen reddettiğin için de böyle birşey söylemiştir sana. hani ne olursa olsun siz kardeşsiniz, böyle bir küslük asla olamaz barışın artık..diye.. doğru kelimeleri seçmiş ya da seçmemiş o tartışılır, ama annenin kötü niyetle seni yermek için bunları dediğini düşünmüyorum. barışmanızı çok istediği için söylediğini düşünüyorum...

ablana gelince onu en iyi sen tanırsın.. belki direk gelip de özür dileyebilecek ya da üzgün olduğunu belli edebilecek bir tip değildir. böyle şaka yollu laf ata ata, belki yumuşarsınız diye düşünüyordur.. örneğin zaman zaman ben de kardeşimle kavga ederim -ki sebepleri seninkinin yanından bile geçemez- sonra ben giderim laf atarım, şaka yaparım, sırnaşırım.. barışırız gider...

konu ciddi olunca bu davranış pek yapıcı olmayabiliyor. Bu sebeple konuş ki ablanla sana mantıklı bir açıklama yapsın... enişten manyak ötesi bir adammış işte, ablan ondan korkuyor belki.. en iyisi gidip konuşman.. hem annene de o zaman dersin ki "konuştum ben ablamla, bana tek mantıklı söz bile söyleyemedi, kusura bakma anne bu kincilik değil" ... en azından o adımı at ki annenin de bunu söyleyebilecek durumu olmasın...

Babalar kızlarına daha çok destek oluyorlar kıyamıyorlar. Ben seni haklı görüyorum canım. İçinden onları affetmek geliyorsa bu senin bileceğin iş canım. Ama sonuna kadar sen haklısın. Bu tür bi davranışa maruz kalmaman gerekiyordu. Kibir falan değil bu, insanın yüreği nasıl kaldırır, nasıl unutabilirsin ki? Ben de kolay kolay unutmazdım. Yani affettin diyelim. Yarın bigün eniştenle ilgili bi problem olsa ablan yine onun tarafını tutar yine aynı şeyler olur.

Onun tarafını tutması ihtimal bile değil artık kesin bir gerçek o kadar sindirilmişki o halini bile kabullenemiyorum..
evet işte sadece babam o da olmasa ciddi anlamda kendimi şu dünyada yapayalnız hissedecektim..

Back